0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #140 -: Юли 22, 2014, 19:05:33 pm »
Хей слънце,радвам се,че не си ни забравила и че сте добре с малката принцеса  :lol:
Днес тук верно е затишие...сигурно заради дъждовното време..
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #141 -: Юли 22, 2014, 19:46:52 pm »
Ами то с толкова инструкции за лежане и почивка всички сме се успали май :lol:
Аз сега смогнах да изчета, явно от телефона съм пропуснала някои новини... Дани, мила, не знам какво да кажа. Прегръщам те силно и успех  :bighug:

Благодаря за инструкциите за тахана, оказа се че мъжът ми перфектно знае какво е - даже го е ял 8O Сега чакам да се прибере и да видим какво е свършил в магазина ;) Стомахчето ми днес се държ добре и не ми създава ядове, само снощи малко газове пукаха и мърдаха повече и от бебето  :lol:

Днес съм с друга питанка: Трябва ли да си мажа зърната с нещо или да правя някаква подготовка на тях?  :ask: Предния месец сякаш леко се олющиха само в централната част и кожата стана по-мека и нежна, но сега забелязах че кожата по целите ареоли сякаш е суха и седи такава като ципеста и сякаш всеки момент ще се обели, а и на моменти ме сърби леко. Предполагам, че това е някаква естествена подготовка на тялото, но се чудех дали трябва да правя нещо и дали сега мога да се намажа с нещо
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #142 -: Юли 22, 2014, 20:36:03 pm »
Mousyt, чела съм че някои момичета, се мажат предварително, но сега не се сещам с какво.
Аз лично при първата ми бременност не съм мазала с нищо. След като родих веднага започнах да кърмя и никога не съм имала разранявания, а също не съм мазала. Но искам да уточня, че имам много добре оформени зърна и това е причината да нямам проблеми, въпреки че кожата ми е много чувствителна.


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #144 -: Юли 22, 2014, 22:07:32 pm »
Аз мажех с това кремче.Ефикасно е.
http://apteka.framar.bg/30007206/%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%85-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-10-%D0%B3%D1%80-
И аз с това кремче и го препоръчвам ...
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #145 -: Юли 22, 2014, 22:18:33 pm »
Мерси момичета  8)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #146 -: Юли 22, 2014, 23:07:46 pm »
Моусит и аз не съм се мазала с нищо предния път и не съм имала проблеми единственото което правех по време на бремеността е като се къпя да се обтривам хубаво с хавлиена тривка,за да можело да ми загрубеят зърната и да не ми се разраняват после при кърменето...мама така ми каза :lol: и имаше ефект
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #147 -: Юли 22, 2014, 23:36:39 pm »
Моусит и аз не съм се мазала с нищо предния път и не съм имала проблеми единственото което правех по време на бремеността е като се къпя да се обтривам хубаво с хавлиена тривка,за да можело да ми загрубеят зърната и да не ми се разраняват после при кърменето...мама така ми каза :lol: и имаше ефект

Това е противопоказано за бременни изобщо, защото дразненето на зърната предизвиква контракции. А в случая на  Mousyt - абсолютно не бива да си го помисля, предвид състоянието й като цяло. Ако има суха и напрегната кожа - тя се третира с обикновен хидратантен крем, или крем "Лансинох", който често се ползва и след раждането при кърмене, та не е на загуба да си го купи.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #148 -: Юли 23, 2014, 00:24:20 am »
Да,съгласна съм,че дразненето на зърната предизвиква контракции,интересното е,че това е описано като подготовка на зърната в "книга за майката",която имам т.е. не е само мнение на майка ми ..не съм казала Моусит да прави това,просто споделих какво съм правила аз...
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #149 -: Юли 23, 2014, 00:52:47 am »
Книги има бол. В някои пише откровени глупости, или неща отдавна отхвърлени в практиката, заради доказани рискове, които те носят.
Аз не те упреквам за споделения личен опит, или нещо прочетено - просто подчертавам, че това е рискова практика по принцип, а с рискови бременностти (каквито са повечето тук) - чисто безумие. Едно време се е правело това с парче вълнен плат, известно е било и на бабите ни. Може да не нанесе щети на бременна жена, която няма проблеми като цяло - да. Но може и при нея да направи проблем. За рискови бременни обаче - си е опасно.

