0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, заповядайте в новата тема!

Линк към старата: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50577.0


Здрави и ящни бебета ви желая!  :D

*
Запис
И въпрос, освен картофи, морков, ориз, банан, какво мога да дам за разстройство. По точно веднъж акото е меко, друг път на вода и това все в рамките на един ден.
*
Сухари, на моите им давам и солети, но Мария не знам дали няма да се задави с тях.
И преварената вода от ориза, ако я пие.

*
Запис
И въпрос, освен картофи, морков, ориз, банан, какво мога да дам за разстройство. По точно веднъж акото е меко, друг път на вода и това все в рамките на един ден.
Според мен може да е инцидентно, аз не бих прекалявала със запичащите храни и само бих следила.
*
Аз ударих на камък с детските кухни засега, но си продължаваме захранването :)
Искам да попитам кога дадохте свинско и кога кашкавал? За това съм се сетила сега....
Също така какво мога да направя с булгур (освен каша) - нещо кюфтета, бисквити?
Искам да попитам кога дадохте свинско и кога кашкавал? За това съм се сетила сега....
Аз дадох след годинката. Свинско дори май само 2 пъти съм давала. Основно телешко му правя, но то защото и ние много ядем и пилешко, разбира се. От време на време патешко (когато има в Лидл). Най-обича май рибата.
Аз дали се похвалих, че откакто му спрях АМ през деня, започва да си хапва не само по 5-6 лъжички манджички...  :lol:

Mousyt, аз питах онези майки защо са се отказали от Беборани. Едната, защото готвели еднообразно и защото носили храната в неподходящ за нея час, а другата защото детето не я ядяло. Но и двете казаха, че не е лоша и трябва да се пробва.
*
47 Smiles, много искам да ги пробвам Беборани, защото за всички кухни има противоречиви мнения, но по "меню" от сайта им най-ми пасват като количество и прочие. Оказа се, че не доставят в нашия пункт обаче, сега ще видя дали има някъде другаде. В нашия магазин доставят Българче, Хер Бебе, Вълшебник,... но днес им четох менютата за тази седмица и ни един ден не ми пасна. :? Имаше основно свинско, зрял фасул и някакви неща дето и аз знам че по-натам се дават и ми стана странно...
Държавната в квартала много ми я похвалиха, ама мога да я почна от септември и то ще е за месец, че после се връщам на работа и няма кой да я взима...
Иначе браво на Дани с яденето :) Аз имам опасения, че Матей му идват повече 5 хранения, но ще питам и докторката утре. Спря да повръща по цял ден, само след следобедната закуска задължително и не знам да не му натежава...
Беборани мисля, че я карат до вас на цената, на която другите доставят до пункт.
*
Смайли, на сайта им има две различни цени - 2.5 на място и 3.5 с доставка. Открих им пункта, ама тя и жената в него не беше в час много, явно от скоро работят :lol: Ще пробвам другата седмица ;)
Мислех си тези дни, че на мен хич няма да ми е зор да му сготвя нещо, ако знам какво и имам меню за седмицата :lol: Трябва да си направим бебешки рецептурник ;)
А вие като правите ядене/попара по колко сирене и масло слагате? Аз го раздавам на вкус и цвят по мое му, но се тревожа дали някой път не е в повече и нещо да го натоварва...
По-нагоре някъде някой писа за киселото мляко и рефлукса - аз не наблюдавам никаква промяна.
също да питам има ли особености при даването на диня/пъпеш, че при нас са много тачени плодове през летния сезон :lol:?
От миналата събота и ние сме в отбора на захранващите се :D Досега хапвахме тиква, а от днес към тиквата прибавихме и морков. Харесва му на младежа, днес изяде 12 лъжички и си изпи 190 мл. мляко след това. Въпросът ми е в предиобедното хранене ли се дават плодовете, с които искам да захраня? Освен това се чудя след моркова дали да дам картоф или някакъв плод, защото в края на месеца отиваме за 2 седмици при баба и дядо. А там ще има и картофки и тиквички домашно производство и предпочитам тогава да ги дам.
Трябва да си направим бебешки рецептурник ;)
А вие като правите ядене/попара по колко сирене и масло слагате? Аз го раздавам на вкус и цвят по мое му, но се тревожа дали някой път не е в повече и нещо да го натоварва...
...
също да питам има ли особености при даването на диня/пъпеш, че при нас са много тачени плодове през летния сезон :lol:?
Mousyt, то има в рецептурника подобна секция, но е за деца, не само за бебета и някои неща не са подходящи, но това не пречи да го разгледаш.

Масло и сирене и аз на око слагам. За маслото бях чела, че в началото трябва да е колкото грахово зърно, но аз съм давала повечко, даже доста повечко.

При динята и пъпеша няма особености според мен. Само семките на динята се чистят, но това си е ясно де  :lol:

Въпросът ми е в предиобедното хранене ли се дават плодовете, с които искам да захраня? Освен това се чудя след моркова дали да дам картоф или някакъв плод, защото в края на месеца отиваме за 2 седмици при баба и дядо. А там ще има и картофки и тиквички домашно производство и предпочитам тогава да ги дам.
Ariadna, плодовото пюре май се дава между храненията, тъй като не служи за наяждане. Добре е като е за първи път да го дадеш най-късно до ранния следобяд (т.е. не пречи и преди обед да е), за да може, ако има някаква реакция да се прояви в рамките на деня, а не през нощта. Когато стигнеш до въвеждането на разни каши, може да го смесваш с каша.

Според мен няма проблем след въвеждането на моркова да въведеш плод и после пак да се върнеш на въвеждането на зеленчуците.
Аз също държах да са домашни (разбира се само, ако имаме налични).
*
Аз не знам защо все нещо не мога да го открия този рецептурник. Уж си го и записвах някъде и... Може ли линкче, 47 Smiles, или указания къде да намеря тази секция бебешка, че тези дни ми върви на готвене и графикът и детето позволяват, поне да го разнообразявам малко :)
Ariadna, аз да ти кажа Матей доста дълго време следобедното му хранене си беше чисто плодово пюре :lol: и не огладняваше по-бързо, явно му издуваше стомахчето. Ако не трябваше да нададва повече кг и да бях наблегнала на кашите сигурно щях да си продължа да е на чист плод, защото лично аз не одобрявам навикът с калорична следобедна закуска (при по-големите де, ама то нали от начало се свиква). Виж ме мен-цял ден се тъпча и то все с вредни храни и съм станала 100кф от как съм вкъщи :x
*
Привет:)

Ние започнахме кашите и давам безмлечна оризова и една пак безмлечна зърнена с ябълки на хумана открих.Тие млечните каши мога ли да давам и с ам ли са или? Нещо не схващам......
Нали елда може и взех елда с круша на Хумана, но е млечна безглутенова.
*
Със сухо мляко са млечните каши мисля.
*
Конкретно тази каша на Хумана Елда и круша аз я дадох по-рано, защото като теб реших, че млякото е АМ, но това никъде не е посочено и въпреки, че на кашата пише от 4м. се съмнявам да е АМ. Лактозата е нормално да я има мисля и в АМ.
*
Аха, не пише да
Мерси много, М- и :)  Много помагаш:)
Е днес на консултацията решик, че стига съм чела и разучавала и ще питам педиатъра за всичко дори и да плачат бебоците, но не тя все бърза през нея говоря тя все едно не ме чува........ Та пак благодарение на момичетата които сте насреща знам дори и повече от нашия доктор което не е добре ..........
*
За храненето нашият педиатър не се е месил. Пита ме дали съм захранила на 6-тият месец и това беше.
За говоренето през теб и усещането, че си на конвейр те разбирам, защото и ние бяхме така. Отваря ни вратата, заповядайте, мери, тегли, слуша, евентуално казва нещо на сестрата да запише, пита това онова и аз докато го облека ми е отворил широко вратата и аз забравям какво щях да питам  :lol: