0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #160 -: Май 19, 2015, 20:44:42 pm »
47 Smiles, като го видях Дани на клипчето, ми се струва, че детето скоро ще се пусне. Той е доста стабилен. Според мен, дай му малко време още и ще тръгне сам. И после настава купонът :D. Синът ми на почти 1 година и 2 месеца ходеше по същия начин като Дани в момента, а на година и три месеца вече вървеше абсолютно самостоятелно и дори ме буташе да не му хващам ръката. И аз си мислех по едно време за такъв колан, но по-скоро по причините на Jbrul, ама се отказах и изтървах момента. Вече няма никакъв шанс да ми даде да го водя така.
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #161 -: Май 19, 2015, 20:57:36 pm »
Lary75, клипчето е даже от преди почти месец. Сега е съвсем стабилен. Моментът при него е чисто психологически.
Единственото негативно за тези колани, което съм чела, е че свикват, че не могат да паднат и да се ударят и когато са без колан, не са така предпазливи.
Мисля да го пробвам обаче.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #162 -: Май 19, 2015, 21:45:05 pm »
Смайли, нашите каишки за прохождане са ползвани 3-4 пъти само у нас. Те са от най-елементарните.
http://www.minimod.bg/uploads/kolan-prohojdane-lindam.jpg
Ето точно такива като в пакетчето.
http://www.minimod.bg/prodpic/wm/product_7153.jpg

Моите основни притеснения, чак до лудост, като го държа за ръка са, че може да се дръпне рязко или да се тръшне и да си извади ръката. То добре, че детето е добричко и ме слуша, само периодично ме пробва дали може да му мине някоя магарийка.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #163 -: Май 19, 2015, 22:02:45 pm »
Rtfrtf, и аз не знам кой модел ще е по-добър в нашия случай  :ask:
Този, който ти показваш или този, който аз. Мисля, че с вашия няма да усеща такава упора, та да се отпусне. Той може би е по-скоро за проходили, но често падащи дечица. Разсъждавам си на глас просто. Не знам дали съм права.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #164 -: Май 20, 2015, 18:00:17 pm »
Привет,

Смайлче тъкмо същият продавам и аз, мога да го намаля още малко ;) даже откъм цена.
Имам един чистак нов на Лорели, червен на цвят, купих го, но моите девойки искаха сами да ходят, та така си и стои в кутията си, обявила съм го за продажба, можете да ги видите в борсата съм сложила линк към олх :lol:

Това време днес, прекали! Сутринта излязохме, тъкмо се разиграха децата, като се навъси, едни светкавици, едни гърмежи пък ние в Морската, там си става едно такова страшничко със всичките тези дървета и се прибрахме, то повече духаше вятъра, отколкото да вали :x Сег,а същата работа на нов глас, пак сме навън и пак, ми се въси,че и да присвятка, ми се видя :x Аман!


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #165 -: Май 20, 2015, 19:08:31 pm »
Dess, изобщо не съм видяла, че си пуснала обява и вече поръчах от OLX.  :?

Днес купих басейн. От утре мисля да открием "морския" сезон на терасата  :lol:

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #166 -: Май 20, 2015, 19:14:42 pm »
Здравейте  :D,аз пък съм на вълна проходилки и столче за хранене...Харесала съм една хем проходилка,  хем бънджи, ама мисля още... Вчера ходихме на преглед и педиатърът каза  да го слагаме вече в стол за хранене  :wink: Иначе прасенцето ни е добре, каза, че кръвните резултати са супер, похвали ни за това, че сме го захранили с почти всичко, шибна му 6-валентната ваксина и... го измери 74см и 9800гр (нашият кантар пък показс 9600 :?)   8)
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #167 -: Май 20, 2015, 20:38:27 pm »
Bonbolini, ние проходилка не сме ползвали, а само уокър.
Столчето ни за хранене е от тези, които се слагат на масата. На мен лично ми е много удобно, защото и двама стоим на масата, докато го храня. А сега вече си вечеряме и тримата. Освен това си го носим навсякъде с нас (по заведения и при пътувания). Ето такова е:
https://www.facebook.com/stolcheto/timeline

Днес бях през целия ден с две деца, а по едно време и с четири (на 1, 5, 9 и 13 г.). Установих, че най-трудно ми е непрекъснатото говорене  :lol: Иначе големите веднага ги строих да помагат. Племенничката пазеше Дани докато се къпе, да не се обърне в коритото например, докато аз разтребвах масата от яденето. 

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #168 -: Май 20, 2015, 22:47:25 pm »
Добър вечер и от нас :) чак сега сколасах
Бонболини,много е голем юнака ти :) и аз днес бях на консултация ама Алек е 7700 и 69см. направи му на него шествалетната,а на кака тримовакс :lol: накара ми се,че не седи самостоятелно,и ако и др.месец е така рехабилитация....то за резил ще станем с баща рехабилитатор :lol: да почвам месни пюрета и след две седмици попара аз хипоалергенно мляко му давам още,а попарата е със сирене и масло все пак та не знам...
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #169 -: Май 20, 2015, 23:14:35 pm »
Аз пак съм зациклила и не смогвам да се включа :?
Ама вие с тези мерки и умения дето изисквате от децата си направо ме шашкате и депресирате 8O
То вярно, че сме назад с материала около два месеца, ама все пак сега тежи 7200 и е висок 68см и седи сам от скоро  8O, а вас като ви чета на 6-7м колко сте големи 8O
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #170 -: Май 20, 2015, 23:26:43 pm »
Не се шашкай - кантарът и таблиците - главен враг на майките! Еййй няма сЪ научите бре. Детето яде ли, видимо в добра кондиция ли е, няма ли някакви очевидни затруднения с нещо - тури му пепел. Ма на 4 месеца ли се обърнало, на шест ли, ама на 6 ли седнало, на 8 ли...т'ва да не са роботи?! Идете вие по доктори, дето си мислите, че сте здрави (и реално сте) при едни подробни тестове и изследвания - 5 болести ще ви намерят за три дни. ;) Гледайте си децата и им се радвайте, не се филмирайте.

Моят син е всеизвестен "терминатор"...е, няма случай някога да ми е казано от лекар, че яде достатъчно и добре. Или е малко, или е много. Рано било да скача, рано било да прохожда...аууу ужасТ. Познайте пък колко съм ги отразявала. Жив и здрав е, 19 кила мускули....аре холан! Лекар - за ваксина и ако подозирам, че прави пневмония (ама първо правя снимка). И без педиатри де....
« Последна редакция: Май 20, 2015, 23:29:57 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #171 -: Май 20, 2015, 23:36:20 pm »
А Mousyt,аз пък с Мати се успокоявам :lol: понякога имам чувството,че педиатърката забравя,че по-рано се роди...ми кво да го направя като не сяда да му натисна бутончето и хоп ще седне :lol: а ти не го мисли Мати щом още повръща какво очакваш,важното е,че си расте детето няма нужда да е дебел  :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #172 -: Май 20, 2015, 23:43:18 pm »
Аз пак съм зациклила и не смогвам да се включа :?
Ама вие с тези мерки и умения дето изисквате от децата си направо ме шашкате и депресирате 8O
То вярно, че сме назад с материала около два месеца, ама все пак сега тежи 7200 и е висок 68см и седи сам от скоро  8O, а вас като ви чета на 6-7м колко сте големи 8O
Mausyt, а аз какво да кажа като моята щерка е на 12 мес., а едва 8 кг и е 74 см. :lol: Няма смилъл от сравнения. Дори и две деца от едни и същи родители не си приличат. А за сядането не се кахъри. Моите и двамата са доносени, но седнаха едва на около 8 мес. Габи дори пълзеше, а като искаше да държи нещо в ръце си лягаше по корем и така. Никога не съм подпирала с възглавници, не съм ползвала проходилки. Аз не съм любител на детските лекари, които твърдят че децата трябва на 6 мес. да са седнали, на еди каква си възраст да показват лампи, да правят боц и тем подобни. Децата се развиват по различен начин, не може да ги сравняваме.


*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #173 -: Май 20, 2015, 23:55:28 pm »
Аз да "припея" на ra4ko75, с един пример на мама от форума за който се сетих сега. Детска консултация (регулярна). Детето посочвало ли вече къде е лампата пита педиатърът. Майката отговаря, че не, но посочва къде е котката. Просто защото никой не го е учил за лампата, а за котката. Според въпросният педиатър - това е проблем, че баш лампата не разпознавало детето  :lol: :lol: :lol: Та толкова по въпроса с лекарите "по всичкология". Ако нещо НАИСТИНА ви тревожи относно децата - консултирайте със специалисти по нещото, съвсем добронамерен съвет.

Също така - всички налични таблици и норми са първо ориентировъчни, второ данните по тях спрямо конкретно дете - следва да се интерпретират комплексно и коректно за конкретното дете. Ръст, спрямо тегло, спрямо физически данни на родителите, спрямо обща кондиция и моментен тонус и умения на детето. ТОВА именно - педиатрите по ДК не правят ;) Аууу на колко месеца е? Ми значи трябва да е толкова високо, толкова тежко, да прави това, това и това... Да, да ама не. Които разбират - просто претупват в общия случай, а повечето - всъщност и не разбират. И накрая имаме майки със здрави деца, дето си мислят, че нещо им има на децата им.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #174 -: Май 21, 2015, 00:05:04 am »
Ако някой ще се оплаква, че детето му е слабо, да се наредя най-отпред на опашката. Хърбавела на 2,5 г. няма и 11 кг (родена в 42 г.с. с тегло 3050 гр). Предоставя й се храна, здрава е. Какво повече мога да направя?!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #175 -: Май 21, 2015, 07:46:33 am »
Племенникът - на 5 г. - 15 кг - здраво и много шавливо дете  :lol:
Проблемът са само панталоните - като му стават на дължина, му падат от кръста.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #176 -: Май 21, 2015, 09:53:12 am »
Ехееееееееееее,момичета развеселихте ме :lol: :lol:

И мене ме вълнуват килцата,че нали сме маааалки и край нас всички са по-малки на месеци ,а по-големи от нас доста на размери............Но се старая и то много да не зациклям и да не се тревожа ако са добре децата и си наддават:)
Но от време на време човек се поддава по малко няма как :wink:
Иначе и аз се притеснявам ,че ни се обръщат,не сядат и т.н.,но гледам да им се радвам и гоня тревожните мисли от главата си:)
Аз си повтарям,че и много да се тревожа нищо няма да им помогне това :)
Да си кажа и аз :lol: ние сме по 6300-6400 63-64см.:)

Бонболини ,и аз за столчета за хранене се оглеждам :wink:
А кога се преценява,че може да се сложи детето в столче за хранене :?Може би тъп въпрос(предполагам като си е по-стабилно детето то ще си проличи),но ето педиатъра на Бонболини е казал,че може:)Нашата много много не се сеща за много неща да каже и консултацията протича бързо и е лудница 8O
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #177 -: Май 21, 2015, 10:02:50 am »
Михче,хич не съм и питала дали може да го слагам в стола за хранене...слагам го,яде постоява малко там,защото бързо се изморява там и туй и то  :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #178 -: Май 21, 2015, 10:12:54 am »
Алексче,ясно:)
Не съм купила още столчета,а се чудя дали да се рабързам .............Ако ни е по-удобно още днес бих взела :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #179 -: Май 21, 2015, 10:14:07 am »
Jbrul, аз изобщо не съм се разтревожила за детето, а таблиците отдавна им обърнах гръб  :lol: Шашкам се, колко са различни децата и т.н., а не че трябва всички да сме еднакви. Напротив, дори няколко поста по-нагоре съм написала колко сме доволни и аз и неонатолога от наваксването на Матей с размерите и поведението, а докторката дори не повярва че не го водя вече на рехабилитации... просто в един момент установихме, че при него за щастие патологии няма, единствено изоставането, а аз реших че не бързам за никъде да наваксвам. Още повече, че доста често недоносените деца после развиват наднормено тегло и други подобни проблеми именно заради опитите на всички да ги накарат по-бързо да наваксат като бебета и ги тъпчат с храна и т.н...та нека си върви фин младежа :lol: Педиатърката ми е на същото мнение (не че съм я питала, ама бабата се беше опитала да и се оплаква че е слабичък и тя я беше порязала :lol:)
Племенникът ми мина през същото - и до ден днешен (5г) яде повече от мен, върви слабичък и е с турбо двигател :lol:
Иначе личното ми мнение за отглеждане на дете е анти сядане с подпиране на сила и прохождне на сила в проходилки... Матей само му помогнах да седне - кат не стана днес, пробвах след няколко дни и така накрая си седна сам :) Най-много да съм го слагала по няколко минутки да се държи за кошарата. Изправянето от седнал прав сам си го научи :lol: И всичко това се случи в рамките на 20-ина дни както дори не се и обръщаше 8O Сещате се, че ако бях успяла да си запиша час за док по-рано сигурно щяха да са ме побъркали, че изостава, а той просто сам си знае кое кога  :lol:
Аз изпратих баба и внуче на разходка и сядам да поработя, че зоррррррр :?
Усмихнат и слънчев ден на всички! 8)

mih, ти какви столчета избра в крайна сметка?