0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте бременни и вече родили момичета  :P
Може ли да споделите в коя седмица или в кой месец на бременността съобщихте на вашите роднини и приятели, че сте бременни.

Аз едва преди няколко дни видях двете чертички и дори още на преглед не съм ходила и все още не съм казала на никого, освен на мъжа ми разбира се.
Измъчва ме обаче следното - вече се вкарах в серия от лъжи, за да се прикривам от суеверие.
Спрях да пия кафе и алкохол и да ходя на спорт още след трансфера. И сега само измислям хиляди лъжи да се обяснявам на всички защо не пия и не спортувам.
На никого не съм казала дори, че ин витро сме правили, за да не ги притеснявам излишно.
Човърка ме вече да кажа поне на най-близките - на родителите и на сестра ми например, но като знам че нищо не е сигурно толкова рано от бремеността си трая.
Този уикенд ще ходим при свеки и там ще трябва да лъжа. Със свекър ми заедно си пием ракийката, а сега ще трябва да измислям пак нещо.
*
Ами не мисля, че дължиш обяснения на някого  :D казваш когато се чувстваш готова. Ние споделихме доста рано със близките, просто сме заедно всеки ден и то такава радост как се крие  :D после обаче имаше проблеми, полежах си 2м и спряхме да казваме на хората, някой чак след 5м. съм ги уведомила.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Здравей, 47 Smiles! :) Първо тихичко честито от мен! Лека бременност до термин! Съгласна съм с м-и, че не дължиш обяснение на никого. Аз също споделих доста рано с близките. На майка си казах още преди кръвния тест. Сутринта като станах направих обикновен и на път за болницата и се обадих и и казах накъде и защо съм тръгнала. На свекърите казах след втория преглед - в 10-та седмица. На мен честно казано даже не ми се искаше да им казвам, ама нали трябваше да угодя на моето Слънце :) Ти сама прецени кой чувстваш най-близък.  :hug2:




Quiet people have the loudest minds.
Не крия.....толкова съм щастлива,че искам да кажа на всички за да се радват с мен и за мен.На мама казах още преди да забременея :oops:,а на свекърва ми АЗ още не съм казала ММ да и каже като сметне за необходимо.
Николай е на 2г.4м.5д.
*
Аз съм на същото мнение да кажеш както го чувстваш със сърцето си.
Аз казах на майка ми в деня в който видяхме двете чертички.Мъжа ми съобщи на роднините си като чухме сърцето,а на колегите си в третия месец.
На моите колежки и шефовете ми също казах рано-втория месец.
Общо взето до третия месец всички близки и познати,вече знаеха,че съм бременна.  :lol:

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
Здравей,
честито и дано всичко да е наред.
Аз след положителния тест веднага казах на майка ми, после след първия преглед казахме на най-близките. Уви бременността завърши с аборт и само им създадох излишни положителни и после отрицателни емоции. Зарекла съм се живот и здраве следващия път да изчакам поне до третия месец...
Пожелавам ти лека бременност!
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
А за свекърите, всъщност даже не аз им казах, просто присъствах, моето Слънце им каза, аз блуждаех с поглед из стаята :lol:




Quiet people have the loudest minds.
Улавям уклон свекървите да ги третирате различно  :lol:
Аз съм решила когато кажем на едните родители, тогава да кажем и на другите.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Да не навлизаме в свекървенската тема, ама със свекър и свекърва като моите, никой няма да иска да им каже  :lol: Обещавам скоро да събера смелост и още малко негативи от тях и да разкажа в темата. Ще ви паднат шапките  :lol:
И за да не спамим, 47 Smiles, послушай сърцето си на кого да кажеш най-напред.  :)




Quiet people have the loudest minds.
*
47 Smiles Първо, едно голямо честито!! Много се радвам за теб, леки оставащи месеци!
По темата, на моите родители казахме веднага, на родителите на мъжа ми и брат му след 12г.с. някъде. На близки приятели пак след 12г.с, а на някои с които не сме толкова близки в 6ти месец като се чухме покрай Коледните празници.
Аз бях толкова суеверна, почти никой не знаеше, но пък плюса беше че точно се бяхме преместили във Франция и нямаше как да ме засече някой с корема :) Ако имам второ, ще чакам до 12г.с и после ще кажа на всички :)


*
Ние пък за една Коледа ги бяхме събрали всички накуп и тогава им казахме, бях 3м и малко, за да няма сърдити кой първи разбрал, кой последен. До тогава знаеше само семейство "Зачатие"  :wink:
*
До тогава знаеше само семейство "Зачатие"  :wink:
Хех, не бях се замисляла, но при евентуална моя бременност е малко вероятно дори мъжът ми да е първият осведомен  :lol: Това във връзка с приятелите. Но за всеки е различно, де. Аз съм така обвързана със Зачатие, че не мога да си представя да скрия от най-близките си тук.

А за семейството (с изключение на мъжа, разбира се) - когато ти си решиш. Никой не бива да те кара да се чувстваш виновна за решението ти.

*
Всички сме еднакви начи :) Първо на мъжът ми и после на Зачатие :) Като видях теста и набрах телефона на Донка :)

*
Рекох нарочно да не споменавам Донка, но като стана въпрос - може да се прави на баба Гицка, но датите на тестовете и термините ги знае насън да я бутнеш  :lol:  Ако имате подозрения за нечия бременност - обадете се на Донка (Сигнус) - винаги има точно инфо  :lol:
« Последна редакция: Август 07, 2013, 22:24:15 pm от Елфи »
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Хехе, момичета, наистина вие бяхте първите (след Слънцето ми) които разбрахте. Истината е, че вас чувствам доста по-близки дори от приятелите си, въпреки, че съм сравнително нова тук. Благодаря ви още веднъж за подкрепата и съветите! :grouphug2:




Quiet people have the loudest minds.
*
Честито и от мен и много лека бременност и успешен край :)
С първата и втората бременност се крих като партизанин и само съпругът ми и сестра ми знаеха. Измислях всевъзможни оправдания защо не пия алкохол и кафе и каквото се сетиш още. Така или иначе и с двете ходех непрекъснато по лекари и излизах в болничен и в един момент всички разбираха. С третата реших да се предам още след кръвния тест поне хората да се порадват с мен. За съжаление и трите бременности завършиха неуспешно, но ако евентуално ми се случи пак мисля изобщо да не се крия - ако е писано да стане ще стане.
Благодаря ви за споделеното и пожеланията  :P
Аз още не съм решила кога да кажа. Предполагам, че като му дойде момента, ще го разбера.
Само това с лъжите ме побърква. Майка ми жената е с дископатия, а не й взех чантите, оставих я тя да ги носи, за да не вдигам тежко.
А иначе относно мъжа ми, винаги съм си представяла как ще измисля много романтичен и изненадващ начин да му кажа. Обаче какво се случи. Като напишках теста и видях втората чертичка направо нахлух в тоалетната при него него и му изпречих теста пред лицето. Той разбира се нищо не разбра. Трябваше да му обясня.  :lol:
Най-близките ми знаеха датата на теста, така че казах щом разбрах, не ми се струваше редно някак като ме питат да излъжа. А иначе на приятели и колеги казах като бях в четвърти месец, дори почти към края му.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


ММ и майка ми разбраха в деня на теста, всички останали също разбрахте във форума, а пък остналите роднини и приятели научиха по Великден.
*
Ние с ММ разбрахме едновременно.Пояснявам - аз бях на работа и ме беше страх да видя резултата от кръвния тест,затова бях оставила листчето за резултата от лаболаторията вкъщи пред компютъра и се обадих на ММ да отвори и да ми продиктува цифрите.Последва мълчание,защото онемях.После отциклих,защото осъзнах,че мъжът ми не схвана и казах:честито.После казах на майка ми,след нея на две приятелки още от детството ми,на двама също така дългогодишни приятели и на шефът ми.Следва Зачатие.Колегите ми се досетиха,но им казах,че е рано още за радост и,когато стане време ще им потвърдя.Потвърдих им в началото на четвъртия месец.А свеки не я виждам,но като ми честити РД по телефона си замълчах(не е ставало дума)Работят заедно с ММ и мислех,че ще и каже,да се зарадва най-накрая,но той иска да мине вторият БХС и чак тогава.