0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #100 -: Февруари 01, 2016, 09:45:18 am »
Форест няма какво да направиш, моята се вдигна с нарастването на бебо. Има време повечето се вдигат.
Момичета аз съм с ново двайсе. Две вечери отичам и посинявам под корема по целите бедра до колената включително. Получава се след като си взема душ и за десет минути всичко се оправя. В стрес съм, всичко изследвания изглеждат добре. Звъня на доктора ми и се надявам днес да се свържа с него. Ако не успея довечера направо ще звъня в инвитроклиниката. Баш накрая писна ми вече.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #101 -: Февруари 01, 2016, 10:14:02 am »
Днес се родиха моите слънца Итън и Катнис!Нека Господ е с тях/нас и да ги/ни закриля.Лежа в болницата и съм много изтощена.
   
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #102 -: Февруари 01, 2016, 10:51:24 am »
zyza, страхотна новина!
Честити две слънчица! Да са ви живи и здрави, и много да ви радват!
Бързо възстановяване!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #103 -: Февруари 01, 2016, 11:35:41 am »
Zyza, честито! Да са ти живи и здрави малките съкровища. Бързо възстановяване и много усмивки!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #104 -: Февруари 01, 2016, 11:51:56 am »
Zyza,честита радост! Да са ви живи и здрави малките съкровища! :)
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #105 -: Февруари 01, 2016, 12:09:40 pm »
Честита радост, бързо възстановяване, след малко ще пусна темичка...  :lol:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51448.0
« Последна редакция: Февруари 01, 2016, 12:23:48 pm от f_31 »
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #106 -: Февруари 01, 2016, 12:55:41 pm »
Лелеееее, бебчета!!! Zyza, честито двойно щастие! Много да те радват, много да се гордееш с тях, и много да те слушат и помагат домашните!
Цвете, важното е всичко да е наред, пък вкъщи или другаде няма значение. Аз не бях чувала за отлепване без поне капка зацапване, не ми се струва и логично, но какво разбирам аз :)
Форест, хоризонтирай се и мързелувай безкрайно :) Положението на плацентата има значение само за нормалното раждане, пък и имаш време, обикновено се вдига.
Вечи, много странно звучи тая работа! Дано се свържеш с лекаря ти и пиши какво мисли по въпроса.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #107 -: Февруари 01, 2016, 13:24:37 pm »
Forest, аз бях цяла бременност с ниска плацента, не можах да родя нормално заради това.Ако е върху шийката е опасно и трябва лежане, ниската плацента също е проблем, и е хубаво да лежиш.Не седнала на дивана, не на стола а лежане.За съжаление при мен не се получи.

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #108 -: Февруари 01, 2016, 15:45:22 pm »
Forest, при мен плацентата покриваше изцяло шийката. Ако не ме лъже паметта, в 7 месец се отмести леко, но си беше ниско. Седмица преди да родя, вече беше задно разположена, а в деня на раждането казаха "високо разположена". Лежи и почивай, всичко ще е наред.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #109 -: Февруари 01, 2016, 17:45:28 pm »
Мерси много, момичета. Да лежи човек по принуда се оказа трудна работа, само се надявам бебето да е добре и да изкарам до края.
verechiria, какво стана, успя ли да се свържеш с лекаря си?


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #110 -: Февруари 02, 2016, 10:23:53 am »
Момичета тази сутрин минах през съдов хирург. Човека ми направи доплер, няма хематоми. От лекарствата за задържане ми се отпускат вените и капилярите. Бебето и то притиска, но като цяло кръвотока е добър. Пита къде ми бил корема и аха на езика ми беше да му кажа вкъщи  :lol:
Беше притеснен, че съм била цитирам: крайно изтощена. Това влияело за тези отоци и да внимавам с топлата вода, че можело да пръсна нещо. Така, че айде на рекЪта или до като родя без баня.
Форест не мрънкай, освен че трябва да лежа сега и с краката на горе. О колко по-зле може да стане. Доктора ми вика няма ли да го изкарат, викам малък е още а аз мога още да търпя. О колко мога да търпя само да е добре милинкия ми.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #111 -: Февруари 02, 2016, 11:26:16 am »
Здравейте, момичета! Forest, verechiria,  стискам палци нещата да се нормализират при вас! Героини сте вие! Но всичко в името на мъничето! :)
Аз да се отчета как са нещата при мен. Ще съм в болницата поне до петък. Вече нямам температура, имам съвсем леки болки в гърлото. Днес ме гледаха на ехограф. Бебчо вече си отговаря на седмицата - 8-ма. Отново чухме сърчицето. Когато го видях на монитора, забравих всички синини от инжекциите. :) Сега за отлепването. Май това, което се видя не е било точно отлепване. Сега това петно (аз така го наричам) не е до плодния сак. А предния път беше точно до него и оттам объркването. Сестрата предположи втори сак, но лекарката е категорична, че не е. Извика още един лекар. И двамата смятат, че това е незапълнено пространство в маточната кухина. При нарастването на плодния сак всичко ще е ок. Ще съм в болницата до петък, когато пак ще ме гледат. Чули ли сте за подобни случаи? Има ли място за притеснение?
Ох, много дълъг стана постът ми. :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #112 -: Февруари 02, 2016, 14:28:03 pm »
Здравейте момичета Verechiria малко остана ще остискаш важно е бебчето да е добре пък другото ще се оправи да дам и аз отчет вчера бяхме на запис на тонове всичко е ок порасли сме  спрях магнезия и спряха и контракций и болки в корема и всичко сега разходки и чакаме вече с нетърпение бебка
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #113 -: Февруари 02, 2016, 15:50:01 pm »
Ехееее, Лизи, супер! И аз така спрях магнезия в 35-36-та и спряха всякакви контракции :) чак родилните в 41-ва :)
Приятно очакване! <3
Вечи, каква чудесна идея да спреш къпането! Тъкмо няма да усетиш разликата преди и след раждането :) На мен поне никой не ми помагаше и едва намирах възможности (бебето не спеше, и се сърдеше ако се къпя).
Цветенце, теб май те харесаха много и не искат да те пускат :) а може и клинични пътеки да източват, кой знае. Във всеки случай аз не мисля че имаш повод за притеснение, най-много да се окаже второ сакче, което би било чудесна новина. Знаех си, че нямаш отлепване. Всичко ти е наред, спокойно!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #114 -: Февруари 02, 2016, 16:49:52 pm »
Благодаря ти за успокоението, Lili! Надявам се наистина всичко да е наред! Опитах се потърся някакво инфо, но не намерих. После си викам "Да не е хематом". Ама двама лекари ме гледаха, все пак съм в патологична бременност. Пък и то тоз хематом е с кръв, така че те би трябвало да видят, че е с течност.
Ох, то моите разсъждения едни ...  :lol: Ама като лежа от 9 дни такива мисли ми ражда главата!
Lili, ти как си иначе?
« Последна редакция: Февруари 02, 2016, 17:15:11 pm от cvetence87 »
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #115 -: Февруари 02, 2016, 17:23:33 pm »
О, аз цъфтя :) Завладял ме е невероятен мързел и само ми се ядат разни неща. Капризи страшни :)
Разбира се иска ми се да си погледна бебчето, за да съм сигурна че още тупка онази мъничка, вече любима чертичка... Записах си час за фетална морфология. И час за гинеколог в средата на месеца. Такива ми ти работи. :)
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #116 -: Февруари 03, 2016, 08:56:27 am »
Елиза, мислех че си родила. Имаме едно момиче в групата със същото име и до сега живеех с идеята че си ти.
Абе Цветенце сега си мисля нещо. Мен като ме приеха в 7-ма седмица като теб се виждаше едно мехурче. Та един млад лекар ми вика въй честито две, ама тоновете не хващам. Та извика друг лекар да види. Човека пусна вагиналния и му обясни първо търси това мехурче. Не помня как го нарече има го при всички в ранна бременност. Малко по-нагоре е и после вика гледаш колко още сакчета има. Та в моя случай едно и му провери тоновете, гледах как пулсира точката дето ме рита в момента. Я като те изпишат върви на преглед при някой лекар с хубава апаратура и много опит. Никога не забравяй, че мен в болницата ме съсипаха няколко пъти. Прежали и намери някоя хубава часна клиника, аз ходя чак  Тутракан. Едно ходене ми стъпва 200-300лв ама бих дала тройно, заслужава си. Да обясни човека като свят. Моя като ми съкара за нещо, аз отговарям имам три висши и ни едно е медицина. Няма как да знаем всичко.
Лили ред ти е пък и ти се пада, наслаждавай се. Дано всичките незгоди на бременността да си стоят при мен и да не ви споходят. Искам само такива работи да чета.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #117 -: Февруари 03, 2016, 09:36:43 am »
cvetence87,  ако си от София, отиди при д-р Колева в Токуда. тя е специалист по високорискова бременност и е страхотен лекар. При нея се роди синът ми. Когато отидох при нея ме бяха наплашили, че имам много тънка плацента, че може да се стигне до кръвоизливи, кръвопреливане, преждевременно раждане и какви ли не ужасий. Тази жена успя не само да ме успокои, а да ми вдъхне увереност с професионализма си и със спокойствието. та нищо от това, с което ме наплаши едно от светилата във ФМ не се случи. Плацентата не беше чак толкова тънка, беше по-скоро разположена от двете страни, което също не е често срещано, но вероятно има своето обяснение с двурогата ми матка. И изхрани бебето съвсем добре. Синът ми се роди по план 9 дни преди термин със секцио без каквито и да било усложнения, благодарение на д-р. Колева. Горещо ти я препоръчвам.
<br />[link=http:
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #118 -: Февруари 03, 2016, 09:37:28 am »
Не не съм родила още при нас зор зор да задържим  сега момата не ще да излиза и това е баща и всяка вечер и се  моли хайде излизай ама тя не слуша :D :D
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #119 -: Февруари 03, 2016, 10:14:43 am »
Момичета, след коя седмица започвате да пазарите за бебчо? Мен така ме сърбят ръцете....ама всички около мен казват рано е :(
Малчуганът взе да рита вече доста силно, на моменти така ме сръгва в пикочния мехур :) че свят ми се завива...вече даже и баща му го усеща като рита. Радост голяма!
Елиза, имаш време, тя ще реши кога е момента :) момиче с характер явно :)