0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #180 -: Януари 07, 2015, 20:40:23 pm »
mgstra, на вашата възраст се появи и при нас. Първо едното оче, след 2-3 седмици и другото, пъво жълт, секрет. Свекърва ми ( микробиолог) взе секрет за посявка за всеки случай, но беше чист. Докато хранех с еднатаръка докато съм я гушнала и й давах мляко, а. другата едно памуче - тампон за почистване на грим го сгъвах на 3-4 пъти и острата (илно казано) част праех лек масаж кръгови вижено, като завършвам с изтеглящо покрай нослето .. нещо такова, дано съм обяснила разбираемо. Много бързо се оправи, няколко дни. После и другото по същия начин. Миех очите с лайка, в същност и сега, лицето също.

Рачо, не знам дали в аптеките в Бургас го има този крем, но онлайн от много места можеш да поръчаш,  с ектоин  (не с лайка).
« Последна редакция: Януари 07, 2015, 22:24:54 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #181 -: Януари 07, 2015, 20:51:59 pm »
Avallon, и аз почнах с масажите, почиствам с преварена вода или физиологичен разтвор. Утре ще си направя и отвара от лайка. При Никола за сега е само едното оченце и се появи около 10 дни след раждането му. Аз се надявам, че ще отшуми само, а и педиатъра ни също е на мнение да се чака поне до 1.5 г., за да се пристъпва към оперативно отстраняване. Така че, за сега не го мисля вече, само действам.  :D
Благодаря на всички, които се включиха с коментар.


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #182 -: Януари 07, 2015, 21:02:33 pm »
Алекс, от лявото око му тече секрет, който беше жълт, сега вече е бистър като сълзички. Първо педиатърката ни го каза, а днес като бяхме на очен лекар с баткото, говорихме и за бебето.

Добър вечер, малко късно включване от нас :)

Мястра споко! Израства се, със или без промивки и масажи, поне при по-голямата част от бебенцата! Моята Теичка имаше много упорито такова сълзене, чак и се сгурулясваше окото, ходихме на детски очен тук и тя каза запушен слъзен канал. Авалон ти е  обяснила за масажчето само че, колкото по-голямо става мъничето, толкова  и по-голяма съпротива, оказва то :x
Правех и аз макар не много редовно, че не ми даваха вече  :lol: Един ден, просто си мина от само се бе си, изхода според очната беше този в голям % в  противен случай се правело нещо като кюретаж на оченцето, под лека упойка впредвид това, че е бебе все пак :?

Рачо, Павловича мас, има тук в бебе магазините ,но и в Кауфланд съм я виждала :lol: Аз съм доволна от Бепантена и судо крема, повече от Бепантена, колд крем ползвам на Бочко и от него съм доволна :lol:
Купих си един Пурлан течен за бебешките пранета да го пробвам, но не съм очарована, та ще си продължа с Тео бебе :o

Ние също сме записани на ДК, Теа яде всичко, каквото и предложа, само да става за ядене :lol: но не и Стефи, то си подбира човечето, ако нещо не и хареса на "изтънчения" вкус, мама отваря пюрето, виж ХИП-а и на бебевита пюретата, не ми ги връща :lol:
Пак много сте писали, не смогвам!

Честито на всички именници, да са живи и здрави!!!
« Последна редакция: Януари 07, 2015, 21:04:13 pm от dess_dess »


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #183 -: Януари 07, 2015, 22:49:32 pm »
Традиционно, включвам че има нова тема когато тя е почти преполовена. Връщам се назад да чета какви ги вършите. Искрено ваша шматка, Лили.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #184 -: Януари 07, 2015, 23:23:25 pm »
Днес само прелитам, та сега ще чета назад и ще осмислям  :lol:
По-напред говорехме за кошчета за кола, нещо по темата:
http://dnes.dir.bg/news/detza-bebeta-koshche-avtomobil-stolcheta-vozene-18199826?nt=4
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #185 -: Януари 08, 2015, 09:17:59 am »
За заспиването да ви дам малко надежда :)

Мони имаше големи проблеми - заспиваше само на ръце, будеше се нощем по 3-4 пъти, плачеше и пак на ръце поне 15ина минути, при което нито той, нито ние се наспивахме добре. Това от 6-ия месец до 11-ия месец. Тогава вече стана много нетърпимо - тежеше ми, боляха ме китките. Реших, че трябва да намерим решение. Прочетох книгата на Фърбър (http://www.amazon.com/Solve-Your-Childs-Sleep-Problems/dp/0743201639/ref=asap_bc?ie=UTF8). Човекът твърдеше, че за 3 дни можем да оправим проблема. За съжаление с цената на няколко часа плач. Но то реално всяка нощ имаше плач и решихме, че можем да издържим 3 дни :) Научихме го да заспива сам в леглото и магически започна да спи цяла нощ без прекъсване. Оказа се, че проблемът при Мони е, че беше свикнал да заспива на ръце. Плачеше нощем, защото не е в ръцете на някой. Не можеше да се успокои и да заспи пак докато не го вдигне някой.

Знам, че всяко дете е различно, само споделям при нас какво помогна. Това с плача не е за всеки родител. Има и тактики, които не включват плач. Успех :)



   La vita è bella
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #186 -: Януари 08, 2015, 09:35:25 am »
Mousyt, много благодаря за инфото. Нашето столче за назад е само до 12 или 13 кг не помня. Ако приемат този закон и влезне веднага в сила, ще трябва да купуваме ново....

Rumyanau, все едно говориш за моето дете, само дето той се буди още повече пъти на вечер. Много логично изглежда това обяснение. Не съм се сетила изобщо, а е "толкова близо до акъла". Дани се разплаква със затворени очи вечер и като го взема, но трябва и да седна и да го люшкам на топката (защото така сме го свикнали), веднага спира да плаче.
Само за тези методи с плача има много противоречиви мнения. Аз съм чела психолог, че не трябва да ги оставяме да плачат, защото това намирало голямо отражение в развитието им по-нататък. Знам, че ако все пак се наложи, бащите се справят доста по-добре с това.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #187 -: Януари 08, 2015, 09:48:16 am »
Ох усмивки, не разчитай на таткото.Моя мъж като я чуе да плаче и веднага му изчезват всички възпитателни желания.Направо ти казвам голяма порта излезе.Аз правя всичко и съм лошата от сега.

И на нашата госпожица ще и оправяме съня някой ден, аз съм решила на лято.Сега иска да спи при нас, като я сложа в нейното легло се събужда след 15-20 мин с рев.Трябва моя мъж да го няма и така ще я свикна да си спи сама в леглото, че аз не мога да се наспя с нея.

Отделно си мисля и за отбиване някъде след годинката.За мен чисто физически се оказа ужасно трудно кърменето в последните месеци.Буди се през 30 мин, иска да суче, на сутринта аз не съм човек.Та ще търся решение и на това.

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #188 -: Януари 08, 2015, 10:03:28 am »
Добро утро! Слънчево, но ооо незнам си, колко минуса  :lol:

Руми мерси, че сподели и на моята Стефи трябва да се приложи, но за целта мен трябва да ме изпратят в командировка! Ооооо не могаааааа, не мога да трая някой да реве и аз да си стоя безучастно :?  Хуквам, отивам и почвам гуши мама и ако не спре да реве и съответно сълзичките продължават да мокрят личицето и ииии познайте, познахте ли??? И мама почва да реве! :lol: :x


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #189 -: Януари 08, 2015, 11:09:32 am »
Руми, мерси за книжката. Ще я прегледам. Разликата при нас е, че Явор не се събужда с плач нощем. Ако се събуди, то е, за да си поиграе -ведър и щастлив.  :)В последно време се събужда призори, само за да се премести при мен и пак си заспива.  Аз бих пробвала да го оставя да пореве в леглото си, но страшно много ме притеснява, че той тръгва да прескача решетката и ще падне, а ако я махна, не виждам как ще сотане там. Пък и сестра му ходи на училище, не мога да го оставя да реве дълго време и да събуди целия блок.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #190 -: Януари 08, 2015, 11:39:26 am »
Такааа. Простете ме, че ще се върна няколко страници по-напред в темата, ама то с тази активност тук тези дни хич не смогвам 8O :lol:

По-нагоре бяхте говорили за слинг и носене напред, може да се върже напред, виждала съм, но не е правилно, заради превъзбуждането на детето от многото информация.
Наистина ли ще се превъзбуди толкова? :o Аз ако питах за слагането напред е именно, защото си мисля че ще му е по-интересно да гледа наоколо, защото сега си забожда носа в гърдите ми дори и да не спи 8O

mgstra, радвам се че сте свършили работа :D

Наистина като ви слушам с това приспиване и се плаша. Честно ако Матей започне да прави така баща му сигурно ще се изнесе от вкъщи, а аз ще си отрежа главата :lol: Вчера например се събуди сутринта между две хранения и плачеше и се напъваше защото искаше да се оригне (той от рефлукса се уригва доста често). Вдигнах го аз и не мога да го успокоя, а той се мята, аз ми се спи и залитам - добре че баща му стана, че той по-лесно някак го оригва и го успокои и го върна да спи, че и аз додрямах още 40мин. И това ми разби целия ден! А ако цяла нощ ревеше и се успокоявахме, няма да издържа... Иначе и аз много трудно издържам на рев и особено като направи онази муцунка ала котарака в чизми от Шрек и направо не знам. Виждам го, че се усеща и започва да злоупотребява, та ще видим - добре че засега е кротък, че е по-трудно овладяването отколкото си мислех :?

Сега да ви позабавлявам - снощи излизахме с таткото и оставих дребния да го гледа майка ми и да го нахрани от шишето (не е ял от шише от месец някъде насам). Обадих се да я питам получило ли се е, че може и да откаже сега пък шишето и тя каза, че е бил много смешен: Изгледал я е леко странно, пооблизал е шишето с език, повъртял се е, ама като преглътнал и разбрал че е манджа си се нахранил без да му мигне особено :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #191 -: Януари 08, 2015, 14:50:48 pm »
Здравейте мами  :D
mgstra всички са казали за очето де ама и аз се присъединявам с лайка най- добре масажче и да му мине  на детето и да не се налага интервенции :wink:
 Ох това приспиване направо ви съчувствам,да чукам на дърво за сега не сме имали проблеми дано и не се появят на тази възраст не мисля,но не се знае.
А иначе за плача и нашия татко първоначално мислеше ,че ще оставя да реве ама сега друго "ела тати гуш" и не му се понрави ,а аз съм склонна ама ако знам, че се инати в момента от лигавене когато прави нещо или иска нещо което не може да пипа,но продължи ли и не се успокои  не мога да се сдържа дълго време.В леглото нямаме рев.
Благодаря за споделеното за кухнята,ние и с кремчетата нямаме проблем яде си ги  :wink:

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #192 -: Януари 09, 2015, 09:43:13 am »
Здравейте момичета и Ра4о  :P

Magi_st, моят мъж е по-корав от мен по отношение на плача. Снощи го приспа след около 20 мин рев  :( Аз изключих звука на бебефона да не ги чувам. Получи се като във филма Плажът с Леонардо Ди Каприо.  :? Снощи се събуди само веднъж.

Mousyt, то организмът ти се настройва на този режим и не е чак толкова страшно. Аз даже като ставах по 100 пъти на вечер люлеех малкия със затворени очи, за да не се разсънвам и да мога да заспя лесно после. Освен това като и таткото се включи да помога, преживява се.  :lol:

Купих павловичата маса. Ще дам отчет след 1-2 дни. Засега само 1 път го намазах. Мирише много хубаво на бадеми.
Днес го дават по-топличко :)))

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #193 -: Януари 09, 2015, 09:44:00 am »
Искам да споделя за кремчето на  Mixa, което взех преди няколко дни за кожата на Явор, която на крачетата беше станала много грапава. След 3 дни употреба сутрин и вечер, кожата вече е почти гладка. МНого съм доволна от ефекта, а и цената му беше супер -6,89 лв.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #194 -: Януари 09, 2015, 09:49:41 am »
Голямо затишие в темата, чак странно. Аз успявам втора вечер да приспя Мария първо с четене на приказка и после я люлея с една възглавничка на краката и после я местя на леглото. Но през деня само на ръце, китките не си усещам. А мъжът ми не я приспива с оправданието -  в мен, няма да заспи, а и ти я свикна така, оправяй се.
Притеснявам ме това, яде малко, едва 140 мл и то с молби, храни се 5 пъти на ден. Даже тази сутрин яде 120 мл само, това след 10 часа от последното хранене.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #195 -: Януари 09, 2015, 10:23:45 am »
Здравейте!! Имам повод да черпя  :wink:- сутринта ни падна пъпчето :lol:Порастваме вече :D! каква е традицията сега....??
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #196 -: Януари 09, 2015, 10:32:24 am »
Здравейте :)
Стоека,не се притеснявай нали си наддава Мария? А тоя твоя мъж ми идва да го набия,не че като се сетя с първото и моя много се шашкаше и не смееше да я пипне,ама пък чак такова нещо не е било...
Между другото и Алек не го знам колко яде дохранвам го на око тоя месец без кантари,без изцеждане да видя колко кърма отделям,а се водя по детето той като не се е наял така писва :lol: снощи баща му два пъти му прави добавка щото не му стигна :lol: а като се събуди в 4.30 е голяма мъка с яденето само суче и понякога и 30 мл.не иска след сукането да изяде и след това в 08 е почти същата работа...та ще видя и аз кво е наддал като отидем на 21.01 на консултация...
Моусит а това с приспиването на ръце и при мен малко по-малко взе да се оправя пу-пу вечер сам в леглото,понякога през деня само като го виждам,че не може инак да заспи го вземам на ръце...
Рачо,традицията е да изберете къде да го хвърлите в зависимост от това какъв искате да стане...в тая връзка и аз още никъде не съм го хвърлила,предпочитам да си е в мен,за да си остане детето при мен  :lol: шегувам се,не сме решили още,а и то това са малко бабини деветини :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #197 -: Януари 09, 2015, 11:23:28 am »
А сигурна съм, че се свиква :)
Аз съм много поспаливо същество и преди все ми се спеше колкото и да спя... А сега спя два пъти по-малко пъти и не намирам разлика :) А и ставам все едно не съм заспивала, а по принцип се будя трудно :) И все пак дано повече спинкат децата и са кротички :lol:
Стоека, и нашият татко имаше няколко подобни изказвания - да съм му сменяла аз памперса, че ще го направя по-добре и подобни измъквации. Но след няколко иронични забележки от моя страна, и най-вече като прекара сега по празниците 10 дена вкъщи с нас има коренна промяна. Изобщо не се налага вече дори да го подканям - става, взима, действа... е пак аз си движа основно нещата, но емоционално ми е доста по-спокойно като виждам, че подхожда по-отговорно :)
Нашето пъпче е паднало още в Майчин дом, та най-много да стане някой лекар :lol:

Момичета, помагайте :( Вече без пропуск всяка нощ ни пропуска памперса и се преобличаме от-до :? Първоначално реших, че е защото му умаляваха памперсите (бяха 3-6кг, а той беше около 5,5), но сега съм взела 3-ка на памперс премиум 4-9кг (той е 6 в момента), отзад са му много високо нагоре, затягам лепките почти да се прихлупят и не и не :x И говоря за памперс на 3 часа например, съвсем не пълен. Просто като стане да яде в 4-5часа сутринта и докато се храни или уригва се изаква и дори не е много според мен (имал е и по-пълни памперси), но се качва направо нагоре по гърба :(
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #198 -: Януари 09, 2015, 11:37:21 am »
Моусит аз веднъж съм ползвала белия памперс и ми пропусна...предпочитам зеления или  пуфис иначе си взела правилния размер,освен да е заради това,че е по-течно знам ли...
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #199 -: Януари 09, 2015, 11:39:22 am »
Mousyt, пробва ли другите марки пелени? Аз и преди съм казвала, че на Дани само Памперс му е пропускал. Всъщност и Baby Love Nature на DM. Пуфис, тези на Кауфланд и Лидл не са. Но от рядко ако в голямо количество (съжалявам за образността) всички пропускат, защото пелената не може да го попие и изтича отзад и отстрани.

Стоека, аз напълно те разбирам за мъжа ти. Моят се обработва много бавно на тема помощ в домакинството или за бебето. Но с много усилия постигнахме голям успех. Моят мъж си промени цялостно начина на живот покрай разни азиатски практики и литератури. Иначе навици, градени с години не се променят.
Мисля си, че когато Мария започне да показва отношение към вас като към родители (не го казвам точно, но не ми идват думите в момента), да стане повече човек, както се казва и той ще започне да показва повече отношение към нея. На моя мъж в момента му е много интересно да му разучава поведението и емоциите на бебето. Търси подходящи игри, кара го да се смее. Вече сам мие и наакано дупе. Преди трябваше двамата. Голяма радост е от страна на двамата като се върне от работа.