0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #60 -: Септември 27, 2015, 17:52:13 pm »
И между другото е много важно колко пъти на ден има разстройство, ако е само веднъж когато ходи по голяма нужда, както при мен, това е сигурен знак, че е от чревната флора. Но, ако, е повече пъти на ден, може да има и някаква бактерия в стомаха. Най-добре да се консултира с лекаря си!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #61 -: Септември 28, 2015, 10:58:55 am »
момичета искам да питам нещо. днес бях на изследвания,и има нещо което малко ме притесни-нормално ли е СУЕ да ми е завишено,пише че за жени трябва да е 25, а моето е 35,предполагам че е завишено заради бременността. мислете ли,че би могло да има нещо притеснително? иначе всичко останали резултати са ок
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #62 -: Септември 28, 2015, 11:01:42 am »
СУЕ по време на бременност може да достигне трицифрена стойност, без това да е признак за проблем. За това и не се изследва в този период.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #63 -: Септември 28, 2015, 11:25:55 am »
благодаря :D
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #64 -: Септември 28, 2015, 14:12:34 pm »
Дамата в бяло е абсолютно точна както винаги!  :D   Васитаа, това СУЕ въобще не го гледай докато си бременна.
verechiria, твоите проблеми пак те налегнаха. Съжалявам, но на някои жени им се гади дори до края, дано да не си от тях. При мен гаденето спря и сега си хапвам вече спокойно. Само не понасям силни миризми - цигари, лук, дезодоранти, прахове.

Може ли съвет - от кога е добре да се започне с прием на поливитамини и какви? При мен те не трябва да съдържат йод.   :ask:
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #65 -: Септември 28, 2015, 14:29:16 pm »
много ви благодаря успокоих се :D  знам,че при бременност някои неща при изследванията са завишени,и че е нормално,но днес се шашнах,но вече съм ок :lol: :lol:
Snapi ти днес не беше ли на фм? как мина? надявам се,че всичко е наред и ти е било забавно по време на прегледа. :D
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #66 -: Септември 28, 2015, 14:34:25 pm »
Аз се надявах, че влизайки в четвърти месец ще спре да ми се гади, но уви. Слава Богу не повръщам, но вечер почти не ям, само плод мога. Затова и съм качила само 1 кг, сигурно съм отслабнала иначе.
От сърце желая на повръщащите момичета най-сетне да се почувстват по-добре, че аз лично като повръщам имам чувсгното, че се задушанам и ще умра...
Прегръдки!


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #67 -: Септември 28, 2015, 14:41:06 pm »
Аз чакам да ми сложат системи, макар че днес все още не съм повръщала. Но нищо не ям и ми се гади, иначе все още си драифам нищо че влязох в четвъртия месец.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #68 -: Септември 28, 2015, 15:46:16 pm »
Какво сте опитвали с това повръщане? Често ядене на малки порции или по-големи порции по-рядко? Не искам да ви разочаровам, но някой повръщат до края. Моето гадене спря в средата на 4-тия, никога не съм повръщала, гаденето беше по-скоро от ниско кръвно и ми минаваше от газирано или вода с лимон, та съвети не мога да давам.
Наскомими, аз съм качила 3 кг., а ще влизам в 6-ти месец и все пак са двама :) не е от повръщане или неядене, не съм и с наднормено тегло.
verechiria, дано скоро мине и това да ти е последното влизане в болницата!
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #69 -: Септември 28, 2015, 16:04:36 pm »
wild cat, хапвай орехи, щом ти е необходим йод. Хем вкусно, хем естествено ;) 3а витамини може би трябва да питаш лекаря си - дали и3общо са необходими.
Ние ще и3бираме дата 3а секцио в края на октомври някъде. Ако бебка не си и3бере датата сама междувременно. Иначе тя си расте добре - 2200гр е. И3следванията ми са добри, щитовидни хормони, микробиология - Ок. Дай Боже, всичко да е наред.
Наскомими, и а3 в началото от гаденето върнах малко килограмите, но после си наваксах. Ще цитирам един много уважаван от мен доктор: "Първите 11-13 седмици неслучайно апетитът липсва, гади ви се и повръщате. Не се притеснявайте, бебето не гладува, та то е само петдесетина грама! Чрез този прост механизъм природата се опитва да го предпази от прием на токсини, алергени и някои витамини(!) и да запази недокоснат най-важния процес, а именно формирането на повечето органи. Вслушвайте се в сигналите на тялото си. " Можете да прочетете цялата статия, ако ви е интересно:
http://www.graziaonline.bg/v12326/qj-mama-za-dvama.html
Вречирия, твоето е доста по-тежко май от обикновеното гадене. Дано отмине скоро.
Едит, радвам се, че си намерила твоята болница. Важно си е да се чувстваш спокойна. А шопингът в Турция.... ах как ми липсва :) От 3 години не съм ходила. Планът беше да идем това лято, баткото вече е голям. Обаче бебката ни и3ненада и даже до Одрин не можахме да отскочим. Пий едно турско кафе с баклава 3аради мен ;)


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #70 -: Септември 28, 2015, 21:22:58 pm »
Момичета,това бе най-прекрасният преглед който сме имали.Просто е невероятно, бебчето е 5.7 см, а вече си е човеченце....Благодаря ви за подкрепата.След 10 дни ще излезне резулната от скрининга.
От коя седмица се пият витамини,не са ми назначени,няма и да пия на своя глава,ама от любопитство

