0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #100 -: Септември 30, 2015, 15:51:01 pm »
Привет, момичета

Да докладвам :

Днес пуснах отново бета ЧХГ .... казаха ми 4912 mIU/ml Sad само с около 1000 е нараснало от понеделник - 3916 беше тогава :( :( :(

Това, което ме смути, е че като отидох имаха страхотен срив в системата. Не работеха никакви компютри и т.н. Казаха ми да се обадя след няколко часа и да пробвам с резултата, но по-вероятно е да има информация утре. Аз все пак се обадих към 15 часа. И тя ми казва : Ами не не, нямаме компютри, не мога да ви видя резултата. И аз казвам ама нали все пак ги работите тези резултати не може ли да се провери в лабораторията. И тя ми казва: Вие за какво сте ? аз: за бета ЧХГ от тази сутрин. Тя: Я се обадете след 15 минути, ще го изработим. Звъня аз след половин час и казвам за какво съм. А тя : ами.... висок е резулататът, има бременност ..... и аз казвам: Да де, ама каква е стойността ? И тя: амиии 4912 ......

Странен ми е целия разговор и въобще как стана всичко... те какво на ръка ли ги броят ?

НО така иначе резултатът не е двоен, както май трябва да бъде :( Какво мислите ?
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #101 -: Септември 30, 2015, 15:52:41 pm »
Edit, на мен също ми е правена само веднъж микробиология. Не помня коя седмица точно, но беше в началото... може би като са ми правили картона. Излезе кандида, изписаха ми да изпия една опаковка Biozin и повече нищо по въпроса. Бях питала за контролна след лечението, но док каза че няма нужда. Знам че към края правят отново, но не знам кога точно, тук ще кажат момичетата в по-напреднала Б (или вече родили).
Аз миналата сряда бях на ЖК, но умишлено не писах нищо тук. Щеше да е пост изпълнен само с нецензурни думи. Измериха ми отново тегло и кръвно, а когато попитах за сърдечни тонове, отговора беше "Уф, добре, легни да ги чуем". Трая точно 15 сек, на мониторчето пишеше 133,но акушерката нанесе в обменната карта 148...както и още няколко стойности за предходни консултации. Трябвало да ми пуснат изследвания, но си изчерпали лимита за месеца. Да си запиша час след две седмици, за да ми ги пуснат. Съответно ще си платя консултацията, защото имам право само на една месечно... и когато отида после за издаване на 45-дневния болничен, отново ще си платя консултацията, тъй като няма да е минал месец от последната...
Попитах за болка много нико долу, която не мога да определя дали е корема или костта - отговор:" Ами бременна си, ще те боли, ти какво очакваш? "
Акушерката пита док дали ще ме гледа на УЗ, а реакцията й беше" че какво да й гледам? Отвратително грубо отношение, като се прибрах се наревах като магаре. На следващия ден ходих при ЛЛ за направление за смяна на АГ, но ми отказа. Било глупаво да сменям док в края на бременността си. Започвам да се чудя дали аз съм крива и прекалено изискваща... :(
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #102 -: Септември 30, 2015, 16:01:32 pm »
Едит и на мен само в началото са ми взели секрет. То реално като няма оплаквания, те не правят вагинални прегледи и няма как да знаят има ли проблем. Някъде съм чела, че се взема и в края на бременността, но предния път не са ми вземали преди раждането, то може и визуално да е нямало нужда, защото тогава абсолютно никакъв секрет по каквато и да е причина не ми е изтичал. При предната бременност имах и цитонамазка в началото, сега я пропуснахме. Вече имам чувството, че всеки лекар си има схема :)
Наскомими, аз също много питах и четох за чая. Лайката  в някакъв период не била подходяща, единствените разрешени през цялата бременност са липа и шипка. Ако не се прекалява общо взето уж може всичко. Сега си купих ябълка и канела, леко химия ми се струва ама... пия и плодови.
Бебка, аз не знам до кога трябва да се удвоява, може би само съвсем в началото. Има растеж, изчакай си прегледа.
Нелка, ти няма ли да ги смениш тия?! Налагало се е да ходя всяка седмица, всяка седмица се е правил УЗ, имало е моменти, в които не е време за изследвания или по друга причина съм ходила да си взема талона за изследвания допълнително, не съм плащала нищо, питам всеки път, честно става ми неудобно чак. Каква точно консултация ще платиш като ще ти връчат листчето и чао?! За добър ден ли вземат пари или?! Аз с тия хора вместо да троша нерви, щях да ходя на друго място. Има читави лекари, които нямат такова отношение или работят както трябва.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #103 -: Септември 30, 2015, 16:37:05 pm »
Като ми е отказано направление за смяна от ЛЛ, какъв е варианта да мина при друг АГ... или да ходя да се разправям с GP-то докато ми даде...
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #104 -: Септември 30, 2015, 16:59:24 pm »
На какво основание ти го отказва?! АЗ мислех, че за смяна на АГ и за хоспитализация не ги бъркат и не отказват? Обади се в ЗК да питаш за вариант или питай друг лекар, но това е безумие, ти да се разправяш с тия хора, аз сигурно с рев щях да се прибирам всеки път...

пп В някакви стари теми прочетох, че трябвало да има 45 дни разстояние между двете направления за ЖК, но ти имаш толкова нали?!
« Последна редакция: Септември 30, 2015, 17:08:31 pm от м-и »
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #105 -: Септември 30, 2015, 17:24:00 pm »
Момичета, твърде несериозно ми звучи да ходите при квартални АГ и да разчитате за нещо...Толкова години си чакате децата, намерете си кадърни лекари, за да си спестите сълзите. Особено като чуя за жена, загубила няколко предишни бременности и се следи при обикновен гинеколог, косата ми настръхва.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #106 -: Септември 30, 2015, 18:35:27 pm »
Момичета, твърде несериозно ми звучи да ходите при квартални АГ и да разчитате за нещо...Толкова години си чакате децата, намерете си кадърни лекари, за да си спестите сълзите. Особено като чуя за жена, загубила няколко предишни бременности и се следи при обикновен гинеколог, косата ми настръхва.
 


съгласна съм с теб. лично аз правя същото нещо,на някой може да му се струва странно,но аз не се следя по ЗК,и нямам нито един преглед или изследване по ЗК,честно,чакам бебетата си отдавна,и не смея да се доверя на никой тук,колкото и странно да ви звучи,може би защото е дългоочаквана бременност,и може би защотото минах през повечето лекари тук,и никой не можа да ми помогне,а само експериментираха и за това неможах да се доверя на никой. ако обстоятелствата ми бяха протекли по друг начин може би щеше да е различно,но на този етап е така.
искам да питам нещо пуснах си албумин и резултата ми е 32.71, а референтните стоиности са: 35.0-53.0, това че е по ниско от допустимото какво означава?
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #107 -: Септември 30, 2015, 18:58:31 pm »
Едит, правили са ти обременяване с глюкоза. При мен беше същата процедура, само че венозна кръв взимаха и трите пъти.
За мб - в края на бременността ще ти направят, за да се изключи наличието на стафилококи. Ако има жената такива гадинки, при нормално раждане ще се зарази бебето.

Бебка, или си изчакай прегледа или го изтегли по-рано и спри да пускаш ЧХГ! Нищо не зависи от нас. А с психиране не си помагаш.
« Последна редакция: Септември 30, 2015, 19:00:17 pm от blue_sky »

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #108 -: Септември 30, 2015, 20:50:21 pm »
Момичета, само за сведение.

Не ми издържаха нервите и отидох в КРИМ Плевен. Вярвам, че там са по-сериозни....
Дадох кръв и резултатът излезе след час: >1366. Викам си какъв е тоя резултат, бре ?!?! Звъня и казвам, абе хора, трябва да ми точна стойност, че ще се побъркам. Тогава любезната лаборантка ми каза: Оооо няма проблем тогава, ей сега ще го разредя и ще изследвам пак, резултат след час.
Затварям аз, седя и си мисля....>1366..... по-голямо, по-голямо ....колко по-голямо да излезе ....сигурно 2000 :( И вече съм тотал щета, смазана отвсякъде ...В понеделник 3900 в онази лоаборатория , сега сигурно около 2000 - ето пада ..... Поглеждам сега вечерта: резултат 7009 mIU/ml !?!?!?!?!! Просто не мога да повярвам .....

Мисля да се кротвам с позитивни мисли и да си чакам прегледа на 06.10. :)
Благодаря ви момичета :)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #109 -: Септември 30, 2015, 20:52:48 pm »
В различни мерни единици явно го мерят.

Повече никакви кръвни. Забранени са!  :lol:

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #110 -: Септември 30, 2015, 20:55:35 pm »
Нелка, можеш по всяко време да си смениш АГ. Аз моя го смених 2 седмици преди 45-дневния. ЛЛ няма право да ти откаже - глупаво или не. Това е твое право. Обясни й добре как стоят нещата и че държиш да си получиш направлението.
Никога не съм си плащала за преглед, а съм ходела понякога всяка седмица и при двамата ми АГ.А отношението на въпросната е престъпно небрежно. Изаледвания не бих си пуснала при тази жена(не мога да я нарека лекар), бих отищла на частно, така и така ще плащам, поне да ми обърнат внимание..