Ако се разранят зърната при кърмене - има кремове, силиконови протектори, компреси, какво ли не. Няма жена пожелала да кърми и имаща кърма, която да не е успяла да си кърми от разранени зърна. Аз даже не исках да кърмя, че и ми се разраниха зърната и пак кърмех... Няма страшно. ;)

Тялото на жената е готово да посрещне бъдещето бебе, не сме "по-добри" от природата в тази област, няма нужда да й "помагаме" превантивно, а само когато възникне реален проблем с нещо. Що глупости изчетох аз навремето, как ако бебето не засуче на секундата и може и да нямам кърма, пък и секцио нали... Че и в болницата консултантката по кърмене опита да ме филмира по темата...аман-заман - да седи малкия на празна гърда дето не пуска нищо, да я стимулирал тая лактация, иначе нямало да текне. Сиктирдосах ги, яде си АМ от шише. На трети ден като текна една коластра и кърма без никакви намеси и напъни - до коленете бях мокра ;) И малкия висна на гърдата като пиявица, както беше ял само от шише. Не вярвайте на всички алабалистики, които четете някъде момичета. Имайте вярва в себе си инстинктите си още отсега. Когато гушнете бебе - ще са ви нужни по 100, гарантирам ви. Много интересно защо дават хапове на родилки, които не желаят да кърмят, че кърмата да спре,  като то без бебе на гърдата - просто кърма не тръгва ;) Глупости всякакви ще чуете и прочетете, обмисляйте какво четете, мислете кое, как и защо... То сега има книги за раждане с оргазъм у дома, без лекари наоколо. И като има книга - това нищо не значи. Това не е соц-а с контрол над издателствата. И аз ако напиша книга и намеря кой да ми я издаде, а вие я купите - това, че сте ми се вързали си е ваш проблем, не мой. Аз ще стана богата просто ;) Книгите не са това което бяха момичета. За съжаление.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #150 -: Юли 23, 2014, 08:07:02 am »
Алекс 77,  и моята майка ми препоръчваше да търкам зърната по същия метод .
Е, не търках точно защото бях чела- предполагам тук- че не трябва .  Което не ми попречи по никакъв начин да кърмя без проблем и никакво разраняване  много дълго време.
Чак в деветия месец мазах по малко , когато се сетя с Лансинокса . Мазах се  и първия месец след раждането ,по скоро защото бяха   чувствителни зърната.


*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #151 -: Юли 23, 2014, 08:17:48 am »
И аз не съм обтривала зърната по горните причини.Пряко свързани са с контракциите.Последния месец чак мазах с гермистан и после първите дни след като засука.
Същото се отнася и до търкане на корема.Не се търка и не се маже с кръгови движения, защото се предизвикват контракции, а само в една посока от ляво  на дясно или обратното.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #152 -: Юли 23, 2014, 08:29:37 am »
В крайна сметка всичко е много индивидуално,аз нямах нужда да се мажа с нещо специално,просто винаги след баня се намазвам от глава до пети от години,заради сухата ми кожа и това ми е било достатъчно....аз пък по-скоро се притеснявам дали ще имам кърма,предния път само 3 месеца се кърмихме...на ехография някаква докторка от Шейново ми бе казала,че 10 деца да родя кърма няма да имам,защото имам повече съединителна тъкан отколкото жлезиста,а то в жлезистата са каналчетата....а,бе живот и здраве все ще се отгледаме :lol:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #153 -: Юли 23, 2014, 08:35:10 am »
Точно  по този повод - за структурата на жлезата  и възможността за кърмене  -мисля че jam за първи път писа   .Аз дотогава не знаех  за това .
Така ,че би било  хубаво   при ехография на млечни жлези , да се казва и това , за да бъде всяка една майка подготвена и да знае какви са възможностите на нейния организъм.А не да се напъва и мъчи видиш ли да изкара кърма, като физиологично е обусловено да няма...Драма в това няма никаква..АМ  и бебо расте..

На Лансинокса хубавото, за разлика от осталите кремове е,че няма  нужда да се отмива.
« Последна редакция: Юли 23, 2014, 09:39:32 am от nimika »


*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #154 -: Юли 23, 2014, 10:15:39 am »
Привет,момичета :hello:

Mousyt,от вкъщи по-хубаво няма :DРадвам се,че си си у дома :DХубаво е да не ни се налагат болници поне да си лежим вкъщи,но.......

Алексче,тука съм  :bighug:нищо,че си сложила 5 кг ,,аз пък искам,че има нужда май :wink:.Само 5 кг съм качила от 11 седмица насам(откакто излязох от болницата и там нали бях свалила 3)
Аз лежа много ,стяга си ме корема особено вечер.То вече не спим като хората и запушен нос и кръв понякога и корема и жегааааааа :? :(климатика не ми понася и не пускам.ММ и той ства покрай мене,снощи прахче магнезий ми праави.И той се притеснява човека,нищо,че и успява да ме поядоса ама ние с него май все ще сме си така.Все да спорим 8O :wink:
Та няма какво да се похваля само мога да се оплача,но стискам зъби и другата седмица се моля да стигнем живи и здрави до София,че с тия контракции :?

А,момичета кой от двата крема (Гармастан или Лансинокс) е по-хубав.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #155 -: Юли 23, 2014, 10:42:24 am »
И още нещо какъв термометър ползвате за температурата на бебчето :)Чета много различни мнения и се обърках,а си мисля,че е много важно точното измерване.Гледах инфрачервени ,дигитални,електронни........а и беберони 8O.И най-точно е измерването в дупето ли :ask:.


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #156 -: Юли 23, 2014, 11:04:35 am »
И още нещо какъв термометър ползвате за температурата на бебчето :)Чета много различни мнения и се обърках,а си мисля,че е много важно точното измерване.Гледах инфрачервени ,дигитални,електронни........а и беберони 8O.И най-точно е измерването в дупето ли :ask:.
Mih, аз бях пуснала подобна тема преди време.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50276.msg1046727#msg1046727
Момичетата препоръчаха ето този модел, но не знам има ли го в БГ.
http://www.amazon.co.uk/Braun-ThermoScan-IRT4520-Ear-Thermometer/dp/B0001D0LMS
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #157 -: Юли 23, 2014, 11:08:15 am »
47Smiles,благодаря ти много :D Много помагате и благодаря,че влизате и ни помагате все  пак си имате вече бебче,а то си е грижа :DБлагодаря :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #158 -: Юли 23, 2014, 11:52:00 am »
mih, добри са и двата крема. Лично аз предпочетох "Лансинох", защото няма нужда от отмиване преди детето да започне да суче. В началото бебето суче много често, а ако ти се разранят зърната - непрекъснатото миене хич не помага да се оправят. А и така съкращаваш времето в което кремът действа. Бях си взела едни мокри кърпи за кърмачки, ако не греша на "Чико" и преди кърмене - избърсвах с тях гърдите ( вслучай, че от подложките, или от дрехата ми се е лепнало някакво мъхче) и буквално си седях намазана с крем през цялото време. За няколко дни се оправих. И после спрях да кърмя...  :lol:

За термометрите, за щастие имам един живачен запазен - нищо не мери по-точно, много си го кътам и ползвам него за малкия. Никога не съм мерила ректално температурата, само под мишницата. Имам 2-3 електронни - за ухо, за чело, един за под езика....уж на хубави марки, препоръчани изделия, ами...не съм особено доволна да ти кажа. Рядко на себе си успявам да измеря Т от раз и да отчете вярно, дето все пак не мърдам и меря по всички правила. За малкия...меря поне три пъти и осреднявам стойността и така се ориентирам колко е вдигнал  :lol: Всъщност най-простият и евтин от тези за ухо ми мери най-вярно. Някакъв куча марка, аз 10-ина паунда от "Амазон"-а, ама и с него поне два пъти меря, че ако покаже висока Т - вече проверявам с дъртия живачен термометър колко е точно. Та според мен поне - купи си някакъв електронен за ухо, ама не от най-скъпите за по 100 и нагоре лева, за да го ползваш набързо и за ориентир дали е висока Т. И ако отчита висока - вече си мери с един класически термометър (сега са спиртни). Не е сложно при малко бебе да го сложиш под мишницата, да го гушнеш за 3 мин., че да не се размества и да ти отчете вярно.

За биберони, ако питаш за залъгалките - категорично ти препоръчвам тези на NUK, ортодонтски са. За шишета, ако ще ползваш - пак са хубави NUK и Авент, също Медела. Аз ползвах силиконови биберони, някои бебета предпочитат каучукови обаче. То детето само ще си покаже, а и избор има голям, навсякъде е заредено с такива изделия, ако ти дотрябват и знаеш какво точно търсиш - готова си с шопинга на тези наща за не повече от 10 мин. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #159 -: Юли 23, 2014, 12:01:20 pm »
Jbrul,златна си както винаги :bighug:Ценна информация ми даваш винаги :balk_602: и подробна.