0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #60 -: Май 07, 2015, 16:30:22 pm »
то по тая логика тука всички държавни институции за започнат да си ходят 2ч преди работното време... много ми е интересно как ще ме принудят да си взимам детето толкова рано и как още някой родител не е прощял и да им изпрати някоя тв... или господари на ефира.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #61 -: Май 07, 2015, 17:03:21 pm »
А те приемат ли ги дечицата като не могат да ходят още и да се хранят сами? Зачудих се и аз...
Очевидно си е  до ясла , защото  според мен  като тръгнат по-малки децата ,не  се хранят сами и не го правят на проблем.
В нашата бяха казали , че ще има дете  с проходилка  , но аз не го видях  .Калоян като тръгна  според мен не се хранеше сам -така казах и на персонала . Да , ама не -отказал те да го хранят и да видиш как започна сам ! 

Както  и за памперсите - на някой места  изискват детето да е без памперс , на други не правят проблем , на трети дори оказват съдействие за свалянето и приучването .
« Последна редакция: Май 07, 2015, 18:19:51 pm от nimika »


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #62 -: Май 07, 2015, 21:16:40 pm »
Привет и от мен след 100 години мълчание :lol:, но не ми остава никакво време. По празниците бяхме в провинцията и мисля, че съседите там ще вдигнат купон, че сме си тръгнали, а и котките също, че им разказахме играта. Явор изкарваше в двора от 8 сутринта до 11 вечерта, като в 11 започвахме приспиване в двора, но ако не му беше достатъчна разходката из двора на ръцете на мама, обикаляхме с количката. Добре, че Бяла не е много голяма и е добре осветена, та нямаше проблем да си обикаляме. Имаше панаир по това време, та децата бяха доволни с батути, влакчета и въртележки всякакви.Но не мога да кажа същото и за нашите финанси. Важното е все пак, че много се забавляваха. Явор ходи и по поляни и край реката и всичко му е супер интересно, а Мия никога не е проявявала интерес към подобни занимания, за съжаление. Надявах се да вземе и да прояде след толкова енергични занимания, но уви, продължава да хапва много малко неща и по малко. Откъде черпи енергията си, остава пълна мистерия за всички. Жив и здрав да е. Мия пък е превъзбудена от предстоящия рожден ден, та такива новини покрай нас.
<br />[link=http:
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #63 -: Май 07, 2015, 22:14:19 pm »
Нормално работят родителите до 17 -17.30
Nimika, кажи къде е това?
В София масово е от 9 до 18 ч. работното време с един час обедна почивка (това официалното, а неофициалното ....ехеее). Само държавният сектор е изключение.
Знам, че има и фирми с гъвкаво работно време - ако отидеш по-рано и ще си тръгнеш по-рано.
"Малко" оспамих темата  :oops:

Мешко, добре завърнала се  :P

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #64 -: Май 07, 2015, 23:48:14 pm »
Привет и от мен!
Чета ви, а сега и се включвам. Вчера водихме младежа във Военния музей, като опитът беше по-успешен, отколкото на 03. март. Успя да бърничка на доста места, добре се разходихме. Закъсняхме малко с прибирането и яде набързо пюре и десерт и заспа за норматив. Откакто го водя на разходка сутрин и следобед, много бързо заспива. От днес вече е моторизиран с триколка с родителски контрол. И двамата сме особено доволни. Той не спря да ръмжи в магазина, прегръща консултантката, раздава въздушни целувки, а като се разходихме следобяд вече моторизирани, имаше индиански викове на радост.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #65 -: Май 08, 2015, 15:21:28 pm »
Здравейте и от мен! Ние продължаваме серията, та да не се повтарям, ама като ви чета нещо тази пролет е подюрила всички със зъби май 8O. Сега заспа, но подозирам че пак ще придреме набързо, та бързам да се запиша, че такива интересни теми тук, а аз едвам ви изчитам :?
Относно яслите и работното време - е те това ми е и на мен проблема! Аз искам да се върна на работа, но ако можеше да е нещо 50:50 или поне с по-къс ден, че да имам време и да обърна внимание на детето... още не си представям как точно ще го взимам в 18:30 от ясла - та докато го видя и се приберем и той ще е заспал милия! Много ми е криво. За жалост не знам защо все повече се налага работно време 9-18ч, което аз не разбирам. Не вярвам също, че ще успея да убедя шефа си за нещо по-различно, но мисля да се пробвам - поне не боли. Тъпото при мен е, че той е адски педант и ако например днес помоля че има нещо да изляза няма никакъв проблем, но иначе държи да се цепи секундата, а аз не мога всеки ден да моля за нещо... В старата ми работа имаше период с такова работно време и понеже всички много закъсняваха сутрин, седяха вечер и беше станало мазало и шефовете въведоха флексибъл - сутрин пристигаш между 8 и 10 и вечер си тръгваш между 5 и 7 и да направиш 40ч на седмица. Идеално ми беше! Но за жалост май само в определени браншове шефовете са толкова гъвкави :(
Иначе всяка ясла си има нейни изисквания...тази в която ние кандидатстваме и се надявам да ни вземат приема деца от 10м възраст, та очаквам да не са с претенции за памперси и хранене, ама да видим...а и да ни приемат първо де  :wink: Та в тази връзка УСПЕХ на всички на класирането днес! 8)

А за работното време на самите ясли, и аз не знам какво да кажа... на една колежка са им казали в началото на годината, че са до 18:30 и че ако в 18:45 не си вземат детето ще го заведат на социалните... На един колега пък детето той го взимаше след работа (която приключва в 18) и беше в друг квартал та стигаше към 18:45 например. Никога не са му повдигали въпрос за това, но редовно казваше че е останало само неговото и още 1-2 деца максимум, които учителките са облекли, извели, заключили са детската градина и седят строени като наказани пред вратата и чакат да ги вземат, та не знам това до колко е по-добре :( Според мен детето така ще се травмира, че само неговите родители не го взимат на време и прочие... Аз лично като дете много съм страдала, че все баба ме взимаше и никога мама, а другите деца ги взимаше мама и до ден днешен баба ми разказва (а и аз помня) как съм я била по главата докато ми е обувала обувките, че ще чакам мама :? :(
Иначе дето вика 47 Smiles, уж всички са до 18ч пък в 16:30 децата са взети...то така сме си ги научили ние учителките да не чакат :x

Иначе съм доволна от избора на мебели вече сглобени на място - пасват ми на дизайн и цвят :lol: , но за жалост засега са сглобени до степен да има къде да спим и още поне седмица ММ ще  ги досглабя, че не може да отсъства от работа и ще е по 1-2ч вечер само :? Има багаж в хола, по пода,...абе навсякъде, ама чак се тревожа че съм толкова дзен на ситуацията :lol: А дребния си се намести в новата стая все едно там си е спал винаги - дотук трети ден не демонстрира някаква промяна, което е обещаващо. Вижте аз се будя по 10 пъти, въпреки че има бейби фон и вратата е отворена и антрето кънти като за световно, ама се надявам скоро да ми мине :lol: 8)

rtfrtf, честито ви возило! Дано е все така ентусиазиран, пиши по-натам дали е било практично, че ми е интересно :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #66 -: Май 08, 2015, 19:01:55 pm »

А за работното време на самите ясли, и аз не знам какво да кажа... на една колежка са им казали в началото на годината, че са до 18:30 и че ако в 18:45 не си вземат детето ще го заведат на социалните.

Понеже социалните работят денонощно! И те са до 18:00 часа.
На мой колега му казали, че ще водят децата в полицията, ако не ги вземат навреме.

Та по тоя повод се сещам за кюфтето и граничарското куче. Всеки път като го чета и ми иде да цвиля от смях,  :D
http://detstvoto.net/index.php?newsid=1871
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #67 -: Май 08, 2015, 20:05:53 pm »

А за работното време на самите ясли, и аз не знам какво да кажа... на една колежка са им казали в началото на годината, че са до 18:30 и че ако в 18:45 не си вземат детето ще го заведат на социалните.

Понеже социалните работят денонощно! И те са до 18:00 часа.
На мой колега му казали, че ще водят децата в полицията, ако не ги вземат навреме.

Та по тоя повод се сещам за кюфтето и граничарското куче. Всеки път като го чета и ми иде да цвиля от смях,  :D
http://detstvoto.net/index.php?newsid=1871
Може и полицията да е било, а аз да не съм разбрала :)
Във всеки случай е абсурдно...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #68 -: Май 08, 2015, 20:08:26 pm »
Привет Майки и прекрасни Бебковци :)

След един месец на 06.06. 2015 г. в град Банско сдружение Зачатие организира 10 тия Ден на Репродуктивното Здраве.
Уникално по рода си събитие на което си дават среща специалисти по репродуктивна медицина, пациенти и доброволци.
В тази връзка стартирахме създаването на един онлайн Албум с послание "Майките на Зачатие"
Ако желаете да се включите изберете най-усмихната и съкровена снимка с детето
или децата си и ни я изпратете на лично съобщение на страницата ни във Фейсбук / или на мен :)/
с кратък текст на тема "Как Зачатие ми помогна да стана Майка!?"
Трудно постигнатото Майчинство е безценно и ние от Сдружение Зачатие знаем,
колко е важно да си подаваме ръка!
Бъдете с нас добрата дума и усмивката правят чудеса!

Бъдете здрави!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #69 -: Май 09, 2015, 08:03:16 am »
Супер е това ,Мишана!!! :D Крайно време е да има такъв албум ,печатан. Ама къде да се пращат снимките?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #70 -: Май 09, 2015, 08:55:20 am »
Не се оставяйте да ви заплашват със социални и полиция. Отивате в общината, жалба и те така. Кой въобще на днешно време работи до 16 часа, че да си вземе детето в 16:30  :x

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #71 -: Май 09, 2015, 09:13:17 am »
Rtfrtf, това с кюфтето и черната точка не го бях чела  :lol:
Моята майка изрично винаги е казвала на другарките, като не искам да ям, да не ме насилват. А как ги мразех тези кюфтета със сос .... Обичах само филиите с халва и масло, които даваха следобяда  :lol:

Супер е това ,Мишана!!! :D Крайно време е да има такъв албум ,печатан. Ама къде да се пращат снимките?
Ра4о, нямаш ли регистрация във Фейсбук? Ако имаш отиваш на страницата на Зачатие и натискаш "message".

Mousyt, успех със сглобяването на мебелите.

Хубав уикенд на всички!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #72 -: Май 09, 2015, 09:13:49 am »
Рачо, албума е онлайн в профила на Зачатие
във Фейсбук и вече се пълни  :cheerleader:ТУК няма такова щастие
Посланието и снимките могат да се изпращат на лично съобщение там или на мен :) тук!

Усмивке  :hug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #73 -: Май 09, 2015, 15:12:45 pm »
Малка закачка:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #74 -: Май 09, 2015, 23:35:26 pm »
Mousyt, истина си е това, ама късничко го осъзнаваме.

Ей до днес не вярвах на майки дето обясняват как детето плаче, защото се е превъзбудило. Ама ми се случи ..... по две. Имахме гости след обяд, всичко точно, децата се държаха чудесно, смяха се, викаха, спаха, ядоха. Който и да ги вземе все е ок ..... до момента със заспиването за нощта. Рев, рев, мокри от сълзи лица, хлипане. Ако ги пипне някой, различен от мен, се тръшкат и още повече реват. Да, ама аз мога да гушкам само единия .... и аз си поревах. Та така със сълзи и сополи завърши деня - сетих се да дам на младежа да суче и така заспа. Девойката и в момента е гушната в мен и ако се отдалеча се събужда. В понеделник ни предстои пътуване. По план ще гостуваме на мама 2 седмици, но се замислям дали въобще да ходим. Ако и там ще е така заради новата обстановка, по-добре да си стоим тук .... Ще го мисля още, пък дано не ми се сърдят, ако не отидем.


*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #75 -: Май 09, 2015, 23:58:18 pm »
Приятна вечер от нас!
Благодаря на всички за хубавите пожелания за рожденничката ни!
Вчера и днес не мога да смогна да чета и пиша. Вчера бях преди обяд на изпит, а след обяд на курс. Тати целия ден беше с децата. А той като е с тях сам освен за тях и нещо да сготви, нищо друго не може да свърши  :lol:. Та днес пък не мога да смогна да пооправя. Преди две седмици в петък пак беше целия ден сам с тях и като си дойдох така беше каталясал вече, че ми вика: "Как издържаш всеки ден с това темпо, не знам?"
maury, преди да си опитала няма как да знаеш как ще реагират децата. Всеки сам си решава, но ти все някога трябва да свикнеш да ги водиш по гости и да ги срещаш с хора. Марти никога не ми е плакал от приятели или непознати, но Габи се страхува от мъжете.И дори да да ги познава вече, все плаче от мяжкото присъствие.Но това не ни спира да се срещаме с приятели. Просто я заиграваме и страним от мъжкото присъсъвие, мъжете не я закачат и така. При смяна на обстановката до сега и двамата не са ми били нервни.
rtfrtf, честито ви превозно средство! Дано да си го карате със здраве.
Лека нощ и спокойни дечица!


*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #76 -: Май 10, 2015, 01:51:43 am »
За който не знае, рачко и аз не живеем в България. Направо съм привилегирована, че градината е до пет, защото знам как в някои части на Германия децата ходят на градина от 9 до 12 ч. Дори и да не работя, пак ще ми идва да се гръмна. Честно! За това време освен да се свърши някаква домакинска работа или да се напазарува, друго няма как да стане.
При нас вероятно ще трябва единият да почва рано и да свършва рано, а другият - обратното. Или естествено гледачка. Също така може кооператив за прибиране на децата заедно с родители, живеещи наблизо. Варианти има, но не е лесно. Или поне единият да не работи на пълен работен ден.
И както каза рачко, в частния сектор никъде не се радват на майки с малки деца.

Рачо няма ФБ.

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #77 -: Май 10, 2015, 15:05:10 pm »
Благодаря за топлото посрещане, момичета и Рачо :)

Теди вече е на цял месец :) Много порасна за това кратко време. На прегледа го претеглиха 4300 гр.

Мише, чакам баткото да се върне днес от баба, снимаме се и ти пращам снимката. Наистина голяма красота е тази галерия :)



   La vita è bella
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #78 -: Май 10, 2015, 16:10:22 pm »
Мише, чакам баткото да се върне днес от баба, снимаме се и ти пращам снимката. Наистина голяма красота е тази галерия :)

Тази Албум/Галерия ме прави невероятно щастлива! Благодаря  :hug2:Руми!

Десита, знам аз, че Рачо няма Фейс, но му е време да си направи профил  :P

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #79 -: Май 11, 2015, 07:31:21 am »
Да,бе,времем му е ама ще видим......"Татко каза ,че ще ми купи колело ,ама ...друг път" :lol: :lol:. За сега ще пращам снимките по мейл.По колко снимки  трябват? До кога е крайния срок?
/www.mamaibebe.com][/url]