0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #220 -: Април 01, 2014, 14:14:48 pm »

Мдааа, историята се оказа дори малко по-сложна.
Преди малко ми се обади лично сестрата да ми се извинява, че вчера ми е причинила това неудобство.
В петък таткото на едно от болните деца подал сигнал в Агенция по храните и в РЗИ - казал - отровиха ни децата в ДГ. Два дни им висели на главите, писали доклади, обяснения, и т.н. За това не можела вчера да поеме отговорност с приемане на детето без бележка.
Друг е въпроса, че ми стресираха детето...Снощи разказваше на играчките си как му се "случило нещо много неочаквано - не го искали в градината, щото не сме ходили на лекар". И тази сутрин пак ме пита - днес нали ще ме приемат?



*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #221 -: Април 01, 2014, 14:19:36 pm »
Неда, така е, бележката е "неистинска", но аз със същия успех, мога да кажа на лекарката да ми напише, че детето е здраво, нищо, че покашля още или нещо от сорта. Ама болнични няма и няма кой да ми ги гледа и си ги мъкна в офиса, така че като преценя, че е достатъчно здраво да ходи на детска, ходи, от там разбира се си запазват правото да ми го върнат дори същия ден в който съм занесла бележка. Аз поне не съм си взела подпечатани бележки, както предлага Джам и си водя децата на преглед като се разболеят, нищо че вече в 99% от случаите знам каква диагноза ще им сложи лекарката и какво лечение ще им предпише. А и в крайна сметка и ти си преценила, че детето е добре и си го завела на детска градина, без да го прегледа лекар... Не се заяждам или нещо такова, просто такива са правилата, колкото и нелогични да са понякога...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #222 -: Април 01, 2014, 14:40:27 pm »

Гери, дори през ум не ми е минало, че се заяждаш ;)
Просто си търся някакво логично обяснение на цялата безумица (според мен).
Затова и ви разпитвам, все пак аз съм "новак" в системата с ДГ -първа година ни е.
Преди това, в частната, имаха лекар, който ги преглеждаше всяка сутрин, никога не са ми искали бележки от педиатъра, нито за диагноза, нито, че е здрав.



Re: Месечна тема - март
« Отговор #223 -: Април 01, 2014, 14:45:42 pm »
Неда, ситуацията е била изненадваща за тебе и неочаквано е създала неудобства. Иначе е банална. Не се ядосвай. Лошото е, че се спазват формални изисквания, а не се прилагат правила, които наистина да се грижат за здравето на детето. А това, че си говори на играчките и пита дали ще го вземат днес в градината е защото е впечатлителен и много умничък, така че не пропуска никоя ситуация, без да навлезе навътре в нея и да я "анализира", така да се каже. Не вярвам да е толкова стресиран чак, не си слагай сега и тази тревога на сърцето. Важното е, че му е минало бързичко. И нашето момче изкара скоро стомашен вирус, но при него беше със силни болки в коремчето и висока температура няколко дни, накрая почна и разстройство - доста неприятно преживяване за малкия, а и нас ни разтревожи този път.
Re: Месечна тема - март
« Отговор #224 -: Април 01, 2014, 15:39:11 pm »
Имам молба към столичанките - дайте малко информация как става движението по "Цариградско" предвид ремонта, който слушам, че е започнал. Има ли големи задръствания? Започнал ли е и ремонта на "Никола Мушанов", за който също съобщават, и ако някой е пътувал по него - също са сподели как са нещата. Утре ни предстои обиколка по лаборатории, клиники, и все ще сме в гонене на уговорените часове, та ми се ще ако може да си предвидим поне приблизително необходимото време за придвижване по тези два булеварда.
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #225 -: Април 01, 2014, 15:47:19 pm »
по цариградско няма проблем, но не знам за Мушанов, дано някой по-запознат се включи :)
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #226 -: Април 01, 2014, 15:48:12 pm »
Мога да споделя за ремонта на Н. Мушанов - започна от събота и си има задръствания, ако човек бърза е доста неприятно.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - март
« Отговор #227 -: Април 01, 2014, 15:54:50 pm »
Това с изследването за хламидии направо ме уби.
Почти като виц звучи

Не ми го побираше умът как така на малки деца - хламидия
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - март
« Отговор #228 -: Април 01, 2014, 16:01:11 pm »
по цариградско няма проблем

е как да нема, ти кога минава от там последно? сутринта южното платно беше задръстено от полиграфическия до плиска

тук пише какво е положението:
http://www.segabg.com/article.php?id=692883
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #229 -: Април 01, 2014, 16:09:53 pm »
А при нас правилата за достъп на болни и здрави много се неглижират. Отсъствахме месец, с бележка от педиатъра, и никой не ми поиска контактна бележка или такава, че е здрав, като го заведох вчера. Карантините в нашата градина не отменят тържества или допълнителни дейности. Дори предната седмица бяха на лагер, при положение, че 2 от 4 групи са с карантина Варицела  8O
Дори съм ги западзряла, че сестрите от яслата (едната и лаборант при периатърката ни) пишат бележки за отсъствията на децата. Имаха драма с наши летни отсъствия, за периода, за който не се отсъства по домашни причини и ме помолиха да им донеса бележка от педиатър. Аз отказах, защото детето си беше здраво и казах, че ще си платя дните. Дойде време за такса и отсъствията бяха извинени. Никой не можа да ми отговори как стана така...

Аз се ядосвам, че е така, Неда, че е обратното, но нищо не можем да променим.
Re: Месечна тема - март
« Отговор #230 -: Април 01, 2014, 21:42:01 pm »
И какво сега - като е 1 април - няма да пускате априлска тема ли  :lol:

Отивам да пускам нова тема, а тази - моля заключете  :wink:
*
Re: Месечна тема - март
« Отговор #231 -: Април 01, 2014, 22:22:59 pm »