0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #240 -: Май 25, 2015, 16:02:43 pm »
Ехееее, добър ден, много сте активни днес :lol: А едни теми сте захванали - чак се размечтах ;)
Нашият тати този уикенд си беше вкъщи ( за първи път от сигурно 6 месеца! ) и гледахме да му се нарадваме повечко :lol: В събота се качихме на Алеко за един тигел и събрахме овациите на всички планинари къде сме помъкнали толкова малко бебе, ама той си умря от кеф баща му да го разнася и да му показва дръвчета, тревички, пчелички :lol: След това пообиколихме магазините и откраднахме идеята на Смайли с басейна, та вече и ние си имаме - чакам само да се оправи отново времето и сме на балкона с дребчо! Имам си там и масичка със столчета, балкона е южен и топъл и ще се припичаме и двамата 8) Или поне аз така си мечтая... :?
47 Smiles, Матей вчера през деня беше точно като Дани. Дори не мога да кажа, че се събуждаше, но ревеше на сън неутешимо и това на всеки половин час. Тази нощ уж е спал, но от сутринта е един сякаш недоспал и пак реве много жално, според мен са зъби...дадох му сутринта малко панадол, ама да видим :?
Аз съм за почивката. Но може би не на българското черноморие. Последните години е много мръсно като ходим и по плажа и навсякъде, лудница на плажа, прескачат се хора - аз детето ли да гледам, кое 8O Та мислим и ние за една Гърция в началото на септември може би, дори тамън вчера омувахме... Лошото е, че нямаме нагласа нито за компания, нито за място а си е друго да не сме само ние си с детето. За мен дори само смяната на обстановката е предостатъчна почивка, а и като съм свикнала да съм все сама с детето, когато сме с баща му (който не е от най-гледащите и досетливите), дори елементарни неща като да го подържи 5мин да отида до тоалетна ми се виждат супер почивка и облекчение :lol:
Подкрепям това, което пише Jbrul за пътуването в колата. Аз също го возя ежедневно от малък и е свикнал и нямаме драма - гледка си, играе си или си спи и си седи сам отзад. Напоследък му се случва да изпада в истерии, но те не са заради колата а защото в момента е в такова настроение, но доста често аз нямам избор да го чакам да му мине така че си го слагам в стола и си потеглям. Е малко е каляване на нервите да го слушам да реве отзад, но практиката показва че все по-рядко го прави или след няколко минути се усеща че няма да спра да се занимавам с него и млъква, така че свиква. Освен това, яслата в която ще ходим е в другия край на града, та ще има да си го возя с мен всеки ден напред-назад и не е добре да го уча, че има и други варианти :wink: :lol:
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #241 -: Май 25, 2015, 16:40:24 pm »
За почивката, освен че сменям мястото, си има и други екстри  :lol:
Не чистиш и не готвиш. И както и Mousyt казва, мъжът ми е с нас и той поема част от детегледането, докато вкъщи през деня сме самички с детето.
То е ясно, че няма да можем да седнем заедно да ядем, но поне ще можем да ядем  :lol:

И аз се возя вече отпред в колата и като че ли мрънка по-малко вече. Но определено ми настръхва косата при мисълта за пътуване с кола. Като беше малко бебе плачеше на всеки червен светофар и изобщо не заспиваше. Сега заспива, но спи малко, защото е свикнал да спи само в леглото си (а не в движеща се количка например), и в останалото време пак си е мъка.
Доста далечни пътувания направихме откакто се е родил, но още не са ни любими. В града се вози в кола основно събота и неделя и то основно до Витоша. И този уикенд бяхме там.
Mousyt, а вие как носихте Мати до Алеко?
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #242 -: Май 25, 2015, 16:59:48 pm »
Mousyt, а вие как носихте Мати до Алеко?
Добър въпрос :lol: Мъжът ми като никога ме е слушал като намилах за раничка последните седмици и със ставането предложи да минем да купим една от магазина и да ходим на Витоша :lol: След като се изяснихме, че купуването така няма да стане с кенгурото.... паркирахме се на ИКЕА и после с лифта :)
Ама ние наистина за малко само врътнахме горе и слязохме - за повече не става така :?
Та сега пак съм в чуденка :lol:
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #243 -: Май 25, 2015, 17:11:22 pm »
Хе-хе.... Те сега май ще започнат да внасят и нови модели, та може да имате и по-голям избор  :P
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #244 -: Май 25, 2015, 17:42:50 pm »
И аз и Мария пътуваме постоянно. Предвид факта, че столчето е обърнато назад и не ме вижда чак й се чудя, че не плаче. Ако сме на къси разстояние играе с една дрънкалка или пее. На дълги , поне през половината време спи
 Онзи ден спешно се наложи да ходя за врати до Бургас и детето през цялото време беше в стола. Повече от 2 часа. Проблем ми е обаче се поти яко в стола. Колата ми е без климатик. Какво да купя летен калъф или протектор?
И какво слагате на прозорците да не им пече слънцето. Аз взех едни щори от Джъмбо пълна скръб. На нея като екстра и от задното стъкло й пече.
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #245 -: Май 25, 2015, 19:10:06 pm »
Това с потенето го има и в количката и по столчетата... аз слагам памучна пеленка,че повечето приспособления са полиестерни. А ние не смеем да включваме климатик в колата-само отваряме 1 от прозорците.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #246 -: Май 25, 2015, 19:43:54 pm »
Стоека, виждала съм в нет-магазините щора за задното стъкло на автомобил. Примерно: http://automotomix.com/58/87.html На разни места ги има и като комплекти - задна + 2 странични. Това ти е най-бързото и евтиното решение според мен. Иначе, на моята кола задното и страничните (задни) стъкла са затъмнени (90%) разбирай до черно  :lol: и това върши идеална работа в горещините. И фолио ти е вариант, но хубаво фолио, да ти направят в съответната фирма е едно 300-400лв., което не е малък разход. От друга страна, за кола без климатик - може би си струва да се направи, защото едно 3-4 градуса ти пада температурата в купето така. Просто ти давам варианти - ти си прецени кое те устройва.
Т. нар. летни калъфи за столчета за кола са просто памучен плат, ама ушит точно за конкретния модел столче, като го нахлузиш и да лепне идеално навсякъде и за това - дай тия 60, 80, 120 лв. (зависи от марката). Е не, мерси. Една памучна пелена на седалката - дава същия ефект, не, че детето не се поти пак и с калъфче и с пелена, ако в колата е жега де ;) Взимаш 2-3 пелени пък, като се изпоти - сменяш със суха, поне да му е комфортно. Лично аз не съм слагала нищо на седалката му, ама аз в жегите бримча климатика на 18-20 градуса, така че шансът да се поти някой става нулев.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #247 -: Май 25, 2015, 20:28:11 pm »
Сестра ми слагаше хавлиена кърпа на столчето на племенника. Аз още нищо не съм слагала, но ние пускаме климатик.
С блестенето на слънцето в очите наистина е много кофти. Дани само като му пекне и се разплаква. През сенниците пак пече за съжаление.
Пак сестра ми слага кърпа и на прозореца. Защипва я със самия прозорец. Май пази повече от сенник.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #248 -: Май 25, 2015, 21:34:05 pm »
За слънцето в очите - Мони напоследък пътува с шапката си с голяма козирка :)



   La vita è bella
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #249 -: Май 25, 2015, 23:20:28 pm »
И Матей се дразни като му свети. Аз пускам климатика, но не помага - все е потен та потен като го слагам... сега пробвам колата да стои в гаража, въпреки че ми е много неудобно всеки път да вкарвам и изкарвам колата а и там е тясно като се помъкнем двамата  :lol:, но да не се напича, че иначе трябва да пускам климатика половин час преди тръгване че да охлади (колата е черна).
Към моя стол за кола има едно специално слънцезащитно прилича на комарник, защото той стола е и кош за количка и за там е предвидено...аз му го опъвам от сенника на столчето до подглавника на седалата на колата и така на където и да се врътнем не му свети. Продават такива универсални в DM както и универсалните комарници там за 5-6лв са някъде, но си зависи и от детето дали ще търпи да има нещо пред себе си - малко е като захлупено ;)
Нещо такова http://www.redcastle.fr/files/shop/products_options/Recaro-Prot%C3%A8ge-soleil.jpg
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #250 -: Май 26, 2015, 08:28:06 am »
Ехеее, много спите днес :lol:
Аз се опитвам да се разсъня докато дребния си доспива, че а се изстрелваме по задачки като стане, ама не ми се получава :? Искам да се излежавааааааааааааааааааааам 8O
Ето нещо за настроението: http://purvite7.bg/10-neshta-koito-samo-majkite-pravim/
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #251 -: Май 26, 2015, 08:59:11 am »
Mousyt,благодаря за развеселяването и честито ви прием в яслата :lol:
Хубава е темата за возенията в колата ето на мен ми предстои в петък да си пътувам до Кърджали,защото в събота ще празнувам 20 г.откак съм завършила училище :lol: лелеее,остарях  :lol: и се чудя и мая сама с него ли да пътувам или и кака му да взема,че ако се събуди и размрънка ще трябва да отбивам от пътя...знам ли и аз предния път спа през цялото време,ама сега е по-голям...а,пък каката има изпит по немски на 3.06. и бива да учи вместо да ми се размотва при баба си  :lol: от друга страна бабата мрънка как щяло сама да пътувам ако нещо станело :lol: да дойдел баща ми,че да пътува с мен :lol: а,бе луда работа ще го измисля до петък.. :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #252 -: Май 26, 2015, 11:37:04 am »
Алекс, когато Дани беше по-малък, планирах пътуването така, че по-голямата част от времето за път - да съвпада с предиобедния, или следобедния му сън. Например, тръгвах за морето към 9:30, а на връщане към 14:00. Така съвпадаха и храненията т.е. беше му време да яде преди да тръгнем и така предварително игнорирах главните поводи за мрънкоч. Наяжда се, време му е да спи, като се подруса 5 мин. в колата и отнася плувката, аз си карам спокойно  :D Правех и едно шише АМ, което слагах в термобокс, имах на чалъм шише с вода т.е., ако стане "военно положението" по пътя - да мога да отбия и набързо да го нахраня, да дам вода, да сменя памперс..., но в интерес на истината - никога не се е налагало да го правя. По почивки най-често сме ходили с майка ми, но както и напред споменах - тя се вози отпред до мен, та в смисъл на "човек обгрижващ бебето" - реално не е имало такъв на задната седалка. Когато вече се возеше с лице към движението - дръпвах подлакътника за задните седалки и там в стойките за чашки му слагах шиешета и залъглака - да се самообслужва, ако иска нещо. За вас е рано, да ползваш това удобство, ама за по-натам го казвам, като опция.

Единствения път когато ми пищя и рева, та до корема чак се беше намокрил от сълзи и лиги е бил на 3-4 месеца някъде и отивах с него сама до къщата на свекърва ми (на 15 км от града). Не знам защо и какво стана тогава, че така истеряса. Мисля, че му е било второ - трето возене в кола изобщо (освен прибирането ни от болницата в Пловдив) и реално първо, като вече по-съзнателно човече. Тогава си беше в "кошницата", с гръб към движението, въпреки че имаше монтирано огледало, в което да ме вижда - едва ли е схващал, че това в огледалото съм аз (ако го е погледнал изобщо). Та си мисля, че тогава опищя света, защото реши, че е оставен сам някъде си и въпреки, че му говорех, като не ме виждаше - не се и успокои. Тогава аз пък яко се хъснах, че ще намрази возенето в кола и ще бера ядове по този повод... За 2-3 месеца - започнах да го возя на седалката до мен, отпред. Въпреки, че не е най-безопасното място в колата, по закон е разрешено да се вози там бебе в "кошница", но при изключен еърбег за това място. Не на всички коли може да се изключи въпросния мисля, но не съм 100% сигурна де... Като го повозих така известно време - пак го преместих отзад и нямаше никакъв проблем.

Ако ти ще се чувстваш по-спокойна да не пътуваш сама с бебето - вземи някой с теб. От моя гледна точка - не се налага да го правиш, но сме различни хора все пак, аз си падам малко перде и екстремист  :lol: Ти от София ще караш по магистрала все пак, с куп бензиностанции по пътя, ако се наложи да спираш за нещо - няма да ти е зор. После като се отклониш за Кърджали - пак ти е хубав пътя, пак има бензиностанции през повечето от маршрута ти (ако не се отклониш през Асеновград де). Имаш време да решиш.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #253 -: Май 26, 2015, 13:59:05 pm »
Jbrul,четеш ми мислите :) мислех да обядва и да тръгна притеснението ми идва от там,че минавам през Асеновград,защото е по-спокойно и защото свеки живеят в Тополово та ще трябва да се отбия там...и ако на Паничково ми се размрънка няма да има къде да отбия... :lol: остава значи да разуча на коя кола мога да изключа еърбега и ще го возя отпред така няма да ми пука,че ще съм сама... :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #254 -: Май 26, 2015, 14:09:20 pm »
Ами Алекс, аз "наум начертах маршрут" до Кърджали, но с изходна точка от Стара Загора т.е. главния път през Хасково, който си е супер. Последно през март минавах оттам, ходих до Ябълковец (около 25 км. след Кърджали). Друг човек който пътуваше от София обаче, мина през отбивката през Асеновград и каза, че не бил ОК пътя там (т.е. кара се по-бавно, заради дупките разбира се), ама аз самата - оттам не съм карала никога де. От друга страна - не е кой знае колко от целия ти път пък това отклонение и да имаш лошия късмет точно там да се разпищи за нещо и да не можеш да отбиеш, ами...да пищи пък, само дето ще ти надуе главата. Реално - няма да ревне защото е едва ли не на умирачка за нещо, нерви да имаш да изтраеш до първото възможно място за отбиване.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #255 -: Май 26, 2015, 15:13:41 pm »
Така е,наистина само нерви да имам :lol: инак през Хасково пътя е по-хубав знам,но пък са си повече километри...а и свеки 100 пъти звъня нали ще минеш да ви видим,та няма как от там да пътувам :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #256 -: Май 26, 2015, 22:04:53 pm »
Снощи писах, писах и всичко се затри.Лошото е че забравих какво ще казвам.
Гледам за почивка си мечтаете, то и аз ама няма.Миналата година ходихме с 6 месечна Моника на балкан.Беше хубаво и за нея и за нас.Там тя спи много, една къща на балкана ми трябва и се изселвам.И басейн имаше, топнахме я, хареса и.Видна жаба е тя.
И ние имахме едно за кошчето за колата дето се слага на него, като сенник.
Алекс вземи каката.Моника на 9 месеца я водихме в Чирпан.От Плевен до София е ОК ама после стана весело.
Аз се подготвям за ДРЗ.Чертая машрут, преговарям с мъжа да отидем за 2 нощи не за една.Ей такива неща.Дано ни се получи, че миналата година изпуснахме заради нейната пневмония.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #257 -: Май 27, 2015, 18:11:06 pm »
За слънцето в очите - Мони напоследък пътува с шапката си с голяма козирка :)

Здравейтеее,
не сте ни забравили, предполагам  :lol:

Абе, как ги търпите тези шапки  :P Ние ги сваляме с едно движение и захвърляме където падне, пак с едно движение се свалят обувки, сандали, чорапи всичко хвърчи от количката, аз освен, че я бутам, ги и събирам из пътя  :D

Хубави теми сте подхванали, ние миналата година не ги водихме на почивки предвид обстоятелствата, но тази, няма да им се размине. За пътуването в кола, ние сме от отбора на мрънкащите, затова мм ще поръчва екранче, ще им пуснеме едно филмче и едната няма я мисля, на другата смятам да и дам няколко чифта обувки, да си ги дъвчи там  :lol: И ще правим почивки да потичат някъде и пак в колата, ще гледам и дестинациите да не са много далечни :lol:

Мауст честит ви прием и аз почнах да ги заглеждам тези ясли, защото разбрах, че във Варна имаме екстрата за почасови грижи, сега ползваме бавачка но аз пак съм ангажирана, защото се движим с нея, а на яслата поне за няколко часа ще мога да подишам въздуха сама


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #258 -: Май 27, 2015, 19:44:09 pm »
За пътуването в кола, ние сме от отбора на мрънкащите, затова мм ще поръчва екранче, ще им пуснеме едно филмче
Dess, ще споделиш ли какво е екранчето и най-вече как се закрепя? И аз за този вариант съм си мислила. Може би за поне половин час ще привлече вниманието.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #259 -: Май 27, 2015, 21:54:59 pm »
За пътуването в кола, ние сме от отбора на мрънкащите, затова мм ще поръчва екранче, ще им пуснеме едно филмче
Dess, ще споделиш ли какво е екранчето и най-вече как се закрепя? И аз за този вариант съм си мислила. Може би за поне половин час ще привлече вниманието.

Смайлче, като го избере, ще го одобря аз  :wink: и ще дам линка, разбира се  :lol: Закрепя се за седалките отзад някак