0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #160 -: Юли 23, 2014, 12:41:05 pm »
Благодаря, момичета!
Слънчице, толкова си мила!!!  :bighug:

На мен това с търкането на зърната с груб плат хич не ми звучи добре! Поне на мен ми се струва, че отива на много, много секс, ако се практикува  :oops:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #161 -: Юли 23, 2014, 12:53:51 pm »
За биберони, ако питаш за залъгалките - категорично ти препоръчвам тези на NUK, ортодонтски са. За шишета, ако ще ползваш - пак са хубави NUK и Авент, също Медела. Аз ползвах силиконови биберони, някои бебета предпочитат каучукови обаче. То детето само ще си покаже, а и избор има голям, навсякъде е заредено с такива изделия, ако ти дотрябват и знаеш какво точно търсиш - готова си с шопинга на тези наща за не повече от 10 мин. ;)
Mih, май питаше за термометър-биберон, ама понеже стана дума за шишетата и аз да си кажа.  :lol:
За колики Мерцедесът на шишетата  :lol: са Tommee Tippee Anti Colic +
Ето тези

Ние с мъжът ми лично пробвахме как работят преди да дадем на бебо  :lol: Имат една тръбичка, която не позволява детето да гълта много въздух докато яде (това си личи и по факта, че бебето изкарва много по-малко въздух при оригване).
Преди тях ползвахме на Авент. Томи Типи имат спрямо тях и други предимства. Силиконът на биберона е много мекичък. Биберонът наподобява майчината гръд.
Имат и недостатъци, но те не са голям проблем. Накрая в шишето винаги остава по-малко мляко, което трудно би се изяло. Разграфената скала с милилитрите не е толкова подробна и удобна като на Авент.

За залагалки зависи дали бебето ще хареса скосената или крушовидната форма. Наш Дани хареса крушовидната на Авент. Тези скосените на NUK ги плюе.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #162 -: Юли 23, 2014, 13:09:20 pm »
Даммм, има и капризни бебета, дето не знаеш к'во ще им уйдиса. На една приятелка хлапето не щя никакви залъгалки - извъртяха се да що имаше от най-скъпите марки, силиконови, каучукови - йок. И накрая при покупка в бебешки магазин й дали бонус някаква залъгалка куча марка за80ст., или нещо такова. Е, детето нея баш си хареса. После купи и шишета от същите, примерно по 3-4 лв. парчето и от шише пропи. Все се бъзикаше, че малкия бил спестовник и държал да ползва най-евтините бебешки артикули  :lol:

Дани например е "всеяден" откъм шишета, биберони, АМ. Така, че аз избирах каквото на мен ми се струва най-добро и удобно - той не връщаше нищо. За шишетата спешъл (по мое време поне) - само "Авент" предлагаха такива, които нямат рингове, па капачета за разбиване на АМ, че после да ги махаш, че тогава бибата да се слага. Аз съм мързел и си взех едни "златна серия" бяха. Само шише и биберон, слагаш АМ, слагаш капака на шишето, разбиваш и това е. Другите все бяха някакви с допълнителни чаркове. Гледам, че сега и "Авент" последната им серия е с биберон имитиращ гърда. Купих едно такова, че моя лигльо пие много вода докато спи и няма чалъм да е чаша - цока от шише с биберон.

Ако се купува предварително - взимайте по едно шише и биберон от вид, за проба кое ще хареса на детето и после вече - зареждайте количества от въпросното. На мен през ум не ми мина, че Дани може да не хареса избраното от мен да си призная и още в 4-я месец бях накупила 10-ина шишета и още толкова залъгалки. Пък залъгалките ги избирах, заради красивите им и различни картинки, пък щипки за тях  :lol: Чак после се зачетох за форми и ала-бала. Явно извадих късмет, че не се овътрих с тези си покупки.
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 13:11:28 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #163 -: Юли 23, 2014, 13:56:44 pm »
Хех, момичета как сте се разписали  :lol:
Виждам, че сте казали каквото има за гърдите, аз да споделя и за себе си: Бях чувала, че дразненето на гърдите има такъв ефект. Онзи ден докато лежах в болницата обаче имаше едно момиче с разкритие и контракции ама втори ден не можеше да роди. Доцентът, който оглавяваше клиниката (той поне ми направи много добро впечатление) я видя, че крачи по коридора и и даде съвет да си мачка гърдите, че ще помогне ;) Та се убедих в прочетеното :) Аз не мисля да правя нищо ненужно, само потребно :) Снощи се намазах с бебешкия лосион за тяло на племенниците ми и се успокоиха :) - явно просто са изсъхнали :) Иначе си включих и кремчето дето препоръчахте в списъка :wink:

Смайл, благодаря ти че сподели за шишетата. И аз ги бях загледала, и се чудех дали е така, както ги рекламират, но щом и ти ги препоръчваш - супер!
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #164 -: Юли 23, 2014, 14:28:13 pm »
47 Smiles,благодаря ти много :bighug:Набелязала съм си на Авент,но определено не знаех за тези Томи типи и ще ги имам в предвид :D
Тези бебоци и на представа си нямах,че може да не харесат или пък всичко да харесат :lol: :lol: :lol:Гледай ги ти :D
Jbrul,и аз си мислих,че всичко ще харесат :D.Определено няма да се зареждам предварително,а по-скоро информативно да съм запозната за какво иде реч :wink:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #165 -: Юли 23, 2014, 14:40:29 pm »
Не се  запасявайте и не купувайте много неща предварително, за да не останат неизползвани .

