0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #120 -: Февруари 25, 2014, 12:15:17 pm »
Благодаря за подкрепата, но засега напускам темата. Желая ви да гушкате сладки бебчета на термин :)



   La vita è bella
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #121 -: Февруари 25, 2014, 12:39:03 pm »
Румяна  :bighug:

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #122 -: Февруари 25, 2014, 13:27:08 pm »
Ех Руми ... :( :bighug:

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #123 -: Февруари 26, 2014, 06:58:25 am »
mira_mimi много ти благодаря за информацията за Сигридов.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #124 -: Февруари 26, 2014, 08:59:22 am »
Руми  :bighug:

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #125 -: Февруари 27, 2014, 07:28:35 am »
Здравейте, бъдещи мамчета!

Да побутна темичката с малко размишления на тема съхранение на стволови клетки.
Какво мислите по въпроса? Планирате ли да съхранявате след раждането на бебо.
Аз до скоро мислех, че струва около 2000 лв., но един колега ми каза, че било към 5000 лв.
Имало и варианти за разсрочено плащане.
Още нищо не съм проучвала обаче.

Хубав ден желая!

P.S. Руми, много съжалявам  :( Горе главата обаче и отново напред ....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #126 -: Февруари 27, 2014, 09:51:06 am »
Аз се бях навила за стволовите клетки и мислех да убеждавам съпруга ми, знаейки за цена около    3 000 лв. Смятам по принцип, че си заслужава и ми се искаше да го направим.
Обаче...сега, като чакаме две бебчета, не ми се мисли, каква ще е сумата за замразяване на клетки и от двете. Освен това, планираме да купим апартамента срещу нашия, за да имаме достатъчно площ за нас и, дай боже, за трите ни деца. Така че, просто спирам да мисля за това достижение на съвременната медицина. Очевидно няма да се възползваме от него.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #127 -: Февруари 27, 2014, 10:24:07 am »
Хоупче, до одеве четох в нета по темата.
За близнаци дават отстъпка за второто бебе 50% (поне едната фирма).
Има наистина и схеми за разсрочено плащане.
Разходът обаче пак го има и особено, ако ще теглите заем за жилище, става трудно.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #128 -: Февруари 27, 2014, 10:28:20 am »
Двете ценности разбира се са несъизмерими - жилището и здравето на децата в бъдеще, но просто приемам, че този разход в днешно време в България все още се прави предимно от хора, които "са си надвили на масрафа", грубо казано. Но ще се поразровя и аз като тебе и ще обмислим вариантите.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #129 -: Февруари 27, 2014, 13:51:15 pm »
За мен нещата са много условни - не толкова при съхраняването, колкото при използването на стволови клетки. Някак ми се струва че вероятността да са под ръка когато е необходимо или пък да са приложими в конкретния случай е доста малка. Или пък няма да има кой да ги приложи, а дори да има може да не можем да си го позволим... Като цяло подхождам с недоверие към реалната полза от това упражнение. Ситуациите, в които биха могли да помогнат са твърде малко и условни. Всеки човек иска да е сигурен за бъдещето на децата си, но такава сигурност е утопия.

Хей шкембаци, как сте?  :bighug:
Аз се върнах от Турция в прекрасно настроение, което се повиши двойно при думите на док, че пътуването се е отразило чудесно и на беб, даже на шега ми препоръча пак да отида.  :D  Изкарахме чудничко, свалих килограм-два от обикаляне из сокаците, а усещането беше просто вълшебно! В Турция открих че едва ли не имат култ към бременната жена и всички и навсякъде ме караха да се чувствам много, много специална! По улиците, в магазините... навсякъде! И половинката отнесе много стиснати палци и поздравления  :lol:
Направо се чудя защо се върнахме, след като днес един шофьор на градски транспорт умишлено ме затисна с първа врата... и се смее... Преди щях да се разбуча, но сега просто подминах и се разплаках. Искрено се надявам да не е било нарочно, но много му беше смешно. Ениуей!
47 Smiles, готова ли си? Мъничко остана, пожелавам ти спокойни дни, наситени с приятни последни приготовления  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #130 -: Февруари 27, 2014, 14:21:57 pm »
Здравейте, момичета! Имам един ваучер за 15% отстъпка за Прена Тест:
-отстъпката е валидна до 31.03.2014г.
-остъпката се прилага при цена от 2500лв.
-за информация 02/865 01 06,  http://www.prenatest.bg/
Бях в клиниката, когато раздаваха и взех един. Ако някоя от вас проявява интерес,
нека да ми пише на лични  :).

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #131 -: Февруари 27, 2014, 16:03:09 pm »
Lili2011, Много заразяващо действа доброто ти настроение  :P
Радвам се, че си изкарала добре в Турция (въпреки че още смятам, че не трябваше да ходиш ...).
И аз имам такива наблюдения, че бременността е издигната в култ там :)

Относно стволовите клетки и моят мъж го мъчат въпроси като тези, които ти си задаваш...

Аз сега съм на вълна пране на дрехи за изписване и другите бебешки неща - спално бельо, одеялце, хавлийки и т.н. Ще подредя всичко в торбички в гардероба да имаме готовност.
И за моя багаж за болницата трябва да помисля. Купих си от тези еднократните гащи, сега ще си купувам превръзки и то май това е за мен :) А и сутиен си поръчах за кърмачки и подплънки за кърма (по интернет, та дано съм налучкала размера и да е удобен). Досега си карам с бельото от преди бременността. Започна да ми е вече неудобно.
Днес половинката ми сервира, че една-две седмици преди предполагаемото раждане ще е в командировка в Гърция за седмица и половина. Дано събитието не се случи точно тогава.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #132 -: Февруари 27, 2014, 19:13:12 pm »
Ако щете вярвайте, нямам време даже да вляза да видя дали още съществува темата  :lol:
На Морско момиче честито бебче! Да й е живо и здраво момченцето!
Смайл, малко остана, последни дни като товароносач  :D
Лили, как ти завиждам за разходката до Турция   :wink:

Да ви питам нещо: феталната в коя седмица по принцип се прави? Има ли мами от Варна? Ако да, при д-р Балев дали може да се направи?
Утре ще звъня аз на АГ-то ми...

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #133 -: Февруари 27, 2014, 20:10:46 pm »
Mimito, някъде към 20-та седмица се прави стандартната фетална морфология.
Има обаче и междинни фетални, към 16-та седмица. Тук някои момичета са правили.
Гинекологът най-добре ще ти каже.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #134 -: Февруари 27, 2014, 21:25:23 pm »
Здравейте коремчета !
Lili2011,радвам се ,че си изкара добре в Турция .Лошо няма когато всичко е наред да се предприемат пътувания и забавления .И аз  летях със самолет в 4 месец  до БГ .
Да наистина в чужбина хората имат по-голямо уважение към бременните .А до колкото до случката с автобуса направо съм в шок как може да има такива идиоти .

Смайлче и аз това със прането и подреждането на бебешките дрешки го свърших от рано ,-пазаруване ,пране ,гладене и подреждане ,сега само си чакам срещата с малката буба .
Лека вечер на всички !!!!!!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #135 -: Февруари 27, 2014, 22:45:31 pm »
Здравейте и от мен!
lili2011, Радвам се че си си изкарала добре на екскурзията. В Австрия бременните се третират долу-горе както в България. Днес като отивахме на лекар в автобуса всеки се прави на разсеен само и само да не ми направи място, нищо че навсякъде има обозначени места за нуждаещите се и се призовават пътниците да им отстъпват място.
47 Smiles, хубаво е че си започнала с прането. И аз като излезна от 10.03. в майчинство ще започна с подготовката по малко.
foveri, и при теб не остана вече. Май ти си следващата. Стискам палци всичко да е наред.
Ние днес бяхме на преглед. Всичко е наред с бебока, развива си се прекрасно. Но аз се чувствам доста изморена. С първата бременност припках до последно насам натам, но сега след половин час разходка и вече всичко ми тежи. А и времето се стопля и малкия ще трябва по-често да е на детска площадка.
Лека вечер!


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #136 -: Февруари 28, 2014, 00:14:04 am »
Ааа момичета, щом така добре ви действам ще се жертвам пак да отида    :D
Fovery, понякога се чудя не ви ли е мъчно за бременните дни... Мен ми е толкова хубаво, че сякаш ми се иска да продължи безкрайно  :oops:  И все пак у вас почти мирише на бебче вече и сигурно усещането е невероятно!
След раждане може да са удобни за лохиите еднократните чаршафчета от аптеката... Но предполагам че в болниците дават и няма нужда да се носи.
Също за Турция ми направи много мило впечатление, че повечето семейства са с по четири-пет деца... Не знам аз ли съм се разлигавила или просто е прекрасно, но много ми се прииска такова голямо семейство.  Все пак засега половинката няма да го осветлявам, че идеята може да му дойде нанагорно  :lol:  Днес видял в трамвая тръшкащо се дете и малко беше изтръпнал като се прибра.   :D
Слънчице, как си? Както споделих преди нашта кифла беше с дълги крака, а сега направо е дръпнала доста на височина... Две седмици напред го раздава в момента, а досега уж се движеше само с два дни разлика.
Ех, колко много ми се пише още, но половинката отдавна хърка и е време да го съжаля и да гася малката щайга (телефона). Лека нощ и цветни сънища от мен, момичета!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #137 -: Февруари 28, 2014, 11:41:14 am »
Как сте коремчета?Ние с бебо сме добре.Мисля, че вече започвам да го усещам, но много рядко, до сега ми се случи само 2-3 пъти и не всеки ден.Не мога да опиша усещането, но сякаш е чувство, че някакво по-голямо балонче ми се пука в коремчето...много странно...случва ми се предимно след хапване и като си полегна да си почина...При нас останаха още 2 седмици до феталната и нямаме търпение да видим дали ще бъдем с розови гащи, защото много искаме да е така (най-вече бъдещият тати), но каквото Бог ни прати...Ако е момченце няма да го връщаме я :lol: И ние смятаме да пътуваме тези дни, но не на далечно разстояние де и се надявам всичко да е наред...По принцип си работя, но малко се изморявам вече, а и коремчето вече го усещам, че започва да ми тежи...Но и аз съм си виновна, защото водя много активен начин на живот и е нормално организма по-лесно да ми се изморява - сутрин ставам в 06:30ч. за работа, прибирам се към 18ч., започвам готвенето и някоя друга домакинска работа, към 21ч. излизаме с кучето на разходка и чакаме "тати" да се прибере от работа, сервирам да хапнем и докато се усетя станало 23ч...Е като се замисля май трябва да взема да си почивам малко...Ама сега гледам да си наваксам докато се чувствам добре и преливам от енергия, че след някой месец няма да имам сили за всичко това...
Фовери наистина не остана много...А само като се замисля как бързо минава времето и как до преди няколко месеца си коментирахме графиките в другата тема...
47 Smiles като гледам и при теб момента наближава...
lili2011 и аз гледам да се успокоявам, че просто ще бъдем манекени и че всичко ще бъде наред, ама все пак докато не мине феталната все ще си имам едно притеснение, ама то като се замисля май винаги има по нещичко което да ни притеснява.
Успешен ден момичета :)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #138 -: Февруари 28, 2014, 12:07:24 pm »
Фовче, то при теб наистина съвсем малко време останало  :P

Ra4ko, и аз се чувствам много енергична по време на тази първа бременност (надявам се да не е последна  :P). Нямам проблеми с подвижността и активността. Единствено се обувам по-трудно, но затова пък съм си сложила една табуретка в коридора и се обувам седнала  :lol:

Слънчице, и ние искахме розови гащи, но ни се паднаха сини. Няма да скрия, че имаше разочарование, но в никакъв случай това няма да намали любовта към бебчо  :heartbeat:
Още се заглеждам по момичешките одежди по магазините. Най-много да го направя нашия някой кифльо или по-точно кроасан  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #139 -: Февруари 28, 2014, 13:39:10 pm »
Привет момичета !
Така е малко  ми остава -малката се бунтува и на нея май-много не и се стои там на тясно  :P.
Аз също съм доста енергична ,всичко си върша сама ,даже понякога ми се скарват ,че не трябва да се натоварвам ,но какво да направя като не съм свикнала да седя и да чакам някой да го направи вместо мен .Единственото което ме измъчва са ужасните киселини ,които имам от 5 месец ,по 24 часа на деня.
Но това са бели кахъри ,всичко бих изтърпяла само да се роди живо и здраво бебчето .
Пожелавам  на всички да имате един страхотен ден . :bighug: :bighug: :bighug: