0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #120 -: Юли 21, 2014, 10:08:39 am »
Същия този дето ги виждаше е,първо ме накара да изпия нечовешко количество вода за рекордно кратко време,а сега стискам като лудите и чакам да се накани да ме прегледа :)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #121 -: Юли 21, 2014, 10:33:40 am »
Dani,успех :),дано има надежда-поне едничкото да удържи фронта!!! :bori_017:Молим се за теб!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #122 -: Юли 21, 2014, 10:58:37 am »
Явно се връщам в темата на бебеправещите.Матката ми е напълно чиста,имам леко изсипване около лявата тръба и чакам пункция за извънматочна утре сутрин.Ако  това няма,ще му мислим после.
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #123 -: Юли 21, 2014, 11:14:50 am »
Дани, искрено съжалявам. Прегръщам те силно и стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин за теб. Дано утре разберат вече какво се случва, за да можеш да се възстановиш и в най-скоро време пак се похвалиш с добри бебешки новини. Мислено ти пращам сила и подкрепа, моля се за теб!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #124 -: Юли 21, 2014, 11:55:31 am »
Дани,  :bighug:
Аз няма да те дочакам, но знам че ти много скоро ще се върнеш тук! Горе главата!
bistrikus, понякога е алчност, а понякога просто некомпетентност. Сама реши дали ще останеш при нея, но межлувременно не изисквай от нея твърде много. Ходи до краставичаря за краставици, а при млекаря - за мляко. Може да изслушаш съветите на краставичаря за млякото, и на млекаря за краставиците, но се доверявай само на този,на когото си му е баш работа. Аз правих такава междинна фетална в 16-та седмица, за щастие всичко си ни беше перфектно. Такъв резултат пожелавам и на вас!
marina, прекрасни моменти ти предстоят тази седмица!
Хоупче, как е настроението?
Аз съм отново у дома след малко, но плътно наситени с положителни емоции дни! Изобщо не ми се тръгваше, но напазарувах малко биопродукти, малко други готини неща и... останах с 15 лв за неопределен период напред. Наложи се да се прибера. Затова пък си донесох цяла чанта нови приятелства, малко нови умения и тук-там по някое вълшебство, схванат врат и други такива не по-малко забавни неща.

Изкушавам се да обявя конкурс за заемане на моето място тук. То иначе май няма да си тръгна, но поне дойде някой да ме изрита.
Успех на всички луди бъдещи мами!  :bighug:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #125 -: Юли 21, 2014, 12:15:45 pm »
Дани, ще те чакаме в темата съвсем скоро :)
Лили, ама няма ли да се отбиваш като спинка бебчо :? Обещай да ни навестяваш :)
Bistrikus, няма ли някакъв вариант да ходиш при тази алчна докторка само за документалните подробности, а пък да се следиш при лекар на когото имаш доверие?
Марина, като го видиш сега как ритка и колко мъничко човеченце е, уникално чувство :)
Ние с бебчо се опъваме на плажа и даже повръщането ми поутихна. След десетина дни съм на преглед и се надявам да видим пола!
Хубав и спокоен ден, момичета!
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #126 -: Юли 21, 2014, 12:43:36 pm »
Ние с бебчо се опъваме на плажа и даже повръщането ми поутихна.
Такова лечение да предписват на всички ви, момичета!    :bighug:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #127 -: Юли 21, 2014, 15:12:56 pm »
lili,с умиление виждам,че времето ти в тази тема изтича-дано раждането мине леко и "безаварийно"(както казва един мой близък-шофьор) Много ама наистина много ще ми липсва позитивизма ти :wink: Наминавай все пак и след като се обебиш! Измислихте ли вече име на бъдещата принцеса?
Саtcat, аз това и правя-ходя в София (250 км) всеки месец-и там плащам,но знам за какво :) ,просто не можах да преглътна възмущението си и за това го споделих тук! Дано скоро разберете пола!
Аз уж казвам,че не ме интересува и ,че след 9 години на всичко ще се радваме,но и мен взе да ме човърка дали ще купувам рокли или гащеризони и панталони!Надявам се като ходя за втория скрининг,на УЗИ-то да се разкрие,макар,че е рано-от утре започвам 15-та сед. Ако имаш време ,пиши ми на ЛС как си направи линийката-аз не успях да се справя...
Дани, съжалявам миличка, но съм сигурна,че няма да се откажеш и ще успееш следващия път!
Силно ви прегръщам малки и големи коремчета :bighug:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #128 -: Юли 21, 2014, 15:53:09 pm »
Аз минавам да се оплача. Дано ме извините за мрънкането, но ми тежи и имам нужда да споделя, макар да е незначително. Мъжа ми две седмици беше болен, стоях с него денонощно, свалях като на дете температури, давах лекарства, молех да яде и тн. Сега Митко се зарази и безсънието вече просто ме сваля яко. Лошо ли е, трета седмица започвам, в която нямам никаква почивка, приболява ме ниско долу, сутрин така и ми е лошо, аз ставам и веднага почвам закуска, мерене на Т и даване на лекарства.  Не ме разбирайте погрешно, знам, че ще мине, но съм толкова уморена :(.... Казах си го, благодаря, че има къде :*

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #129 -: Юли 21, 2014, 16:06:28 pm »
Миличка,разбира се,че ще се оплачеш на нас-нали сме за това- за да се подкрепяме!Жалко,че не можем да помогнем-тези проклети летни вируси са наистина ужасно упорити-племенника ми се влачи  повече от 2 седмици...но и това ще мине(ти го каза :P ) Дано теб-болногледачката да не те пипне-пази се и яж плодове,мед,лимони...и винаги щом намериш малко време-почивай!
Моусит,как си?Изписаха ли те вече?Дано всичко да е наред!
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #130 -: Юли 21, 2014, 16:42:58 pm »
Момичета, благодаря за палчетата :) Вече съм вкъщи, но от вратата в банята първо и сега смогвам да ви пиша :)
Изписаха ме, без да разбера нещо помогнало ли е и без назначено лечение...не че очаквах нещо от МД точно, и все пак леко се подразних. Сутринта един доктор ме прегледа вагинално и каза, че ми е скъсена но затворена шийката и че е ок да лежа и да си пия хапчетата и вкъщи и толкоз.... Утре ще си търся лекуващата лекарка, която до днес бе в отпуск, да видим да ме поема и да каже какви лекарства и прочие, че това не ми се вижда крайно сериозно :)

Момичета, трябва ми съвет: Не съм запечена, по никой стандарт, че да се оплача и някой да ми обърне внимание ;) Ходя си до тоалетната на 24-36ч някъде макс 48. Проблемът е, че бебето ми е много ниско долу и малко след като се нахраня докато не отида до тоалетната ужасно ми притиска, особено гадно е едно усещане сякаш влагалището ми е подуто и нещо ще излезе от него. Чувството минава веднага след като ходя до тоалетна. Старая се да ям основно меки храни, прокарващи и т.н., но приемам идеи как да поддържам още по-редовно ходене. Според мен проблемът не е в стомаха, а в обездвижването дето ми е спряло перисталтиката, ама не знам как хем да лежа, хем червата ми да не си забравят работата....
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #131 -: Юли 21, 2014, 17:04:19 pm »
Аз ще ти кажа какво аз правих, защото бях обездвижена с много ниско разположено бебе. Много плодове и зеленчуци, но внимавах да не предизвикват газове или контракции, че едни кайсии ми разказаха играта и не само на мен в този форум ;) Сутрин закусвах само с овесени трици с кисело мляко, правех си смути с киви т.е. пасирах киви с прясно мляко и го пиех, че преди това идея си нямах какво е смути. Повечко супи, хляб и тестени сведени до минимум, много вода, ама много и чай.Тежко е, некомфортно, но се оцелява :)

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #132 -: Юли 21, 2014, 17:13:13 pm »
Всичко,което е писала Маги ,плюс сусамов тахан,сутрин на гладно, а през деня-смесен с мед в пропорции по вкус.Тазисмес може да се маже на филийка или да се консумира така с лъжичка.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #133 -: Юли 21, 2014, 17:43:41 pm »
А да и това ядях, сусамовия тахан между другото е много добър за вдигане на желязото да знаете.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #134 -: Юли 21, 2014, 18:49:00 pm »
Благодаря ви момичета за съветите  :bighug:
Аз хапвам кайсии, но умерено, че да не се подувам. Също ям и нектарини и домати, с течностите също нямам проблем - добре си пийвам вода или сок :) Пия и студен зелен чай като стане страшно - и това помага.