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #71 -: Септември 28, 2015, 21:42:54 pm »
Снапи, не е нужно да се пият витамини. Храни се добре и ако изследванията покажат липса на нещо, тогава ще ти изпишат.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #72 -: Септември 28, 2015, 21:45:12 pm »
Момичета,това бе най-прекрасният преглед който сме имали.Просто е невероятно, бебчето е 5.7 см, а вече си е човеченце....Благодаря ви за подкрепата.След 10 дни ще излезне резулната от скрининга.
От коя седмица се пият витамини,не са ми назначени,няма и да пия на своя глава,ама от любопитство


радвам се,че всичко е минало добре :D
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #73 -: Септември 28, 2015, 22:20:42 pm »
Снапи на мен витамини ми изписаха в 13 седмица след като ги изпих един месец почивка и после пак но лекарят ти ще прецени дали имаш нужда от тях
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #74 -: Септември 29, 2015, 07:19:56 am »
Здравейте, момичета :)

Пиша тук не да моля за съвет какво да направя, а да науча има ли някой с опит като моя.
Имам две неуспешни бременности - едната прекъсната по медицински причини в 21 седмица, а другата - кухо яйце, приключи с кюретаж в 9 седмица.
Сега съм бременна отново и разбира се имам ужасни страхове.
Имам два положителни теста за бременност + едно посещение на АГ. Потвърди наличие на плоден сак в 5 г.с. - това беше миналата седмица. Следващият ми преглед е на 06.10. - надяваме се да видим пулс и ембрионче.
Аз обаче имам следното притеснение. Около 14.09., когато направих тестовете за бременност се чувствах много бременна - апетит като вълк от рано сутрин, корем подут, гърди твърди и увеличени, нощно пишкане, леко гадене след обилно хапване, умора и желание за сън постоянно.
Сега обаче някои от тези симптоми отпаднаха и аз съм притеснена. Например коремът ми е не подут, гърдите ми са по-големички, но не ги чувствам кофти....
Остана ми гладът, умора, пишкане .....
Възможно ли е симптомите на бременност да се появяват и изчезват? Или пък някои да траят толкова кратко ? Възможно ли е точно тези - гърди и корем да се появяват само около дата на цикъл ?
Притеснено ми е и вчера пуснах ЧХГ, което ще повторя в четвъртък. Излезе 3916 mIU/ml. Дотук добре, но отидох и на още един УЗ - при друг специалист, на друг апарат, в друга клиника. И още повече се притесних .... Значи на 23.10 АГ каза - 9 мм, отговаря на 5 седмица. А вчера 5 дни по-късно АГ каза - 10-11 мм отговаря на 5 седмица..... Възможно ли е толкова малко да расте плодното сакче за 5 дни ? И това намаляване на симптоми ?

Моля мами с опит споеделете ? :(
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #75 -: Септември 29, 2015, 08:48:22 am »
Бебка, спокойно, с притеснения не си помагаш.  Симптомите просто се променят, при някой мами доста се облекчават, на други им е зле, при всички и всяка бременност е индивидуална. Бебетата не трябва да са точно някакъв размер в даден ден, има минимум и максимум, отделно не знаеш кой с какъв апарат мери и като е толкова малко може да стане грешка и там. Струва ми се,
е всичко е наред. Аз лично през първите 3 месеца чувствах по-скоро нежелание за ядене. Хапвах просто за да е редовно храненето, нещо леко или малко. Все пак през този период не е задължително да се качват килограми. Ти правила ли си някакви изследвания преди бременността?
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #76 -: Септември 29, 2015, 09:23:09 am »
Всеки апарат има различни настроики и дава различни размери и при мен беше така. Симптомите почнаха в 7 седмица дано ти се разминат че е ад. Успокой се всичко ще е наред.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #77 -: Септември 29, 2015, 13:16:07 pm »
bebka_8, напълно те разбирам, след всичко, което си преживяла е нормално да имаш страхове. Но, наистина опитай се да си спокойна и да не се вкарваш в разни филми! Аз също имам две изгубени бременности, от които последната много драматична, загуба на близнаци в 18-19 г.с. и аз също си отивах, но ме спасиха. Разбира се, че и аз имах, а и още си имам страхове, но се опитвам да не се психирам и да мисля колкото се може положително! Ако, отидеш и на трети лекар там ще ти покаже друг размер. Както ти е писала verechiria различните апарати имат различни настройки и затова и размерите са различни. Аз ходя също при двама лекари и винаги е имало разлика в размери и по дни в г.седмици. Успокой се, мила, успех!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #78 -: Септември 29, 2015, 15:15:47 pm »

Има ли как да ни я отвори новата тема някоя предстояща мама, която е вече бременна, ей така да ни е на кадем? :lol:

Някой иска ли да ни пусне новата тема :), трябва да е със заглавие:

Правим опити за бебе - Тема 6  /в Опити за забременяване/
« Последна редакция: Септември 29, 2015, 15:19:02 pm от marsi »

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #79 -: Септември 29, 2015, 16:27:54 pm »
marsi, бих се от3овала, но моята бебка не е АРТ-бебе, бебе-и3ненада. Дано повече опитващи момичета се прехвърлят в бременната тема!