0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #200 -: Февруари 12, 2016, 23:32:38 pm »
Момичета, нормално ли е да не усещам бебето всеки ден? Днес почти се съм усетила движения.
Нормално е. Все пак още не е толкова голямо.

Цветенце
, и да получиш херпес на устната, не е толкова страшно. Купуваш си нещо от аптеката и мажеш с него. Аз имах и двата пъти в начална бременност.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #201 -: Февруари 13, 2016, 08:21:18 am »
Forest rain, и аз в началото се шашках като теб, ама то в 20 г.с. се усеща по-рядко. За мое успокоение си купих малък доплер за слушане на сърчицето. Има ги употребявани, но в добро състояние в продавалника или базар.бг за около 50-60 лв. трябва да ти кажа, че се родих с това нещо, вече като не го усетя дълго време и включвам доплера и така.... използвам гел-олио на Джонсън за смазка, хем против стриите :) Неговото сърчице бие по-учестено от твоето, да знаеш разликата! Иначе тичах при кварталната за най-малкото нещо....
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #202 -: Февруари 13, 2016, 09:33:56 am »
Мерси, момичета. Ще се наблюдавам днес и утре и ако нищо не усетя, в понеделник ще отида на лекар.
Vilia, доплерът безопасен ли е за бебето? Може ли да се пуска така често?
Аз пак съм притеснена, защото тази нощ имах тъпи, но доста силни болки в кръста. Сега май съм малко по- добре. Нормално ли е за втори триместър така силно да боли кръст?


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #203 -: Февруари 13, 2016, 09:40:36 am »
Не се тревожи аз цялата бременност искарах с болки пийни но шпа и си почивай а в понеделник отиди на лекар за да си още по спокойна
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #204 -: Февруари 13, 2016, 10:11:27 am »
Цветенце аз искарах херпес зостерикс на крака, това е варицелен обрив. Само той е опасен за бебето. Дори и вагинален да имаш ще направят секцио и пак няма проблем. Този на устните се появява при паднал имунитет, просто вируса си живее в организма. Ако питаш аз от къде лепнах моя, може да е само от някоя болница при пряк контакт с вируса.
Форест нормално е да не го усещаш, но това не пречи сутрин и вечер да го милваш и говориш. Аз така правих и сега сам си се обажда, като го закача дори и да спи промръдва леко. Понякога има по два, три дни спи принца. Уморен е или го мързи, други дни пък ги превръща в кошмар и повръщам от ритниците му.  За болките в кръстта не ти ми казах магнезиео олио. Като почнах да се разтягам в 20-та седмица, сега едва си събирам кокалите да стана. Вървя като разчекната, главата му е буквално в гащите ми. Боли и само масажа с това олио ми помага.
Желязото ми е комбинация с фолиева и още нещо Феро-Фолгамма, още не ми е ставало лошо от него.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #205 -: Февруари 14, 2016, 17:50:02 pm »
Момичета, здравейте!
Понеже още не съм разговаряла с лекарката си се обръщам към вас. Кога точно се прави БХС в първия триместър и къде във Варна мога да го направя и ориентировъчно колко струва?

Благодаря!


*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #206 -: Февруари 14, 2016, 18:17:52 pm »
Аз го правих в 11 седмица.
*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #207 -: Февруари 14, 2016, 18:32:39 pm »
Здравейте момичета, чак сега се записвам в новата тема. Доста време прекарах по болници и само ви четях. Дори в момента пак съм в болница заради проблеми с кръвното и се надявам утре да ме изпишат. Днес влязох в 33 седмица и се надявам да устискам до 37 с новите лекарства. Добре дошли на новите попълнения, лека и безпроблемна бременност пожелавам. Вили, първият Бхс е най-добре да бъде направен между 10-12 седмица, аз моят тогава го правих. Честит празник на празнуващите, независимо дали е Трифон Зарезан или Свети Валентин.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #208 -: Февруари 14, 2016, 19:19:58 pm »
Вили във Варна повечето лекари искат да си 12+ за да могат да замерят добре. Моя го прави наблюдаващия ми лекар на апарата на Градинаров в ДКЦ-то на окръжна. Апарата е обикновен 2д, нищо повече и ми струваше 100лв. Така, че поогледай се защото знам в Младост в МЦ Санита че е 40лв. Това за ехографията, замерват се нужните неща и се нанасят на една бланка. Вземаш я и с нея в Терапията на третия етаж даваш кръв. В момента е безплатно, иначе май е 40лв. Виж в клиниката на Темелков, аз съм супер разочарована от нашите лекари и не препоръчвам.
Sweet Angel какво се случва с теб? Защо така?
Момичета честит празник.
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #209 -: Февруари 14, 2016, 20:34:05 pm »
Благодаря, verechiria! Знам, че имам още време, утре влизам в 8ма седмица и започнах да го мисля. А иначе се лутам между двама лекари-на частно в АГ и в Еквита по здравна каса, ама и двамата не говорят много, вярно, че е рано, ама все пак :-)


Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #210 -: Февруари 15, 2016, 11:18:12 am »
Момичета този доплер дали наистина не вреди на бебето и от коя седмица може да се ползва? Ето днес пак не издържах и си запасих за утре час при едно АГ до работа само и само да го видя дали е наред малкото бебонче...
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #211 -: Февруари 15, 2016, 12:42:10 pm »
HrisAni, дали ще те гледат на ехограф или с доплер, и двете използват ултразвук. На една и съща основа работят. Моята акушерка също го използва понякога. Мисля, че от 18 гс вече може да се ползва. Освен това, с него можете двамата с таткото да се наслаждавате на звука от сърчицето :) Е да, на ехографа е по-интересно...както си решите!
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #212 -: Февруари 15, 2016, 16:13:12 pm »
Благодаря, verechiria! Знам, че имам още време, утре влизам в 8ма седмица и започнах да го мисля. А иначе се лутам между двама лекари-на частно в АГ и в Еквита по здравна каса, ама и двамата не говорят много, вярно, че е рано, ама все пак :-)
Хич не е рано, при добрите лекари часове се записват от рано. Аз като блях му дадох сто лева на охлюва буквално за нищо. Следващата я правих в Тутракан срещу 60лв на 4д и направо се запознах с малкия. То брояхме пръстчета, гледах коленца, краченца, сърчице и каквото се сетиш без да е нужно въображение.
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #213 -: Февруари 15, 2016, 18:16:29 pm »
Хич не е рано, при добрите лекари часове се записват от рано. Аз като блях му дадох сто лева на охлюва буквално за нищо. Следващата я правих в Тутракан срещу 60лв на 4д и направо се запознах с малкия. То брояхме пръстчета, гледах коленца, краченца, сърчице и каквото се сетиш без да е нужно въображение.

Аз разбирам и за "бременните хормони" и за неразположенията ти с повръщането  и всичко, но ще ти бъда благодарна да спреш да наричаш лекаря си "охлюв". Ако го считаш за такъв - не ходи при него. Абсолютно не ми е разбираемо хора, забременели изобщо и износващи и раждащи децата си благодарение на въпросните "охлюви" - да имат подобно отношение към гилдията.

П.П. Идеята на ФМ не е да гледаш коленца и да броиш пръсти и "да се запознаваш с малкия", а да се уверят лекарите, че всичко с него е ОК, развива се добре и плодът не е в риск. Споментатото от теб са просто "родителски гъдели" в общия случай и не по това може да се преценят компетенциите на даден лекар.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #214 -: Февруари 15, 2016, 18:49:15 pm »
Здравейте момичета аз имам въпрос по скоро към вече раждалите мами говирих с моя лекар как започва раждането и кога да тръгнем за болницата обаче въпроса ми е за тази прословута тапа преди тя да падне има ли някакви симптоми ли не знам че тя ще падне  или след като падне започват вече контракцийте
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #215 -: Февруари 15, 2016, 19:43:06 pm »
Здравейте, сладури! Как сте днес? Аз бях на контролен преглед в болницата днес. Мъничето е пораснало. Видях как се движеше. Това беше неочаквано и много вълнуващо! Лекарката каза, че вече е доволна. Нещата се подобряват. Ще си пия утрогестан и нош-па до 12 седмица. Да продължавам да си лежа, но вече мога да си правя кратки разходки. :)
Попитах я дали мога да пътувам до Варна, защото ми се иска там да направя фетална морфология. Тя каза, че по-добре било чак в 20 седмица. Било най-сигурно. Според нея и БХС не е задължително, защото давал често грешни резултати и стресирал излишно. За БХС донякъде съм съгласна (от всичко, което четох за това изследване). Но вие какво мислите за ранната фетална морфология?
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #216 -: Февруари 15, 2016, 21:20:08 pm »
Цветенце, ти в кой град си? Имаш ли контракции, кървене в момента?
За съжаление, не мога да се съглася с лекарката ти за БХС. Това изследване се прави към 12 седмица  и дава много информация за евентуални малформации. Прави се комбинирана оценка на риска - като се взима кръв, която се изследва, и бебето се гледа на ултразвук. Всеки си има глава на раменете. Снаха ми ме пита за същото изследване, защото в Литва е задължително, а в Германия й казали, ако иска, и тя се зачудила. Обясних й, че е ако иска, защото в Германия има хора, които са готови да задържат бебето, дори и да е с малформации и затова не правят изследването изобщо. Държавата се грижи доста за такива деца и възрастни. Аз държах да го направя, защото за мен това не беше вариант, колкото и жестоко да звучи. Дори правих два пъти БХС - в 12 г.с. и 16 г.с. В Люксембург, където бях като бременна, е стандартно и дори лекарят не ме е питал дали искам или не. Едва ли би ме принудил, ако самата аз не исках, де, но казвам, че е част от нормалното проследяване на една бременна. Така. Това е изследване, което е вероятност, т.е. ако рискът излезе 1:950, това означава, че едно от 950 бебета би имало еди-коя си болест (правят се изследвания за няколко, доколкото помня).
Дава грешни резултати, ако бебетата са повече от едно. Затова при близнаци и тризнаци не се прави. При по-възрастни жени може да даде по-висок риск, защото се изчислява по една формула, в която влиза и възрастта на майката. Но ако си набор 87, както ми се струва от ника ти, това теб не те засяга.
И за да не бъда голословна или само приблизително точна, все пак не съм медицинско лице, ще ти потърся линк с обяснение на лекар какво представлява самото изследване и защо е нужно.