А това чудо сусамов тахан какво  и къде се намира, че досега не съм консумирала, а трябва да пратя мъжа ми и не знам какво да му обясня :ask:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #135 -: Юли 21, 2014, 19:16:41 pm »
Има го във всеки био магазин или диетичен.Не си спомням дали и в големите вериги не го има, наистина не помня.В повечето случаи е в пластмасова кофичка.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #136 -: Юли 21, 2014, 19:17:44 pm »
Има го във всеки био магазин или диетичен.Не си спомням дали и в големите вериги не го има, наистина не помня.В повечето случаи е в пластмасова кофичка.
Има го и в големите вериги. Препоръчвам натуралния на Тръндеви (този по-тъмния).
« Последна редакция: Юли 21, 2014, 19:20:00 pm от 47 Smiles »
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #137 -: Юли 21, 2014, 22:22:47 pm »
Дани,искрено съжалявам за случилото се с теб,надявам се скоро да се върнеш тук :bighug:
Бистрикус и аз правих ФМ в 16 г.с. заради високи нива на алфафетопротеина,всичко беше наред,решиха,че след като всичко е ок с гръбначния му стълб,значи е висок,защото бяха две ембриончета,но нали едното му спря сърдечната дейност в 8 г.с. и за това,дано и при теб всичко да е наред  :crossfingers:
Моусит,браво,че вече си у дома и че се връща твоята док да си те види и да се успокоиш :) иначе и аз съм като теб,освен овесените ядки,кайсиите,прасковите,доматите,сините сливи,салата от настъргани моркови и червено цвекло също върши чудеса  :lol: в много крайни случаи си правя чай от майчин лист пия го вечер и на сутринта действа,от аптеката го купувам,предишната бревеност така я изкарах,но сега нали е лято,рядко стигам до него...
Аз да ви се оплача днес се прибрах,бях 20 дни при мама резултата е 5 кг.отгоре направо съм разбита,ако така качвам до края ще бъда по-зле и от първия път,много ми е гадно,ще се опитам сега да се поограничавам пък дано има някакъв ефект...
Мих как си ти?
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #138 -: Юли 22, 2014, 14:21:42 pm »
Днес тук е тихичко, но аз порових във форума и ми изникна следната питанка - аз съм резус отрицателен и знам, че инжекцията Гамаглобулин или както се казва се слага след раждането. Обаче прочетох, че трябвало и след спонтанен. Моя беше много рано, но никой не ми е слагал такава инжекция. И лекарката от ЖК знае за аборта и ми назначи изследвания за антитела чак в 20 седмица. Д- р Тимева също си отбеляза, но не каза нищо. Мъжа ми е с положителен и се зачудих изведнъж да не би да трябва да правя нещо  :?
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #139 -: Юли 22, 2014, 17:56:01 pm »
Здравейте коремчета!Наминавам да ви видя набързо в малкото ми оставащи свободни минути докато малката принцеса още не се е събудила...И по специално минавам да видя дали lili2011 все още е тук :wink: Като гледам лентичката и виждам че времето и съвсем изтича, но пък най-хубавата част тепърва и предстои :oops:
Лили леко раждане ти пожелавам и бързо възстановяване след това :P
А на всички останали коремчета пожелавам леки оставащи месеци и сладки и послушни бебоци след това :wink: