0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Месечна тема - март
« Отговор #140 -: Март 23, 2014, 05:51:25 am »
то хубаво да е замразен йогурта, ама колко е йогурт
моите деца категорично отказваха да ядат кисело мляко до преди 2 години, когато започнах да купувам прясно от една мандра и да подквасвам вкъщи
за така съм съгласна- мляко, с плод, по желание малко мед отгоре- и аз го обичам
всичко друго е компромис
в София е друго- в бизнес парк-а например има заведение за био храни- предлагат страхотни неща, сред тях и кисело мляко с мюсли и плодве, ама на място правено
струва достатъчно, за да е истинско /ама пак кой би гарантирал/
знаете, моите деца не ядат доста от нещата, които се позволяват на другите деца /зрънчо, чипс, желирани бонбони и т.н/, въпреки старанието ми да се хранят разумно, Стефания е 30 кг, а сестра й 27 /съответно на 7 и 5 години/, Стефания искат да я вземат на състезание по таекуондо, защото се справя много добре, но уви е 4 категории по килограми над децата на нейния ръст, което автоматично означава, че няма как да се бори с деца с две глави над нея :(((
сега се чудя и се мая как да им оорганизирам храненето, за да успеем да влезем в някакви по-прилични норми
за съжаление се очертава и те като майка си постоянно да си броят хапките и храните, които консумират
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Месечна тема - март
« Отговор #141 -: Март 23, 2014, 07:41:28 am »
при нас си вече ни става традиция-в неделя на пикник на полянка до реката , някъде извън града -места колкото иска човек .Само да е топло , да не вали .Занимания има за Калоян- рита топка ,рови из пръста  ,събира пръчки , палим огънче за скара  , аз  нося и нещо сготвено  и няма как да се  дразня , че някой му предлага нещо .

Съседчето , също не искаше дълго  да яде готвено -  дошло по-голямо дете  , яло супа  и малчугана и той проял , вече с апетит ,  като преди това дълго карал на филийки , баница ,саламче. Примера от по- големите е заразителен .
Хляб аз също не предлагам, освем ако сам не поиска.Случва се да яде само филия с "лутеницата на баба  "с кашкавал , сирене  - ама нали е домашна му давам.
Ние от години ядем само домашно заквасено кисело мляко  .Ядем много кисело  мляко и айрян и малкия и ние-  спочти всяко хранене.

Аз взе си мисля , че малките дебелят от сладкишите .
мини , ти си ги изключила от менюто , какво да реорганизираш  , да не би тестяното да е в повече  и да трябва да белтъчна храна да наблегнете повече .
« Последна редакция: Март 23, 2014, 07:43:39 am от nimika »


*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #142 -: Март 23, 2014, 08:24:08 am »
то хубаво да е замразен йогурта, ама колко е йогурт
 /color]

Хич не ми е минало през ум, че за 3лв/100мл може да не е, ама знае ли човек  :lol: Ще наблегнем на домашното.
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #143 -: Март 23, 2014, 11:07:53 am »
ето поредния пример за това, че не само храненето е важно, а и гена. познавам на мини децата, познавам и нея, знам че не ядат боклуци, напротив, знам и колко ядат, но ето как са с килограмите. за моите писах по нагоре. те също не ядат боклуци, дори почти никакви сладки неща, нито купени нито домашни, само шоколад 1-2 пъти седмично по 2-3 блокчета. всичко друго са плодове, готвено, зленчуци и т.н.
Така, че понякога наистина не зависи от нас, правим каквото можем все пак. :)
моята деси е 137 см. висока и тежи едва 25 кг.

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - март
« Отговор #144 -: Март 23, 2014, 19:42:22 pm »
Като малка постоянно настояваха да ям хляб, а аз мразех това и много добре си спомням как си казвах, че като имам деца няма да ги карам да ядат насила.

Понякога Боби сутрин рано не иска да закусва, ами.. не го насилвам. Ще яде, когато огладнее. Няма да вървя след него с филията и да стресирам и него и себе си. Антъни пък иска да закусва задължително  :D. Той става и сам  си прави препечена филия с масло.

Моите  хапват  много сладко, но са  слаби. Бобката е на 7 персентил по килограми, а Антъни 15.
Но те много се движат - карат колела, ритат топка, учат се на тенис,  цяло лято ги водя да плуват. В Канада и зимата ходим да плуваме. Много са активни.
Иначе по гени, не би трябвало да имат проблеми с килограмите.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - март
« Отговор #145 -: Март 23, 2014, 21:46:16 pm »
Но те много се движат

май тук се крие един от ключовете към бараката. моят син, дето за две години не наддаваше изобщо, сега е качил 1 кило откак тръгна на училище. не е лесно по цял ден да седиш на стол и да не се движиш изобщо.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема - март
« Отговор #146 -: Март 23, 2014, 23:27:11 pm »
Джам, моя откак тръгна на училище, напълня доста. Нямат спорт така, както е в градината, отделно в тъпата им лавка имат донъти, дето той тайно от мен си ги купува и ей го, корема изхвръкна. Иначе ходи на спорт, карате, футбол, не спира да се движи, нон стоп търчи на нейде. И въпреки това не мога да му намаля корема и това си е :?
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #147 -: Март 24, 2014, 08:32:58 am »
На лято Гане  :D
Аз сега те чета и си викам, ще си купува тайно донати а! Я с храна от къщи и без пари  :lol: Почти съм сигурна, че това ще е невъзможен вариант де  :D
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - март
« Отговор #148 -: Март 24, 2014, 08:54:34 am »
Това с училишната лафка няма спасение, някак децата трябва да разберат вредата от този тип храна. Това става едва в по -късна възраст. Сигурна съм Гане, че той ще те моли да му правиш домашна храна в един по-горен клас. Газираните напитки също са голям проблем.
Тук масово децата пият кола, фанта и др, и моите не могат да разберат защо аз не им давам. Няма как да пощрявам поглъщането на въглероден двуокис :). Той и баща им беше пристрастен към газираното, но вече не е.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Месечна тема - март
« Отговор #149 -: Март 24, 2014, 11:14:04 am »
Точно вчера обяснявах защо аз не разрешавам карамелени близалки всеки ден. Пък на Тошко майка му му купувала и той ядял. Понеже вчера обещахме „награда“ каквото тя си избере и каквато ще я зарадва. Първо поиска да е лято и да е на плажа :lol: . После реши, че иска карамелчето на клечка. Купихме и още има от него, понеже си го яде на части. Ама а кажете как да обясня, че на Тошко и Петя (дето е година по-малка) редовно им купуват, пък аз не искам. Не става да кажа, че майка им е тъпа, щото ще го изпляска на всеослушание. Пък са в една група с момчето, играят заедно след градина. За сега минавам „тя е майката - тя решава, както аз съм твоята майка и аз решавам“. Май хич не правилно така ама .... за сега това.
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #150 -: Март 24, 2014, 11:34:55 am »
Пете, аз обяснявам, че това не е полезно, защото е направено от еди какво си, което вреди на зъбите, на стомаха и т.н. Т.е. винаги съм се опитвала да дам логично обяснение, обосновано разбира се и подходящо за възрастта. Моите вече знаят за различните оцветители, консерванти, Е-та и т.н., но като бяха по-малки, например на Деси веднъж на 3г. за едни кубети като се тръшна, защото видя в градинката дете да ги яде, не че знаеше какво е. Та, купих й, опита ги, сама отказа да ги яде, защото са гадни, но тогава й обясних за чук и пук, че развалят зъбчетата, ще я заболи и коремчето и те така. Вещица съм аз :lol:
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #151 -: Март 24, 2014, 11:52:01 am »
И аз обяснявам за вредата и какво могат да направят близалки, желирани бонбони, чипсове, зрънчовци и т.н. И явно съм много убедителна, защото Алекс не е яла в живота си нищо от изброеното. Даже на другите деца обяснява колко са вредни тези неща, като реши някое да я почерпи.
Относно сладоледите, загледах няколко машини за сладолед в амазон, поне като яде, да знам че не е с хидрогенирани мазнини, незнайни подсладители и всевъзможни оцветители.

А майките, които позволяват тези неща, просто не ги коментирам пред детето. Ако ме попита, казвам, че няма нужда да се сравнява с другите деца и че ние с баща й се стараем тя е здрава и да получава само най-доброто.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Месечна тема - март
« Отговор #152 -: Март 24, 2014, 12:47:43 pm »
Абе уж знае, че са вредни. И още като по-малка отказваше почерпка с разни сладости, защото „щъ ми станат куту на Мишу зъбити“. Мишо е вуйчо ѝ, който още преди да тръгне на градина Ники, се беше захванал да си прави зъбите и беше останал само с резци. И при едно идване у нас показа на малката какво става с развалените зъби. Та тя си го знае, ама пусти стаден механизъм .... Напоследък най-честото нещо, което повтарям е - „не се сравнявай с другите“. Най-общо казано де.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Месечна тема - март
« Отговор #153 -: Март 24, 2014, 13:10:35 pm »
- Мамо, ние нали сме семейство?
- Да Мите, семейство сме!
- Защо тогава не си купуваме семейна опаковка "Орео"!?
- Защото разваля зъбите и не може да се измият!
Подариха им след време, показах как изглеждат зъбите, измихме ги и след това
един дядо пред залата за карате се опита да го почерпи, каза Не Благодаря!
Още по-лоша бях, обясних им, че тази реклама с момиченцето и таткото с тези бисквитки
има продължение което никой не показва и тя е как го боли зъбче пред кабинета на д-р Михайлова!
Да, много по-трудно е, да се купи банан или ябълка преди тренировка!
Вероятно когато имат джобни, ще си купуват и такива неща, но според мен ще имат едно на ум.
Самия той се измъчи много с тези постоянни посещения при зъболекар и болките които изтърпя.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #154 -: Март 24, 2014, 13:16:05 pm »
Мише, и на мен ми беше голям дерт това като имат джобни дали няма да ми иде целия напън по дяволите, но да ти кажа за сега не е. Вижда се резултата. Деси има джобни за училище, ами нищо не харчи, за 6-7м. си е купила веднъж едно пакетче солети, два пъти печен сандвич с кайма, че била гладна и веднъж някакъв бонбон с пластмасова кутийка, който се търкаляше в раницата и сама си изхвърли в къщи. Обясни че всички си купили и на нея й било любопитно и си взела, но бил много гаден :lol:
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #155 -: Март 24, 2014, 15:03:58 pm »

Според мен все някакъв ефект има от многото обяснения защо някои неща са вредни и не трябва да се консумират. Наскоро бяхме в едни познати, които сипаха на детето кока кола. Обясни им как не може да пие, защото е вредна, особено за децата, попита  "ама вие не знаете ли, че в колата има кофеин? , все едно кафе да ме почерпите..." Чак ми стана малко неудобно от хората, които, това имаха - това предложиха...
А иначе, това, че знае колко са вредни, не му пречи понякога с най-миловидния глас да каже "мамо, моля те, измисли ми някакво малко боклуче да хапна..."



*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #156 -: Март 24, 2014, 15:32:45 pm »
Неда, това с боклучето е за темата с бисерите.  :lol:
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #157 -: Март 24, 2014, 15:56:34 pm »
На моите и в детската градина им обясняват за вредните храни, поне на Елена. И Стефан като поиска сок и аз като кажа, че няма и тя казва, "Нали мамо, сока е вреден?" и за разни други неща казва, че са вредни, но после тихичко добавя, ", ама нали понякога може"  :lol: В градината ги хранят здравословно и по малко, че парите не стигат... Най нездравословното е "Корни" за закуска. Иначе им дават кисело мляко с мюсли, което децата масово отказват да ядът.

Стефи, аз мислех, че Стефунът ми е кльощав, но твоите го бият в това отношение. Той е 110 см и 17 килограма и като го съблека да го къпя, ми то само кокали стърчат, покрити с кожа. Една вечер, му гледам три прешлена на гърба ожулени, и го питам, падал ли е, а той просто се бил пързалял легнал по гръб. Панталони му накупих за лятото за 2 годишни, че да му стават на талията, иначе гледам да имат регулиращ се ластик с копче, че все му падат.... Иначе за яденето, което му харесва го яде в прилични количества, иначе може и гладен да стои, сутрин в колата му е ритуал да изяде 2 обикновени бисквити, и не се спира да търчи. Ели е по в "норма" 22 килограма, на 117 см. Но тя е на периоди, на моменти е по пухкава, на моменти дърпа на височина и поотслабва...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #158 -: Март 24, 2014, 16:11:37 pm »
ооо Гери, говори ми, на нас дрехите са ни голям проблем. Всичко е или широко или късо :lol:
а ако ти кажа какъв размер бельо носят - едната носи за 4г., а е на 7 г., а другата за 2 г., а е на 5 г. :lol:
« Последна редакция: Март 24, 2014, 16:19:46 pm от StefiZ »
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #159 -: Март 24, 2014, 17:05:59 pm »

Стефи, аз мислех, че Стефунът ми е кльощав, но твоите го бият в това отношение. Той е 110 см и 17 килограма ...
Ооооооооооо, има още много хляб да не ядете, за да ни отнемете първото място. :lol: Баткото е 117 см. и цели 15 кг. :wink: Яденето е направо мъка с него. Иначе енергия и инат има за трима.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери