0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #780 -: Юли 25, 2016, 14:23:31 pm »
 :balk_159: Аз съм на преглед след ваканциите и много ме е страх. С тези процедури..... :balk_133:
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #781 -: Юли 25, 2016, 14:46:45 pm »
Giaany всичко ще е наред и най-накрая ще видиш  :bfp:.Аз съм доста положително настроена- последната седмица чувам само положителни резултати от процедурите преди ваканциите,така че пожелавам на всички да продължим тази статистика  :balk_600:
Аз съм на преглед на 18.08(+- 1 ден очаквана овулация)и може би нещата ще останат за септември...
« Последна редакция: Юли 25, 2016, 16:03:51 pm от bebeshok0326 »
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #782 -: Юли 25, 2016, 17:50:06 pm »
Момичета,борейки се за детенце не забравяйте,че най-важно е да сте здрави и в този смисъл внимавайте с броя на хормоналните стимулации,ходете редовно на мамолог - изобщо грижете се за себе си!!!
Всякаквите образувания- възли,миоми,фиброаденоми.....хич не са безобидни и за подценяване.
На мен лекаря ми беше каза,че фиброаденома не е проблем и много жени си живеят с него без да се оперират.Сигурно е така,но моят фиброаденом се оказа злокачествено образование,което стана ясно след като ми го махнаха.
Не искам да Ви плаша,,а само да ви напомня,че по-ценно от здравето НЯМА и просто да сте внимателни,критични,да задавате въпроси и да искате отговори и да се грижите за собственото си здраве- никой няма да го направи вместо вас!!!
Късмет и успех на всички!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #783 -: Юли 25, 2016, 22:16:34 pm »
На ехограф виждат ли се всички тези, които си изброила. Аз не съм правила хистероскопия.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #784 -: Юли 25, 2016, 22:30:04 pm »
Giaany ,Възли/миоми/фиброми/тумори на матката (е едно и също нещо) се виждат  на ехограф. За тях мога да ти говоря много.(с един премахнат съм и един растящ в момента).Гадно е,неприятно е,но има къде къде по-лоши неща от това.
За фиброаденоми не съм компетентна.
Хистероскопия се прави по преценка на д-ра и при съмнение за полипи,възли и др.
sara68
Подкрепям профилактичните прегледи,даже са задължителни,но това че един организъм е реагирал по един начин,не означава че друг ще реагира по същия.
« Последна редакция: Юли 25, 2016, 23:14:38 pm от bebeshok0326 »
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #785 -: Юли 26, 2016, 15:00:55 pm »
bebeshok0326,на мен след 4-ия опит ми се наложи да се преборя с рак на гърдата и мноооого четох и се интересувах и мислех преди да взема решение как да се лекувам и също мога много да кажа по всичко свързано и с репродуктивните проблеми и със онкологичните такива,защото съм ги преживяла и съм имала и имам контакт с много хора и в двете групи.
Абсолютно съм съгласна,че всеки организъм е различен и винаги като такъв  трябва да се третира за каквото и лечение да става въпрос.И не е правилно да очакваме,че щом при един едно е помогнало( или нещо се е случило) то непременно и при нас ще е така.Няма спор за това и се надявам,че повечето хора го осъзнават и не си самоназначават разни неща само защото са чули ,че на някой е помогнало.Темата е много обширна и не искам да ви натоварвам с нея,а само да ви напомня да внимавате за здравето си,защото всичко хванато в начален стадий е по-лесно поправимо.
И ако искате и сами да си помогнете помислете за промяна на начина на живот- хранене,двигателен режим,справяне със стреса и неглижиране на хората,които ни го причиняват и т.н .......все важни неща на които малко лекари в традиционната медицина обръщат внимание.
Лекарите не трябда да лекуват само с лекарства,протоколи ,стандарти......а преди всичко да ни познават ,да си говорят с нас,да има диалог,доверие,съпричастност- искайте и търсете това!!!
Ако не можем да си говорим , да обсъждаме ,да споделяме страховете и притесненията си,да спорим дори  с лекуващия лекар,то и резултатите няма как да са това,което искаме.
Нали ни е ясно,че влизайки в кабинета за 5 до 10мин преглед (заедно със събличане -обличане) и без особен контакт и разговор няма как да сме спокойни какво правим и защо.И после се опитваме тук и по другите форуми да гадаем кое как и защо......а нали едно от важните неща за да се случи чудото е да сме спокойни ?!
Извинявам се ,ако на някой съм досадила- само искам да помогна и да споделя какво научих аз по пътя на борбата за дете,за живот.......с най-добри чувства към всички !
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #786 -: Юли 26, 2016, 15:36:05 pm »
sara68
Разбирам много добре какво искаш да кажеш и по никакъв начин не целя да те засегна,защото до някъде съм минала твоя път само че със шийката(възлите ми са бонус към всичко това),а ти първа ще минавам през инвитро. Нито пък целя да си ги "мерим".
Ти много добре знаеш,че рака на гърдата не е причинен от  терапиите по време на процедурите.
По скоро мисля ,че момичетата са  достатъчно наплашени от пътя по-който са поели/сме поели и някой от тях биха се отказали ако прочетат нещо такова,за това предлагам да отворим една тема, да кажем :онкологични заболявания и инвитро.Със сигурност може да си полезна, защото само човек минал по този път може да каже как се преживява това физически,а и за мен по-важното психически.
П.П В допълнение на призива ти  "грижата за тялото",ще допълния и грижа за психиката:
Тези,който имат възможност да се обърнат към психолог в този труден момент е също нещо хубаво,което могат да направят за себе си.За тези,който нямат финансова възможност има добри книги в тази насока

« Последна редакция: Юли 26, 2016, 16:05:38 pm от bebeshok0326 »
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #787 -: Юли 26, 2016, 21:58:40 pm »
Не казвам,че инвитро процедурите водят до онкологични заболявания- в никакъв случай!!!но могат да са катализатор ,когато  не водим здравословен живот и не се грижим за себе си и да грижа и за тялото и за психиката,даже бих казала,че начина на мислене определя  и всичко останало и може да промениш всичко,когато промениш мисленето и отношението си към живота, хората ........има доста литература по въпроса :))
И не трябва да се страхуваме,когато сме наясно какво правим.Страхът и паниката са лош съветник и под тяхно въздействие често взимаме погрешни решения или изобщо не взимаме такива.
И само ще споделя,че в началото на тази година направих първата си процедура след рака( имам замразени ембриони) ,която започна с положителен резултат и плоден сак,но за съжаление празен,после абразио и преди месец правих от новия вид диагностична хистероскопия( без направление и упойка),за да се види дали има сраствания след абразиото- имаше малко и доктора ми ги изряза ,а аз гледах всичко на монитора( това с гледането не го препоръчвам,може да ви прилошее).Преди месец започнах подготовка за нов опит,но лигавицата този път не иска да расте и спряхме- сега почивка и края на август ще опитам пак и както се казва всяко начало има и край - за себе си съм решила,че ще опитам още веднъж,максимум 2пъти и каквото е писано това.
Та това за страха- не ме е страх,защото знам какво правя и защото промених много неща в живота си, погрижих се за причините довели онази диагноза при мен .
И основното,което научих е ,че за никое заболяване няма вълшебно хапче,трябва ти самият да се погрижиш за себе си и после да разчиташ на някой друг -  проблемите са вътре в нас,решенията им също.
Хубава вечер от мен!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #788 -: Юли 28, 2016, 00:36:15 am »
Sara , пожелавам ти много късмет и щастлив финал  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17


*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #789 -: Юли 28, 2016, 10:19:17 am »
sara68 пожелавам ти успешен финал  :goodluck:
Giaany, bebeshok0326 заедно продължаваме  :bighug:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #790 -: Юли 28, 2016, 10:23:01 am »
lilibell,никакво отказване,напред с гордо вдигната глава  :D
Ти за август ли се подготвяш?
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #791 -: Юли 28, 2016, 10:45:45 am »
аз се подготвям от днес за утре  :lol: не се знае кога ще имам подходящ цикъл за действие затова съм в постоянна бойна готовност. Видим ли антрални и хубав ФСХ ще действаме. Ама напоследък яйчниците ми са си взели лятна отпуска и много ме ядосват!


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #792 -: Юли 28, 2016, 11:24:38 am »
Не им се ядосвай и на тях им трябва малко почивка :) ще се активират с цялата си мощ
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #793 -: Юли 28, 2016, 13:39:36 pm »
Lilibell аз май ще съм за Септември, че цикъла се сбърка нещо. Сега си почивам на море. Ама следя тук какво правите че да не пропусна някоя добра новина.
Sara браво на теб че си се справила с тези проблеми и имаш положително мислене и кураж. Стискам палци да си прибереш снежковци те за 9месеца  :crossfingers:
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #794 -: Юли 28, 2016, 13:45:14 pm »
Здрасти,

Да, странно нещо е това организмът. Не работи винаги равномерно. В момента аз съм в хормонален дисбаланс и уж за септември отложихме ИКСИто. Но, като гледам как ми идва през 16 дни, ми се чини че не съм се "балансирала". Дано успея до края на годината да вкарам хормоните в норма. :)

Успех на всички, които са в процедура!  :) Лилибел, стискам ти палци това да е твоят месец! :)



*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #795 -: Юли 28, 2016, 15:37:53 pm »
Аз пак се позагубих, но ме тресяха радост, страх, щастие, притеснение... все такива неща като видим положителния тест.
Днес ми беше първият преглед - 5г.с.+3 дни. Имаме си идеално вътрематочно плодно сакче с жълтъчно мехурче. Сега заминаваме за 2 седмици и после пак ще съм при Док, за да чуем  :heartbeat:
Забременях от ЗЕТ само на едно 5-дневно ембрионче.

Пожелавам ви от цялото си сърце и душа да изпитате това щастие, което на моменти още ми е трудно да приема, че ми се случва. Стискам всичките си палци за вас и за успехите ви.
 :bighug:
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #796 -: Юли 28, 2016, 15:47:35 pm »
Zlateto ♡ още веднъж честито и безпороблемни 9 месеца
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #797 -: Юли 28, 2016, 23:46:19 pm »
Честито, Злате! Такава радост! Браво :):) Лека бременност :)


*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #798 -: Юли 29, 2016, 09:29:08 am »
Zlateto следя те най-редовно и чаках официално да обявиш щастливата новина  :) Много се радвам, че чудото се случи и на теб. Това ми дава сили и надежда да продължа борбата, макар че ни делят няколко години разлика и при мен нещата вече са на косъм. Но като виждам как всичко се променя за броени дни, продължавам да вярвам, че и моя ред ще дойде.
Момичета, явно жегите не ни влияят добре хормонално. Ще си починем, пък септември ще го мислим ...


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #799 -: Юли 29, 2016, 13:59:50 pm »
Zlateto честито и от мен. Безпроблемна и лека бременност. Наслаждавай се на тези прекрасни 9 месеца  :D