Моето дете  биберон залъгалка така и не захапа - купувах , пробвах , накрая  продавачката в магазина каза , че няма смисъл да ми продава :) 
За  шишетата -когато дохранвах с малко АМ  - първо ползвах Нук , после минахме на Чико .
Бях купила   шише  и  биберон   на Tommee Tippee -  никак не ги отрази.

Така, че всичко  е до дете  .


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #166 -: Юли 23, 2014, 15:15:59 pm »
Смайли,благодаря за инфото за шишетата,брей,че модерни има сега,преди 11 г.имаше само Чико,Нук и Авент тъкмо излизаха  :lol: а,относно бибероните моето мнение хич да не му се дава на бебето...моята си бе харесала от скосените на Нук,ей не и излизаше от устата,дори и като спеше и така до година и 1 месец когато със зор я отказах и сега какво две години с шини,а от месец сме и с брекети...не знам все си мисля,че е от биберона...
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #167 -: Юли 23, 2014, 15:20:24 pm »
Алекс,

ако ще те успокои сестра ми по същите съображения не даде биберон на младежа.... успяха да му извадят палеца от устата на 3 години чак, а сега вече на 4 и кусур ако се вкисне или му е лошо първо това се сеща да направи :( Та не знам кое е далавера ;)
Иначе на племенницата ми приложиха същото и не прие никакви лоши навици 8)
Та дето писаха и момичетата по-нагоре - всяко дете с вкуса си :lol:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #168 -: Юли 23, 2014, 15:32:28 pm »
Здравейте коремчета !
 Коте не знам как стоят точно нещата за отрицателния резус фактор в България ,но тук пускат изследвания за антитела на всяко тримесечие .Попитай лекаря които те следи . При моя позната при първото детенце не му правиха преливане ,но до колкото си спомням при второто имаше нещо такова.
 За шишета сам се се спряла на Tommee Tippee или MUM, но за сега нямам намерение да купувам защото съм с нагласата да се кърмим ,ако има нужда от дохранване тогава.Залъгалката изобщо не е в списъка ми .
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #169 -: Юли 23, 2014, 15:40:58 pm »
Алекс, не е от бибероните. Аз не съм ползвала залъгалка, а по мое време храненето от шише е било с прост каучуков бибреон, който се е ползвал и за дохранване на агънца и теленца по ТКЗ-тата.  :lol: Кофти ген имам за зъби, то скоби носих, то всичките ми са правени, повечето без нерви, коронки имам, един нямам без пломба, един изваден кътник имам... Баш тия пък заради които 7 години влачих скоби сега са изпилени и с коронки - тотално прецакване.  :lol: Дори сладки неща не ям, защото не обичам, винаги съм имала перфектна устна хигиена, четката ми за зъби е в чантата, пък то са ел. четки, ултразвукови четки...няма и няма. За 25 лв. паста за зъби ползвам, к'во да ти разправям. Преди 6 месеца бях след "основен ремонт" на зъби, сега съм за три нови коронки.  :(

Ей на Дани баща му пък - просто добър зъбен ген, свека разправя, че смучел до 5 годишен биберон за шише - от тия простите. Пък уж бил кърмен, ама като не е на гърда - смучел тоя каучук нон стоп. Има една пломба и са му толкова бели и равни зъбите, че би решила, че са изкуствени и правени някъде в Ел Ей за луди пари  :lol: Дани (пу пу) май е взел неговите - бели, здрави, подредени, а още заспива със залъгалка, или си я премята из устата, ако е нещо изнервен, или разстроен. Не ми е минавало през ум да го "отказвам", въпреки вметките на Сульо и Пульо, ама как можело голямо дете с биберон. На подобни "намеси" съм безкрайно резистентна лично аз ;) Водила съм го няколко пъти на преглед - всичко му е шест, питала съм за залъгалката специално - моят зъболекар (дърт и опитен) ми каза цитирам: "Не се чалдисвай, то ако имаше чалъм да се предпазят зъбите с такива методи - аз да съм пукнал от глад". И е прав човек, от патене на собствен гръб го казвам.

