0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #40 -: Януари 25, 2016, 22:16:59 pm »
Цветенце, а защо ли ми се струва, че просто се точи здравната каса? Дано да съм в грешка, де. А защо ще лежиш изобщо?

Сладка86, ти не си ли правила БХС досега?

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #41 -: Януари 25, 2016, 22:29:06 pm »
Blue_sky, в събота получих леко розово-кафяво зацапване. Веднага на лекар, изписа ми хапчета. Тогава ме гледа на стар коремен ехограф и каза, че плодният сак отговаря на 5 седмица, а аз трябва да съм 6-7. Извика ме днес сутринта в болницата на по-хубав и нов ехограф. Гледа ме пак с коремен. Видя ембрион със сърдечна дейност. Каза, че наистина е по-малко, но понеже цикълът ми е с различна дължина може оплождането да е станало по-късно. Уж си знам овулацията, ама ... Каза ми да си продължа с хапчетата, почивка и да взема болничен от личната, а след това ще го мислим. Ама личната не се съгласи и ето ме тук.  :)
Дано съм обяснила разбираемо нещата. :)
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #42 -: Януари 25, 2016, 22:36:45 pm »
Значи май не съм в грешка.
Дано да излезеш по-бързо и да ти дадат болничен, за да си почиваш вкъщи, където е и значително по-приятно! И всичко ще е наред.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #43 -: Януари 25, 2016, 22:55:34 pm »
Blue_sky , Verechiria благодаря ви за палците,дано всичко мине бързо.Днес тази кафеникаво-бяла слуз продължава ,звъняхме и до болницата и казаха да наблюдаваме,явно трябва да тръгнат и болките за да ме извикат.То и не остана-в  четвъртък съм там за да си сменя датата,а по принцип те  искаха в петък да раждам.Вече нито ми се яде нито ми се пие,нито мога да спа,едвам лежа,все така ми е гадно в устата от всичко-радвам се,че му се вижда финала.А пък за стриите около пъпа нямам думи да ги описвам какви са грозни,че и няма да имат оправия след това.
   
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #44 -: Януари 25, 2016, 22:57:27 pm »
Благодаря ти, blue_ sky! Дано си права! :)
Zyza, стискам всички палци, но съм сигурна, че всичко ще е наред! :)
Лека нощ! :)
« Последна редакция: Януари 25, 2016, 23:00:09 pm от cvetence87 »
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #45 -: Януари 26, 2016, 08:38:17 am »
По принцип мен винаги до сега са ме гледали на коремен ехограф.Според моя док в ранните седмици вагиналния може да предизвика контракции.Първия преглед ми беше 5 седмица и всичко си се видя идеално.На следващия , след 2 седмици , си чухме и сърчицата.В момента съм в 12 г.с.Явно наистина е много важно какъв е апарата.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #46 -: Януари 26, 2016, 09:08:11 am »
Да момичета зависи от апарата, някои имам чувството че са от втората световна.
Цветенце, полежи си според мен още преди няколко дни трябваше да те вкарат. Сега го правят за да имат основание от епикризата да те държат през цялата бременност в болнични. Аз така и не успях да се върна на работа, но за мен сина ми е най-важен в момента.
Сладка добре дошла и аз съм 86-ти набор. От другите момичета знам, че при наличието на втори сак БХС не се прави понеже е подвеждащ. Питай в клиниката, къде прави инвитрото?
Мила, лека ременност от мен.
Зиза чета те и лошо ми става, чак ме е страх да се похваля ама съм добре на фона на преживяното до сега.
Форест, чакам да ми кажеш какво стана. Между другото аз пия папаверин, преди това имаше и в дупе. В комбинация с магнезия и но-шпато ги спря тия контракции. Евала му на Бойчев,щях да го родя ако не беше той.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #47 -: Януари 26, 2016, 10:16:13 am »
Здравейте момичета Zyza стискаме палци всичко да мине добре и честито на новодошлите  момичета аз да ви питам вече съм 36 седмица до кога трябва да пия магнезия  ние в края на седмицата сме на запис на тонове но незнам да продължавам ли да го пия
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #48 -: Януари 26, 2016, 10:23:09 am »
Блу, ранният скрининг не съм правила. Бях и на инжекции с прегнил.Само фет. морфология съм правила.
Сега мъжът ми иска да го направим късното БХС, въпреки втория плоден сак и че няма да е мн. коректно изследването.А моят лекар в момента  отсъства и не мога да го питам.
Цвете, по- добре няколко дена да те стабилизират.
Зузи, стискам палци.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #49 -: Януари 26, 2016, 11:06:23 am »
Елиза, попитай следящия те АГ. Моят ми беше казал да спра магнезия 10 дни преди плановото секцио.
Зуза, стискам палци и чакаме хубави новини от теб.

На новите момичета лека и безпроблемна бременност.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #50 -: Януари 26, 2016, 11:17:39 am »
Ето ме е мен, аз малко изтървах темата. Минах ранния БХС при д-р Сигридов,каза че за момента всичко е добре с бебето. Пусна ми обаче изследване за PAI и се оказах носител на хомозитна мутация 4G/4G. Сега съм на фраксипарин 0.3 и след месец контрола да видим ще коригира ли дозата.
Микробиологията ми е чиста,при цитонамазката малко прокървих, но аз винаги съм така при това изследване.





