0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #820 -: Септември 07, 2016, 21:47:22 pm »
Мерси  ciguena аз съм с ИЯР и нямам ову тогава в това положение какво се следи знаеш ли
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #821 -: Септември 07, 2016, 23:05:50 pm »
ivona81 има различни протоколи при ЗЕТ. Аз лично знам за 3 вида: на ЕЦ, с таймиране и прегнил или с блокаж на цикъла. При последния вариант се бие инжекция декапептил за блокиране на яйчниците и месец след това се прави ЗЕТ, без да има ову, тъй като функцията на яйчниците е подтисната. Следи се само лигавицата и хормоните.
Успех ти желая!
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #822 -: Септември 08, 2016, 08:01:32 am »
Здравей, ivona81!
Аз също съм бременна от ЗЕТ и моят протокол не беше нито един от изброените от loriane, да го наречем 4-ти вид :D. На втори ден от цикъла бях на преглед, за да се установи дали яйчниците са чисти (да няма кисти, задържани фоликули...). Започнахме подготовка на лигавицата още от този ден с Естрофем - изписва се по схема. Заради естрофема се подтиска функцията на яйчниците и реално през този месец няма Овулация, защото фоликул не расте. Изчисляват ден за трансфер - според дебелината на лигавицата, замразените ембриони (на кой ден са замразени) и кога нормално при ЕЦ ти е Ову. По някое време (Док си изчислява кога) се включва и прогестеронов препарат вагинално (при мен беше 4-5 дни преди трансфера). Започнах да пия и аспирин протект. От деня на трансфера, освен вече изброените) ми включиха Дуфастон и Но-шпа (фолиева киселина аз си пия от години заради анемия, та затова не знам кога се започва, но е добре да е няколко месеца преди планираната бременност). При мен трансферът беше само на едно ембрионче, защото само него имахме. На мен хормони не са ми следили. Мисля, че това е основното, което си спомням.
Както Ciguena е писала, винаги има вероятност ембрионите да не преживеят размразяването, но те съветвам да не мислиш за това. А и в момента тенденцията в повечето клиники е да замразяват ембриони, които са с много добро и отлично качество и при тях процентите за фал са по-малки. От сърце ти желая много успех и късмет! :)
« Последна редакция: Септември 08, 2016, 08:47:38 am от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #823 -: Септември 08, 2016, 08:47:25 am »
Благодаря Злате аз днес съм на лекар и д-р Персенска ми каза да отида на 7 ден от цикъла за да започнем проследяването не пия никакви лекарства.Аз имам 2 ембриони който за  замразени на 5 ден но за сега ще използваме само единият,а до колкото Ову при ЕЦ последните 3 месеца нямах и честно казано повече не сме проследявали овулацията.
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #824 -: Септември 08, 2016, 11:08:40 am »
Ciquena,какво означава голям проблем с лигавицата?
Щом не си приемала никакви лекарства за лигавицата,значи ти е нараствала и е имала добър размер преди трансфера- знаеш ли колко е била?
А колкото до коментара след неуспех- според мен е добре да си имаме някаккаква статистика за всеки опит- какво точно сме правили,изследвали,приемали като лекарства и когато отидем при доки накратко да му кажем какво и как се е случило при предишните опити и да го питаме какво според него пропускаме или още е необходимо да се направи,каква е причината за неуспеха според него.
Ясно е ,че всеки от нас има досие в което вероятно има всичко,но като се има предвид натовареността на всички лекари аз лично се съмнявам,че някой детайлно е прегледал досието със историята ни преди преглед.
Та в този смисъл искам да кажа,че инициативата трябва да е в нас- независимо в какво емоционално състояние е в момента доки,колко е изморен и т.н- става въпрос за нашето здраве,за нашата мечта и за много средства ,време и емоции,които влагаме в това.
И аз не винаги успявам да го правя,но знам,че това е правилния подход- питаш,питаш и пак питаш за всичко,което не ти е ясно,за всичко което е важно!!!Трябва да има диалог,а не да влезем и за 5мин набързо да приключим с прегледа,защото се притесняваме,че отвън чакат още много като нас ..........и после тук да се питаме за многото неща,които не сме разбрали.
Успех на всички!!!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #825 -: Септември 08, 2016, 11:59:30 am »
Ами голям е проблемът, накратко, преди пет години след спонтанна бременност, последва мисед и кюретаж. След кюртажа получих сраствания, Ашерман синдром. Осем месеца бях без цикъл, след това хистероскопия и цикълът се възстанови, но лигавицата достига макс 6-6,5 мм, с въображение 7. Всеки път питам за тази лигавица и док казва, че не е проблем, имало забременели и с толкова. Просто ми е странно защо не работим малко повече по този въпрос. Не знам каква е била лигавицата преди, защото не съм имала проблем и не съм я проследявала.
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #826 -: Септември 08, 2016, 13:40:07 pm »
Еми ето- аз след абразиото и после хистеро и лигавицата не иска да расте.Но аз нямам цикъл и слагах климара за да порастне,но сега и с нея не - стига както казваш с много въображение до към 6 и малко и после намалява.Сега ще пробваме с локално средство( предполагам еротон,но не съм сигурна),което чакам да ми приготвят.
знам,че има случаи на забременели с лигавица 6-7,но .......на мен ми се вижда странно защо не ти дава нищо за лигавицата при подготовка за ЗЕТ- това ми се струва е едно от нещата,които трябва да питаш- вероятно си има обяснение- както знаем всеки случай е строго индивидуален и подхода при всеки е различен,но не пречи да си го изясниш.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #827 -: Септември 08, 2016, 17:43:04 pm »
Здравейте,прегледа приключи за сега няма да правим ЗЕТ имам задържан фоликул и ми изписа дуфастон за 12 дена а и нещо имаше забележки за замразените ембриони попитах я какво означава това а тя каза че няма да се захванат и ми каза да помисля дали да не извадим още яйцеклетки да видим и тях.Много ми е странно обаче че докато ги оплождаха ембриоложката ми казваше че единият е добре а другият с леки фрагменти а в декларацията за ембриони пише 2 броя ембриона с нормално развитие как сега изведнъж не са добри вече незнам какво да правя.Обадих се отново в клиниката на някакъв тел.за замразените ембриони да ги питам какво става като казах на жената че докторката има забележки  малко остана очудена и  каза че по доклада всичко е ок и да говоря отново с докторката.Немога да разбера тогава след като ембрионите не са добри защо ти предлагат да се замразяват



« Последна редакция: Септември 08, 2016, 17:51:30 pm от ivona81 »
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #828 -: Септември 08, 2016, 18:00:11 pm »
Ивона, съжалявам за пропуснатия месец, но все пак това не е болка за умиране. Аз също пропуснах два цикъла след пункцията заради неизчистил се яйчник от кисти на жълтото тяло. При мен Дуфастон не дава резултати за изчистването на фоликулите, дано при теб има успех. Мен винаги са ме викали на втори (най-късно трети) ден от цикъла за преглед. Така, ако е имало нещо задържано, директно ми изписваха противозачатъчни и проблемът се решаваше.
За ембрионите и коментарите на лекаря ти съм малко объркана. По принцип ембриолозите са тези, които следят развитието им и те определят качеството на ембрионите. Не знам как лекарят ти е преценил и че няма да се захванат 8O, какво навява тези очаквания, някакъв проблем ли вижда?
Надявам се всичко скоро да се нареди и да имате зелена светлина за действие.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #829 -: Септември 08, 2016, 18:17:13 pm »
И аз това се чудя как така прецени  при положение че доклада показва друго каза ми само да помисля дали да пробваме с тези или са опитаме да извадим други яйцеклетки и че според нея няма да се захванат
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #830 -: Септември 12, 2016, 12:14:19 pm »
Здравейте,
При мен нещата се бавят и малко ми е притеснено.На 13 ден Ф беше 13 мм, лигавицата е готова(не разбрах колко мм),но Ф все още е малък.Доки ми обясни ,че може да навакса в последните дни.Утре пак съм на преглед(16ти ден)По този повод се опитах да намеря информация,колко трябва да е голям Ф за да се пристъпи към пункция,останах с впечатлението ,че минимум е 17-18 мм.Правилно ли съм разбрала?
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #831 -: Септември 12, 2016, 15:01:48 pm »
Здравей bebeshok на мен ми бяха преди пункцията единия 18мм другият 20 мм
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #832 -: Септември 14, 2016, 15:57:45 pm »
Здравейте,
Минавам отново на отчет.Вчера 16 ти ден Ф 18 мм,лигавица 16,
Е 2 253.9 pg/ml (реф.: фол.фаза 27-122,ов. фаза 95-433)
LH 15.1 mIU/ml (реф.:фол.фаза 2.12-10.89,ов.фаза 19.18-103.03)
Утре трябва да ми е пункцията,но ми казаха да не се надявам много защото хормоните са ми на границата и Ф може да се спука.Все пак ми биха нещо на обяд(така и не запомних името),за да се опитат да стопират.Вечерта Прегнил 5000 ед.