Ако детето не търси и не иска залъгалка разбира се - няма защо зорлен да я тикате. Ако я иска и харесва пък - осигурете си комфорта и спокойствието и не тормозете и детето. Ако няма късмет със генче за зъбки - с, или без биба - все тая. Почиствайте бибероните добре и стерилизирайте редовно разбира се :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #170 -: Юли 23, 2014, 15:48:03 pm »
Моусит,моята приятелка с която заедно си гледахме децата,имат 8 дни разлика,той не палеца,а показалеца и средния пръст си смучеше  :lol: и така до 6 г.какво ли не прилагахме върху него само и само да спре,специални горчиви разтвори от аптеката,не и не,по едно време излизахме на разходка с люта чушка да го мажем като си ги засмучи и какво пореве за кратко и после пак,насила му тикаше залъгалки,но той не пръстите си хареса...та до дете си е всичко... :D
Jbrul,явно е взела гена на баща си,въпреки,че и той не е носил скоби,просто много му се развалят зъбите,на 40 г.да имаш само 2-3 зъба здрави и твои си в устата без коронки,мостове и т.н. докато аз съм просто с няколко кариеса напрявени и толкоз...
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #171 -: Юли 23, 2014, 16:02:34 pm »
Именно Алекс. Аз съм последният човек, който би подценил устна хигиена, профилактични прегледи и пр. С моя ген, ако не бях толкова стриктна - едва ли собствен зъб щях да имам в устата, а навърших 34 преди 2 седмици. Но просто и от личен опит и от този на хора край мен ми е ясно, че генчето е водещо, а ние какво правим, или не правим - води само до по-ранно, или по-късно настъпване на щети, които са неизбежни. Хич не ми е драго, но както върви при мен, до 50 и няколко годишна ще съм с почти изцяло протезирани зъби, импланти, коронки и пр. Нищо не мога да направя, освен максимално да забавя неизбежното.
Цитираният от мен зъболекар е лицево-челюстен хирург, демек виждал е всичко тежко и сложно, затова се доверявам на мнението му и си позволявам да го цитирам. Ако не е той - сигурно вече щях да съм с чейнета  :( Детето го водя при него, понеже е спец, не по детски зъболекари.

На мои приятели синът (мой набор) е със силно деформиран палец на лявата ръка, някак...уродливо седи почти. Майка му казва, че до 4-и клас все му е бил в устата, даже на няколко пъти се инфектирал, че нокът падал от това смукане. Да ти кажа - предпочитам залъгалка, криви зъби и брекети пред това. Зъби могат да се изправят, направят, заменят дори. Ама пръсти - не. Та, ако детето ми беше посегнало да смуче пръст - щях да му натикам залъгалката в устата, ако ще с ластичка вързана за ушите  :lol:, но не и да допусна да смуче пръст.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #172 -: Юли 23, 2014, 16:35:52 pm »
Нашчо, ей одеве, беше със залъгалката в единия край на устата, а в другия край палеца, показалеца и средния пръст. Ако му дръпнеш нещо се сърди. А пък аз нали искам само мир да има, че не ни стигат коликите, ами сега и от друго да плаче   :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #173 -: Юли 23, 2014, 16:55:44 pm »
Усмивки, сега са много малки и всичко пъхат в устата.Мони на тези месеци само това правеше чудеше се как да завре целия юмрук в устата си.Сега е много рядко, ако няма какво друго да докопа.Те са бебета и не знаеш как ще стане за в бъдеще с тях и дали ще смучат пръста си.
Иначе и  до сега не иска биберон, най-дълго задържалият се в устата е на Нук и то каучуков, нищо друго не ще.В къщи имаме на всякакви марки, сигурно 5-6 биберона.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #174 -: Юли 23, 2014, 17:15:12 pm »
Залъгалките в началото се смята че могат да попречат на успешното кърмене.
Честно казано, донякъде бих се чувствала по-спокойна ако бебка си смуче палеца, тъй като неговия материал и вреди са ми известни.
А също познавам пръстосмучковци (някои от тях възрастни) - сред тях не знам такива с инфекции, падане на нокти или пък деформации на пръстите.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #175 -: Юли 23, 2014, 18:09:31 pm »
Нищо не може да попречи на успешното кърмене, освен консултантите по кърмене и всякакви луди "гурота"  :lol: Дето се вика - хич не исках да кърмя и пак кърмих успешно, пък какво оставаше да искам нали... Не, че бих кърмила отново, но това е личен избор.

Не подхождайте към естествени процеси, все едно е ядрена физика, защото просто не е. И накрая сами ще си създадете излишна драма и нерви, без нужда. Добронамерен съвет, но разбира се - всеки както  прецени да си постъпи по разните там въпроси.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #176 -: Юли 23, 2014, 18:45:11 pm »
Не подхождайте към естествени процеси, все едно е ядрена физика, защото просто не е. И накрая сами ще си създадете излишна драма и нерви, без нужда.
Съгласна и несъгласна. Когато естествените процеси протичат гладко дори е важно да не задълбаваме. Когато обаче не става лесно и естествено се налага да се дълбае, копае, рови и прочие.
Един пример: аз знам, че забременяването обикновено става без грам усилия и 'от един път'. Но вече знам, че понякога си е баш ядрена физика.
Коментара ми е съвсем-съвсем по принцип.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #177 -: Юли 23, 2014, 20:18:01 pm »

Тялото на жената е готово да посрещне бъдещето бебе, не сме "по-добри" от природата в тази област, няма нужда да й "помагаме" превантивно, а само когато възникне реален проблем с нещо. Що глупости изчетох аз навремето, как ако бебето не засуче на секундата и може и да нямам кърма, пък и секцио нали... Че и в болницата консултантката по кърмене опита да ме филмира по темата...аман-заман - да седи малкия на празна гърда дето не пуска нищо, да я стимулирал тая лактация, иначе нямало да текне. Сиктирдосах ги, яде си АМ от шише...

lili2011, ще си позволя да се самоцитирам, че да не пиша наново  :lol: Разбира се, че при вече наличен проблем за нещо - следва да се вземат мерки за решаването му. Било за забременяване, износване, кърмене, друго...
Главната ми мисъл е, че не бива да се подготвяме наистина като за изпит по ядрена физика, заради хипотези. Ще ги превъртиш и изчетеш уж всичките и накрая все ще ти се случи нещо друго, за което ще мислиш в движение ;) И пак му се намира колая, от опит говоря.

Колкото до бебетата отказали да сучат, понеже в болницата им дали шише, или залъгалка - и аз съм чела как така ставало, ама да си призная - това е малко като извънземните. Всички знаят, че ги има, ама никой не ги е виждал  :lol:  Доста майки познавам, кърмили дълго и успешно (под "дълго" имам предвид по 2 години и отгоре). При доста от тях храненето е стартирало с шише в болницата, понеже са били стресирани, не са случили на акушерка да им помогне и пр., или друг проблем някакъв, например прием на АБ. При някои е било и смесено храненето по разни причини в началото, дори за 2-3 месеца и накрая пак са минавали само на кърма. Сигурно има и изключения щом ги споменават по разни статии, ама аз никак не съм убедена, че тези точно бебета биха сукали, дори да не им е предложен биберон. Има и такива, които не щЪт гърда, реват от глад и точка. И те са рядкост разбира се.

За мен пък са чисти екстремистки и кукумицини разни родилки, които нямат кърма и си държат новородените гладни по 2-3 дни в болницата, сакън да не близнели шише, че щели да откажат гърдата. Не говоря за хранене с АМ от шише, с кърма пак, от родилка - донор, ама не та не от шише било. Нещо това не ми е нито "майчинско", нито в понятията за нормалност, ами бие на чист фетиш и фиксации. За мен лично беше важно бебето ми да е сито и спокойно, не да се дере от глад на празна гърда.
И аз по принцип споделям разбира се, не конкретно към някое момиче тук . Всичко с мярка е ОК, все едно какво, ама крайностите ме влудяват. За съжаление - била съм и свидетел на такива изцепки и са ми споделяни  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #178 -: Юли 23, 2014, 20:35:38 pm »
По повод бибероните да си дам и аз моето мнение, може на някой да е полезно. Аз съм 100% ЗА бибероните по следнтие съображения. Според мен, дали ще му дадате биберон или ще си намери само ръката,  бебето начин да смуче нещо ще си намери. Обаче биберона можете да го вземете на някаква възраст и сраднително лесно д аго отучите, а пръста неможет еда му вземете. Моята голяма дъщеря позлваше бибереон, на 6тия месец и го взех като зпаочнах по малко през деня и след като заспи да и го махам и за 3 дена точно я отказах. Няма смучене на присти, няма чудеса. Малката обаче не искаш биберон и го плюеше. Е, след време си намери пръста. До ден днешен не мога да я отуча. Слагахме лепенкки, гледах да са и заети ръцета, но пак нощно време се чува направо как силно смуче докато спи. Предните и зъби за изкривени напред леко и има мазол на палеца. Стигнала съм до там да обмислям мазане с люто, въпреки че по принцип  бях против, защото нищо не помага. Та мисълта ми е, че биберон-залъгалка може да се вземе, а пръста не може и заради това спроед мен е по-добре да им се дава и да се надявате, че няма като моята да го плюе и след 3 години още да смуче палец.


  
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #179 -: Юли 23, 2014, 20:52:16 pm »
Ех, тези кърмачески страсти!  osi_5
Не очаквах такава бурна реакция  8)
Но да, нека всичко е с мярка.
Момичета, хайде сега да върнем темата на бременните  :D