0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Месечна тема - март
« Отговор #60 -: Март 13, 2014, 06:00:31 am »
за храните:

http://monitor.bg/article?id=421348

вчера към 16:30 минавайки покрай една детска градина дадох път на един татко, който явно вземаше детето си от там
малкия стискаше пакет зрънчо с две ръце /беше голям почти колкото него самия, а таткото пресичайки му тикаше вафличка /държеше пакет вафли/ в устата :)))
все още се впечатлявам от такива неща
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Месечна тема - март
« Отговор #61 -: Март 13, 2014, 08:31:18 am »
А сега де - да взема да направя анкета кой е виждал наживо подобно нещо  :lol:  :lol:  :lol:


Мога да ти покажа почти същата, без биба в уста :)
Re: Месечна тема - март
« Отговор #62 -: Март 13, 2014, 10:46:04 am »
А сега де - да взема да направя анкета кой е виждал наживо подобно нещо  :lol:  :lol:  :lol:


Мога да ти покажа почти същата, без биба в уста :)


Хахаха! Анкетата ще е със снимки:)))))))))))))

Аз нямам такава техника все още у къщи, та нямам снимков материал! С настолен съм и на клавиатурата бутоните май не се вадят толкоз лесно  :lol: или дребното просто не се е пробвало!
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #63 -: Март 15, 2014, 13:11:45 pm »
Надявам се всички дечица са здрави вече! Дано всички притеснения са зад гърбовете ни!

Ние сме в къщи, още кашля, но се надявам да сме на оправяне. Какъв беше този вирус не зная, но страшно протече и за малки и за големи.
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #64 -: Март 15, 2014, 21:16:12 pm »
Моята фурия оздравя, пожелавам го и на другите дечица!

Днес в това прекрасно време направихме страхотна разходка до Бистрица. Сутринта бая умувах къде да я водя и като се сетих за парковете, колко ще са гъчкани, отказах се.
В Бистрица се настанихме в една градинка, чиста, само ние си бяхме. Три майки и 4 деца :D Всичко беше добре, докато не дойде една майка с дете на около 2 годинки. Детенцето нещо не беше добре, не можах да определя какво му е. Много искаше да играе с нашите моми, но майката не та не. Крещеше му да си играе сам в пясъчника, даже му нареди, че ако до две минути не започне да си играе ще го прибере. То продължи да напира към нас, събра му играчките и го прибра.
Стегна ме буца в гърлото, не може да нареждаш на две годишно дете да играе и да му крещиш, даже го напляска по дупето... То така никога няма да се интегрира...

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - март
« Отговор #65 -: Март 18, 2014, 10:10:42 am »
Джам, прочетох за храните. Това са отдавна известни неща, има толкова много изследвания, доказващите вредата от трансмазнини, аспартам, глутамат.... И нашите "специалисти" го казват. А какъв е ефектът? Защо просто не ги забранят тези боклуци да се ползват, а ми пишат нонстоп колко е опасно  :? Ние с мъжо, щото нали все много четем (и в това са ме обвинявали, сякаш е нещо мноооого лошо), сме се пробвали да ги кажем тези неща на приятели, роднини. Ами все едно се удрям в стена всеки път. От сега се опитват да подаряват на малкия Фафли и близалки.
А за маргарините - баба ми на стари години стана набожна и започна да пости. Три пъти в седмицата и през големите пости ядеше основно маргарин за закуска. И постепенно започнаха да и се губят моменти, докато умът и остана в минали спомени и само понякога включваше какво се случва сега. А беше умна жена, четеше, излизаше с приятелки. Не казвам, че е само от маргарина, но за себе си съм убедена, че има голям принос. Имам приятелки, които дават маргарин на децата си вместо краве масло. Някои - заради цената, други - защото се мажело по лесно на филията?!

Да се оплача, при нас е яко ветровито и излизаме само за малко. Ама дърветата се гънат чак. Малкият се нерви и си иска разходката и го разбирам детето, ама ще ни отвее навън. Преди да имаме бебе, не бях обръщала внимание на вятъра  :lol:

И да завърша с нещо хубаво - миналата седмица празнувах първия си рожден ден с малкото ни слънце :) Най-хубавият ми рожден ден, с най-прекрасния подарък! Живи и здрави да са ни децата и да растат щастливи и добри, а тези от нас, които още се борят, скоро да гушнат своите малки съкровища  :crossfingers:


*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема - март
« Отговор #66 -: Март 18, 2014, 11:08:18 am »
Бебе, честито на патерица, още много такива хубави да празнуваш!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Месечна тема - март
« Отговор #67 -: Март 18, 2014, 12:46:54 pm »
Привет!
Завърнахме се от няколко дневна "селска" почивка  :wink:
Айде сега завиждайте ми благородно  :lol:

За сетен път се убеждавам колко по-лесно се отглеждат деца на село! Врътнеш ключа на входната врата на двора и го пуснеш навън  :wink: Докато не се е усетило, че може и през оградата да изчезне навън  :lol: Заведохме го на лозето и нашия: "мамоооооооо, кал" :))))))) И аз му казвам: така е на село - има кал, сега си селянче:))))))))) И Злато вика: Аз съм селянче, аз съм селянче!!!!!!!!!!!!! Ако знате какво удоволствие ми беше  :lol:  :lol:  :lol:
Ходихме на разходка около село - все навън беше! Бузите му червени, та го пипах да няма температура чак! Хвана го мартенското слънце и вятър и бузките му червенеят, а очичките му греят!
Лелееееее, чак на поезия ме изби  :lol:  :lol:  :lol:

И за капак - вчера ми вика: Мамо, не искам ходим си в Бургас! Хахахаха!

Пожелавам ви слънчев ден, здрави и усмихнати бъдете всички!
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #68 -: Март 18, 2014, 15:45:14 pm »
Момичета, давате ли синтетични витамини, коластри, рибено масло и др.? Бронховаксом и подобни пробвали ли сте? Повечето родители около мен дават и вече започнах да се чудя дали не изпускам нещо  :( Зная мнението на д-р Бърди и не съм се замисляла да давам, но вече съм готова и това да пробвам. Педиатърката ни също ги намира за съмнително ефективни.

Всяка рецепта със зъби от акули и от кондор перце, която е сработила някъде, ще ми е полезна  :wink:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - март
« Отговор #69 -: Март 18, 2014, 15:58:45 pm »
Заведохме го на лозето и нашия: "мамоооооооо, кал" :)))))))

 :lol:

ех, наистина завидях! :) това ми е мечтата, ама няма много къде да я реализирам...

midge, аз давам чат-пат само Омега-3 сиропче (Ескимо Кидс), Саностол или мултивитамини за деца. предимно през зимата.
сестра ми разправя, че френските лекари дори и витамини не предписвали, камо ли разни "илачи", дето им вика Бърди.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #70 -: Март 18, 2014, 16:02:12 pm »
Заведохме го на лозето и нашия: "мамоооооооо, кал" :)))))))

 :lol:
ех, наистина завидях! :) това ми е мечтата, ама няма много къде да я реализирам...
Имаме лозе на село, може да те уредим с една мотика  :lol:

Re: Месечна тема - март
« Отговор #71 -: Март 18, 2014, 16:25:03 pm »
И наш Гошко в събота беше на село с баща си. Докато възрастните работили, той им демонстрирал лъвски скоци, като твърди, че прескачал по 7 реда /лехи/, приготвени за садене на фасул. Че чак се обзалагал колко може да скочи и баба и леля му дължали 50 лв. :) Докато те спирали да "почиват" били принудени да играят на пиян морков с него. Голям кеф.
Следобяд с едно съседче яхната колелата да се състезават по нашата улица, която за радост не е оживена, особено през почивните дни. В неделя сутринта се оплака, че му били "схванати" краката и аз като се поразбудих, се усетих, че това е мускулна треска. Цял ден пъшка и тътреше крака, особено като се изправи след като е клечал дълго време да играе на пода с количките и строителите. Много беше сладък и забавен. Но ми направи забележка, че съм съобщавала "така някак с лека усмивка" на баща му, че има мускулна треска, а пък него видите ли го боляло и нямало нищо смешно в това.
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #72 -: Март 18, 2014, 16:59:03 pm »
midge, от две години зимъска моите са на мед и ябълки, плюс който каквито други плодове обича и да чукна на дърво не са боледували или изкарват по нещо за 2 дена. Преди съм давала AdLiquid For kids...

За селото и аз завидях, не че нямаме, ама къщата е пуста и занемарена  :(, вече няма кой да я поддържа... Баща ми си ходи лятото, да се грижи за градината, но къщата вътре си е мизерия и не е като да останеш да спиш...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #73 -: Март 18, 2014, 17:04:27 pm »
Мед и ние бая консумираме, дори се чудя колко е много. 3 - 4 чаши чай на ден с по 1 лъжичка мед пие, когато е в къщи. Плодове яде - ябълки, портокали, мандарини и банани зимата. По малко от 2 плода на ден не пада, като е у дома и повече.

Хоуп, и ние имахме "мамо, какво беше, мускулна преса ли се казваше?"

Благодаря ви за мненията! Дано и други се включат.
Re: Месечна тема - март
« Отговор #74 -: Март 18, 2014, 17:21:33 pm »
Да, те миличките сега разбират какво е това мускулна треска и им е много странно. Ще я имат най-много по 1-2 пъти след зимното обездвижване и след това - ела да видиш. И по цял дене да вършеят няма да има ни умора, ни "преса". Здрави да са, да лудеят! Аз сега се усещам, че нямам търпение да го забера от детската градина, че да поиграе малко в махалата, докато се стъмни. Чак на мен ми се приповдига настроените от тази перспектива.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - март
« Отговор #75 -: Март 18, 2014, 18:52:51 pm »
Ние кал си имаме в изобилие :) Ако някой му се копае - да заповяда, че и без друго няма кой да ме остави да вляза в градината. И разни добитъци по комшиите - на всичко маха за здрасти сладурчето. Виж нямаме си МОЛ-ове, примерно, та му е забавно като го заведем. А в метрото в София как се кефи като се вози :) Много му се радвам, как се забавлява от прозаични за нас неща. 


*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема - март
« Отговор #76 -: Март 18, 2014, 20:25:12 pm »
midge,аз давам и на двамата Мултилак (синбиотик ).На Никола давам и билкови капки Имуно формула (Ехинацея, астрагал, черен бъз, Чесън) - той Септември,Октомври и Ноември беше през 2 седмици с кашлица и сополи и в края на Ноември ги започнах и държеше фронта до преди една седмица (май херпангина се оказва,че е направил).
На Жорето давам хомеопатия - преди градина Енгистол,след градина Грип Хил (по 2 таблетки).Да чукам на дърво,не помня кога последно е бил болен,но поне 2 години има .

Никола вече е добре .Голям ужас изживяхме .Първо този гърч и после - 7 дни беше с температура и също толкова време не искаше нито да яде,нито да пие ,само на кърма изкара .Отслабна много.От Неделя вече е добре и яде и пие и цока  :lol:.
В Сряда се самоизписахме от болницата,защото там освен да му дават АБ и да ми дават нещо за температура ,когато си поискам,друго не се правеше,а на детето там не му беше никак добре.Вечерта ,преди да си тръгнем,ни преместиха в друга стая с дете,което цяла вечер кашля и сопола му висеше нон стоп(то само това му липсваше на Никола ,да лепне още нещо).На сутринта ,майката реши,че ще си ходят и като се започна един скандал от проф.Литвиненко.Този човек не знам дали е добър в областта си,но за мен не е нито лекар,нито човек!Започна да крещи,че не можела така да си тръгва,трябвало да седи 3 дни,за да му дадяли на него пари по клиничната пътека.Детето беше с адски болки в ушите и кашлица и сополи,а те там нямат УНГ и съответно няма смисъл изобщо да е там.И майката това му казва - ние за тук ли сме и той -НЕ ,ами защо да седим -за да си получа парите от пътеката.Просто не можете да си представите за какво грозно,гнусно и нагло държане ставаше въпрос!В крайна сметка няма как да я задължи и като разбра,че все пак си тръгва,каза накрая да отиде поне 2 седмици след като детето е здраво за едно ЕЕГ,защото не се правило на болни деца.От там аз като чух и като скочих-точно същата сутрин направиха на Никола(за щастие няма отклонения и не се налага да го повтаряме като е здрав).Питам го,защо тогава са направили на моето дете сега -ми за да си вземем парите .Ами ,какво да правя в тази болница повече ми кажете.Да не говорим как ми се навика,че съм го кърмила ,с което съм му залъгвала глада и как така аз не мога да го накарам да яде друго.На Никола устата му е пълна с афти и езика също.Само ,който е имал тази гадост,знае колко много боли.Как да яде детето ?В Четрвъртък го водих при д-р Мангъров ,та човека каза,че това е вирус (както и си мислех аз),а не бактериална инфекция и от АБ няма смисъл,само му създава проблеми(раздриска се от него).Та го спрях ,то и без това го пи към 5 дни.Веднага спря да  ака.В нас оправихме афтите за 2 дни и детето прояде и пропи.
<br />
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #77 -: Март 18, 2014, 20:51:13 pm »
Ох, Зори, голям ужас сте изживели. Дано е в миналото и да няма повече драми. Да става и Никола като бати. Ще ги прочета тези, които даваш на Жорето.

При нас, реално погледнато, януари и февруари изкарахме пълен месец на на градина, което не се беше случвало, но след това какво става не зная. В къщата сме 5има (4 възрастни + Тео) и окапахме 5 от 5 - майка и татко с ларингит, като усложнение, аз с бронхит, само мъжа ми изкара на аспирин и колдрекс, но с температура и кашлица... Може и вируса да си беше кофти, но така не бяхме боледували никога. Това ни е 5ти (поне) ларингит, но такъв не бях виждала. За профилактика никой не се ангажира с нищо, единствена профилактика е ограничаване на вирусите, което как да стане?!?!

Кал и камъни и при нас бол, но и тези печки зимата... само пепеляк и дим.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема - март
« Отговор #78 -: Март 18, 2014, 20:54:26 pm »
Никола направи един ларингит Октомври и един Ноември и после го започнах с Имуно Формула и от тогава не е правил,не знам от тях ли.
<br />