0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Вършец е курорт, "национален минерален" повече от 100 години Алекс, а по соц-а хората с куфари спяха по ливадите на палатка 2-3 нощи, че да се освободи стаичка в квартира, за хотелите дума не можеше да става. ;)  Вкл. в моята къща беше пълно с наематили по цяло лято. Не е до липса на традиции. Моята къща е бивш хотел апропо, строен през 1923 година и в него е отсядал Атанас Буров и други видни личности от онова време. Та откъм традиции в "курортното дело" - никак не си права, в исторически смисъл поне. Не отричам обаче, че беше ужасно западнало последните години, на мен ми се свиваше сърцето от гледката, по обясними причини. Но сега се прибрах щастлива оттам :)
Много се колебах дали да си продам къщата миналото лято, защото до 10-ина години - Вършец, ще стане по-скъпа и предпочитана дестинация (отново) от Велинград и Хисар, гаранция. За капак е и на 90 км. от София. Но на мен ми е далече за уикенди, та...продадох. Хотел ми ляга по-изгодно от 50 000 за ремонт + ежегодна поддръжка, данъци и пр., че да ходя там 10-ина дни годишно. А и нямам време да се разправям с отдаване под наем на имот там, с цел печалба.

Проблемът стана след демокрацията. Пътищата дотам бяха ужасни, ликвидираха се почивните бази на предприятията, защото и самите предприятия ги нямаше вече. Хотелите западнаха и така беше близо 20 години. Голяма част от населението хукна да работи по чужбина, сега малко по малко се завръщат разбрах. В последните няколко години обаче - предприемачи изкупиха апетитни имоти на безценица, вдигнаха лукс хотели, подбраха си персонал и нещата потръгнаха, при това добре. И все по-добре ще стават. Да, няма как "за една нощ" да се върне това, което беше навремето.
Сега като има 4 лукс хотела, които са фул, взеха и заведения да отварят - нромално. Иначе за кого да ги отварят, в този беден регион. Парите следват туриста все пак ;)

Велингард си е чиста проба село, а в "Гранд хотел Велинград" (където съм била многократно) за 200лв. нощувка, не ти предлагат нищо повече от въпросния хотел "АТА" (в който платих 68лв. за двойна стая, за трима души + закуските). Отделно, че базата на "Ата" е много по-нова, с много по-добър външен басейн + огромни зелени площи за децата. Което в "Гранд"-а го няма за близо 3 пъти повече пари на нощ.
Напълно достатъчни са хотелските заведения и тези из града, за един едноседмичен престой да кажем, за спокойна почивка. Да, не е като морето с бар и кръчма на всяко кюше, но там не е и такъв вид дестинация. Оказа се, че все пак има и дискотека на центъра, а в моя хотел има пиано-бар, ако ти се доще и нощно излизане - не е като да няма и това.
В околността има и къде да се ходи. Клисурския манастир е на 13 км., пещерата "Леденика" е на 18 км. по един от маршрутите, има и други местенца, които знам от дете, ако някой има интерес - ще му обясня кое и къде.

rumyanau Специално питах за водата във външния, защо и там не е минерална. Първата година и там била, ама тя е 32 градуса и се оплаквали клиентите, че в жегата - реално няма къде да се разхладят, ами "плуват в чай". Ти си виждала, че външния и вътрешния са в съседство, та са решили по тази причина - външния да го пълнят с нормална, студена вода, а вътрешния с минерална, та клиентите да имат избор. Външният има и нагреватели и сега като беше много хладно и дъжделиво - бяха ги включили, за да не е ледена водата. Вечер се виждаше как излиза пара от външния, мисля, че до 24 градуса го докараха.
Обаче на хотел "Медикус" тази година отвориха външните басейни - те са с минерална, ако ти е важно това - той е опция, на центъра е, не е по-малко лукс и мисля, че цените са сходни.

