0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #60 -: Юли 16, 2014, 18:04:43 pm »
Stoeka71, страхотно е, че вече Мария е при вас  :P
На мен ми бяха казали бебо да не прави повече от 4 часа пауза между храненията, иначе по-често може.
И аз бях така с кърмата. Малко кърма и изцеждах. Да не те плаша, но това отнема много време. Дано имаш помощници.
Това обаче са бели кахъри. Важното е, че вече гушкаш твоето щастие.  :P
Заповядай в темата за бебетата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49760.0
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #61 -: Юли 16, 2014, 18:13:33 pm »
Стоека, страхотна новина!  :bighug:
Не е това темата, но давай и да суче винаги когато поиска и напомням, че бебка може да изсуче повече от гърдата, отколкото ти можеш да изцедиш. Затова я пробвай от време на време, и дори в момента да и е трудно да се справя самичка може би ще имаш късмет скоро. Заслужава си, защото е и доооста по-мързеливо (мен ме търси за мързелски съвети   :oops: )

Благодаря на всички, които са загрижени за лентичата ми!  :bighug:  Нооооо, бебка не е от лесно впечатляващите се и хабер си няма, че мама иска да се орачва  :D

П.П. Стоека, пак за теб! Днес една приятелка спомена, че след снощната вечеря сьомга със синьо сирене е имала доста повече кърма... Тааа.. угаждай си: и заслужаваш, и оправдание имаш!  :bighug:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #62 -: Юли 16, 2014, 19:24:48 pm »
Stoeka, представям си прекрасната атмосфера, която цари при вас с малкото човече  :)
Лили, знаеш си ти, че те мислим много, но щом не ти се мърда оттук, стой си  :bighug:
Днес се обзаведох с още една екстра - адски киселини. Не понасям истинско прясно мляко и затова си взех от кутия - по-различен му е вкуса. Чувствам се все едно гълтам ножове или огромни сухи залци, които не слизат надолу. Освен това днес ме боля и кръста и корема и целите крака. Надявам се да е от разширяването. Ех,днес доста ви се жалвах, извинете ме  :oops:
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #63 -: Юли 16, 2014, 19:38:29 pm »
Стоека,много готино,че сте си у дома :) ще тръгне кърмата споко :lol:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #64 -: Юли 16, 2014, 20:15:03 pm »
Здравейте девойки!

Не съм писала, защото при мен нищо ново...Лежа си в болницата и си чакам и се любувам на лекарското безхаберие и наглост. По всяка вероятност ще ме изпишат в петък и така. Питат ме имам ли оплаквания и не знам какво да им отговоря, защото аз такива никога не съм имала, ако те не ми видят шийката не виждам по какво съдим за нещо....
Тревожа се малко за прибирането вкъщи. Не че тук по-ми хсресва, да не се объркате нещо  :wink:, просто мм е много натоварен в момента и да лежа и да бедействам виждайки всичко около мен сигурно ще ме товари емоционално дори и да не ставам и вече започвам да дд тревожа да не направя нещо на бебето....знам че отстрани звучи налудничаво, моля ви не ме винете и не ми казвайте кое в важно и т.н. Знам го. Просто си знам и мене си и ситуацията и затова......
 
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #65 -: Юли 16, 2014, 20:20:58 pm »
Mousyt в Майчин дом си нали, в патологична ли си? Ако си там, там има една ужасна докторка с тъмна къдрава коса....няма такъв звяр. Не се притеснявай всичко ще е наред, отивай да си те види твоята лекарка за да си спокойна. Аз тази болница много я мразя, защото са ужасни и съм казала, че живот и здраве няма да раждам там. Не го мисли много, бъди положителна и ще видиш как всичко ще се нареди. Прегръщам те и те целувам, пращам положителна енергия  :bighug: :bighug: :bighug: :balk_7:


Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #66 -: Юли 16, 2014, 20:40:52 pm »
Моусит, аз ги накарах да ме прегледат преди да ме изпишат - имаш контракции, но все пак ме изписаха...
след 1 седмица отидох на преглед и вече нямах.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #67 -: Юли 16, 2014, 20:42:58 pm »
Ами на 5ет съм, ама те са две отделенията по патология тук та не знам точно. Аз имам същото мнение за МД, все пак съм тук за трети път вече, но предвид патологията и шанса за недоносено не ми се дава право на избор къде... Иначе лошо отношение аз досега противно на очакванията си не срещнах. Просто безхаберие, неорганизираност и крайна наглост на тема пари.... Но темата е широка и дълга, не искам да я започвам, за да не се вълнувам. Аз искам здраво бебе и мама на финала, пък всичко останало вярвам ще го преглътна, забравя, и парите ще ги изкарам някой ден, колкото и да ми е убидно само да сме.здрави. Не го споделям за разумно обяснение, защото.такова.липсва....просто искам някой себеподобен да ме чуе и разбере...
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #68 -: Юли 16, 2014, 22:03:42 pm »
Моусит,не се тревожи и без това не ти правят нищо там доколкото разбирам,така че и в къщи можеш да си лежиш,ти ще се чувстваш по-добре,а както виждаш лежане му е оправията,много добре те разбирам относно съпруга,но хич да не ти пука,ти си важната в момента,а това,че те са егоисти,а ние само ги съжаляваме и защитаваме на всички ни е ясно...моят яко се озори,ама нека да види какво ми е на мен да работя,да водя и вземам детето от училище,да я водя на плуване,английски и актьорско майсторство,да пазарувам,готвя,чистя и т.н. мисли позитивно,мисли и за себе си и какво е най-добре за теб и бебчо сега,а всичко останало не го мисли прегръщам те  :)
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #69 -: Юли 16, 2014, 22:42:52 pm »
Beb4o_me4o, много хубава новина, спокойна бременност  ти пожелавам...
 


[161551.gif[/img][/url]
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #70 -: Юли 17, 2014, 09:20:11 am »
Моусит, прибирай се в къщи спокойно, почивай, храни се добре, вземай си предписаните лекарства, ходи на прегледи, ако трябва и по-често, при лекаря, на който си се доверила и се успокой.
За в къщи - няма ли кой да дойде да ти помага за няколко седмици, за да си по-спокойна. Ако трябва - наемете жена за почистване веднъж в седмицата, няма да е кой знае какъв разход, предполагам. Просто, за да се поуспокоите и двамата. Нашите майки не са идвали в къщи да помагат, но от началото на бременността се надпреварват да ни готвят и пращат манджи, така че рядко съм готвила през тези месеци. Като наедря корема ми, мъжа ми отне прахосмукачката, аз само се въртя края него, бърша прах, подреждам, до скоро миех ваната и криво-ляво плочките в банята, но вече той това пое. Но има свободно време и не се оплаква. Признавам, че така се чувствам по-спокойна. Шетам каквото мога и когато се чувствам добре, но другото е поел той, макар да не съм имала предписание за пълна почивка, все пак влизам в девети месец и с две бебета.
Твърдо сме решили до изкараме до планираната дата за секцио, която докторът насрочи 2 седмици преди термина. Пък дано не ни се окажат грешни плановете. Това е при нас - от последния преглед, всичко е наред, правихме първи записи на тоновете, много досадна работа, особено, като е удвоено  като време за близнаците. Консултирах се с анестезиолог в болницата, в която ще раждам.
В къщи тече ремонт. Аз днес и утре съм изгонена в работата, където и без това имам за довършване нещо за 2-3 дни, макар да съм вече в болничен.
Плахо започнахме с покупките. Признавам, че бързо-бързо се увличам, но май повечето неща само ще избера и ще приготвя списък, по която да пазаруват мъжа ми и сестра ми, докато ние с бебоците сме в болница. Трябва да се разбера по този въпрос с нея, обаче, дали ще може да отдели това време, че е една натоварена и всеотдайна докторка :)
Та така. Хайде стига, че много се разбъбрих, пък работа ме чака.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #71 -: Юли 17, 2014, 11:34:54 am »
Hope-love, благодаря ти за насоките. Аз не съм готвила от началото на бременността, нито съм чистила оттогава почти. Майка ми ни готви и праща, а мъжа ми се справя добре с доста неща, стига да има време. Свекърва ми ще идва да помага, защото тя има свободно време, само сега 10ина дни няма да е в софия и няма да може. Та чисто физически едва ли няма да се справим...просто и мм и майка му вършат всичко с клизма и ще трябва по 100пъти да напомням и обяснявам кое защо и как, а сигурно ще трябва и да я слушам как се оплаква по цял ден или как тя преди 35г като била бременна.... Аз съм доста стегнат и темпераментен човек и не търпя такива мрънканици и помотвания, още повече сега когато очевидно и аз не съм в цветущо положение и много ме товари това! Просто сме различни хора. Мъжът ми много се старае и ме слуша, но тези дни като ме посещава в болницата и едвам гледа от умора, а и се прибира късно. Та той върши глупости от недомисляне и умора, затова не мога нито да му се сърдя, нито пък да разчитам на него за разбиране и помощ.... Моята майка много ни помага, но тя гледа в момента двете ми болни баби, на различни адреси, има внук на гости, а другата седмица си идва сестра ми и с другото дете и не мога да я карам да спре сигурно вече да спи за да угоди на всички (тя сега почти не смогва да ляга и ми носи храна всеки ден и излиза от работа....).
Знам, че ще се оправим някак. Но съм свикнала винаги всичко да предвиждам и да преценям и сега нито знам с лекари и лекарствс нскъде (моята си док още е отпуска), нито вкъщи знам нещо и се чувствам леко в безтегловност....
Извинявайте, че стана дълго и досадно, просто ми се реве емоционално, а се опитвам дс не сд поддавам заради бебчо.

Последно имам един въпрос: Тук ми дложиха инжекциите за дробчетата, ама те минават 7дни другиден и казаха да съм пиела сироп за кашлица Амброксол по една сддмица с почивки от една седмица за същото. Някой пил ли е такова и знае ли товс отменя ли инжекциите по-натам?
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #72 -: Юли 17, 2014, 11:47:46 am »
Mousyt, аз още вчера исках да ти пиша, но съм толкова ангажирана, че нищо чудно и раждането да пропусна в цялото тичане (все приятни ангажименти). Аз бих останала в болницата. Само си вземи занимавки, или просто ровичкай в нета. Гуш!
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #73 -: Юли 17, 2014, 13:35:56 pm »
 Mousyt,много добре те  разбирам наистина.Знаеш и аз какви притеснения  и проблеми имам с бременността и нищо не мога да правя и да искам.Моя мъж се старае,но и аз все казвам моля се и то съвсем малко неща и все охка.Е зает е и му идва в повече ,но определено на нас ни е по-трудно.Сега разбирам защо на жените им е дадено да раждат.Та те се оплакват от нищо :?И наа всичкото отгоре ни ядосват.Имаме си само моя баща (да е жив и здрав) старае се да помага,но е мъж и абе незнам.Само се моля да сме добре и ние и бебетата другото знам,че ще изтърпим.
Ние сме наникъде.Ще заминаваме скоро за София, а нищо не е организирано ,не е освежено и почистено за бебетата не сме купили неща основните поне(днес мисля online да поръчам някои най-необходими неща,че няма кой да помага и купува).
Само да сме добре ще се справим ,MOUSYT :D трябва.
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #74 -: Юли 17, 2014, 14:04:18 pm »
Михче, аз приготвях по нещо дребно през цялата бременност, и честно казано като се обърна назад истински важните за беб неща са много малко. Другото е все глезотийки за мама  8), хем много обрано пазарувах.
Не сме 'освежавали' стаята, защото не ми се набутваха пресни химии и химикали там, където ще има новородено. Постарах се на няколко пъти с чистенето - амииии... три дни след това разлика няма. Накрая си викам: 'Абе Лили, я се дръж естествено!'. Изпрах и прегледах купища подарени ни дрешки, играчки, завивки... и си дадох сметка че мога в същия момент да ги преподаря... Трябват ги няколко бодита, малко многократни пампи, пеленка... Някакво измивно средство за беб, най-добре безплатни мострички за да видиш дали ви понася преди купуване... клечки за уши, изотоничен р-р, тензух (тук позаредих добре)... Шапчица... Ние не сме вземали помпа, шишета, залъгалки, биберони, стерилизатори, бебефони.. За съхранение на кърма исках да ползвам стъклени бурканчета, но се изкуших и взех контейнерчетата на Авент (10бр в кутия, с капачки). Седмица след това приятелка ми предложи неотваряна опаковка от 5 броя - ползвали са само половината, при все че са били през цялото време с изцеждане...
Количка може в последствие да се вземе - все по-често момичетата пишат, че е хубаво да се пробва с бебе, а и да не и тече гаранцията предварително, ако е нова.. Като цяло в една нормално чиста къща спокойно може да вирее бебе. За мен създадох удобства за кърмене, взех Лансинох и няколко удобни блузи... Нещо за пренасяне на бебе в кола трябва да се вземе.. абе в крайна сметка като се ориентира човек се оказва нетолкова голяма философия.

Мечо, много спокойни и нежни месеци оттук нататък ти желая!  :bighug:
Дани, направо не знам как ще изкараш още две седмици! Аз бих отишла при друг лекар междувременно или бих пуснала нов кръвен. Или и двете заедно! Признавам, първите месеци ми бяха трудни откъм чакане.
« Последна редакция: Юли 17, 2014, 14:30:53 pm от lili2011 »
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #75 -: Юли 17, 2014, 14:26:17 pm »
Лили,
За жалост мен никой не ме пита искам ли тук или вкъщи...
Иначе ние нищо не сме пипнали за бебето вкъщи, дори и не сме разместили още, а се канехме за това от преди бременността. Аз за подготовката грам не се тревожа. Мисля за пазар и т.н. просто, защото е приятно нещо да си занимавам мозъка... Едни пелени и едни дрешки за изписване все ще купи и мъжът ми, а дрешки имам от сестра ми някакви....другото едно по едно ;)

Никой ли не знае нищо за този сироп? :ask:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #76 -: Юли 17, 2014, 14:29:13 pm »
Lili,аз мисля също само най най-необходимото като за начало да не сме съвсем без хич.
Бодита по 3-4 на бебе,гащеризончета-по 3,ританки,шапки и ръкавички.И от многото четене разбрах,че много влизат в употреба бархетните и тензухени пелени :).А за големите покупки живот и здраве по натам.Сега се информирам,че имам нужда поне нещо да знам :) и набелязвам долу горе.
Благодаря ти ,Лили :D :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #77 -: Юли 17, 2014, 15:20:49 pm »
Да, да, четенето и разглеждането са задължителни!... Просто исках да кажа, че няма страшно, ако нещо не е направено или пък е забравено..
С две ръце съм 'За' огромното удоволствие от обикаляне, разглеждане, пипане, прекрасно фантазиране, умиляване... с две думи: огромния кеф от цялата работа. На мен това ми доставя изключително удоволствие! И вярно, не съм купила много неща, но определено знам ако нещо ми потрябва какво и откъде да бъде. Нещата, за които не стигнаха паричките останаха в списък и ако някой ме пита какъв подарък искаме - предлагам да си изберат. Иначе ние ще си ги купим по малко по малко. В списъка има неща от 4 до 30-40 лв.

Хоупче, много милички моменти в пазаруването да имате! Ще изкараш спокойно до датата, ще видиш!  :bighug:
Аз питах мама как е било при нея, но при теб това сигурно не е приложимо заради двете съкровища. За пазаруването - най-сладурските неща ти си ги свърши, а по-техническите и досадни може да ги делегираш на някого.

Алекс, винаги изглежда много лесно отстрани, затова напълно подкрепям да пуснеш някой 'в твоите обувки' за малко, това често стимулира уважението към жените  :D Ааамаха!

Bonbolini,  като прочетох за миомката ти изведнъж си спомних, че и на мен ми откриха сега, през време на бременността. Напълно бях забравила за нея  :D Всъщност преди месец се сетих и помолих док да я погледне, но според него той щял да си я види по време на секциото... Каза също че бебчето си е голямо вече и няма как да се види нищо на ехографа. На мен ми потвърдиха още като я откриха, че на бебка не и пречи, затова хич и не я мисля. Иначе беше около 3*3 и е извън матката (може би има значение).

Catcat, как е възможно да не обичаш истинско млякоооооо! Само като те чета и си представям цяла тава крем карамел с хубаво домашно млекце!!! За киселините нали знаеш - косица, братче  8) Аз почти никакви нямах (явно чакаме плешива принцеса  :?) все пак се научих да спя на така смачкана възглавница, че все едно съм с поне три.
Извинявай, че те поизнудих в другата темичка - не е правилно от моя страна и ще се наложи да се реванширам!
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #78 -: Юли 17, 2014, 15:37:52 pm »
Лили,и аз и сега и първият път нямах никакви киселини,нашата принцеса се роди плешива и такава си бе до двегодишна :lol: ела сега да я видиш каква гъста и дълга коса има и не дава да я подстрижа....да не ти пука за това:)
Радвам се,че всички сме що годе добре и мислим за пазаруване  :)
*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #79 -: Юли 17, 2014, 16:02:20 pm »
Да, не искам да се лиша от това огромно удоволствие пазаруването :D.Една приятелка ми каза с мъжа ти ще вземем кото трябва .Е как да се лиша от тази хубава емоция чакана толкова години .А за суеверия гледам да не мисля,а и не взимам всичко.И ,Лили да по-сладурските неща за мене пък техническите може и друг :wink: