0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #140 -: Май 17, 2015, 20:15:07 pm »
Стоека, знам за случаи в които някои деца вдигат температура от зъби, че дори и разстройство се появява в по-тежки случаи, НО. Наистина не е масово и тази температура - не държи (ако е от зъби) с часове и дни и рядко (ако е от зъби) ще ти надвиши 38.
Дай Панадол/Нурофен, за да обезболи ако са зъби (намажи с гел венците) и наблюдавай. Вдига ли пак в тези стойности 3-4 часа след приема и не кротне ли поне малко междувременно - не ще да са зъби, а по-вероятно поредния "прелестен" вирус.  :?

Днес точно се наложи да започвам АБ при Дани заради скорострелно развил се бронхит, ей така като си беше на ДГ цяла седмица и до снощи уж нииищо му нямаше, освен леко посмъркване, даже сопол не текна, да не говорим да е зелен, че и Т не вдигна. Ама така свирят тези гърди и така буха влажничко и хрипти, та се зачудих дали няма пак и до Вентолин-а да опрем. Споделям, само за да илюстрирам с каква скорост се разви това чудо, както нямаше вид да е кой знае какво.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #141 -: Май 18, 2015, 08:18:51 am »
Не са хубави тези новини ,като за начало за седмицата  :(! Дано се оправят децата и съмненията вида са опровергани,поне в най-лошият им вариант. :?
Момичета,до скоромисля обсъждахте захранването.Много ме мързи да се връщам или да се "заровя" в темата за захранване,но ако имате под ръка и ви се смили сърцето  :wink:,пуснете ми тука една актуална схема,а  :lol:! Ще почерпя.....лятото :)!
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #142 -: Май 18, 2015, 12:41:51 pm »
Да и при Мария скоростно зачервено гърло с гнойни налепи. Е за първи път ще пие антибиотик.
Има и разстройство. И за капак тръгнали са 4 горни зъба да пробиват. Снощи пак вдига висока температура.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #143 -: Май 18, 2015, 12:52:59 pm »
Стоека, не се шашкай, тепърва се почват болестите за жалост.  :? Дай пробиотик с АБ, особено като и разстройство има малката. Температура под 38,5 - не я сваляй (не, че не знаеш, ама аз да кажа пак  :lol:). За зъбите при Дани в общи линии не разбрах кога поникнаха всичките, само на първите 3-4 ми се киселявеше, ама лидокаинов гел реши проблема тогава. (Дентинокс мисля се казваше)
Когато е имал разстройство и още пиеше АМ - мен ме спасяваше това: http://apteka.framar.bg/30010123/%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B5-a-l-110-400-%D0%B3%D1%80-  Хем детето нахранено, хем разстройството спираше след 2-3 приема. Пробвай го, ако още не си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #144 -: Май 18, 2015, 13:26:25 pm »
Не съм взимала такова мляко. Педиатърът изписа прахчета Хидрасек по 1 на ден. Дадох прахчето и детето заспа, а трябваше и антибиотика да дам. Но докато преваря вода да го разтворя праха на антибиотикс, Мария заспа.
Тя направи точно 10 месеца и от раз реши, че ще заспива сама и аз няма да я нося на ръце. Чак ми се струва , нереално от от 10 дни си заспива сама.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #145 -: Май 18, 2015, 13:29:46 pm »
Хубаво е, че пие Хидрасек, повечето дечурлига ги не щЪт тези прахчета. Въпросноро АМ - можеш да го дадеш в комбинация с лекарствата, за сефте ми го изписа лекар, в аналогична ситуация, затова ти го предложих.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #146 -: Май 18, 2015, 17:22:12 pm »
Свате, много неприятно... Дано снахата бързо оздравява ...
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #147 -: Май 18, 2015, 18:06:23 pm »
Стоека,бързо да оздравява сладката Мария :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #148 -: Май 18, 2015, 21:17:57 pm »
Здравейте, да попитам с какво мажете подсечените дупенца на бебчетата?
Стоека, бързо оздравяване на малката.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #149 -: Май 18, 2015, 22:37:00 pm »
Здравейте и от нас!

