0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #140 -: Февруари 28, 2014, 14:11:45 pm »
Слънчице, наистина винаги ще се притесняваме за нещо. И моята фетална е след две седмици, но записах час и за фетална ехокардиография, та после и нея да мисля. Милото има лек дефект и ще е хубаво да ни погледнат.

47 Smiles, заглеждаш кифленски неща, защото сте със сини гащи. И ние първоначално като имаше предположение за момченце се поразочаровахме, но после така ни хареса че откакто потвърдиха момиче продължавам да заглеждам момчешки неща... Кой каквото си няма са казали хората. Блажени са мамите с шарени близнаци (Билянка, здрасти   :D ).

Раче, да се стягаш и ти скоро  :bighug:

Аз като много умничка си купих наскоро сутиен за кърмачки - супер удобно нещо!!! Само дето вече ми отеснява  :lol:  Ама нали много бързам...

Стоека, как си? Много често мисля за теб! Дано всичките ти притеснения се окажат неоснователни час по-скоро и да имаш спокойна бременност!  :bighug:

 Hope-love, страшно ми хареса идеята ти за двата апартамента!!! Дано 'сливането' мине гладко и по най-добрия възможен начин!

 
Да ви питам нещо: феталната в коя седмица по принцип се прави?
'Феталната морфология между 18-23 г.с. (оптимално около 20-22 г.с.). е втория важен ехографски преглед през бременността.' от тук: http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=100
« Последна редакция: Февруари 28, 2014, 14:21:28 pm от lili2011 »
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #141 -: Февруари 28, 2014, 14:28:01 pm »
Лили, благодаря. Идеята за разширяването дойде от само се би и дано да се осъществи. По-важното е да се родят живи и здрави децата и ние с таткото да сме добре - ще си ги гледаме и по-натясно, ако се наложи. Мир и любов да има.
Някой е имал повишени антитела при изследване на Цитомегаловирус IgG  по време на бременност. При мен са много високи >500, при положение, че над 1 резултатът е положителен. Разбирам, че това говори за прекарана стара инфекция и не опасно, колкото, ако се отрие резултата за активна в момента /там резултатът ми е отрицател/. Но четох, че трябва да продължи да се следи дали не нарастват по време на бременността. Сега и това ли ще ме карат да изследвам през месец. Вече се побърквам от изследвания, консултации - всяка седмица съм по лаборатории, доктори. Много ми е досадно и уморително.
Чак след 2 седмици ще се видя с д-р Даскалов, който ми препоръча това изследване, но се чудя, като се видя във вторник с имуноложките в "Надежда" дали да не се консултирам с тях за резултата от цитомегаловируса. Какво ще кажете? Иначе всичко друго ми е наред, като изключим леката умора и нервност от тези изследвания и вторачванията на лекарите в едно или друго. Знам, че го правят за наше добро, но нещо взе да ми писва - хормони на щитовидна, вирусологии, отделно - кръвната картина и микробиологията. Докато направя едно изследване и консултация и дойде време за контрола на друго. Ох, размрънках се доста, ама няма на кой друг - знам, че вие ще ме разберете.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #142 -: Февруари 28, 2014, 14:53:58 pm »
Дами,

да споделя малко предишен опит с 2 от нещата, дето ми бяха най-удобни за престоя в болницата:
Бикините за еднократна употреба се оказаха кански неудобни - бидейки от нещо хартиеподобно, а не плат, не се разтягаха, нито прилепваха добре, все едно съм обула вестник. И понеже и незименно се изцапват няколко пъти дневно, излизаха и излишно скъпи. Веднагически помолих да ми донесат обикновени бикини, по-големи с 1 номер от моя, леко ластични, с по-висока талия - те свършиха страхотна работа и за след болницата.
А за лохиите - вярно, зависи от индивидуалния им интензитет - но след неуспешни опити с крайно неудобните лигнини и тем подобни превързочни материали, си доставих Always Ultra Night, хипер-макс-попиваемост, най-голямото, което имаше. Бяха ми идеални, и много по-удобни и хигиенични.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #143 -: Февруари 28, 2014, 15:00:58 pm »
Хоупче, може и по телефона да попиташ тук: http://www.ncipd.org/?category=5&section=32
Ако се притесняваш де, като се надявам да те успокоят... че май не са свикнали да работят с бременни и да не те притеснят излишно.

Абе има определен лимит на изследванията, над който трябва да кажеш 'Майната му' и да не се втилясваш. За всеки тази граница е различна, според знанията и разбиранията му. Удивлявам се безкрайно на бъдещи мами, дето не тичат постоянно по изследвания, нито правят фетални. Благородно им завиждам, защото карат спокойни и щастливи бременности. Аз просто не мога така.

VeryMe, ама те и ваште гащи са шарени, как ви пропуснах в предния пост - не знам  8)
Nadine, ти съвсем тайничко ли мислеше да се промъкнеш при родилките, м? Как минават дните ти?

Някой има ли вести от katituu? Може би нямаш нет в болницата, но пиле, моля те ако четеш драсни как си. Имаш ли нужда от нещо, аз например съм доста свободна и мога да правя смешки и доставки по адреси, само драсни!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #144 -: Февруари 28, 2014, 15:28:56 pm »
Привет момичета !
Така е малко  ми остава -малката се бунтува и на нея май-много не и се стои там на тясно  :P.
Аз също съм доста енергична ,всичко си върша сама ,даже понякога ми се скарват ,че не трябва да се натоварвам ,но какво да направя като не съм свикнала да седя и да чакам някой да го направи вместо мен .Единственото което ме измъчва са ужасните киселини ,които имам от 5 месец ,по 24 часа на деня.
Но това са бели кахъри ,всичко бих изтърпяла само да се роди живо и здраво бебчето .
Пожелавам  на всички да имате един страхотен ден . :bighug: :bighug: :bighug:
Фови аз съм си почти всеки ден с киселини...За съжаление при мен тъкмо спря гаденето и повръщането и почнаха киселините, ама какво да правим....ще търпим няма начин :wink:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #145 -: Февруари 28, 2014, 16:00:07 pm »
И аз от около седмица съм с киселини почни постоянно, а уж внимавам какво ям. Има ли нещо което ни е разрешено да пием за този проблем. Някъде се споменаваше за талцит, ако правилно съм разбрала, де.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #146 -: Февруари 28, 2014, 16:05:07 pm »
Здравейте бременелки,и аз да се включа с малко новини защото не съм писала отдавна.От една седмица вече не ходя на работа,в болнични ще бъда докато се роди мъничето по препоръка на доктора,не че имам някакви проблеми,но работата ми е свързана с много движение,нерви и напрежение,които не се отразяват добре на бебето.В понеделник бях на ЖК и АГ-то каза че всичко е ок.за един месец съм наддала 1.5кг. това нормално ли е според вас.Иначе и аз от 2-3 дни усещам моето бебче-усещането е като пулс на ръката но закрадко,понякога го усещам като леко гъделичкане,друг път като все едно ми се преплита мускул.Усещането е не вероятно,и аз както Слънцето го усещам повече когато съм легнала и съм в покой.Моите не разположения с киселините бяха отдавана отминали,но от два три дена е нещо непоносимо.А и още ме мъчи една упорита кашлица дето с нищо не минава.Но стига съм се оплаквала като малко дете.Пожелавам Ви една прекрасна вечер и приятни почивни празнични дни.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #147 -: Февруари 28, 2014, 16:23:55 pm »
И аз от около седмица съм с киселини почни постоянно, а уж внимавам какво ям. Има ли нещо което ни е разрешено да пием за този проблем. Някъде се споменаваше за талцит, ако правилно съм разбрала, де.
И "Гавискон", които открих преди 2 месеца, и са ми по-добри от Талцид-а. И Лукчета  :oops:
Ако това би те успокоило, аз вече нищо не ям, щото няма място за стомаха ми от бебето, и пак имам зверски киселини; явно си е бременен проблем.

Лили, този път нещо нямам кога да се промъквам нито тайно, нито явно :-) както е тръгнало, може да трябва да уредя да направят секциото направо в офиса, в обедната почивка разбира се, да не губим време :-) Само по мъъъничко успявам да чета и пиша единствено ако ама наистина-наистина си мисля, че мога да помогна :-)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #148 -: Февруари 28, 2014, 18:05:48 pm »
Да се похваля и оплача, вчера се роди нашата малка дъщеричка. След като лежах 10 дена за задържане, нищо неможа да я спре. Роди се 1450гр. и 40см сега е в Стара Загора, чакам с нетърпение да ме изпишат  да ида да я видя.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #149 -: Февруари 28, 2014, 18:23:11 pm »
Да се похваля и оплача, вчера се роди нашата малка дъщеричка. След като лежах 10 дена за задържане, нищо неможа да я спре. Роди се 1450гр. и 40см сега е в Стара Загора, чакам с нетърпение да ме изпишат  да ида да я видя.
Милата   :bighug:, честито дъщеричка дано по-скоро да на вакса и да се гушкате в къщи.На теб бързо възстановяване  :wink:

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #150 -: Февруари 28, 2014, 18:26:44 pm »
Катиту всичко ще е наред с малката принцеса . :bighug: :bighug: :bighug: :goodluck: :goodluck: :goodluck: :goodluck:Л
За киселините какво ли не съм изпробвала ,няма лек за тях ,и колкото и да внимавам с храните не с еполучава ,от всичко което хапна или дори и вода да пийна се появяват .Най -лошото е ,че заради тях спя полу седнала в леглото иначе ме задушават .
Надин мерси за споделената информация ,относно еднократните бикини ,така като чета май ще ги изкарам от чантата за болницата .
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #151 -: Февруари 28, 2014, 18:38:12 pm »
Катиту, Честита дъщеричка! Много бързо да качва грамчета и да се гледате вкъщи!

Имам питане за коланите за бременни. Удобни ли са, вършат ли работа за облекчаване болките в кръста?
Намерих 2 модела, кой е по-удобен?
« Последна редакция: Февруари 28, 2014, 18:40:07 pm от mira_mimi »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #152 -: Февруари 28, 2014, 18:52:54 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50239.0

Мила, искам да ти пожелая скоро тримата с малката кукла да сте си в къщи, и
тя бързо да наддава и много да те радва!
Дано не правя грешка като пускам тази темичка!  :?
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #153 -: Февруари 28, 2014, 20:50:43 pm »
Хей katituu, честита принцеса!!! Ти как си?
Момиченцата са много борбени и издръжливи, скоро ще започнете да наддавате още грамчета   :bighug:
Успяха ли да ви сложат инжекции за дробчетата? Полека-лека всичко ще си дойде на мястото, гледайте сега да сте спокойни доколкото е възможно. Ах, тия любопитни момиченца какви са бързиииии... Около мен има две такива, едната вече е на 8, а другата все още няма годинка. Мъничката много добре наваксваше от самото начало, на всички прегледи се представи много добре... Само за кратко наддаването и беше спряло, за да си изкара жълтеницата, но това е в реда на нещата... За голямата вече не помня, но сега е чудесно момиченце. Ще се помоля за вас да сте здрави и да наваксате много скоро!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #154 -: Февруари 28, 2014, 22:55:34 pm »
И аз от около седмица съм с киселини почни постоянно, а уж внимавам какво ям. Има ли нещо което ни е разрешено да пием за този проблем. Някъде се споменаваше за талцит, ако правилно съм разбрала, де.
Гастроцинезин също върши работа, хомеопатичен и няма ограничение при приема.
Еднократните бикини бяха неудобни, но пък влизаха директно в коша вместо някой да ги пере  :)
За разлика от Надин, на мен Гранд-превръзките, с които се бях запасила ми дойдоха излишни.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #155 -: Март 01, 2014, 06:54:02 am »
Инжекциите за дробчетата ми ги сложиха преди 10 дена като ме приеха, надявам се да са си оказали действието. Аз съм много добре разхождам си се и утре чакам да ме изпишат. Раждането мина много бързо в 17и30 получих силни болки с кървене и в 18и15 бях родила, докторите се изумиха с мен.

*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #156 -: Март 01, 2014, 09:44:56 am »
katituu,дано скоро да сте заедно с малката.Сигурно ти се е свило сърчицето,но и момента на гушкане ще деойде ;) Ти си героиня!

Някой да знае какво става с Старшаин???Никаква я няма.......
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #157 -: Март 01, 2014, 11:06:37 am »
Добро утро! Честита Баба Марта! Бъдете живи и здрави
Малката снощи почти не спа и аз покрай нея  :? Ш сега бера душа, а имам толкова работа...
Надявам се да се оправи времето по-късно и да излезем на разходка.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #158 -: Март 01, 2014, 11:27:32 am »
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Много здраве и късмет на всички!

Полезна информация споделяте за еднократните гащи и превръзките.
Аз съм си взела и от двете, но като се познавам и на мен сигурно няма да са ми удобни.
А тези специализирани превръзки са с размер на памперси. Наистина ли трябва да са толкова големи???

Mira_mini, аз не съм ползвала колан и не мога да ти помогна. Чисто визуално този вторият модел изглежда по-удобен ...
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #159 -: Март 01, 2014, 11:52:17 am »
Момичета аз имах еднократни гащи е едни не обух, карах си с моите.Колкото до превръзките, взех си едни от ДМ, на тяхната марка, карах с тях само първите дни и после си минах на тия с който съм по време на цикъл.