0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #220 -: Май 24, 2015, 21:48:14 pm »
Magi_st, голяма забава при вас  :lol:

Нашият засега се очертава маминчо, но то няма как, като съм ограничила достъпа на бабите и дядовците. Лятото ще ходим за две седмици при свекърите и отсега се опитвам да се настройвам положително, но нещо не ми се отдава.
Тази вечер бяхме на заведение с детски кът и казаха, че може да го оставим. Цял половин час откара вътре. Но го взех, защото беше в тежест на какичката. Омръзнало му да си играе и се гушнал в какичката и тя го разнася напред назад. Като ме видя после, не иска да ме пусне.

Bonbolini, по-добре ли е бебчо?
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #221 -: Май 25, 2015, 09:06:20 am »
Смайли, по-добре е определено. Хърка още като спи, снощи например бутам мъжа ми, защото си мисля, че той хърка и му мърморя: "Обърни се, хъркаш...", а той гледа филм и ми вика: "Не съм аз"  :D Нослето се поотпушва, но мисля след няколко дни, ако се оправи напълно, да го заведа при личната да го прегледа или пак в този център, че бяха много внимателни и подробни при прегледа...
Иначе аз се стремя, доколкото е възможно малкия да го давам на баби и дядовци. Сега лятото, свекито като се върне от Италия, ще го заточа на село за 2 седмици, после при майка ми за още 2... Ще ми е много трудно без него, но искам да свиква и с други хора... Той е малък още, но се надявам да не свиква само с мен /това тъпо прозвуча, ама разбирате какво имам предвид/.
И да питам, дали е добра идея да го заведем за 1 ден на морето през лятото, защото няколко лекари са казвали, че не трябва да се води толкова малък на море? Ние като сме при майка ми сме на 1 час от Варна и на 1 час и 20 минути от Бургас, та се чудя поне да го потопим в морската вода за мъничко  :ask: и да се прибираме? Вие кога ги/смятате да ги водите мъниците на море? И в България ли, че аз не съм фен на българското черноморие, а на гръцкото  :D
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #222 -: Май 25, 2015, 09:38:04 am »
Чудесно е, че се оправя  :D
За морето не знам и аз - чувала съм коментари в двете крайности, но за един-два дни едва ли ще се случи нещо, ако внимавате (имам предвид да лепне вирус). Най-много да се изморите и изнервите от пътуването като е за толкова кратко.

Ние имахме малко тежка нощ. Събуди се в 23 ч. със силен рев и едва успяхме да го успокоим - мазахме зъбките, не помогна, и дадохме Нурофен. Успокои се и тъкмо се поунесе и го хвана нова криза. Пак рев, разнасяне. Успя да се успокои, но не иска да заспива и така до 2 и нещо. Изправя се в леглото (както е в чувалчето) и иска да го взимам.
Като бонус се научи да маха предпазителите на контактите, а точно до леглото му има един и само го дебнех. Накрая се предаде, защото взех да му се карам като тръгне да става. Викам му "лягай" със строг глас и той се хвърля на леглото като войник (демек изпълнява ми заповедта). За пръв път ме слуша детето  :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #223 -: Май 25, 2015, 09:46:20 am »
Bonbolini, браво че малкия се оправя.
Виждала на морето съвсем малки деца, но аз лично не смятам да водя Никола тази година. Ще го оставим при баба му в Кюстендил, хем на по-чист въздух, и ще ходим само с Мишо за 10 дни.
За оставянето при бабите не се притеснявай, децата бързо се приспособяват. Моите нямат избор, поради честите ми пътувания и с големия не сме имали драми или рев. Само трябва да му кажа, че мама няма да я има известно време, защото е на работа и детето ме изпраща да си отивам с целувки. Другия месец ще разбера как ще е и с Никола, като замина за 10 дни в Баку. Надявам се да е спокоен.
Вчета захраних Никола с тиква и я прие доста добре. Не е плюл много, хапна си спокойно. Днес ще видим как ще е, а утре ще му добавя и картоф.


Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #224 -: Май 25, 2015, 10:47:44 am »
Привет и от нас в този дъждовен ден! Тази сутрин минахме на консултация и младежът е 7 кг. и 68 см. Отнесохме и първата шествалетна ваксина и сега мама е на тръни. За морето и на мен ми се струва малко рано да се води на плаж. Ние в края на юни ще ходим в Добрич откъдето е мъжът ми. И понеже Балчик е на половин час път смятаме сутрин да го водим между 7 и 9 часа на разходка по крайбрежната алея на Балчик :D
Подновихме гардероба и накупихме летни дрешки, а то пък взе че се развали времето :( Хубав ден на всички въпреки лошото време.
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #225 -: Май 25, 2015, 11:39:52 am »
ние ще ходим на море живот и здраве-разбира се плажът е до 10 и след 16,но ние и без това така си ходим с мм. Няма да го къпя във водата,нито ще има храна там. Още не е проходил и пролазил,така че смятам да го позиционирам на 1 одеалце за пикник и едно надуваемо басейнме със слънчева чешмяна вода:)
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #226 -: Май 25, 2015, 12:59:35 pm »
Привет и от нас
Бонболини,бързо да оздравявате :)
Оф и аз съм в чуденка за морето...малък ми се вижда, от друга страна кака му си иска да сме с него :lol: аз по не искам,че да си почина :lol: баща му смята,че в Гърция ще е ОК за него, ще питам и док и тя да се изкаже,но имайки предвид,че и аз и каката сме със слънчева алергия шанса и той да е така е доста висок..освен това и аз искам да свиква с бабите,не да е залепен за мен само кака му цяло лято е била при бабите и всички ваканции,а този все още не искам да го оставям  :lol:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #227 -: Май 25, 2015, 13:04:58 pm »
Относно воденето на море - аз детето го заведох за първи път на 6 месеца и половина, стояхме 10-ина дни някъде, от 1-и септември бяхме. Избрах да е в България, все пак малко бебе - не ми се рискуваше с чужбина, ако нещо се случи - педиатри, болници там...щеше да ми е сложно. Или тогава така мислех де.
Относно храната - бях започнала захранване и тръгнах с торба бурканчета и кутиите АМ, така че не е имало проблем (риск) да лепне някой вирус от храна по заведения. Купих бебешки пояс и други надуваеми истории и си го топях и в басейна и в морето, но аз просто не съм от майките дето пазят "да не настине", а той пък не е зиморничав (за разлика от мен  :lol:). Внимавах единствено да не гълта морска вода и това беше. На плаж бяхме по цял ден. От ставането - докато слънцето вземе да залязва. Не е имало проблем, защото Дани така и не е спал в кошара някога, та си спеше в количката на плажа, или в една надуваема лодка, която купих с тази цел точно. Разбира се, когато беше силно слънцето - държах го на сянка. И до ден днешен по разни почивки - спи си на плажа, на шезлонг безгрижно. Както го свикнете - така. Що се отнася до мен, ако е сега и с бебе на месец-два бих отишла на море, просто ми е "ясна процедурата" и, че няма защо да се втелясвам.

Иначе, преди да родя - много съм се чудила, да не кажа, че съм се възмущавала на чужденците, с новородени бебета, които са ги мъкнали по самолети и по цял ден са с тях по плажовете.  :lol: И като реве някое такова през два часа - съм си мислила, че реве, защото нещо не му е комфортно, а те са си ревали просто, защото е било време за хранене, ама тогава...кой ти беше гледал вълци, че да знае как се стрижат.

Та казано накратко - ако ви се ходи с детето на почивка - отивайте на почивка, няма причина да не го направите. Е, все пак - трябва да ви е ясно, че е "почивка" дотолкова, че сменяте обстановката, останалото си е същото. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #228 -: Май 25, 2015, 13:46:29 pm »
Ех,Моретооооооооооооо.......... 8) :lol:
И ние се гласим (пък да видим),че тука сме си наблизо,а миналото лято не сме стъпвали на плажа.......... 8O :(Аз нали яко лежах бременна и после в разгара на сезона на първи август пристигнахме в София за още лежане,та така..............
Мислим едно басейнче надуваемо и там да ги наредим :lol: :wink:Сега ме подсетихте за водата ако не е от моренцето от къде ще им пълня........... :lol:Ама туй да е де що ги измислим ха ха

Бонболини,скорошно оздравяване ,мила:)

Ариадна,голям е младежа браво:)За ваксината успех и дано мине леко:)
Ние още нищо не сме слагали...............

Смайли,Дани става опасен ,а:)Всичко е разучил-контакти монтакти.............. :wink: :lol:
Дано не ви буди вече така с рев.че си е неприятно.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #229 -: Май 25, 2015, 13:58:37 pm »
Аз да питам - защо водата да не е от морето? И защо басейнче? Ми като сте на море - взимате детето, топите го в морето (както и докъдето по ваша преценка), после ако искате го изплаквате със сладка вода и така... Хамалогията "с бебе на плаж" е достатъчна сама по себе си, че и басейнчета да мъкнете, че и сладка вода да им търсите. Не, че не може - просто е излишно това, а все пак уж ще сте на почивка... Мисълта ми е - не си отваряйте работа, която можете да си спестите и нищо не налага да не си я спестявате всъщност.
Помня първата година близо до нас, родители с вече пропълзяло бебе - катунът им беше по-голям от моя  :lol: Мъкнеха и басейн, че таткото правеше още 3 курса с едни 10-литрови туби мин. вода, пък затоплена, че да го пълни този басейн, а детето като го сложат вътре - или се пресягаше над борда да загребе пясък и да си го натъпче в устата, или бяха постоянни опити да се измъкне от басейна и да пропълзи до "по-големия басейн" (морето). Те да не са кьорави децата. ;) Така и не разбрах що си го причиняваха това с басейна цяяяла седмица, като бебето им не искаше да стои вътре...майката го натиска, то накрая се разпищи и те това беше "смисълът". Вярно, че си е и до дете, ама имайте предвид и такава ситуация като възможна.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #230 -: Май 25, 2015, 14:02:30 pm »
Jbrul, според мен смисълът на басейна е да го оставиш вътре и то да се плацика, докато ти си се печеш на 1 метър от него. Иначе в морето трябва да сте заедно и не можеш да го сложиш да поседне. На моето много му харесва да стои във водата и като тръгна да го вадя то е едно ритане.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #231 -: Май 25, 2015, 14:15:29 pm »
Заведохме дребния на море на вилата за 2 седмици, когато беше на 8 месеца, и после за още 1 седмица в Гърция (тогава беше на 10 месеца). Единственото по-различно, което направих, беше да му давам Биобаланс всяка сутрин. Ядеше пюрета и АМ. Басейнчето му се пълнеше с морска вода, когато бяхме на плажа или направо в морето влизахме, и със затоплена на слънцето чешмяна вода, когато се връщахме на вилата. Да чукна на дърво, нямахме никакви проблеми, независимо че изпиваше известно количество морска вода.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #232 -: Май 25, 2015, 14:16:32 pm »
Jbrul, според мен смисълът на басейна е да го оставиш вътре и то да се плацика, докато ти си се печеш на 1 метър от него. Иначе в морето трябва да сте заедно и не можеш да го сложиш да поседне. На моето много му харесва да стои във водата и като тръгна да го вадя то е едно ритане.

Смайли, на къщата имам един огромен басейн (8х4 метра), който надувам, ако ще са повече деца. Имам и един с размера на вашия, когато е само Дани, но тук нЕма море, язовир и пр., че затова. Макар, че и тази хамалогия ми писна, на 18 и на 15 км. съответно - има аквапарк с мин. вода и друг комплекс с басейн пак с мин. вода, та вече не ги и надувам тия щуротии. "Идеята" как ти лежиш с "Мохито" и книга, а наследникът кротко се плацика в надуваемия басейн до теб на плажа е супер! Жалко, че е утопия  :lol: :lol: :lol: Твоят Дани вече ходи при това. Когато седи кротко в басейнче, под чадъра, до шезлонга ти, вместо да драпа към морето...снимай да се похвалиш и засечи "време на престой". Просто ги влече натам, където водата е повече, което е морето ;) Деца, които много обичат вода, явно и твоето като моето - сЮвсем не моЙш ги измами с басейнче на плажа при наличие на море под носа им.
Всеки както си реши да процедира, аз пиша тук, само в опит да спестя на някого (евентуално) излишни хамалогии и тревоги с много малко дете. Има някои наистина много кротки, почти "заспали" деца, които съм виждала да си седят в басейнчетата на плажа. В общия случай обаче - всички можещи да пълзят и да ходят - беж към морето. ;)

Това с лежането и коктейлите ми се получи на мен, когато Дани навърши 2 години. Шезлонг на първа линия, до водата, седи под носа ми и копае, като иска да влиза - казва - влизаме, сам вече не смееше. Преди това -  "работа на 3 смени", аз лежа - майка ми го гони, тя лежи - аз го гоня, вземе та заспи - лежим и двете. Твоят син също не е от кротушковците като чета, та...не се надявай мноУ на истинска почивка.

П.П. Може да седне детето и в басейн и в море, поясът на снимката е като надуваема проходилка, с висок борд, за безопасност. Има ги навсякъде, в разни дизайни, точно за бебета са предвидени. :)
« Последна редакция: Май 25, 2015, 14:26:09 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #233 -: Май 25, 2015, 14:18:38 pm »
Ааааа,Jbrul аз съм съгласна с теб:).Постоянно мисля как колкото се може по-малко багаж да мъкна дори и тука навън по разходките и съм го свела до минимум :lol: :lol:Да не кажа,че сравнение с майките с едно бебче, нашия багаж е малко:)
А ако не стоят в басейн няма да натискам я,но Дано стоят дано дано :wink:,че мисълта ми е точно тази както Смайли казва-да стоят там за да имаме свободни ръце(поне за малко).Надеждата умирала последна :lol:
Пък направо като обясняваш таткото как се е измъчил с тубите :lol: 8OПредставих си го :lol:
Аз за водата се запретесних (морската) заради вирусите,но като се познавам ще ги цопна няма как :wink: :lol: :bubblebath: :balk_183: :balk_183:

Ха ха ха Jbrul,ще разправяме кой колко и дали е стоял на място :lol: или както казваш"Беш към морето"ха ха ха
Че като гледам около нас колко по-кротки от моите има ,незнам защо въобще се надявам 8O
Е,те няма да са проходили още ,но дано не пищят 8O :lol:
« Последна редакция: Май 25, 2015, 14:30:59 pm от mih »
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #234 -: Май 25, 2015, 14:24:53 pm »
На море не сме ходили и не знам как ще е още.
Тук, в апартамента си стои по повече от половин час във водата и само си играе с нещата, които съм му дала (гумени играчки, канчета).
Някои деца например ги е страх от морето и даже плачат, ако ги натопиш, така че си има случаи, в които басейна ще влезне в употреба :) Също, ако бебчето седи, но не ходи още.
Ние ще ходим на море септември, но не мисля да се излежавам никъде (то, аз и не обичам де, освен на сенчест бар с коктейли, но не си правя много много илюзии :)). Сигурно ще се плацикам с малкия в детските басейни и ще го дебна да не се удави. И аз ще разказвам как е било, само да дойде времето за почивката  :P
А я да питам... Дани е светъл. Трябва ли да му слагам от тези целите бански или може и само с гащички като си го мажа със слънцезащитен? Голичък не искам, че не съм фенка.
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #235 -: Май 25, 2015, 14:41:21 pm »
И аз не съм фенка на "голичък" винаги е бил с шорти (бански), памперс, памперс за плуване и пр. Моят е светъл също, но има моята кожа и за норматив хваща тен, та си прецени по кожата на детето. Аз само мажех, слагах шапка някаква, като пече много, или го дръпвах под чадъра и така и до днес.
Иначе, да ви кажа съвсем откровено "хендс фри" за мама на почивка с малко дете - може да осигури само някоя баба взета на въпросната почивка  :lol: Иначе все едно сте си у вас, като ангажименти + някое "ново 20", но обстановката поне е различна  :D

mih, когато ти ги топиш в морето - ти следиш колко и докъде и шансът да глътнат вода е по-малък. Макар, че ако си говорим направо, с тези агресивни и нескончаеми целогодишно вируси напоследък..."бай бабо да не те срещне мечка" е положението. Разбира се, че трябва да се направи възможното, за да се намали шансът, но всъщност - възможното е твърде малко, та ви желая късмет по въпроса и безаварийни ваканции.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #236 -: Май 25, 2015, 14:53:03 pm »
М,дааааа за съжаление с тия вируси е много кофти..............
Jbrul,сега видях снимката:)-много сте готинииииииииииии :D :bighug:
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #237 -: Май 25, 2015, 14:53:55 pm »
Мен много щастлива ме правят пътуванията, независимо че реално е само смяна в обстановката и хич не е почивка. Предния уикенд бяхме във Вършец. В общи линии беше сгъване разгъване на багаж, укротяване на плачещо бебе и неспирен батко. Но пък успях да направя 20 дължини на басейна :) И на малко се радвам :)

Този уикенд бяхме при бабите на село. Бурна нощ от страна на баткото, но пък през деня като че ли си починах :)

Индивидуално е за всяко семейство. Ние сме от пътуващите :)



   La vita è bella
*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #238 -: Май 25, 2015, 15:12:57 pm »
 rumyanau, "ти си моят човек" - Вършец. Любимо!  :D Миналото лято морето го замених с Вършец и мисля и това лято да направя така, по ред причини.
Иначе и аз съм от пътуващите, най-често съм сама с детето в колата. Никога не е имало проблем, въпреки, че сме правили големи преходи (200, 300 и нагоре км.) на екс - нито е мрънкал, нито се нерви, обикновено и заспива поне за половината път. Може и да греша, но и това е до създаване на навик. Както свикнат от съвсем малки - така реагират и нататък при пътувания. Моето си "израсна в колата", нямаше друг чалъм просто и сега съм рахат по въпроса. Казвам го за хората с бебета - пътувайте си смело и спокойно с тях, няма реално какво да ги "измори" в колата.  8O В количките си да не се изморяват нещо? Пък когато свикнат да ги развозвате за "добър ден" - ни вопъл, ни стон е на път, дори дълъг. Лично аз, дори когато пътувах с майка ми - карах я да сяда отпред, не при него отзад да й се лиготи само, да иска нещо и пр. Което неизбежно се случваше, когато тя се возеше отзад, а като сме само двамата - все едно дете нямах, та без такива "екстри" по-добре се получава накрая.

П.П. Благодаря mih  :D
« Последна редакция: Май 25, 2015, 15:15:04 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Майска слънчева тема за най-малките
« Отговор #239 -: Май 25, 2015, 15:47:02 pm »
По темата,абсолютно се придържам към писаното на Жбрул!!! :D /Сис,пиши една "червена точка" на твоя приятел :wink:/ Въобще не мога да си помисля да ходим на море/планина без малкия.Или да не ходим,защото още бил малък.... 8O Айде,бе,морето "до гъза" ми и няма да го топна...... :oЖалко ,че нямаме планина наблизо,но и това има решение. Че аз толкова съм го чакал и сега да не му покажа "хубавите страни на живота" от малък.... :? Мажеш със хубави слънчезащитни,съобразяваш се с времето за престой,както и с температурата,все пак.Внимаваш да не гълта вода от морето,все пак всичко става и следиш за разни алергични реакции.Не мисля,че е сложно,за да се лишаваме от това удоволствие. :lol: От сега сме го планирали морето в Гърция,ама септември.През другото време -импровизация. Да става "гражданин на света" от сега,да свиква с пътуванията,а не да 30 г да се държи за полата на майка си :lol: :lol:.
Днес му биха първа ваксина-за хепатит/най-накрая/.Нямали шествалентни,което се очакваше,ама в сряда ще бият и пет валентната и суфри..../оная,със сложното име  :lol:/ Нададл е 500 гр и вече е 7 700,което е добре.Забавя се с обръщането,ама мисля ,че ще наваксаме.Срокът е до 6 месец,а ние утре навършваме 5,така че ,ще успее. :wink:
С тези почивки...чак се размечтах...... :D
/www.mamaibebe.com][/url]