0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #40 -: Май 05, 2015, 23:49:06 pm »
Привет и от нас. Лудницата продължава, няма смисъл да ви обяснявам отсъствието си от форума :?
Жегата тези дни е ужасна. И то не е жега толкова самата температура, а е някакъв задух - днес на косъм да ми прилошее навън... добре че у нас е прохладно целогодишно и се изпокрихме с Малчо на сянка :lol: Като за капак и климатика на колата ми беше взел да духа топло 8O, добре че днес ми го оправиха, че вчера се наложи да излизаме следобяда по задачки и детето (а и аз де) се свари тотално!
47 Smiles, влиза в бибероната когато се стисне... Аз в началото ги миех доста основно и стискайки силиконовото и вътре се пълнеха с веро и полудявах да го изкарам...сега внимавам повече и сега вече почти 3 седмици нямам проблем. Но те пък отвън пак си се матират и захабяват, та ще се сменят... аз също съм на Авент ;)
Не знаех, че ще се връщаш на работа - бях останала с впечатление, че ще гледаш Дани до 2г.... А защо искаш да сменяш работата, мислех че я харесваш 8O Аз нямам много избор - трябва да се върна на есен, та и ние сега чакаме класирането. Надявам се нещата да се наредят някъде. Също ми препоръчаха частна ясла до работата ми, която е и приемливо скъпа, но се надявам да не се наложи, че е сложно... Ще ви стискам и на вас палци! 8)
Аз пък до скоро гледах доста философско на раздялата с Мати, но може би защото и той не проявяваше особена симпатия. От няколко седмици обаче постоянно ме търси, гушка, мрънка, заспиваме гушнати и започна да ми влиза под кожата здравоооо :oops: Надявам се да се стегна ;)
ra40, той вашият младеж по-голям от нашия бе 8O Матей върви строен (слабичък), ама е много жизнен та не се тревожа. А и си хапва стабилнооооо! Освен това и двамата с баща му сме с наднормено тегло :oops: и ще се радвам детето да не става като нас от малко! :?
mih, честито ви "кръщене" в ходенето извън вкъщи :P Било си е екшън при вас, но то с две деца си представям... важното е, че сте оцелели, пълни с емоции и вече сте готови за следващи приключения! 8) А как ти завидях за покупките :oops:
Ние утре чакаме нови мебели за спалнята, че нямахме гардероби и сега покрай малкия стана страшно. Та утре ще се сглабят и разместват мебели у нас и ще е лудницаааа.... Покрай това ще изнасяме и бебо самостоятелен в неговата си стая и мен ми е лекинко странно как ще го понеса, ама стискайте палци :D Отделно ще се пренарежда целият багаж, а нали се сещате кой трябв да го свърши това...
47 Smiles, тъкмо щях да търся кой беше гелът за венци с лидокаин и ти го написа, златна си :lol: Аз мажа с Дологел, давам Дентокинд, ама откак стана страшно нещо нищо не помага....вчера му дадох панадол, а съм от доста търпеливите на тема лекарства и досега нищо не беше пил, но рева часове наред, почервеняха му и му подпухнана очичките, не беше спал доста време и накрая сякаш и температура вдигна и му дадох малко, успокои се, заспа и се размина :(
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #41 -: Май 06, 2015, 08:03:46 am »
Значи ще продължаваме да си купуваме биберони на килограм :)
Непрекъснато имаме около 4-6 бройки в оборот, защото изчезват безследно.  :lol:
Ползва ги като заспива, но заспива с 2-3 обичайно, и след като е пил мляко и иска да си досуче.

Mousyt, работата си я харесвам наистина и е добре платена, но се работи много извън работно време. И не знам как ще я съчетавам с Дани. Аз и преди май съм писала, че се е случвало да отида на работа на единия ден сутринта и да се върна на другия вечерта. Даже от няколко години, откакто го има VPN-а, мога да си работя и от вкъщи след работа, а не да оставам там, ама не искам да стоя по нощите и да не си доспивам редовно. А да не говорим, че всеки ден ще е състезание, за да мога да стигна до детската преди 19 ч., за да взема детето. Затова мисля да потърся нещо друго. Макар че в частния сектор май на повечето места има овъртайм.

Дани и той снощи се буди заради зъбки. Но сравнително лесно заспа отново. Намазах го с гелче, поносих го малко и накрая го сложих да легне по корем върху мен. Напоследък това му действа много успокояващо. После го търкулвам на една страна и продължава да спи на спалнята.

Хоуп-че, честит рожден ден на Гошко на патерици  :P
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #42 -: Май 06, 2015, 12:21:39 pm »
Смайлс, до 19 ч. няма ли да е каталясал Дани?

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #43 -: Май 06, 2015, 12:47:52 pm »
Смайлс, до 19 ч. няма ли да е каталясал Дани?
Вероятно да.
В София повечето работи са до 18 ч. + време за прибиране и няма как да го взимаш детето по-рано. Сестра ми например се е договорила с работодателя си да ползва 30 мин обедна почивка вместо 1 ч. и си тръгва в 17.30 ч. вместо в 18 ч.
Към 18.10 ч. взима детето от ДГ. Но не при всеки е възможно това.
И това при условие, че нямаш оувъртайм. Ако имаш .... 
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #44 -: Май 06, 2015, 13:50:05 pm »
Децата просто трудно издържат. Ако имаш възможност, не работи до толкова късно. От опит го казвам. Нашата градина е до пет и половина, до пет трябва да сме ги прибрали (само в екстремни случаи сме закъснявали след пет).
А синът ми започна ясла на година и половина. Баща му ходеше сутрин рано на работа и го прибираше в пет. Аз, като се върнех след шест, той просто беше каталясал и в седем вече искаше да спи. Иначе ореваваше целия свят.

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #45 -: Май 06, 2015, 15:04:08 pm »
Ако имаш възможност, не работи до толкова късно.
Да, да, тъкмо затова ще търся нова работа, въпреки че старата си я харесвам.
Но ще е трудно...
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #46 -: Май 06, 2015, 21:57:55 pm »
А няма ли начин да говориш с шефа си и да му обясниш как стоят нещата?

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #47 -: Май 06, 2015, 23:03:37 pm »
Зъ-ъ-би...Кире не заспа без Панадол-нито в леглото,ни на ръце,ни,гушнат в мен на спалнята.Орева света,а като се унесе от Панадола,хлипа на сън дълго време.Сега спят и двамата,с аз отивам за бърз душ.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #48 -: Май 07, 2015, 07:25:01 am »
Стига ,бе, Хоуп  8O 8O! Наистина ли е толкова зле....  :( И нас ни чака... :?
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #49 -: Май 07, 2015, 07:55:01 am »
Хоупче, и аз бих дала Панадол в такъв случай. Ра4о, има дечица, на които зъбките им избиват безпроблемно, така че не е задължително и вас това да ви чака  :wink:

А няма ли начин да говориш с шефа си и да му обясниш как стоят нещата?
Блу, шефките ми са много точни и много се разбираме, но естеството на работата не го позволява.  :? Майките, които работят в нашата фирма, определено си ощетяват децата откъм внимание. Въпреки че има и няколко, които са много добре организирани и успяват доста добре да се справят дори и с готвене и шетане, но за сметка на нощно недоспиване. Аз съм много разглезена по отношение на спането. Ако не спя по 7-8 часа направо не ме търси за нищо  :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #50 -: Май 07, 2015, 09:23:12 am »
В София повечето работи са до 18 ч. + време за прибиране и няма как да го взимаш детето по-рано. Сестра ми например се е договорила с работодателя си да ползва 30 мин обедна почивка вместо 1 ч. и си тръгва в 17.30 ч. вместо в 18 ч.
Към 18.10 ч. взима детето от ДГ. Но не при всеки е възможно това.
Това беше причината и при мен да сменя работата. Извадих късмет, че ми предложиха друга докато бях в майчинство и така и не се върнах на старата. в новата договорих същите условия като сестра ти и към 18 успявах да я взема. От 100 дни, 99 беше сама в 18 часа. Добре, че не й пукаше на момата.
За протокола, старата ми работа беше в Бизнес парк, живея в Банишора. Излизах в 7:30 и се прибирах в 19:30  :? Следващата работа ми беше някакво възмездие, офис в Надежда, от Банишора с метро или кола стигах за не повече от 10 минути.
Смайл, ако не намериш нова подходяща работа, може да намериш някоя съседка/гледачка да го взима от ясла и да го гледа докато се приберете. На нова работа тепърва ще те опознават хората, да му се не види не гледат с добро око на майките, които бързат да вземат детето от градина.

