0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #60 -: Януари 26, 2016, 20:53:49 pm »
Милички, аз отново си позволявам да ви занимавам с моите неща. Сега на визитация мина лекарката, на която се обадих по спешност. Каза, че не е съгласна с антибиотика (аз съм изпила само едно хапче от него), затова ми изписа Хексалгин, парацетамол, хомеовокс, осцилококцинум и вит. С. Зная, че хексалгинът съдържа аналгин и мисля него да не го пия, защото ме е страх. Другите са хомеопатични и се надявам да не навредят. Вие какво мислите?
Синеочка, и аз не искам да пия никакви хапчета, но тази температура ме изплаши, защото усещах тялото си по-различно и сутринта клепачите ми пареха леко.
Лили, радвам се, че имате сърчице! Моля се при всички ни всичко да е наред! На нас ни показаха сърчицето, опитаха се да го чуем, но понеже ме гледаха с коремен ехограф май на този етап е трудничко. В четвъртък пак ще ме гледат! Притеснено ми е, но ... чакане и спокойствие трябва.
Хубава вечер!
« Последна редакция: Януари 26, 2016, 20:58:10 pm от cvetence87 »
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #61 -: Януари 26, 2016, 23:12:37 pm »
Цветенце, и аз като лекарката мисля, че парацетамолът е напълно достатъчен. Какъв е този оспамокс при температура, нормална за бременна?!  :x.
Била съм с температура над 38 градуса и лекарят ми изписа само парацетамол и някакви хомеопатични, вече не ги помня (по принцип не взимам хомеопатични) точно защото бях след трансфер и можеше да съм бременна. Пила съм и като бременна антибиотик, три пъти, но нито един не беше излишен или пресилен. Дори много се забавиха, докато ми ги назначат. Но не за "добър ден" и като бонбонки, защото не са.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #62 -: Януари 27, 2016, 00:24:56 am »
Сладка,какво ти пречи да правиш БХС при положение,че втория сак е празен? Да пак ще повлияе на резултата,но не мисля,че ще е много... при мен като в 8 г.с.спря сърчицето на втория ембрион пак си правих и ранен и късен БХС при все,че втория сак си бе там...не помня да имах кой знае какви отклонения..имаше нещо завишено,но всичко си бе наред...
И аз пих антибиотик в 10 г.с. "профилактично" заради спирането на сърчицето на втория ембрион,да не се получи инфекция,Персенска ми бе казала и към 20 г.с.да го повторя,но не го направих нямаше никакви данни за инфекция,изследванията ми бяха наред и честно казано си се чудя на акъла защо изобщо го пих,а и се доверих ей така на Персенска...
Лилииии,ама ти и с Калина си бе "луда глава" и сега и с това... :lol: дано всичко е наред само..
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #63 -: Януари 27, 2016, 01:15:29 am »
За втория сак не знам дали пречи, чувала съм само при втори ембрион, че няма смисъл да се прави БХС. Аз съм правила и двете, а само втората не съм убедена колко е достоверна. Поговори с лекаря си, защото, ако ще правиш, то няма за кога да чакаш.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #64 -: Януари 27, 2016, 03:08:25 am »
Zyza, стиснаци палчета и от мен, чакам да се похвалиш  :) . При мен слузта от тапата продължи да изтича два дни, вкл. и доста воднисто течение. Втория ден вече имах и контракции и когато станаха на 10-15 минути тръгнах към болницата. Успех мила и бъди спокойна!
Мерси на всички за палчетата!
Edit аз днес вече 3-и ден,пак имах слуз но жълтеникава само,притеснявам се и аз вече какво става-тапата ли е или не!Ходихме на пазарлъци,след това готвих 2 ястия,детето храня,мия го вечерта-едвам,едвам действам,боли ме ниско долу като шетам и като кашлям но не са и контракции като за да бягам в болницата а искам вече да съм там.
Аз също пих антибиотик в ранна бременност,като ме приеха в болницата и ми включиха системата получих нещо като цистит-не можех да отида да се изпишам.
Вечер не мога да дишам и си слагам в носа но само капчица може би пада Sinex(Oxymetazoline)-знам,че не е за бременни,но ще получа направо шок от това запушване и то точно като си легна-солена вода не ми помага..Аз да можех да спра и да кашлям,и гърдите ми да не хъркат ще е най-добре-вече седмица и 2-3 дни съм с тази ужасна хрема като за капак на всичко.
   
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #65 -: Януари 27, 2016, 09:29:43 am »
Зравейте и днес от мен. Цветенце аз също бях с по-висока температура до към може би 14-та седмица някъде. Напълно нормално е вдигнах я повече с херпесната инфекция и пих само парацетамол. И аз като лекарката ти не съм съгласна с антибиотика. Аналгин знам, че уж може но в по-късен етап или по лекарска преценка. Аспирина разрежда кръвта имай го в предвид и не вземай ако излишно не го назначат.
Лили като човек с дълъг опит в задържането на бебо, мога много здраво да ти се скарам. Ама много, такива последици можеш да си навлечеш. Ще замълча, обаче.
Фоерест контракциите като стягане ги усетих след 20-та седмица или малко преди това. До тогава си въобразявах, че или беб се мести или коремче боли. Доки крещеше като ги виждаше на ехографа, а аз не разбирах. По-после разбрах какво е, а най добре в шестия като тръгна. Е тогава почваха чак от гърба към корема. Факт е обаче, че от както намаляха контракциите болката почти я нямам.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #66 -: Януари 27, 2016, 11:48:22 am »
Маги, много ме успокои, мислех че винаги пускат да чуеш сърчицето!
Ей, момичета, много ми се карате, бива ли така? Аз към бременна, хихихи
Аз също съм правила бхс с второ сакче, и през ум не ми е минало че е проблем. Така или иначе то БХС-то и без това си е някаква не твърде надеждна статистика. Но резултатите ми бяха съвсем ок.
Криси, опитах се, но просто не мога да се въздържа - четвърто детенце ли чакате? Леле, дано ми отговориш положително!!!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #67 -: Януари 27, 2016, 12:10:00 pm »
Благодаря, момичета за отговорите! Ние решихме да го направим изследването.
Цвете, дано бързо мине неразположението!
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #68 -: Януари 27, 2016, 22:30:21 pm »
Криси, опитах се, но просто не мога да се въздържа - четвърто детенце ли чакате? Леле, дано ми отговориш положително!!!

Лили, не, второ ще ни е живот и здраве :wink:

Потвърдиха ни днес, ще сме с втора девойка  :lol: Всички успокояват мъжа ми, че третото щяло да е момче  :lol: Аз се въздържам от коментари....нека втората девойка ни се роди жива и здрава :) Аз много де радвам, 2 принцески ще си растат заедно  :wink: И резултатите от БХС са ОК, за това съм спокойна вече :)
« Последна редакция: Януари 27, 2016, 22:32:52 pm от Krisi08 »


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #69 -: Януари 28, 2016, 09:40:15 am »
На мен ми предстои скоро вторият скрининг и малко му се стряскам, но съм решила, че ще го направя.
Да, за аспирина внимавайте кой за какво го пие, на мен ми беше предписан, но сега го смених с инжекции.





Бореща се за една мечта.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #70 -: Януари 28, 2016, 11:53:37 am »
Криси честито, снаха ни приготвяш  :) Браво за хубавите резултати.
Фрея ох аз втори скрининг не правих. Само ФМ е ехокардиография. Такова вълнение беше, то не спах после. Гледахме го и на 4д, то бяха писъци и смях. Малкия се въртеше, търкаши очи и правеше физиономии. Клинката ни слушаше, че и доктора барабар с нас пускаше веселите коментари. Това беше най-хубавия момент и най-емоционалния след двете чертички
Лили аз тренирам за свекърва, за това мрънкам  :wink:
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #71 -: Януари 28, 2016, 13:35:35 pm »
Момичета, как мислите, дали може да си правя промивки с лайка или смрадлика,  не вагинални, а просто измиване???
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #72 -: Януари 28, 2016, 15:29:44 pm »
Здравейте, милички! Как сте?
 Аз все още съм в болницата :( Зацапването намаля, днес изобщо не съм имала. Настинката продължава. Температурата варира от 36.9 до 37.3. Пия парацетамола, но използвам и бабини лекове като чорапи с оцет или си държа ръцете под студена вода. Проблемът изглежда идва от гърлото. Смуча Ефизол, мед и го мажа със сода. Дано тази настинка не навреди на бебчо. Успокоява ме това, че температурата не е над 37.5.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #73 -: Януари 28, 2016, 18:15:23 pm »
Ех, Криси! Ще те попитам пак след известно време и тогава вече гледай да ми потвърдиш ;) Браво за добрите новини!
Цветенце, ако проблемът е в гърлото, компрес с извара ще те оправи за няколко часа, но не ми стига мозък как може да го направиш в болницата. Бързо възстановяване ти желая!
Поли, външно измиване може внимателно, но промивки (вътрешно) не прави. Въпреки че беб е добре затворен с тапата, по-добре без експерименти.
Вечи, няма нужда от репетиции, ще ти дойде отвътре, хихихи. Само като видиш снахата и ще разбереш че си със завършен майсторски клас :)
Аз правя глупости... сглупих да отида на пазар и се натоварих с 20 кг, та сега лежа и се страхувам... акъл море, акъл шараламарала... :(
« Последна редакция: Януари 28, 2016, 18:18:37 pm от lili2011 »
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #74 -: Януари 28, 2016, 23:17:43 pm »
Момичета да ви попитам,на някоя от вас вземан ли е секрет от церикса и ако да в коя седмица?
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #75 -: Януари 29, 2016, 09:56:12 am »
Здравейте, сладури! Как сте? До понеделник съм в болницата. Гледаха ме на коремен ехограф днес. Този път чух и сърчицето! Проблемът е, че лекарката забеляза леко отлепване на плодното яйце. Според нея може да е от кашлицата. Странно ... Нямам зацапване, но то очевидно не е свързано. Каза ми само да лежа. Увеличи ми утрогестана за днес, продължавам с инжекциите. Това отлепяне много ли е опасно според вас?
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #76 -: Януари 29, 2016, 10:33:38 am »
Цветенце щом лекарката ти е казала да лежиш   и да си с лекарства значи  има шанс да се подобри състоянието ти не се притеснявай повече почивка и това е
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #77 -: Януари 29, 2016, 10:38:03 am »
Да,почивка и позитивни мисли,в коя седмица си Цветенце?.Аз изкарах,а и все още съм с бронхит и голямо напъване беше...Мен също ме е страх за бебо.Моля се всичко да е наред!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #78 -: Януари 29, 2016, 10:54:52 am »
Аз съм 7-8 седмица. Каза, че не е голямо отлепването, но в понеделник на прегледа го нямаше. Каза, че е важно, че ембриончето е живо и щом сега чухме сърчицето, значи расте, което е добре. Няма да се панирам! Ще мисля позитивно! Ще лежа! Бият ми инжекции! Всичко ще направя!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #79 -: Януари 29, 2016, 11:46:20 am »
Цветенце ще лежиш, аз бях така обаче с повръщането. Дерях се по половин час, до припадък. Такива контракции получавах и така болеше. Виках си и аз и бебето няма да оцелеем. Мина и замина, но последиците стават. За това лежи, след 20-та седмица започнах да оживявам.  Знам че в очите ти е адски много време, но други сме го преживели. Дано това те успокоява поне малко. Радвай се че не повръщаш, че може да е по-зле.
Поли, може да се миеш външно. Аз имам една изкочила вена точно там и все се разранява. Доктора каза да си запаря смрадлика и да мия. Проблем няма.
Лили лежи сега и гледай да не се повтаря, ама хич не се пазиш.
Елиза обикаляш ли нервно още, гледам в групата си писала че в събота ще те приберат. Вие ще си спретнете там едно парти май. Само като си представя колко ви е весело и косата ми щръква. Успех и да знаеш стискам палци и чакам новини.