Заповядай: http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=103
И още по-подробно две статии от библиотеката на "Зачатие": http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=909:---11-14--&catid=173&Itemid=136

http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=910:---15-20---&catid=173:---sp-906&Itemid=136

В никакъв случай не искам да те плаша. Просто понеже попита, бих искала да си информирана, за да можеш да вземеш решение.
« Последна редакция: Февруари 15, 2016, 21:34:30 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #217 -: Февруари 15, 2016, 21:20:59 pm »
Jbrul, твоят език също често дразни останалите. И се случва да постваш неуместни вметки, но проявяваме толерантност. Мисля че момичето може да ползва каквито изрази иска. То не беше забележки кой как си нарича бебето, как си нарича лекаря... Ако бременните пречим нещо, да си ходим и да закриваме седянката.
Блу, бхс е статистическо изчисление и се случва да лъже. Примерно завишаването на риска поради възраст.
« Последна редакция: Февруари 15, 2016, 21:24:58 pm от lili2011 »
*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #218 -: Февруари 15, 2016, 21:26:36 pm »
Лили, това съм го споменала.

*
Re: Тема на бременните № 97
« Отговор #219 -: Февруари 15, 2016, 21:33:08 pm »
Jbrul, твоят език също често дразни останалите. И се случва да постваш неуместни вметки. Мисля че момичето може да ползва каквито изрази иска. То не беше забележки кой как си нарича бебето, как си нарича лекаря... Ако бременните пречим нещо, да си ходим и да закриваме седянката.

Цитирай ми "неуместните вметки", ако обичаш. Иначе - да, аз също имам доста остър и груб на моменти изказ - факт. Но не обиждам, чрез него цели съсловия системно - моите груби изрази са в контекст и тема. И подчертано шеговити винаги. Момичето може да ползва каквито изрази иска, а аз мога да й направя забележка за ползваните изрази колкото пъти сметна за нужно. Или не? "Момичето" - не е било тормозено за израза "охлюв" по никакъв начин, от никого в качеството му на администратор на сайта - питай я. На лични, тук, както желаеш. Точно на мен пък - да ми подскачаш за направена забележка към потребител - е доволно нелепо. Не по друга причина, ами много по-стари от теб потребители тук биха ти казали, че аз съм яла плюските редовно, пледирайки за свобода на изказа на потребителите. Когато потребителите нямат грам мярка и усет - дори аз го забелязвам. И също така - коментарът ми е направен в качестовто ми на редови потребител на сайта (аз не съм модератор на този подфорум). Ти сега какво? Аз нямам право на мнение в тази тема, защото в момента не съм бременна ли?  :lol: Объркала си се много - правата са равни. За всички, вкл. и за мен.


Бременните - не пречат на никого тук. Напротив - много им се радваме!
« Последна редакция: Февруари 15, 2016, 21:38:13 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!