Аз докато се наканя да пиша, то почна нова седмица  :lol:. Много е неприятно с болните дечица. И ние днес сме с температура, но нашето ще е от зъбките, дори и сама си спадна без лекарства. И при нас болките остават и след изникването на зъбчето. С батко и не усетихме нищо, но сега ни се връща тъпкано  :?. Снощи малката като се събуди в 1:30, че не можахме да се приспи почти до 3:00.
Скоро обсъждахте ползата от кошари за игра, на мен с Марти много ми помагаше да си свърша нещо в кухнята. Той си играеше доста там. Сега с Габи пак я използвам, но по–рядко. Тя пак се заиграва, но не трябва да ме вижда че веднага позва да реве и да иска да я извадя. Тя и навън да е ако се е заиграла и ме мерне, започва да реве и да иска да се носим. И е страшно ревнива, не дава да вземам Марти, когато нося и нея  8O. Започва да го блъска и удря, страшна е маймунка.
В събота идваха приятели на гости да и отпразнуваме рожденния ден и прощъпулник и правихме, хареса си термометъра от вещите  :D.
Бързо оздравяване на малката Мария и дано всички дечица да спинкат спокойно тази нощ!


*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #150 -: Май 18, 2015, 23:42:47 pm »
Рачко, и София хвана термометъра. Казах на баба й, че ще става лекарка като нея.   :lol:

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #151 -: Май 19, 2015, 00:01:48 am »
Тя пак се заиграва, но не трябва да ме вижда че веднага позва да реве и да иска да я извадя. Тя и навън да е ако се е заиграла и ме мерне, започва да реве и да иска да се носим.
Това все едно аз съм го писала в последно време :(
Аз на бързо, че пак лудница...
Вчера бяхме цял ден в Борисовата градина на събитието за недоносените бебета и беше много приятно. И въпреки че все на сянка и хлад пак ни се видя бая жега и на двамата. Засега отлагам всякакви носилки да ползвам, защото в тази жега не мога да си представя да го залепя за себе си :? Отделно кризата му поотмина (остана налагането и проявата на характер обаче!) та по-рядко се налага да се носим :)
Тази седмица баба е вкъщи да го погледа, че аз имам много изостанали задачки да наваксвам малко :)
Да се похваля - днес го водих на неонатолог и докторката беше изключително впечатлена от напредъка му (особено като и казах, че не го водя вече на рехабилитации а аз се занимавам с него повече) и направо не успя да повярва, че той вече седи и стои и то стабилно с изправен гръб и прочие. За пръв път от всичките прегледи имаме такъв добър отзвук - и досега не са намирали причини за тревога, но все нещо измрънкваха да правим, да внимаваме, да следим,.... а днес си личеше по реакцията искрената почуда и радост от напредъка му  8) Така, че пийте едно за наше здраве както се казва! :P
Аз отивам да поработя че и да успея и да поспя после. Всички да са здравички, Мария бързо да го тръшва този вирус или каквото там я мъчи и да се оправя  :D
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #152 -: Май 19, 2015, 00:11:04 am »
kati_vm, ние имахме проблеми с червени дупета и единственото нещо, което помогна, беше Пиоктанин + Нахткерцен балсам. Положението беше доста зле, а лечението ни го изписа педиатърката. Пиоктанинът е лилаво и ужасно цапащо, течност е. Мажех червените места с Пиоктанин на едната смяна на памперса, на следващата смяна мажех с Нахткерцен. Вечер преди лягане с Нахткерцен без значение дали е на ред. Като поддържащо кремче вече няколко месеца използваме това на Веледа.  Принципно съм доволна от него, но ако положението стане зле, само Пиоктанина помага.

Стоека, бързичко да оздравява Мария и да не ви тормозят скоро други вируси.

ra4ko75, браво за прощъпулника. Хубави емоции сте имали.

Mousyt, браво на двама ви с Мати, само такива новини от тук нататък.

Ние започваме втора седмица на гости на баба и децата вече свикнаха, няма ревове и истерии преди лягане. Борим се със седенето в количката, все има някои дето не иска да се вози, а да го носят и аз съм се сраснала с раничката. Лошото е, че вече е топло, и след носене и двамата сме мокри. Някои път и двамата реват и ги носим, а бутаме количката празна. Вече сериозно обмислям идеята на Смаили за втора раничка и другото бебе на гърба. Дано като започнат да седят вече да искат да се возят, че няма да издържа така дълго. Мисля, че точно липсата на поглед към света им е проблема с количката, а гледката доста се променя от седнало положение. Въпреки всичко излизаме поне по 2 пъти, някой ден и по 3 пъти. Оборудвани сме с шапки и слънцезащитен крем (уж с лека текстура, а стои като гипсова шпакловка, но с две деца бързичко трябва да свърши) и ще продължаваме да превземаме по-сенчестите градинки макар и с повечко носене.

Спокойни дни и нощи на всички бебоци и родители.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #153 -: Май 19, 2015, 07:16:54 am »
Добро утро!! Хубави новини за лекарки,стабилно седящи малчовци и положителни емоции в парковете.... :D :D Стоека,само при   вас нещата са притеснителни,но се надявам днес вече всичко да е влязло вред!!! Това със " сгорещяването"  при ползване на раница и мене много ме притеснява от сега... :? Но явно няма идеален вариант.Иначе от сега сме мокри и двамата при "превоза"!!!  :lol: :lol: И нашия иска да го носим,макар още да не му е станало целодневно занимание,но явно възможността да разглежда подробно наоколо много го блазни  :lol:. Да видим.
Да разбирам ли,че по въпроса със захранването,ще ме "оставите" да се заровя в специалната тема..... :( Ама много ме мързи,бе!!! Дайте нещо актуално!!Нали тук имаше обсъждане преди месец,мисля? :) Ай,съжалете приятеля си мързеливец,моля... :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #154 -: Май 19, 2015, 11:34:47 am »
Рачо, прати ми някакъв твой мейл на ЛС и ще ти метна файла с моята схема за захранване. Ама не казвам, че е еталон по въпроса, или най-добрата възможна, да отбележа! Просто за ориентир да имаш и ако не ти допада както е - да си нанасяш съответни корекции. С друго - не мога да ти съдействам аз специално по тоС въпрос.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #155 -: Май 19, 2015, 11:35:18 am »
Благодаря, Маури!
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #156 -: Май 19, 2015, 15:30:54 pm »
Рачо, и аз мога да ти пратя схемата, по която захранвах преди 3 г. Мишо и сега смятам по същия начин да процедирам и с Никола, защото всичко вървеше много гладко. Но всяко дете си е различно и ако не се получава сега, ще променям в движение.
Ако решиш, пускай на лични е-mail.

Бързо оздравяване на Мария и много положителни емоции в хубавото време за всички останали.
И Никола го тормозят зъбките вече, но ситуацията е все още под контрол.


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #157 -: Май 19, 2015, 19:25:56 pm »
Я да ви питам за съвет.
Омръзна ми да го водя за ръчичка нашето дете. Ходи си абсолютно стабилно, но не иска да се пуска, страх го е. Държи ме за едно пръстче. Ако тръгна да си измъквам пръста, сяда.
Чудех се дали, ако взема колан за прохождане ще се престраши и така да го излъжа?
Имам предвид от този тип колани.


ПП. Ето едни от първите стъпки преди месец. Една съседка ме отчая като каза, че нейното 3 пъти е проходждало и спирало после....
https://www.youtube.com/watch?v=Lu5RBkAmlYo
« Последна редакция: Май 19, 2015, 19:32:21 pm от 47 Smiles »
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #158 -: Май 19, 2015, 20:09:51 pm »
Смайли, за Дани ползвах такъв известно време (към годинката), ама по обратната причина - просто ходеше много бързо и хаотично и за да мога да го "държа под контрол" по парковете. На мен лично ми беше удобно, защото не се навеждах в общи линии, а съм с чудна дископатия и много си пазя кръста. Не е възразявал, срещу джаджата, освен когато не успява да отиде къде иска и го придърпвам обратно с нея, но и без нея - пак се сърдеше, ако опитам да му ограничавам хоцкането.

Предполагам, когато твоят Дани схване, че коланът му гарантира сигурност т.е. няма да допуснеш да падне - няма да има против да ходи с него. Според мен - чисто психологически е за предпочитане, пред водене за ръка, защото в един момент - просто ще забрави, че е вързан с него (все пак му е зад гърба) и не е същото като да държи ръка. Но честно казвам - това са само мои допускания по въпроса на база "логика". Моето проходи стабилно за дни буквално та отекоха и питки и ритуали... :lol:, а навън очите ми от "на 16" - станаха "на 66". В известен смисъл е по-добре за теб, че е "по-плах" за момента да ти кажа.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #159 -: Май 19, 2015, 20:36:59 pm »
Знам аз, че ще си чукам главата в стената, като стане прекалено свободен, ама и да съм вързана за него, пак не си е работа  :lol:
Съседките ми завиждат даже, че все се държи за мен  :lol:
Харесах от OLX един и ще взема да го поръчам, пък ако не се получи, или след като свърши работа, пак ще го продам.