0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #20 -: Януари 24, 2016, 11:53:19 am »
Момичетата с тежки и проблемни бременности раждат най-хубавите и умни деца. Гледата с коремен да не направи беля. Аз мога да се обзаложа с теб , че после ще се срещнем в другата тема.
Сега бъди само силна имай вяра. Върни старите теми и прочети аз как ревях. Дано ти вдъхне сили, важното е да осъзнаеш, че не си сама и че има други като теб. След 12-14 седмица имаш шанс да се почувстваш по-доре. Никаква работа, прахосмукачка, чинии или пералня. Оставяй къщата вили на могили.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #21 -: Януари 24, 2016, 12:14:39 pm »
Здравейте, момичета. Честита нова тема.
cvetence87, пожелавам ти всичко да е наред.
Аз започнах да пия Магнерот. Искаха да ме вкарват в болница, но решихме да изчакаме и да пробваме с по-високи дози магнезий. На един от прегледите лекарят видя доста контракции и каза, че съм с чувствителна матка. Аз дори не ги усетих, но ги имаше. Иначе от началото съм с болки в кръста и корема. Имам и крампи по мускулите, но сега като че ли са по-добре нещата.
Нашето момченце се развива със седмица напред. Още не мога да повярвам, че ще си имаме син. Макар да нямах претенции за пола, като знаех мъжът ми колко иска момче, вътрешно се надявах да е такова. Дядовците много се зарадваха, а пък бабите се бяха приготвили за кукли и панделки.  :lol: В края на януари сме на фетална ехокардиография, а после ще ми е втората ФМ.
« Последна редакция: Януари 24, 2016, 12:48:28 pm от Forest rain »


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #22 -: Януари 24, 2016, 12:48:54 pm »
Момичетата с тежки и проблемни бременности раждат най-хубавите и умни деца.
Хайде да не си обиждаме децата! :) Аз имах много лека бременност, НЕлеко раждане, но имам прекрасно и умно дете. За всяка майка нейното дете си е най-хубавото и най-умното, така че думите ти са малко пресилени.
Цветенце, всичко ще е наред, само бъди спокойна. Пожелавам успех на всички момичета! :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #23 -: Януари 24, 2016, 13:34:33 pm »
Огромно благодаря, момичета, за куража и успокоението! НЕВЕРОЯТНИ СТЕ! :)  :balk_81:
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #24 -: Януари 24, 2016, 21:10:27 pm »
verechiria всички ти съчустваме за тежката бременност, но внимавай с такива изказвания, защото незнаеш кой как ще го приеме... :wink: Особенно в тая тема, дето хормоните бушуват яко  :lol:

blue sky с леко закъснение, пъзела е зареден, на холската маса е и няма да има мърдане докато не се нареди  :lol: Взех 1000 части, с малката редиме 2ри ден (на нея бързо и омръзва, но аз се възполвам да сортира по цветове) ама сме до никъдето общо взето...поне рамка и 2-3 средни части имаме  :lol: но е доста добър начин за забавление, единствено, че кръста и гърба след 1 час едвам ги усещам..


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #25 -: Януари 24, 2016, 21:16:20 pm »
Момичета, да ви гледат с коремен ехограф в 6-7 седмица и то кой знае на каква възраст е, естествено, че нищо няма да се види.
И не, не е проблем да ви преглеждат с вагинален.

елиза, всичко ще е наред. Намери си лекар с по-читава техника!

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #26 -: Януари 24, 2016, 21:27:22 pm »
verechiria още малко  :P
Късмет на всички 8)
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #27 -: Януари 25, 2016, 00:48:50 am »
Чак сега и аз видях ,че има нова темичка-честито и само живи и здрави бебенца.
Verechiria тази теми наистина ще е наша!
blue_sky дано и при мен да не се усеща нищо,но явно на нея са й сложили малко доза(и аз така си помислих както ти казваш).
Мен ме гледоха с вагинален ехограф до 12г.с.,че по добре се виждало(няма значение ,че ми зацапваше).
Еей и аз се чудя къде се изгуби м-и и ми мина през акъла ,че може и да е родила.Браво-да са й живички и здравички бебченцата!
цветенце на мен започна да ми зацапва  ден преди датата на теста до 4-и месец(до тогава и лежах).Голям кошмар и стрес беше,дано при теб спре бързо зацапването,всичко да е наред и да си родиш здраво бебче! Лежи много и бъди спокойна,никаква домашна работа.
Днес сутринта ми падна от влагалището все едно кафяв сопол.После си сложих ежедневка и тя стана леко зацапана в кафяво.След обяд отново ходих до 00 и пак кафяв слузест сопол на сълфетката-възможно ли е да е тапата???.Вечерта се драх до 3 ч.от кашляне и духане,чак ме болят коремните мускули,поне температура нямам вече.Не съм ходила до болницата з-то нямам болки,утре май ще звъним вече.Предния път помня,че тапата ми падна като ме бръкнаха с ръка  в болницата  и беше слуз примесена със кървави нишки.
« Последна редакция: Януари 25, 2016, 01:06:55 am от zyza »
   
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #28 -: Януари 25, 2016, 01:29:04 am »
На мен на тапата ми прилича по описанието ти.
Не помня дали писах по-нагоре - ако не е правилно поставена, естествено, че упойката няма как да хване. Трябва да си кажете, че не действа, ако случайно се получи така.

Май, май ще е скоро. Стискам ти палци да мине леко и бързо да се приберете и трите у дома.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #29 -: Януари 25, 2016, 08:51:43 am »
Оле Криси недумай, идеята ми е да успокоя момичето. Изобщо не искам да убидя някой. Един лека бременност, колко да е лека, всички си го отнасяме по някое време.
Форест и аз като свекърва,но нали все много контракции имах. В инвитроклиниката доктора се ядоса и ми пусна кръвноиследване как се усвоява магнезия. Нямаше 20лв. Заедно с кръвната картина и още неща. Оказа се че не се усвоява и вдигна дозите двойно. Много папаверин и но-шпа и всичко затихна за 4-5 дни. Не можах да му обясня защо нокой не е проверил до седмия месец.
Искам да се похваля, че карам опоследната седмица на седмия месец. На 28-ми влизам в осмия по последен цикъл. Иии съм много щастлива имам реален шанс до термин.
Зиза не че нещо ама пожелавам леко раждане, ох мила дано мине леко. Ще стискам палци. Късмет
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #30 -: Януари 25, 2016, 09:48:36 am »
Привет, момичета! И аз да се запиша в новата тема :)
И на мен ми увеличиха дозата на магнезия и вече съм на магнерот 3х1 за сега + но-шпа 3х1, защото в петък вечер се спуках от контракции. Два дена лежах в къщи, дано всичко е отминало... че днес съм пак на работа. Май вече ще трябва да пускам болничния...
Само не мога да разбера защо продължавам да имам леко бодване ниско долу в дясно, независимо че пия но-шпа, тая болка не се маха, дали не правя някой цистит :ask: не знам. Защото болката е много встрани от матката, може и пясък да е...
А иначе, бебчо такива гимнастики прави, че не знам как не му се завива свят, голямо бутане, протягане и ритане пада :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #31 -: Януари 25, 2016, 10:08:20 am »
Аз съм на Магнерот 3 X 2. Допълнително пия витамини, съдържащи магнезий.
verechiria, ти ми даде хубава идея. Ще взема да си го пусна това изследване. Аз съм и с мускулни крампи. При един от прегледите се видя и че каналът ми е започнал да се отваря, но много не схванах какво означава това. Да се надяваме, че всичко ще е наред. При теб остана още съвсем малко. Вижда му се краят.


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #32 -: Януари 25, 2016, 10:17:19 am »
Здравейте! Преди малко се върнах от прегледа. Положението е добре. Гледа ме на коремен ехограф. Плодният сак в събота беше 12 мм, а днес е 14 мм. Видя и ембриончето!!! Пусна доплер (ако правилно съм запомнила) и ми показа кръвоносните съдове на мъничето, показа ми и сърчицето! Лекарката се опита да го чуя, но не се хвана. Предполагам, че е така, защото е с коремен ехограф. Важното е, че е там! Иначе на монитора ми показа как се движи. Ох ... малко хаотично пиша. Извинявам се, но толкова се бях притеснила!
Каза, че понеже дължината на цикъла не ми е постоянна, най-вероятно затова е по-малко. (Въпреки че аз уж знам кога ми е овулацията, но самото оплождане може да е станало по-късно).
За зацапването продължавам да си пия утрогестан, но-шпа (вече на хапчета) и спазмалгон. Притесних се, че в интернет пише, че спазмалгон не се дава на бременни, но тя каза, че трябва да държим матката спокойна.  Да се притеснявам ли за спазмалгона?
Каза ми да лежа наляво, спокойствие и другата седмица пак на преглед.
Много дълъг стана постът ми, извинявам се!
Благодаря ви за подкрепата!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #33 -: Януари 25, 2016, 11:24:27 am »
Cvetence, радвам се, че прегледа е минал добре. Много често се случва в ранна бременност да има зацапване. Пий си лекарствата и бъди спокойна, всеки стрес влияе отрицателно и на теб и на мъника. Надявам се че всичко ще е наред с теб, а сърцето не сте го чули най вероятно заради коремния ехограф. Мен до 12 г.с. ме гледаха с вагинален и още в 7 г.с. чухме сърчицето. Бебо ще навакса и порасне, само бъди спокойна и му се радвай.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #34 -: Януари 25, 2016, 11:51:27 am »
Да, определено съм много по-спокойна и смятам вече само положителни мисли да са ми в главата, че тези два дни си взех дозата негативизъм. Показа ми сърчицето, това е важно. Движеше се! Другият път ще се улови и звук! Колко хубаво чувство!
Благодарна съм, че този форум съществува!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #35 -: Януари 25, 2016, 13:46:16 pm »
Ехе Цветенце много се радвам на хубавите новини. Спазмалгон и аз съм пила споко.
Форест кой канал е започнал да се отваря? Гледа ли ти шийката на матката за скъсяване? Пий и лежи ще мине аз половин година така откарах. За крампите аз нямам, все нещо трябваше да пропусна и аз от неприятностите. Нека друго момиче даде съвет, но от моя лекар знам че се вземат мерки и все ме кара да се оглеждам.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #36 -: Януари 25, 2016, 13:56:01 pm »
И аз не го схванах това с канала, но така ми каза лекарят. Даже ми го и показа на ехографа. Скъсяване нямам или поне не ми беше споменато. Почти преполових, но това време минава много бавно, а и лежането вкъщи ми е досадно. Има и дни, в които съм по-добре, но са рядко. Даже днес ми е такъв ден.  :D


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #37 -: Януари 25, 2016, 17:19:57 pm »
Цветенце, гледам утре ще ти е 48 ден от цикъла, аз бях на преглед в 50 ден и с коремен ехограф се видя бебето и сърцето. Но ме предупредиха, че на такъв ранен етап, ако не се види през коремния, ще пробват с вагиналния.

Така че успех утре! Според мен с вагинален ще може със сигурност да се види, но с коремния е на магия и зависи много и от качеството му...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #38 -: Януари 25, 2016, 17:25:53 pm »
Здравейте, момичета! Надявам се приемате нови попълнения :)
Да се представя на 29 г. и съм бременна в 16 г.с. след ин витро. И аз като някои от вас преминавам през трудности, но най-важното е да са преодолими.
В 12 седмица един ден станах сутринта и бях с кръвотечение. Много се притесних  и когато отидох на лекар се видя малко отлепване на плацентата. Постепенно вс. се нормализира и на прегледа се видя и втори плоден сак, който беше празен и най-вероятно от него се е получило кръвотечението. Сега съм на легло само ставам да хапна и тоалетна.
Исках да попитам при положение, че има втори плоден сак препоръчително ли е да се прави БХС? Отделно съм и на инжекции хориомон през 10 дена.
Предварително благодаря за отговорите! :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #39 -: Януари 25, 2016, 22:02:25 pm »
Милички, личната не поиска да ми даде болничен, а ми издаде направление за хоспитализация. Било по-сигурно, по-добре според нея. Та сега съм в болницата. Пак ме гледаха на коремен ехограф. Включи и доплера и показа сърчицето (синя и червена точка).
Ще полежа няколко дни. Не исках толкова рано да казвам в работата, но с този болничен ще се разбере.
Както и да е ... Дано всичко е наред при всички ни и бебченцата да са живи и здрави!