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #51 -: Май 07, 2015, 09:37:49 am »
Мдаааа, болната тема на повечето работещи майки... В 19ч. май само на теория може да си вземеш детето. В нашата ДГ всяка година, още в началото, ни предупреждават, че в 18.30ч ТРЯБВАЛО да пуснат СОТ-а.
Имах привилегията да работя до 17ч., на по-малко от 15 мин. В 17.20ч. от група с 30 деца, имаше не повече от 4-5. Всяка вечер.
Обикновено това е решението :

Смайл, ако не намериш нова подходяща работа, може да намериш някоя съседка/гледачка да го взима от ясла и да го гледа докато се приберете.



*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #52 -: Май 07, 2015, 09:54:04 am »
Хоупче,съчувствам ти много:(И ние натам вървим,снощи момата се събужда с рев няколко пъти и успяваше да се успокои ,но й мазах дентинокс незнам дали от него,Но така си натиска устата венците със злоба милата:(.
Но при теб е било олеле майко................
И двамата ли ги мъчат или Кирето повече.?

А за тия залъгалки тъкмо щях да питам и аз като Смайли(на Авент са), пак ще трябва да се сменят 8O
Захабени едни такива все едно са винаги изцапани 8O.Особено на Ив ,тя така я хапе ужасТ.

Смайли,сложно наистина с работата :?Дано намериш решение което да ви удовлетворява:)
Аз бях без работа много преди да забременея и не ме чака нищо ,а камо ли добре платена,та за сега не го мисля,но като си е хубава работатат и добре платена няма как.

Моusyt,не си завижда Ич за разместването,подреждането.........олелеле 8O
После ще ти е готино ама сегаааааааа:)
Да кажеш после как е Мати(а и ти де  :wink:) в отделна стая.
На мен също ми е странно да е (са) в друга стая,но много са така значи няма проблем и дори казват е супер така:)
Ох,Успех ти желая с подреждането:)
Знам какво е ,ние нали с тази София–Варна дори до последно не знаехме къде ще сме-на квартира или вкъщи при баща ми, та беше лудницаааааа 8O.
И до скоро още се устройвахме.


« Последна редакция: Май 07, 2015, 09:57:11 am от mih »
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #53 -: Май 07, 2015, 11:31:24 am »
Ние бяхме на консултация, девойката е порастнала с 3см., върви височка. Но и ние не сме ниски с баща й. В моя род всички са високи, а брат ми е 1.98см. Надала е 250 грама.
Иначе продължава да не излизат горните зъби и доста плаче, но спинка през нощта.
С новото столче е направо супер. Днес до консултацията е на 5 минути с кола и веднага си дремна. После на връщане си пееше.
Относно работата, аз ще се връщам догодина. Така се разбрах с шефа си. При нас приема е юни и септември. До 20.08 изтича втората година и като си взема отпуската и ще стане точно. В банката работим с клиенти до 17 ч. А ние сме до 17.30 Но в градината като питах изрично искат до 17 да съм я  взела. Та ще го мисля. То яслата е на 300 метра от работата. Но до догодина има време.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #54 -: Май 07, 2015, 12:00:49 pm »
Здравейте и от нас!
И ние сме от неспящите с никнещи зъбки. Марти, както писах по–горе, така и не го усетихме кога никнеха зъбите, но Габи ще ни вземе здравето с това нощно реване. И ние сме цяла нощ с Dentinox, също така използвам и едни хомеопатични свещички Vibrocol.
Вчера нашата Габи стана на 1г., сякаш вчера беше като бях бременна, а след обяд имахме нещо като пробен ден в детската градина. И ние сме от септември на градина. Ще има в цялата градина 23 нови деца и поне 80% бяха момичета :lol:. А при нас градините са до 17:30, повечето майки гледат да работят най–много 30ч. седмично, без обедна почивка, че да успяват да си вземат децата. Навсякъде майките с деца не се гледат с добро око, не само в България, не е просто за разправяне. Да се радваме и наслаждаваме на оставащите ни дни майчинство, прекарани с мъниците че тези мигове са неповторими.
Приятен и слънчев ден на всички! И дано изникнат най–накрая тези зъбки :lol:.


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #55 -: Май 07, 2015, 12:30:38 pm »
Привет и от нас :D Рачко, честит рожден ден на малката принцеса! Да расте здрава и усмихната!
И нас много ни мъчат зъбите, едното зъбче отдолу е леко пробило. Не признава никакви залъгалки и чесалки, а само ръчичките:) За даването на ясла не знам какво да правим. Пуснала съм му кандидатурата, ще видим утре какво ще стане на класирането. Много ще е малък септември месец, а най-вероятно ще искат да се върна на работа след навършването на 1 годинка.
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #56 -: Май 07, 2015, 14:34:42 pm »
Ra4ko75, честита първа годинка на Габи!. Да е слънчева, засмяна и много много здрава.


Ники, Nedda, мерси много за коментарите за яслите и работите. Ще видим как ще се случат и при нас нещата. Всичко в случая е голяма доза късмет.
И аз много съм се чудела как всички се оплакват, че много работят и остават след работа, а както и вие казвате, децата ги взимат рано рано от градините, отделно, че в 19 ч. пред нашия блок вече няма места за паркиране, т.е. всички са се прибрали.

Stoeka, много е пораснала снахата браво :) Страхотно, че и столчето й е харесало :)

Мих, ние досега сме купили сигурно 15-20 залагалки (не искам да ги смятам в пари, че ще ми призлее). Преди като ядеше само мляко не ги цапаше толкова, но откакто яде и друга храна и много се цапат.

Ariadna, вие сте хванали последния влак за записването за набор 2014. Наистина ще сте малки септември месец.
А те приемат ли ги дечицата като не могат да ходят още и да се хранят сами? Зачудих се и аз...

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #57 -: Май 07, 2015, 15:39:26 pm »
На мен ми е  странно как така изрично ще искат до 17 да е взето детето от градина ?
 Имат си работно време , официално обявено на входа .
На някой градини наистина си пише до 18.30  , на други до 19 , но да заявяват, че видиш ли още в 17  децата трябва да са взети ...щото да си тръгнат и те  -ами няма как да стане.
Нормално работят родителите до 17 -17.30 , докато се придвижат до градината минава още време.
Така , че без да се карате , си търсете правата  и реда .
При нас в старата градина докато бяхме във Видин ги вземаха масово още в 16.30 , моят хубостник последен  -мен просто ми беше неудобно , че остава сам и отивах и аз по-рано .
Но никой никога не е правил подмятане или забележка в колко и кога  да отидем .
 
Имам позната , на която  още в 16.30 звънели с думите- "Вие да не си забравихте децата , кога ще ги вземете?"   8O
« Последна редакция: Май 07, 2015, 16:59:37 pm от nimika »


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #58 -: Май 07, 2015, 16:11:01 pm »
Рачко,да ви е жива и здрава малката принцеса и да има щастливо детство!
Хоупче съчувствам ти и ние сме така много неспокоен и денем и нощем  и аз давам панадол понякога,много ми похвалиха гингигел,но не съм го пробвала още мажа с калгел и дологел ...
Офф,а това с работата и вземането на децата от градина не ми се мисли още...
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #59 -: Май 07, 2015, 16:23:05 pm »
Това за София наистина е пълно безумие да очакват в 17.00 да си вземеш детето.