0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Sweet Angel

  • **
  • 118
  • "Победата обича подготвените"
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #20 -: Септември 22, 2015, 11:55:57 am »
Веситаа, дай Боже всички дечица да са живи и здрави. Винаги съм се възхищавала на майките с близнаци, може би защото си мисля че аз не бих се справила, особено на тази си възраст.
Маки, ти наистина си първият човек, който изказа предположение. Сега остава да се потвърди на следващата ФМ. В знак на благодарност съм ти запазила почетно място в темата, на Lilibell също.
Дано всички от другата тема се пренесете тук в най-скоро време.
milch, благодаря ти.
Честит празник и успешен ден на всички  :)
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #21 -: Септември 22, 2015, 12:33:43 pm »
Ооо Ангелче и аз на моменти се притеснявам от това дали ще се справя,притеснявам се от това,че две малки мъничета ще имат нужда от мен,притеснява ме това че може да искат да ядат по едно и също време,че може да плачат и двете заедно,че ще ги боли коремчетата от коликите по едно и също време,че може би ще има моменти,когато и двете ще имат нужда от мен на мига и аз да не се изложа :lol: :lol: ей такива неща,но за нищо на света не бих променила това,че чакам близначета,за нищоооо,ако можех да върна времето назад,пак същото бъдеще бих избрала,и пак бих избрала моите бебчета,не ги давам  :D може би до сега 1-2 пъти съм държала новоредено бебе и все са ми треперили ръцете,какво ще е с 2 незнам :lol: :lol: :lol: но вярвам в себе си и знам,че като ги видя ще преборя този страх и ще се справя.
Ангелче съгласна съм с теб,дано всички момичета от другата тема се присъединят скоро при нас,дано всяко едно момиче изпита радостта от това да чака рожба,. А за ЛИЛИБЕЛ,аз я чакам от одавна,и знам че рано или късно ще дойде в темата за бременни.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #22 -: Септември 22, 2015, 15:17:50 pm »
Ангелче, аз първа казах, че ще е момче :) просто малко нисичко ти беше ЧГХ-то в началото, а казват, че ниско ЧГХ означава момче. Сигурно има и изключения, но като цяло повече момчета, отколкото момичета са с по-нисичко ЧГХ :)

И аз така мисля, че полът няма значение, само да са живи и здрави :)

Чакам с нетърпение да се присъединя към темичката ви...от 13г чакам и имам чувството, че скоро ще съм с бебе...дано :) голяма тумба сме се заформили в темата за бебеправене, та ако поизабременеем всичките в следващите 1-2 месеца, се гответе за "Голямото Нахлуване" и едва ли ще отнеме 3 месеца да се изпише темата. Там ги изписваме за 3-4 седмици :)

Стискаме ви палци за здрави и пухкави бебета и вие ни стискайте палци да се присъединим скоро към вас :)
makiyaki, сигурна съм, че дългото ти чакане ще бъде възнаградено! Стискам палци да се присъединиш към темичката възможно най-скоро, а също и другите момичета! Чакаме  "Голямото Нахлуване"  :)
Честит празник, момичета и хубав, и спокоен ден!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #23 -: Септември 22, 2015, 19:38:10 pm »
Искам да питам нещо,на последната ФМ,която се прави в 32 седмица за какво гледат там? Всъщност гледат колко са пораснали и дали всичко им отговаря на седмиците,това ли е, като цяло?
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #24 -: Септември 22, 2015, 20:59:31 pm »
Искам да питам нещо,на последната ФМ,която се прави в 32 седмица за какво гледат там? Всъщност гледат колко са пораснали и дали всичко им отговаря на седмиците,това ли е, като цяло?

Правят и биометрия, но не само. Могат да се диагностицират аномалии с "късно начало"/изява.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #25 -: Септември 22, 2015, 21:03:11 pm »
Весе, в общи линии Милх ти е отговорила и то професионално  8) Иначе има емоция и то голяма, защото можеш да видиш оформени личица, краченца , ръчички. Като една подготовка за голямата среща е. :P
« Последна редакция: Септември 22, 2015, 22:04:07 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #26 -: Септември 22, 2015, 22:00:15 pm »
Благодаря ви за отговора:-) дано всичко е наред!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #27 -: Септември 23, 2015, 08:29:30 am »
Здравейте момичета и аз днес съм при доки ще си говорим. Обеща да отговори на всичките ми въпроси и ще коментираме изследванията. Бременността ми навлиза в нова фаза офицялно влязах в четвъртия месец. Не че гаденето ми е спряло, не няма такава грешка. Гадно ми е аха да върна, но съм толкова гладна. Леле ям пилешко, манджички, сурови ядки, плодове и зеленчуци и малко риба. Вземам си нещо от хомеопатичните изчаквам да ми мине и продължавам с яденето  :lol: Толкова време дето съм била на системи коремче отказва да работи и ме боли, само проблеми създава ама ще свикне. После ще пиша как е минало, ще го питам дали мога да си взема някоя тортичка иьи пастичка. Точно срещу болницата имаме сладкарница и татко винаги там спира и ме чака. Персонала научил вече че съм бременна и все ми викат ела си вземи нещо де или кажи какво ти се яде да ти направим. Как да ям, досега само при мисълта повръщах а сега искам всичко  :eating: :eating: :eating:
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #28 -: Септември 23, 2015, 09:12:32 am »
Яж каквото ти се яде нали казват че бебето го иска но в по малки порций за да не ти става зле
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #29 -: Септември 23, 2015, 12:57:45 pm »
Едит, ще се в3емеш, ра3бира се, пастичка. То прекален светец и Богу не е драг ;) Е, не минавай на тортена диета  :lol: 3а мой късмет, по принцип рядко ми се прияждат 3ахрни, бе3алкохолни и т.н. вредности, ама имах моменти на неистово желание 3а торта.
Весита, наистина се виждат някои пролеми чак след 30 г.с. Но и се виждат прекрасно муцунките вече :)
а3 от днес 3апочвам 45-те дни преди раждане. 3а 3 седмици съм качила 3 кила  8O не ми личи, 3ащото коремът ми е много стърчащ и грабва окото, ама са си вече 10кг от началото. Само 3драви да сме с бебката - килцата ще ги оправим. И с нея, и с баткото докато се 3анимавам.


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #30 -: Септември 23, 2015, 15:08:23 pm »
Ооо Ангелче и аз на моменти се притеснявам от това дали ще се справя,притеснявам се от това,че две малки мъничета ще имат нужда от мен,притеснява ме това че може да искат да ядат по едно и също време,че може да плачат и двете заедно,че ще ги боли коремчетата от коликите по едно и също време,че може би ще има моменти,когато и двете ще имат нужда от мен на мига и аз да не се изложа :lol: :lol:
Извинете, че се намесвам в темата, но не се сдържах да коментирам :).

Веситаа, не се съмнявай, че бебчетата ще искат твоето внимание по едно и също време, ще реват едновременно, ще огладняват по едно и също време, ще страдат от колики заедно и въобще доста неща ще изискват бързата ти реакция на две места  :D. Но също така бъди сигурна, че ще се справиш. Обикновено близнаците са по-дребни от другите новородени и изглеждат плашещо крехки, но са жилави като другите бебета и няма да се счупят от майчината прегръдка. Напротив, точно твоята ръката ще им бъде най-важната опора в първите месеци. И ти ще видиш, че ще бъдеш достатъчно силна, за да им я дадеш. Успех! Да имаш близнаци е прекрасно, но си трябват и яки нерви  :lol:.
Доколкото знам, на последната ФМ морфология при близнаци трудно се вижда ясно каквото и да било :). По обясними причини. А някои близнаци тръгват и да се раждат по това време. Аз лично не я правих, но това си беше по моя преценка.

Лека бременност на всички бъдещи мамчета и безпроблемно раждане!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #31 -: Септември 23, 2015, 16:01:56 pm »
beata много благодаря за милите думи,стана ми много приятно,дааа това да чакам близнаци е най-хубавото нещп което ми се е случвало в живота! Ние с ММ решихме да направим и последната ФМ,най- вероятно ще е по трудно гледамето,Но предполагам че все нещо ще се види,а и за мое успокоение,да си знам че съм минала и нея! Нямам търпение като цяло за този преглед защото ще си ги видя:-) а след това започва голямото чакане вече:-):-):-) а ти в коя седмица беше когато роди своите бебчета? Надявам се че всичко е минало добре,и ств нямали никакви проблеми след раждането?
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 16:03:31 pm от Веситаа »
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #32 -: Септември 23, 2015, 16:17:09 pm »
Веситаа, аз родих в 37 г.с.+0, т.е. в първия ден на 37 г.с., с планово секцио. Имах много лека бременност и според мен можехме да изчакаме още, но лекарите се презастарховаха, защото с близнаците винаги са възможни изненади. Момченцето ми се роди дребничко, под 2 кг, и затова постоя в Неонатологията, докато качи тегло, но си беше здрав. След това, и досега, не сме имали сериозни здравословни проблеми.
Приятно гледане на "киното" :). След това екшънът е гарантиран  :D.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #33 -: Септември 23, 2015, 21:32:20 pm »
Момичета какво мислите за газираната вода при бременност? в момента само тя ми помага за киселините
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #34 -: Септември 23, 2015, 21:57:13 pm »
Ами нямаш избор, на мен ми помага за гаденето също. А аз много се дерях по десетина пъти на ден. По-малкото зло е според моя лекар, аз не прекалявам само по няколко глъдки. Колкото да поотмине самия пик. При всички случай няма толкова химия колкото при лекарствата. На мене много ми помага гавискон в моментите когато веше се чувствам като дракон съвквам по един. Знам и за момичета родили здрави бебето, който почти през цялата си бременност са пили само газирана вода, от обикновенната повръщали.
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #35 -: Септември 23, 2015, 22:25:18 pm »
аз по принцип нямам киселини ,но на моменти се случва да ми запари,но е моментно,и съм пробвала с газирана вода но не съм прекалявала де,и наистина ме е успокоявала,но пак казвам че моите киселини не са фрапиращи . но пък за сметка на киселините,доста ми тръпнат пръстите на ръцете и за секунда не отминава,как да се справя с това,имате ли идея?
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #36 -: Септември 23, 2015, 22:26:32 pm »
Да и аз съм чувала че не е вредно и може да се пие ама то вече човек се пази от всичко особено когато е чакал доста бебенцето
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #37 -: Септември 23, 2015, 22:28:57 pm »
За изтръпването съм чувала за магнезий но попитай лекаря си
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #38 -: Септември 23, 2015, 22:41:03 pm »
пия магнезий-взимам магнерич и магнезиев диаспорал,не е силно изтръпване,но си го има постоянно,явно е от бременноста предполагам че след раждането ще отмине.
права си елиза че човек когато е чакал бебето дълго се пази от всичко,но аз съм на принципа че пък и прекаленото пазене не е много хубаво. аз например от всичко си кусвам което съм обичала,не прекалявам но не се и лишавам :D
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #39 -: Септември 23, 2015, 22:48:41 pm »
Да така и трябва не бива да се лишаваме от някой неща но пък в крайна сметка всичко си заслужава като си гушнем бебенцата всичко ще забравим