Някой бебета по-бавно вървят със захранването. Картоф и морков не са най-добрите храни от моите опити. Първият път имах голям проблем с картоф, морков и ориз и изобщо не ми бяха пръв избор когато се наложи да повтарям. Захраних с тиква и се прие много добре.
Смайл ще ти прати файл, аз да дам насоки за каквото се сетя. Първо консистенцията. Не знам как приготвяш храната, но един уред на Авент мисля, че се плати хиляда пъти у нас
Понеже вари на пара и се събира течност вътре, пасирах с нея и става не много рядко, но с чудесна консистенция за моите деца, твоето може да предпочита по-гъсто или по-течно. Не съм добавяла АМ или мазнина в началото, мляко никога де, мазнина започнах да добавям може би месец след началото. Според мен е добре новите храни да се дават самостоятелно, за да може бебето да ги усети и отхвърли ако реши.
Аз кърмих, синът ми до 1г. не е изяждал над 180мл./гр. дори и да откажа да го кърмя в това хранене, явно си е наваксвал в другите.
Не е проблем, че не яде де. Може стомаха да не е готов или така да му е по-добре.