Бореща се за една мечта.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #51 -: Януари 26, 2016, 12:22:33 pm »
verechiria, в четвъртък съм пак на преглед. Вчера малко ми беше просветнало обаче днес пак ме боли. Одеве имах внезапни  срязващи болки. Не знам вече коя болка е нормална и коя не.  :(


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #52 -: Януари 26, 2016, 14:50:48 pm »
Zyza, стиснаци палчета и от мен, чакам да се похвалиш  :) . При мен слузта от тапата продължи да изтича два дни, вкл. и доста воднисто течение. Втория ден вече имах и контракции и когато станаха на 10-15 минути тръгнах към болницата. Успех мила и бъди спокойна!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #53 -: Януари 26, 2016, 15:39:26 pm »
verechiria, в четвъртък съм пак на преглед. Вчера малко ми беше просветнало обаче днес пак ме боли. Одеве имах внезапни  срязващи болки. Не знам вече коя болка е нормална и коя не.  :(
Ей така от чудене мен ме вкарваха постоянно в болницата. От инвитроклиниката ми казаха повече от седем контракции за 24 часа не трябва да се допускат. Викам тия майтап си правят аз ги имам за два часа. Е намалиха ги с тях и болката, не че цъфтя и вържа. Ако трябва обади се на личната и си вземи направление за консулт с друг лекар. Моя ми викаше да си трая, нормално било да ида на гастро. Като ме видя консултиращия АГ и веднага в болницата с контракции на четери минути. Аз от траене я докарах до тука, не допускай мойте грешки. Ако бях в Тутракан щях да карам нормална бременност. Толкова ме е яд и като те чета побеснявам.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #54 -: Януари 26, 2016, 18:00:40 pm »
Аз често ходя на прегледи. Шийката ми е с добра дължина засега. При теб имаше ли скъсяване? Честно казано не знам кога имам и контракции и кога само болки. На прегледа, на който се видяха контракциите нищо не усещах, а ги имах. Това възможно ли е?
Иначе гледам да лежа повече и тогава уж съм по-добре, макар че ме хващат лудите. Мъча да се посвърша нещо дребно вкъщи, защото мъжът ми не смогва и с готвенето, и с чистенето, но ми е много трудно.
В тази връзка да попитам вие какви препарати използвате, откакто забременяхте. Аз преди да забременея използвах все силни препарати. Сега мъжът ми чисти с тях, но цялата къща се размирисва и не знам дали не е вредно да ги вдишвам.


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #55 -: Януари 26, 2016, 18:20:15 pm »
Здравейте, сладури! Да си споделя болката, че след това е по-леко. Днес се събудих с леки болки в гърлото и температура 37.20-30. Пратиха ме на консулт и ми изписаха Ефизол и Оспамокс. Преди малко ми донесоха антибиотика. Притеснявам се да няма последици от Оспамокса. Лекарите казаха, че се давал на бременни и деца, да не се притеснявам. Било по-опасно да не стане гнойна ангина, то гърлото почти не ме боли, но ...
Та сега се чудя да пия ли Оспамокса ...
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #56 -: Януари 26, 2016, 18:48:53 pm »
Cvetence аз също съм пила оспамокс и личната лекарка ми каза че може също комбинация от аналгин и парацетамол но тях след 3 месец
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #57 -: Януари 26, 2016, 19:29:27 pm »
Хайде и аз в новата темичка, дано да се задържа. Същата история като Цветенце - същите седмици, същите лекарства, кървене... вкъщи съм, кървенето спря и аз таковата... понамалих лекарствата по собствено усмотрение...
Днес бях на преглед, имаме си сърчицееееее!!! Но! Докторът не пусна да го чуем и това много ме гложди. Уж всичко си отговаря, но не трябваше ли да ни пусне да чуем сърчицето? Следващият преглед е след три седмици. Направо се виждам как ще ходя на допълнителен другаде междувременно...
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #58 -: Януари 26, 2016, 20:36:38 pm »
Лили, не е задължително да ви го пусне, и на мен с Моника не ми го пуснаха първия път, после на феталната го чух вече.Зависи от апарата.Бих те посъветвала да не спираш така и намаляваш лекарствата едва се закрепи, но ти явно искаш до край да изпробваш пределите на организма си.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #59 -: Януари 26, 2016, 20:53:21 pm »
Цветенце, в ранна бременност е нормално леко завишена ТТ. Моята си беше също 37,2 .
Аз не бих пила Оспамокс, защото сестра ми и една позната бяха гъбясали зверски точно от него. Но това съм аз. Всеки сам взима решенията за себе си.
Ако ще си по-спокойна потърси второ мнение на лекар специалист.

Лили, разбирам че си много смела и положително настроена дама, но с някои неща не бива да се правят експерименти. Поне се консултирай с лекар за намалянето на лекарствата.


Всеки миг е още един шанс...