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #833 -: Септември 27, 2016, 09:59:24 am »
Здравейте момичета,
Къде се изгубихте,как сте,аз ли съм единствената текуща процедура  :wink:?
При мен имаше пункция,извадихме 1 яйцеклетка,не разбрах с какво качество.На 20.09 ми беше трансфера на бластоцист-според ембриолозите много добро и голямо.
И сега голямото чакане....  :D Като изключим големите болки в яйчниците и в едната гърда (трай бабо за хубост) съм добре.
*

    sara68

  • ***
  • 269
  • Няма начин да няма начин :))))
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #834 -: Септември 27, 2016, 12:44:53 pm »
И аз се чудя,но нещо много са замрели темите напоследък.
Аз съм пред ЗЕТ- чакам да ми се обадят за трансфер.Вчера бях на преглед и доки каза- еми това е лигавицата,която ни трябва.От снощи започнах утрогестана и естрофема,до сега 13 дни бях на глобули естрадиол.
Сега как беше броенето спрямо деня на ембрионите според вас ,мисля,че щом от вчера започнах утрогестана го броят за нулев ден.....и от тук натам нещо не се сещам - на 3-ти или 5-ти ден броен от днес ли се очакваше да е трансфера?
bebeshok0326,стискам палци да се похвалиш с  едно голямо ЧХГ и всичко да е наред!!!!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #835 -: Септември 27, 2016, 13:07:17 pm »
Здравей sara68,
Незнам как е при ЗЕТ, при мен беше на 15.09 пункцията,от вечерта започнах с хапчетата,броеше се 0 и на 20.09 ми беше трансфера ( 5 ден).Би трябвало да е сходно.
Благодаря за пожеланията,да ти се връща многократно.
*
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #836 -: Септември 27, 2016, 13:18:42 pm »
Сара, аз съм бременна от ЗЕТ. И ти, доколкото разбирам, си с подтисната овулация (заради приема на естрогени, като метод за подготовка на лигавицата). В такъв случай лекарят ти определя т.нар. ден 0 на база наблюденията, които имате до момента от фоликулометриите - кога обикновено настъпва ову при ЕЦ, следи се лигавицата и ако е небходимо се пускат и изследвания на хормони (на мен не са ми правили). След като вече си започнала прогестеронов препарат, значи този предполагаем ден е минал. Аз започнах с Кринон и Дуфастон ден след определения ден 0. Оттук-нататък зависи на кой ден е замразено ембриончето (3-ти или 5-ти) и съответно на този ден след определената овулация ти го връщат.
И на теб и на bebeshok, стискам палци за прекрасни резултати :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #837 -: Септември 28, 2016, 06:03:41 am »
Здравейте.  Не намерих тема за текущи инсеминации за това пиша тук.  Правихме две инсеминации на 8 и 9 септември.  Тази сутрин теста беше отрицателен а цикъл няма.  Някой може ли да сподели кога може да очаквам резултат и какво означава отрицателния тест почти 3 седмици след инсеминация? Много ви благодаря!
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #838 -: Септември 28, 2016, 09:52:26 am »
Здравей golden_f,
Не си посочила колко дни е цикъла ти,но да приемем ,че лутеалната фаза е 14 дни(това е приблизителния период,в който може да очакваш резултат),при теб са минали повече.Отрицателният тест показва ,че не си бременна.Направи си още един тест утре или си пусни кръвен,защото винаги може да има грешка,а и надеждата ......
Относно темата за инсеминациите мисля ,че може да използваш тази:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6129.0
« Последна редакция: Септември 28, 2016, 09:59:24 am от bebeshok0326 »
Re: Инвитро/ИКСИ- текуща тема за споделяне
« Отговор #839 -: Септември 28, 2016, 10:34:33 am »
Здравейте и аз съм за ЗЕТ почнах от 2 ден на Мц да пия естрофем 2мг 2*1 и на 7.10.16 съм на преглед някой знае ли колко трябва да стане лигавицата за да има трансфер