0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #180 -: Юли 23, 2014, 21:04:25 pm »
Ааааа Лили, "кърмачески страсти", ако има някой не сме ние. Ние с тези филми сме приключили отдавна  :lol:
Няма лошо да се сподели личен опит и в двете посоки. От всяко нещо има ползи, има и негативи, а всяка майка си преценя кое и как, според ситуацията в която попада. Ние само можем да споделим опит, ситуации и дотам. Това и правим, пък изводите си ги правите вие.

Лека бременност и успешно раждане на всички! Да сте здрави и децата ви също, всичко друго се нарежда все някак. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #181 -: Юли 24, 2014, 20:29:45 pm »
Лелеееее, цял ден никой нищо не е писал 8O :lol:
Аз да се оплача, че в болницата явно обстановката не ме предразполагаше, ама откак се прибрах а и съм по цял ден сама и пак ме друснаха едни хормони да не ви казвам само за какво си мисля :oops: :lol:
Ако не ми минат след раждането да му мисли моят мъж :lol:, ама едва ли...никога досега не съм била така ;)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #182 -: Юли 24, 2014, 20:36:51 pm »
Mousyt, лошо няма  :lol:
Мен подобни мераци така и не ме споходиха по време на цялата бременност  :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #183 -: Юли 24, 2014, 20:43:51 pm »
Хахаха, нямаше да е хич лошо, ако не ми беше тотално противопоказно ;)
Ама така само на мерак още няколко месеца  :?
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #184 -: Юли 24, 2014, 21:39:55 pm »
Така така като сте заговорили за мераци :lol:

Аз от самото начало преди теста дори много ми се засили желанието за секс та до сега :lol: :lol: :lol:
И както знаете все не можем -в начаалото болки,кървене сега пък хич не става и такаа.Някои нямат мерак,а могат да си правят секс други искат пък не може :lol: :?Да се смееш ли да плачеш ли :lol:

Лека вечер,момичета
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #185 -: Юли 24, 2014, 23:01:47 pm »
Дани, как си, какво се случва с теб?
Надявам се, че докторите са били в грешка и все пак си бременна. Ако имаш възможност, драсни два реда, че те мислим.


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #186 -: Юли 25, 2014, 08:12:42 am »
Добро утро
И мой те мераци са се засилили доста  :oops: ,с предната бременност нямах никакво желание ама сега е чудо.
Доста полезна ми беше и информацията за кремето за зърна,като му дойде времето ще го използвам.
47 Smiles и аз съм се насочила към тези шишета.Даже ги има в комплект от няколко шишета,контейнери за кърма,залъгалка и по големи биберони за смяна,а цветовете са синьо и розово.
Mousyt радвам се че вече си вкъщи и се чувстваш по добре.
Аз вчера бях на лекар,бебо е 23,11мм и ми пуснаха да чуя пак сърчицето.Другата седмица в сряда вече ще ми прави картон и ще пускаме изследвания.
Хубав ден коремчета

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #187 -: Юли 25, 2014, 10:09:26 am »
Добро утрооо :) За мераци тук гледам говорите :) И аз се присъединявам - всяка нощ сънувам как правим секс с мъжа ми, ама наистина всяка нощ  :oops: И той милия вече толкова иска, че мисля да го пускам вече :) Досега ме беше страх и въпреки, че ни разрешиха все не исках. Ама не се издържа вече  :wink:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #188 -: Юли 25, 2014, 11:15:59 am »
Момичета-кокичета, привет и от мен! Гледам, че сте започнали една тема, която и мен жиииво ме интересува. Това с мераците направо не е за описване. С първата бременност нямах кой знае какво желание, сега се чудя къде да се дяна по цял ден, иска ми се значи, като невидяла. Ама не смеем. Уж всичко е наред за сега, даже в сряда бях на преглед - видяхме Точица, че е пораснала, върви си нормално за седмиците, нямам никакви болки, зацапвания и тн проблеми, ама...Не ни стиска да рискуваме, и аз съм много нещастна. Ааа и моята АГ е твърд противник на секса по време на бременност дори всичко да е наред, та не очаквам от нея да ни разреши и сега си седя и си мечтая за едни хубави работии.... :oops: (поне ми олекна, като ви прочетох - не съм аз само)
Дани, и аз да се включа с молба да пишеш как си и какво става с теб. Всеки ден влизам да видя дали си писала, много те мисля!
Останалите - видях, че сте писали много за шишетата, аз с Митака най-напред ползвах стъклените на НУК, но никак не бях доволна. Поемаше доста въздух, самото шише ми идваше тежко, изобщо - натежа момента за смяна. После пробвах още две-три други марки, вече ми се губи какво точно, но до последно ползвахме Томи Типи, това поне за мен са най-страхотните шишета, които сме ползвали. С Митко, за мое огромно съжаление, не кърмих, но там бяха други обстоятелствата. Сега - дай Боже всичко да е наред с бебчето и да се роди живо и здраво, съм си обещала, че ще дам всичко от себе си да кърмя. Просто имам вече нагласата, силата и убедеността, че всичко зависи от мен и няма да се оставя да ме убедят, че нямам кърма, както стана първия път.
А с бибероните - не знам, но може би е до дете. Митко отказа от раждането си да смуче биберон-залъгалка и така и не го научи. Не си е смукал пръстите, може би много за кратко се поопита покрай никненето на зъбите, но аз купих тогава едни охлаждащи залъгалки и дъвчеше тях. Като цяло много бързо се отказа от смукането на каквото и да било.
Аз да попитам нещо - вие кога започнахте да казвате, че чакате бебче? Спазвахте ли това да е след 3тия месец или се водехте от лична преценка на кого да кажете, преди много да ви проличи?
Хубав ден на всички, милички, по-късно пак ще ви погледна :)

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #189 -: Юли 25, 2014, 14:12:21 pm »
Хех момичета, ако нямате проблеми наистина не виждам какво ви спира с мераците :lol: Моята док дори в началото, докато проблемите не бяха сериозни ме окуражаваше и каза, че ще се чувствам много по-добре ако го направя а не го мисля. Отделно повечето жени дето нямат проблеми си действат до последно и не им е навредило ;) Та на който не му е забранено - да компенсира и за нас  :lol: :oops:

За шишетата - сестра ми ползваше Томи Типи и ми каза още една полза, дето не се бях сетила за нея - че шишетата са широки и се мият лесно,  без допълнителни приспособления ;)

За казването - не съм суеверна, и не съм мълчала заради това. Но с тези изкървявания хич не ми се обясняваше наляво и надясно как съм и какво съм. Отделно имах желанието да си казвам лично на хората, а не по телефона например и то така стана, че някои доста късно разбраха...но като цяло съм на принципа "когато ти се прииска да кажеш на някого, значи е момента" :)
Ако не си я видяла досега, виж тази тема:
www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49848.0
Има много сладки истории :)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #190 -: Юли 25, 2014, 14:18:30 pm »
Ех момичета,ето ме на линия съм от днес отново.
Точно се прибирам от болницата и побързах да видя Лили има ли вече новини,явно ще чакаме още.
А новините около мен са следните.Доказана извънматочна бременност,оперираха ме.Извадиха ми лявата маточна тръба,чакам си изследванията,за да видим каква е причината.Според лекаря дясната ми тръба е повече от перфектна,нямам никакви проблеми и с яйчниците,така че до 5 или 6 месеца спокойно можем да подновим опитите за бебче.Които макар и вече далеч по сложни няма да ни откажат.Решихме все пак да изчакаме поне година,за да намалим риска от втора такава бременност.
Важното е,че аз съм добре,напълно здрава съм,вече се движа почти свободно и съм готова с нови сили да подновя борбата си  :)
Благодаря на всички за подкрепата,за добрината ви и милото отношение.И се извинявам на всички коремчета,които са преживели тревоги покрай здравословното ми състояние.Ще продължа да следя темата,дори може да се включвам от време на време,все мога да дам съвет за нещо  :lol:
Което ме подсети за новата тема на разговор относно подготовката на зърната за кърмене.Аз започнах в средата на 9-я месец със сина ми,сутрин и вечер с топла кърпа,по възможност мека,за около не повече от 15 до 29 минути ги масажирах.На мен ми помогна  :wink:
Относно мераците,вероятността секса да навреди на бебо е абсолютно минимална,дори са ми казвали че последните месеци даже е полезен,понеже освобождавал напрежението  :D
Отново ви благодаря момичета,силно ви гушкам,вас и коремчетата и бебковците и ви обичкам ужасно много  :bighug:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #191 -: Юли 25, 2014, 18:22:33 pm »
Ех,Дани все си мислех,че всичко ще е наред при теб и че са те объркали нещо,но нищо звучиш добре и това означава,че не си сломена духом...прегръщам те
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #192 -: Юли 27, 2014, 14:03:23 pm »
Абе мацки, кво става? Да не би само аз да съм бременна в момента? Ааамаха, строй се - преброй се, веднагически!
Аз по неволя полежавам днес, защото нощес моето коте роди бебчета, и както винаги в подобни случаи не ми позволява да мръдна на повече от метър от нея/тях. Без мен не лежи, не кърми, не яде, не спи... Едва ходя до тоалетна. През останалото време трябва да съм я гушнала, макар понякога да си открадвам десетина минутки просто лежейки до тях (но не на повече от метър). И такива ми ти бременно-родилни човешко-котешки вълнения. Иначе вчера пак пообиколих някакви планини и един водопад. Добре си походих. Сега по план се надявам само да родя живо и здраво момиченце. Помолете се за мен, моля.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #193 -: Юли 27, 2014, 14:49:07 pm »
lili, още малко и заедно ще си лежите с котенцето да си кърмите бебчетата  :bighug: Наистина никой не пише тук, много мързеливи сме станали  :lol: Надявам се всички да са добре и да си почиват в този неделен ден! Аз май влязох вече в приятния период - не повръщам, не съм чааак толкова мързелива и нищо не ме боли, освен че гърдите  ми тежат и ме наболяват. Хайде, дано днес да влязат и останалите коремчета да драснат някой ред :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #194 -: Юли 27, 2014, 15:21:47 pm »
Тук сме....само си лежим и дремем кротко ;)

Лили, как сте се наредили с котето заедно да раждате само :lol: Моята котка роди преди 2г, сега не бих издържала да го направи пак... е тя не държеше да седя до нея, но пък си имаше много грижи, защото в началото не ядеше и не пиеше вода само да не се отдели от тях, а след това пък и писнаха и трябваше аз да и светя за да ги гледа :lol: И накрая като се разщъкаха 5бр из целия апартамент и тя отказа да ги учи на тоалетна се видях в приключение...
А ти с тези обиколки и водопади - ами айде стига се помотва де :) Всичко ти е готово, котето ти е показало как става - мисля, че е време вече за действие 8)

Аз днес съм щастлива, защото вече минах 28 седмица. Това ми беше първата отправна точка да устискам и някак мисълта, че успях ми дава сили за напред :) Следваща цел - 30 седмица ;) От вчера обаче ми се засили течението и май започва да ми създава дискомфорт, което не ми харесва  :? В болницата ми взимаха секрет, ама така и никой не му обърна внимание. В епикризата пишеше, че умерено нещо си и докторката каза, че щом е умерено няма проблем, ама май ще трябва да вземем мерки. Добре, че тази седмица съм на прегледи, ще го видим ;)
Бях чела онлайн, че сладкото не е хубаво за бактериите, т.е. че им помага, та понеже откак съм вкъщи съм увеличила сока за сметка на чистата вода, та се чудех дали не е така от сладкото :ask:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #195 -: Юли 27, 2014, 18:08:27 pm »
Здравейте и от мен току що се прибирам и съм си полегнала след обикаляне цял ден в различни магазини :) радвам се,че сте добре... Лили ти ще вземеш на някой водопад да я родиш накрая :lol: ти като майка ми два часа преди да ме роди била на концерт,а сега на мен ми мрънка как така ще ходиш пак на море нали беше вече  :lol:
Моусит аз пък мислех,че вече си минала прегледа при твоята док
Офф,аз пък чак на 09.08 съм на преглед последно бях на 30.06 на ФМ и от тогава не съм го виждала,но той така ме блъска и рита,че поне се успокоявам,че е жив :D любимо му е нещо да ме рита в пикочния мехур и ми излизат звезди посред бял ден и като си легна вечер да спя тогава става активен,а бе от сега да свиквам с безсънието явно :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #196 -: Юли 27, 2014, 18:50:42 pm »
Алекс,
то вече и аз се обърквам  :lol: Тази седмица се чух с докторката по телефона и тя каза, че няма смисъл да ме разхожда напред-назад и да ме човърка, по-добре да лежа, защото и без това на този етап сме направили максималното. А тази седмица ще ходя при нея на ЖК заради болничния и за преглед по план :) Отделно във вторник съм на втора ФМ, което много ме вълнува - все пак ще си видя съкровището, ще го премерят... На мен ми казаха, че бебето се движи, явно аз не съм му обръщала внимание, защото рядко го усещам.... но от вчера и ние сме на модата с пикочния мехур  :oops: Направо ме съсипва и като зацепи 1-2ч без почивка направо съжалявам, че все ми се иска да го усещам по-честичко  :lol:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #197 -: Юли 27, 2014, 19:35:12 pm »
момичета, на мен започна да ми харесва вкъщи цял месец и съм в депресия -утре съм на работа...
май ще изкарам на-много август, ако искат да намеря и заместник и ще акустирам вкъщи :wink:
то си е хубаво да се наспиваш и да си мързелуваш :lol:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #198 -: Юли 27, 2014, 20:36:45 pm »
Аз пък...родих. В 18.45 ч. 18.46 ч. изплакаха моите момчета.Избрали сме им имената Кирил и Димитър.Поставили са гив кувиози,само за да им регулират темпетатурата.Докторът ги нарече "сандъци с климатик", а от педиатрията казали на сестра ми,че са в термолегла.Тежат 2480 и 2730.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #199 -: Юли 27, 2014, 20:46:51 pm »
Ей дано да ми ена късмет че след малко ще пусна 2 темичка за днес!
Да са живи и здрави Кирил и Димитър, родени на св.Седмочисленици  :)
И скорошно прибиране в къщи на тримата  :P