0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #140 -: Октомври 05, 2015, 23:59:08 pm »
Хахахаха и ти ли си с две моми?  :lol: много хубаво,много се радвам:-) много момиченца тая година,браво,да са ни живи и здрави,друго важно няма! 
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #141 -: Октомври 06, 2015, 08:07:28 am »
Здравейте, момичета!
Минавам на бързо на отчет. Вчера бях на първия си преглед по ЖК. Имах големи очаквания заради това, че избрах инвитро клиника, която се оказа, че работи и по ЗК и гинеколозите все пак продължават да правят инвитро и ще са по-запознати. Е, в крайна сметка здравната каса си е здравна каса. Само на кантара и на ехографа. От ехографа нищо не виждах и разбирах. Вчера бях в 14 с. +  3 дни, по размер бебчето отговаряло на 15 с. + 1 ден, което е добре. Тежало 100 грама, но не мога да се ориентирам по снимката колко см е. Само грамажи. В амбулаторния лист пише, че няма движение....малко ме стресна, но може и да спи и заради това, нали? Поне ми пусна и сърчицето да не се шашкам - пулс 168. Питах дали не мога да си бия фраксипарина в ръцете. В корема вече не стават синки, но имам ужасни последващи болки в корема и то доста часове. Само се шашкам дали не ме боли бебчо и дали нещо не му става. Та питах дали може в ръцете - можело, но в меката част, дето ми се тресе.  :lol: Ще си чакам чинно прегледа при д-р Михова в Надежда другия петък да си го видя детенцето както си трябва и да видим дали се потвърждават 80-те процента момиченце.

Момичета, да ви питам нещо, свързано с гестационния диабет. Кога най-късно може да се направи изследването и да се хване? Аз днес съм 14+4, но вчера нямаше лимит на ЖК и не ми даде направление за ендокринолог. А моят ми беше казал, че във второто тримесечие ще се борим да не излезе гестационен диабет, защото съм с инсулинова резистентност и като спрях метфогаммата...Неудобно ми е са моля личната си лекарка, която никога нищо не ми е отказвала, но сега си мисля, че ако искам направление за ендо при нея, при все, че съм на ЖК вече, ще стане много нахално. На 20-ти този месец пак съм на ЖК, за да ми продължи болничния и се чудя дали ако изчакам дотогава и да питам за направление и лимит няма да е късно. Тогава ще съм в 17-та г.с. и затова се чудя.
На вас кога ви правиха изследване и то всъщност е обременяване с глюкоза, нали или и нещо допълнително?


« Последна редакция: Октомври 06, 2015, 08:14:47 am от naskomimi »


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #142 -: Октомври 06, 2015, 08:14:12 am »
Наскомими, всичко е наред. Не се притеснявай! Иначе може да не си дават зор повечето от ЖК, но ако имаше нещо нередно, щеше да ти каже лекарят.

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #143 -: Октомври 06, 2015, 08:31:47 am »
Наскомими, не можеш ли да си платиш прегледа и изследването? Аз като се притеснявам да искам направление или като имам повече за годината и си ги плащам. Щом си чула сърцето не е страшно, че няма движение вероятно, а и то ако имаше проблем, надали само щяха да го опишат.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #144 -: Октомври 06, 2015, 12:26:29 pm »
naskomimi, на мен ми правиха това изследване в 27-ма седмица и няколко дни. Доктора ми каза, че се правело от 24-та до 28-ма задължително за всички бременни и аз не знаех как се казва точно, но тук момичетата ми обясниха, че е било обременяване с глюкоза. По-рано от този период (преди да сменя болницата), другите лекари не ми казваха нищо по въпроса.
Миналата година имах проблем със захарта и ми изписаха Метфодиаб, но при мен завишените показатели се дължаха на голям стрес. Ендокриноложката ми каза да го спра веднага щом разбера че съм бременна или ако имам съмнения. До момента за мое щастие всички кръвни показатели са в норма. Относно направленията, до колкото зная сега в началото на месеца имат в наличност, иначе към края на месеца все им свършват. Личният лекар не би трябвало да ти откаже!

м-и, две момиченца ли са?   :D Да са живи и здрави! Мои приятелки, които имат по 1-2 момчета от сега са ми казали, че ще вземат за снаха моята бебка, така че аз с намиране на зетьове проблем нямам хахахах, само таткото да видим как ще я опази, че от сега им се кани  :lol: :lol:.
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #145 -: Октомври 06, 2015, 22:01:58 pm »
Едит, Веси, благодаря ви! Всички бебчета, че и родителите да са живи и здрави! Моят мъж за сега не се готви да купува пушка, спокоен е явно  :lol:
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #146 -: Октомври 07, 2015, 00:48:11 am »
От 2-3 дена насам забелязвам че корема ми вече не е наежен напред,ми като че ли започва да пада. Дали е от тежеста или момента наближава? Но все пак е рано още,дали е притеснително? Или е нормално вече да ми пада корема надолу?
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #147 -: Октомври 07, 2015, 23:20:21 pm »
naskomimi, както са ти писали момичетата рано е още за изследване на гестационен диабет, но ако има съмнения че си предразположена ограничи сладкото до минимум. Дори и да не се появи няма да навреди.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #148 -: Октомври 08, 2015, 06:38:32 am »
Благодаря ви, момичета!
Аз по принцип не съм любител на сладкото, на напук на това и на гъбичките, които си имам сега, точно сега ми се прияжда понякога тортичка и т.н...
Опитвам се да се ограничавам и вкъщи не правя десерти, макар че милото много иска. Или като направя ям, но по 1/5 парченце.
Ще изчакам още малко. Може пък на другия преглед да имат лимит и да ми дадат направление.

Момичета, имаше ли някоя от вас с гъбички в началото? На мен ми излязоха май от продължителното слагане на утрогестан още от 8-ма г.с. и от тогава пия утрогестана. Така ми се вие свят, но какво да правя...Мия се със смрадлика, но няма ефект, по-скоро временен.
Като лежах в болницата за болничен в 13-та г.с. един там дежурен ми изписа клотримазол глобули, че вече можело след 12-та г.с. Аз не посмях да си ги слагам и в понеделник на ЖК казах на лекарката, като си мислех, че ще пуснем микробиология, защото знам, че имам гъбички, но да няма и други бактерии. Разбира се не ми пусна МБ, но ми изписа макмирор комплекс.
Така се притеснявам...Знам, че след 12-та г.с. вече могат да се слагат глобули, но защо тогава тя ми каза да не ги пъхам много навътре?  :oops: Все пак всички глобули се поставят дълбоко. Аз разбира се като се реша няма да ги пъхам, но...
Какво ще кажете - някой слагал ти е такива свещички и нали няма проблем в тези седмици да се слагат?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #149 -: Октомври 08, 2015, 11:08:36 am »
Не знам кой беше наред в графика, но на  4.10.сутринта се роди принцесата ни Сияна  :heartbeat: До планово секцио не стигнахме - то едва сварихме да стигнем АГто ;-) 


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #150 -: Октомври 08, 2015, 11:37:45 am »
Бебе, честито да ви е здрава и усмихната! Радвам се, че всичко е минало леко!
Веси, мисля, че през 7-ми месец ми се смъкна корема предният път, та просто си се наместват,  не че утре ще започне раждане.

Нямам никакъв опит с глобули и гъби, но нали има едни спринцовки с крем, дето се слагат еднократно и са разрешени през бременността. Не знам това с дълбокото кво ще рече, но то ако е прекалено навътре ще те заболи(вероятно) и ще разбереш, че не трябва толкова, предполагам, че обяснението на първият лекар е било с цел да не изпадне глобулата, знам ли....
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #151 -: Октомври 08, 2015, 13:41:17 pm »
Всички могат да честитят на Бебе_13+15 в тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51300.0

*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #152 -: Октомври 08, 2015, 18:40:29 pm »
Бебе, баш ти си беше наред  :lol: Още веднъж честита радост! Раждането нормално ли беше?
...По списъка е ред на Весита.. :wink:


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #153 -: Октомври 08, 2015, 19:24:00 pm »
Ехааааа и моят ред ли дойде :lol: аз от вчера вече съм в 45 дневния болничен! Живи и здрави след 13 дена влизам в 9-тия месец! Дано всичко е наред и успея да издържа до точния плануван момент,че вече съм доста тромава,голяма и едвам вървя,то вървя ама само един голям корем се вижда,а самата аз се губя покрай Него :lol:
Ееее Синеочке значи за сега списъкът ти върви в правилната посока :D
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #154 -: Октомври 08, 2015, 22:35:30 pm »
Бебеее, много се радвам за вас, много щастие ви желая и бързо възстановяване на теб!
Синеочкаа, вие как я карате с малката слънчогледка, слушка ли детето, а ти него?? :D  Радвам се, че пишеш и тук от време на време. Според твоята песничка за влакчето сега е ред на Весито, после е Нелка и след това съм аз...Божеее как лети времето! :D
А с Нелка всъщност какво стана, оправи ли се с лекарите?
wild_cat - ти оздравя ли? Някакъв вирус май те беше "пипнал" и не беше добре, сега всичко наред ли е?
sss_girl не трябваше ли вече да е родила? Няма новини от нея.
И  verechiria не пише нещо, как е повръщането и гаденето?

Аз нямам с какво да се похваля, чакам си следващия преглед, т.е. последната ФМ и после ще се отчета, но исках да видя другите как са :)
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #155 -: Октомври 08, 2015, 23:26:18 pm »
А с Нелка всъщност какво стана, оправи ли се с лекарите?
В крайна сметка останах записана при досегашната док, но ходя на частни прегледи при друг АГ.
Днес бях на последно ЛКК и от 24.10. излизам в 45-дневен. Времето наистина лети бързо. Малечка все повече ми тежи, по цял ден и цяла нощ не се спира. А корема си го усещам толкова опънат, че сякаш всеки момент ще се пръсне. Мажа усилено по няколко пъти на ден и засега нямам нито една стрия. Дано до края да е така ;)
*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #156 -: Октомври 09, 2015, 11:09:16 am »
Здравейте, момичета, как сте? След Весита обаче има още едно момиче nikita87 с момченцето,  :) тя пише доста рядко, но миналата седмица е писала, че е в 33 г.с. и после са Нелка, и  edit  :)
м-и, честито и на теб розови гащи x2  :D  :bori_007:  :bori_007:
naskomimi, за свещичките не знам, но можеш да се консултираш с лекаря ти и за евентуален прием на пробиотик, има специални такива за гъбички, например био-култ кандеа, те засилват имунитета и помагат на организма да се пребори с гъбичната инфекция. Но, разбира се, говори с лекаря ти за това, ако искаш. Аз не съм пила такива, но съм чела, че помагат много при гъбички. Успех, бързо да се отърваваш от тях!
Аз другата седмица съм на ЖК, ще ми вземат кръв и урина.
Хубав и спокоен ден на всички!  :D
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #157 -: Октомври 09, 2015, 11:13:03 am »
Синеочка, нормално беше раждането. Докторът беше подготвил екип за операция, но докато стигнем АГто ... тръгна да ме преглежда и вика "бързо в родилна. Виждам  главичка." . 15мин след влизането ми в болницата, принцесата изрева  :wink: Отървах секциото, но съм с доста шевове и яки хемороиди. Предполагам заради бързото разкритие. Ама бял кахър е това - важното е, че и двете сме добре. Особено се тревожех, че не сме още в 9тия месец.
От цялата работа един съвет - тръгвайте навреме за АГ,  че нищо не се знае. Аз си мислех, че не се ражда бързо, ама 15 мин да се бяхме забавили  :wink:
Нелка, опънат корем, или твърд?  Усещаш ли го като стегнат? Радвам се, че си почти нафинала и няма да се разправяш с АГто си.
М-и, честита новина за момите  :bori_007: :bori_008:


*
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #158 -: Октомври 09, 2015, 11:27:13 am »
naskomimi, на мен ми правиха това изследване в 27-ма седмица и няколко дни. Доктора ми каза, че се правело от 24-та до 28-ма задължително за всички бременни и аз не знаех как се казва точно, но тук момичетата ми обясниха, че е било обременяване с глюкоза. По-рано от този период (преди да сменя болницата), другите лекари не ми казваха нищо по въпроса.
Миналата година имах проблем със захарта и ми изписаха Метфодиаб, но при мен завишените показатели се дължаха на голям стрес. Ендокриноложката ми каза да го спра веднага щом разбера че съм бременна или ако имам съмнения. До момента за мое щастие всички кръвни показатели са в норма. Относно направленията, до колкото зная сега в началото на месеца имат в наличност, иначе към края на месеца все им свършват. Личният лекар не би трябвало да ти откаже!

м-и, две момиченца ли са?   :D Да са живи и здрави! Мои приятелки, които имат по 1-2 момчета от сега са ми казали, че ще вземат за снаха моята бебка, така че аз с намиране на зетьове проблем нямам хахахах, само таткото да видим как ще я опази, че от сега им се кани  :lol: :lol:.
edit, това изследване с обременяване с глюкоза за гестационен диабет задължително ли се прави на всички бременни или само при някакви съмнения? Аз като отида другата седмица на ЖК ще съм в 25 г.с. и се чудя да ги питам ли. Другите момичета, които сте минали 28 г.с.  правили ли са ви това изследване?
bebe_13+15, радвам се, че и двете сте добре и всичко е минало така бързо  :), пожелавам ти бързо възстановяване!
Re: Тема на бременните № 96
« Отговор #159 -: Октомври 09, 2015, 11:44:59 am »
SOL на мен не са ми правили такова изследване, само като ми взимат кръв за кръвна картина са ми мерили захарта и винаги си е била в норма. Не знам дали обременяването с глюкоза е задължително,но ти за всеки случай може да попиташ.
Иначе при нас нищо ново, подготвя се вече за среща с бебока. Малко е рано,но лека полека всичко да ми е готово.
Поздрави и късмет на всички!