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #111 -: Септември 30, 2015, 21:37:03 pm »
Едит, намерих ги лекарствата. Утре ги чакам от Франция. Микробиология на влагалищен секрет има  в 11-14 г.с.(може и по рано зависи си от АГто) 34-36 г.с. и при оплаквания. Малко са им ограничени талоните, ако се налага подсещай :) 
Бебка, честито! Чакаме добри новини.
Нелка, щом си плащаш поне ходи на частно. Иначе няма причина ЛЛ да не ти даде ново направление.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #112 -: Септември 30, 2015, 21:51:59 pm »
Момичета, успокоихте ме с тази микробиология, много ви благодаря. Аз след около две седмици съм на преглед да видим как е бебка. blue_sky благодаря за уточнението за изследването. Миналата година ми правиха такова в софийска лаборатория, но ми вземаха два пъти от вената, затова сега се учудих като ми ги редуваха пръст-вена-пръст :lol: не знам как съм изглеждала в очите на лаборантката, но бях много ококорена и изумена.

Нелка, отдавна трябваше да я смениш тази жена  :( , вместо да излизаш доволна и щастлива от прегледи, то виж какво става...Вече си към края на бременността и дори да ти правят проблем с направленията, защо не отидеш на частно да те прегледат и да ти обяснят всичко, не че е гаранция че частния лекар ще е читав (има и такива, които гледат само как да ти вземат парите), но нека не слагаме всички под общ знаменател, има много внимателни лекари. А и аз ти бях писала за една много добра лекарка в Шумен, ако не при нея, то пробвай да намериш друг, но спри да ходиш в този кабинет.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #113 -: Септември 30, 2015, 21:55:21 pm »
Едит, намерих ги лекарствата. Утре ги чакам от Франция. Микробиология на влагалищен секрет има  в 11-14 г.с.(може и по рано зависи си от АГто) 34-36 г.с. и при оплаквания. Малко са им ограничени талоните, ако се налага подсещай :) 
Еййй как се радвам за лекарствата! Супер новина!  :bighug:
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #114 -: Септември 30, 2015, 22:16:36 pm »
Edit, ако не греша, беше ми казала за Д-р Станислава Кузманова... Е, точно тя ми е наблюдаващ АГ.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #115 -: Септември 30, 2015, 22:37:43 pm »
Edit, ако не греша, беше ми казала за Д-р Станислава Кузманова... Е, точно тя ми е наблюдаващ АГ.

Грешиш, писах ти за д-р Доля Нейкова - много добър специалист, много внимателна и отзивчива, както и акушерката, която работи с нея. :)
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #116 -: Септември 30, 2015, 22:45:36 pm »
Да, сега се сетих, извинявай. Някоя от другите момичета ми беше говорила за Кузманова. Както и да е, утре ще ходя пак при ЛЛ да го убедя да ми даде направление.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #117 -: Септември 30, 2015, 22:57:07 pm »
Нелка, може би нещо не сте се разбрали предния път. Обясни, че искаш талон за ЖК, не за АГ. Не може да ти отказва, няма и причина, освен да настоява да ходиш при тази, което не е нормално, ти имаш право на избор.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #118 -: Септември 30, 2015, 23:10:22 pm »
Аз си мислех, че за бременните винаги имат талони. Преди повече от 10 г., когато все още живеех в България и имах личен лекар и й поисках талон за гинеколог. Ама, не можело така. Ама тя нямала. Имала само за бременните. Да съм отидела в началото на другия месец. Май ми даде тогава талон. Но с голям зор. И друг път съм искала за очен лекар. Нямам, на ти за ендокринолог.  :lol:

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #119 -: Октомври 01, 2015, 08:31:56 am »
Май ми падна част от тапата - едно кафеникаво-жълто и, и3винявам се, като сопол. Нямам болки и контракции и докторът ми ка3а да увелича магнерича и но-шпа. Ако има промяна - да му 3въня пак. Сега се притеснявам ще и3караме ли с бебка 2в1 още една седмица, че да навършим 36г.с. Още и е рано да и3ли3а :( Всичко вървеше нормално, вчера малко повече контракции и та3и сутрин - тапата. В неделя докторът ми ка3а, че и сега да тръгне, ще е 3драво бебето, но пак ме е страх 3а нея. Стискайте палци да кротува поне още 1 седмица.