Подчертавам, че се върнах преди няма и два дни от Вършец - и каквото пиша е актуалната ситуация в момента.

П.П. Ако някой от вас има право да почива по НОИ - гледам, че една страхотна сграда има, казаха, че работели по НОИ, има си басейни и там, пък срещу нея има чисто нова детска площадка, това лято е открита.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Jbrul,"западнало" е точната дума за онова което видях тогава дори и парка не беше поддържан,на центъра нищичко нямяше лъхаше на мизерия и безработица от всякъде,иначе пътищата и тогава си бяха ок,даже бяха доста живописни  и красиви :),дано наистина се подобри и да живне градчето
А инак във Велинград най-обичам да отсядам в спа хотел "Селект" голям басейн,има и детски,голямо джакузи,топла минерална вода,страхотна спа зона и нощувката е 140 лв.със закуска и вечеря,като детето е безплатно май само 6 лв.се доплащаше за храна за нея,а една година отидохме дори и с кучето имат си кучешки хотел  :D
*
Алекс, за щастие дори в северозападна България нещата се променят към добро. Бавно и славно както се казва, но все пак да :)
Не знам колко са били добре пътищата, когато сте ходили вие до Вършец, миналото лято поне  Петрохан беше в трапове, сега е "джам" както дочух. Другите маршрути също са с прекрасна настилка и през Лакатник и през Враца.

Градчето се е подобрило и живнало видимо от миналото лято досега само, за преди три години - не може и да се сравнява. Не казвам, че няма какво да се желае още - има..., ама ако живееш там ;) Ако си на почивка само - вече има всичко, което е нужно и то с добро качество на доста добри цени.

Пуснала съм темата не само, за да си споделим добри места, но и да можем да сравним цени за един и същи вид услуги на различни места. За момента поне, във Вършец, който отново набира популярност, но все още не е дестинация за доста хора поради слаба реклама - можеш да получиш същия лукс и качество, като същата категория хотел във Велинград например. Ама на половин цена оттам, че и под нея при престой над 5 нощувки. Просто защото не е толкова популярно място все още и защото като цяло цените в региона са доста по-ниски, а не защото качеството е по-ниско.

Затова и споделям толкова подробно за там. В нашия форум, кой е в процедура, кой с малки деца и луди разходи - за всеки е добре дошло да получи качество на добра цена, не непременно да изръси 1000-2000 за седмица, като има и за по-малко същото. Та дори не е въпросът имаш ли нямаш ли възможност да ги дадеш, аз например имам и за доста повече, но не виждам смисъл да плащам за нещо, което го има и на много по-добра цена при същите условия. Но аз пък обичам да пробвам нови места при разни обстоятелства. Има хора, които не са така, ами държат да си ходят на едно и също място с години (имам такива познати) и на ново място не им харесва само защото е различно, а не, че нещо е лошо.

Та...никого не убеждавам да ходи там, просто опитвам да съм пределно изчерпателна в информацията си по всякакви въпроси, за да може всеки да си прецени дали е за него, или не е дадено място. Бащата на Дани е такъв "модел" например, че за него там е твърде спокойно и трудно ще изкара повече от три дни. На него му дай джангърите по родното море, които мен ме натоварват пък. Хора всякакви и вкусове също  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Аз също съм от хората,които обичат да ходят на различни места,добре,че поне с мъжа ми и двамата обичаме тихите и спокойни места то човек като остарее :lol:...в хисаря съм ходила от най-лъскавия до най-простия хотел,еми в този простия той е от социалистическо време Аугуста се казва много ми допада,имат реновирани стаи и никак не е зле,80 лв.нощувка за двама със закуска,доплаща се около 10 лв.за детето,имат малък басейн,джакузи,басейн с водна пързалка заради който всъщност ходим :lol: и голям басейн спа зоната не е много на ниво има сауна май само,но пък градчето е пълно с заведения в които готвят перфектно и са на ниски цени,имаме си две любими там,а и в хотела да останеш да вечеряш не е лошо имат си винаги вечерна програма и дискотека след това :)
*
В Хисаря имам един любим хотел  http://www.spaclubcentral.com/. Но го ползвам за уикенди в студения сезон и реално - не излизам от него. Градчето не ми представлява интерес от гледна точка на туризъм, а ресторантът на хотела е ОК за нуждите ми. Не съм ходила с детето още там, а иначе - масажистките им бяха добри поне.
Всъщност - аз спрях да ходя по хотели в студа, защото ми е проблем, че не се пуши на закрито никъде. Наемем апартаменти, или вили.Но за топлото време поне - варианти има много  :D

В комплекс "Старосел" също много ми харесва и е супер с деца да идеш, особено лятото. Там е минерален открития басейн също. http://www.starosel.com/hotel
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Сетих се, че съм доволна и от това място в Калофер.
КЪЩА ЗА ГОСТИ ЧАРДАКА
Там празнувахме Нова Година с компания и 60-тия рожден ден на баща ми.
Хазяйката е уникален човек. Готви невероятно. Особено закуските са ми слабост.
Около Калофер има много хубави еко-пътеки, в т.ч. такива за мързеливи туристи, покрай рекичката, с мостчета  :lol:
Като писах лъскави хотели точно спа клуб централ имах впредвид,изкарах един много романтичен свети валентин там,детето явно е било при баба си  :lol: масажистките им наистина са невероятни,а между другото тази година за свети валентин бяхме в РиуПравец по професионален масаж не бяха ми правили от години,имат страхотна спа зона,голям басейн,обслужване перфектно,готвят вкусно,но е доста скъпо,но си заслужава :lol:
*
Еееее,защо затишихте тази тема..... :( Сега е най-полезна ,а инфо няма ново???? Явно всички сте го "ударили" по почивки :lol:!?
/www.mamaibebe.com][/url]
Ето, молим, веднага  :)

На нас ни е любимо - ходили сме и с дете и без дете - http://www.hotelargo-bg.com/index.php?page=about&cat_id=1 

В Рибарица е. От София се стига лесно, бързичко - по магистралата. За няма и два часа си там. Чистичко, уютно, има басейнче, има барбекю на дворчето - ако има мераклии за цър-пър, малък фитнес, безплатен за гостите - да разтоварите от цър-пър, ако има нужда...  :lol:

Не е безбожно скъпо, поне по нашите критерии. Дават кошарка, за който иска - не е нужно да мъкнете. 

Освен всичко останало, мога да кажа и добри думи за отзивчивостта на персонала към нас по-специално  - Малечка беше много малка при едно от ходенията и внезапно както си беше наред, се появи някакъв проблем - рев, писъци, в чудо се видяхме... Хората реагираха светкавично, потърсиха моментално педиатър, живеел в съседство, отзоваха се на мига. Оказа се на почивка човекът - викнаха линейка, дойде от Тетевен за минути...  А беше след дванайсет през нощта.

Накратко, според нас за уикенд (от София) е екстра. Препоръчвам(е).  :D
“A ship is safe in harbor, but that's not what ships are for.”


― William G.T. Shedd
*
Благодаря ви за споделените мнения - вече почнахме да ги обикаляме по малко :)

В Ата Спа във Вършец сме били и преди. Но сега вече с малко тичащо детенце, е съвсем различно :) Бяхме по време на 3те почивни дни около 22 септември. Хотелът беше пълен с деца и голяма веселба падна за малчуганите (пък и родителите са щастливи, когато децата се забавляват).

Във Вила Марк в село Краево край Ботевград ходихме този уикенд. Страхотно местенце дори за мрачно есенно време :) Интериорът и екстериорът са изпъстрени с различни интересни ретро предмети, които Мони с интерес проучваше - шевна машина, менче, телефон с шайба, пишеща машина, каручка, съд за биене на масло...



   La vita è bella
Във Вила Марк в село Краево край Ботевград ходихме този уикенд. Страхотно местенце дори за мрачно есенно време :) Интериорът и екстериорът са изпъстрени с различни интересни ретро предмети, които Мони с интерес проучваше - шевна машина, менче, телефон с шайба, пишеща машина, каручка, съд за биене на масло...
Руми, радвам се, че ти е харесало :P
*
Повдигам темата.Идва лято и всички си мислим за море.Давайте идеи за почивка с едно щъкащо дете на година и няколко месеца.Предпочитам по на север аз лично и ще е някъде края на юни началото на юли, не по-късно.

*
Съкратихме напоследък пътуванията до еднодневни екскурзии. Ето къде ни хареса:

Едното местенце е Костенец - до село Костенец има лесно достъпен и красив водопад, а съвсем наблизо е и спа хотел и ресторант "Езерото" http://www.ezeroto.com Има езеро с животинки за радост на децата и вкусно хапване. Не знам как е хотелчето за нощувка, но отвън изглежда добре.

Другото място е до Дупница, нарича се парк Рила. Има много катерушки, люлки, пързалки. Отново животинчета, езеро с водни колелета. За лятото има басеен комплекс. Мисля, че има и някакъв вариант за нощувка.



   La vita è bella
Маги, ако по на север означава доста на север, бих ти препоръчала Крапец. Тихо и спокойно село, плажа до къмпинга е разкошен. Предвид,че сте със щъкащо детенце препоръчвам къща за гости Саша. Били сме там с малката.
*
Нати, точно Крапец ми се ще да отидем.Ще погледна тази къща за гости.Аз за разлика от повечето българи обожавам северното черноморие и спокойствието там.Ходила съм в Крапец като дете на лагер и имам много прекрасни спомени :)

*
Аз от Крапец само затъване в дюните и зверски изгаряне помня  :lol:
*
За Крапец само трябва да знаете, че на плажа се ходи с кола. 
Освен къщите за гости, Хотел Яница е много добър, само че трябва да се резервира отрано. В Яница има хубав ресторант, допреди две години беше на практика единствен в селото ако не броим полу-домашните капанчета за картофки, цаца и шопска салата.

За семейства с деца съм чувала да хвалят Топола Скайс и други някакви комплекси около село Топола. Не съм ги пробвала, не мисля че имат плаж, а и не мога да им простя как грубо застроиха спокойното селце и съсипаха пейзажа.

На Бялата Лагуна е застроено без план и мисъл, но се намират хубави места - Роял Бей има собствено изкуствено насипано плажче на изкуствено направено заливче, което се е получило изключително добре, красиво, чисто и спокойно за малки деца. През юни и цените им не са твърде високи. За хранене - ресторантчето на къмпинга е добър вариант.



*
Не съм много запознат със Севера,а и не съм му голям фен/разбираемо/ :lol:,но фаворит ми е Балчик.В края на сезона е уникално място! Много е романтично. :D  Заради усещането там,преди десетина години пропуснах концерта на Пърпъл / автентичната група/ в Каварна  :?. Балчик не ме "пусна"..... :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Я каква тема имало.....
Нямам любими места, защото за последните вече 13 години не сме ходили на почивка. Всяка отпуска е била за изследвания, процедури. А сега с връщането на кредити, скоро не се очертава почивка.
Обаче по принцип съм фен на обиколка по манастирите, пещерите и исторически места. Мадара е уникално място, Каварна, Болата също. Като живяла като дете близо до Северното черноморие съм омагьосана от него. Обожавам и Пирин и Рила. С две думи много обичам да пътувам, да снимам но за съжаление не мога.
А темата е интересна, точно преди процедурата отскочих с майка до Бегликташ. Но нас ни е близо.
*
Е,Стоека,ти сега с този Св.Влас си на постоянен курорт. :lol: :lol: Не се оплаквай....Я виж Елфата как си трае и младее,от тази постоянна почивка. :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]