0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тема на бременните No. 90
« -: Февруари 14, 2014, 14:32:38 pm »
Извинете, че пускам темата като небременна, ама много държах да се изкажа.  :lol:

Смайл, защо толкова го жалиш мъжа ти? Секцио ли ще раждаш или естествено?
Моят мъж е присъствал на три раждания (естествени). Не е припаднал, не е престанал да иска да има полови контакти, не се е стресирал. Аз пък си мисля, че трябва да видят през какво минава жената, а не да се оплакват, като ги заболи малкото пръстче на крака. Не че пак не се оплакват, но като ми каже нещо, му припомням, че съм правила два пъти икси, сама си слагах инжекциите, бременна съм била и съм раждала.  8)
Извън България бащата обикновено присъства, както е казала и рачко. И при нас втория път не беше сигурно дали ще може, ако бебето изпревари баба си, но то чинно я изчака, дори тя едва успя да го види преди да си хване самолета за наобратно.  :lol:

А ако е секцио, той нищо няма да разбере от раждането. Само почти веднага ще му връчат бебето и той ще му се радва.
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 14:37:21 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2014, 14:39:49 pm »
Много вода и ядене на сушена червена боровинка. Ако положението е зле мисля че може да се пие Неоренал - облекчава сравнително бързо. При всички случаи пийте много вода.
Стоека, в голямо приключение си с този БХС  :?  Пак да кажа - иди си направи една свястна фетална, защото свястна май нямаш. За другото - пиши си резултатите на Кременски ако искаш да коментира настоящите резултати докато чакаш новите. Феталната е по-показателна като цяло - направи няколко за проследяване ако е нужно. Не се занимавай повече с досегашните късащонервички специалисти. Всъщност специалисти по късане на нерви също май е вярно... Пренатест не мисля че има смисъл - ако си много притеснена направи амнио и това е. С Пренатест пак може да се наложи амнио, така че катр ще е гарга да е рошава. Който го е измислил това бхс... направо не знам...
Синьо небе, благодаря за нрвата темичка!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2014, 14:54:25 pm »
Писах на Стоека на лични, но и тук да спомена: вчера д-р Даскалов ми обясни, че когато има "изчезващ близнак", т. е. останал плоден сак от спрял развитието си ембрион, БХС и другите тестове, при които се изследват нива на това и онова в кръвта, могат да дадат фалшив резултат. Този неразвил се близнак имал свои хориони, и ако е носел някакви генетични аномалии /като се замисля, те са една от възможните причини да не се развие/, това ще бъде отчетено при резултатите от теста. Така че, да не се бърза със скъпия прена-тест, преди да се изясни този въпрос. Стоека ми отговори, че е имало втори сак, който сега постепенно "изчезва". И аз мисля, че консултация с проф. Кременски, макар и само он-лайн във форума, е добра идея, след като излязат резултатите от ранния БХС и от НГЛ в София. 
Иначе - ясно е, че следващата фетална морфология трябва да се направи навреме и при добър специалист. И дано тогава всичко да е наред.
За протокола вчера д-р Даскалов, под зоркото наблюдение на д-р Даскалова :) огледа много обстойно нашите близнаци, измери, показа и ни обясни всичко, така че в момента сме спокойни за тяхното развитие. Няма да пропускам преглед при него. Следващия път каза да отидем след 4 седмици. Тогава ще може да види и пола.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2014, 15:05:13 pm »
Това за изчезващия близнак съм го пропуснала, в такъв случай пренатест май не е подходящ. Феталната морфология е важна, но за съжаление не дава 100% гаранция че бебето е без генетични аномалии. АЦ може да даде най-точенн отговор и,  най- важното, спокойствие през втората половина на бременността.
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 15:18:17 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2014, 15:08:04 pm »
При изчезващ близнак и БХС не се прави, защото резултатите не са достоверни /като за две бебета са, а на близнаци БХС не се прави/.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2014, 15:15:14 pm »
Сега, аз не мога да кажа кой какво да прави или да не прави. Ние не правихме БХС, защото си имаме два живи плода така или иначе, а вчера, между другото доктора като видя и третия плоден сак, направи коментар, че това още повече би объркало нещата. От там аз се замислих - добре, ако е един жив плод и изчезващ близнак? Мога само да дам съвет, който е в такава ситуация, да си пита гинеколога и ако трябва генетик, как това би се отразило на резултатите от БХС и прена-тест. Това е.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2014, 15:25:12 pm »
Записвам се да ви следя   :)
Лили благодря добре сме,гледаме се с малката и така.Ще видиш и ти след някой месец колко е хубаво  :wink:
 hope-love радвам се,че всичко е наред при вас  :bighug:
Стоека много нерви с тия лекари :balk_143:,  бъди сокойна всичко ще е наред,момичетата са те посъветвали към кой да се обърнеш аз ти пожелавам успех и хубави резултати.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #7 -: Февруари 14, 2014, 16:51:30 pm »
Привет и от мен коремчета! Честит празник на всички!
Вече чак ме е срам да ви напиша, че още сме 2 в 1.. Бебо така се е заинатил, че сигурно ще откара в коремчето до термин или дори и след него. Много мило ми стана, че ме мислите. Гледам да ви чета редовно и много се радвам, че виждам нови момичета в темата. Обещавам вие да научите добрата новина веднага! Много ми се иска да ви се похваля по-скоро.. Както ви писах и преди - вече нямам търпение да държа своето чудо в ръце.
Пожелавам ви усмихнат, спокоен и изпълнен с много любов ден!




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2014, 18:39:56 pm »
Блу, тук при секцио мъжът въобще не се допуска да присъства доколкото разбрах.
Сигурно защото е операция и държат да е стерилно. Не знам всъщност.
Ами жаля го, защото нали мъжете са по-лабилни от нас психически  :lol:
А и ми разказаха за припаднали съпрузи  :lol:
Но той каза, че щом аз искам, ще присъства.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #9 -: Февруари 14, 2014, 21:56:32 pm »
Момичетаааа, момичета... дано сте изкарали хубав празник.. Аз се фръцнах в едно черно секси боди преди няколко часа и още ми е мъгла как ще изляза от него   :oops:  Ама нека ми е за урок - като се правя на небременна...
Старшайн, почивай и мързелувай колкото можеш. Това време ти е златно - кой ти го дава иначе... Трябва да се гордееш даже, не да те е срам  :balk_177:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #10 -: Февруари 14, 2014, 22:21:56 pm »
Благодаря за съветите, почти бях се навила за този прена-тест, но като четох внимателно си пак теория на вероятностите. Ще изчакам тези резултати и ще го мисля. В коя г.с ли трябва да направя фетална морфология - 16г.с. или по-рано?

Наистина никой не ми обясни, че втория плоден сак ще влияе на резултатите, добре че е форума, да се образоваме малко. Аз питах дали има проблем, но ми се каза само че ще изчезне постепенно и всичко било нормално.

Относно червените боровинки и пиенето на много вода сякаш облекчиха положението. По колко боровинки на ден трябва да се приемат, че аз като започнах пакетчето и накрая свърши  :lol:, опаковка от 100 грама сушени боровинки беше.
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 22:24:18 pm от stoeka71 »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #11 -: Февруари 14, 2014, 22:54:20 pm »
Смайл, не знам защо. Не е заради стерилността. В другите държави не държат ли на нея?! ;-)
Ако седи до главата ти, няма да гледа точно какво става. А ако раждаш дълго, може да имаш нужда от помощ, подкрепа, някой една чаша вода да ти даде. Поне при мен първия път акушерката идваше да ме проверява на всеки половин час, ама аз раждах доста дълго. Добре, че не бяха сама. Втория път бяхме само две родилки, като другата ме изпревари с около пет часа.  :lol:
То е ясно, че и сама ще родиш, ама това дете е колкото твое, толкова и негово. Не го жали чак толкова! Да види, че не е лесно, а и после го включвай да помага активно! Ако имате баби на разположение, тях също, особено за домакинската работа.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #12 -: Февруари 14, 2014, 23:46:53 pm »
Стоека, червените боровинки са храна, може да ги ядеш колкото си поискаш. Феталните са първа до 12+6, втора около 20+ седмица и трета не знам кога. Тъй като имах показания за определен синдром ми беше препоръчана допълнителна в 15+, в 'Марковс' или 'Фемина". Не знам къде можеш да направиш без да идваш до София. Аз съм доволна от допълнителната - докторката ми провери всички или почти всички маркери за съответното заболяване, а също и за основните и ми обясняваше много подробно и компетентно. Обикновено знам (много) повече относно конкретното заболяване от лекарите с които се срещам, но в случая се чувствах в много добри ръце. Определено мога да се доверя, а също и горните две места ми бяха препоръчани от проф. Кременски, явно съвсем заслужено.
Не знам дали ти писах в предишната темичка, но стресът мног сваля имунната система, затова освен всичко друго се опитвай да не се ядосваш и притесняваш повече от необходимото
Аманда, звучи прекрасно! Бъди много щастлива мама!!!

П.П. Писах по-подробно как ми протече допълнителната фм, защото исках да подчертая че не всяка стандартна фм търси непременно маркери за различните моно и тризомии. Иначе всеки преглед може да наподобява фм - с много измерване и слушане, но мисля че търсенето на конкретните маркери не беше стандартно.
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 23:56:44 pm от lili2011 »
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2014, 09:32:25 am »
Мисля, че има болници в БГ, където и при секцио може да присъства бащата. Но лично аз не виждам смисъл от това, моят хем е медицинско лице и пак не бих поискала това от него. То и няма за кога - вече родих двете ни деца  :wink:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #14 -: Февруари 15, 2014, 10:03:54 am »
Мисля, че има болници в БГ, където и при секцио може да присъства бащата. Но лично аз не виждам смисъл от това, моят хем е медицинско лице и пак не бих поискала това от него. То и няма за кога - вече родих двете ни деца  :wink:
Дори се доплаща удоволствието  :D
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #15 -: Февруари 15, 2014, 10:49:50 am »
Още веднъж препоръчвам д-р Даскалов в Пловдив за подробна фм с търсене на маркери за хром. аномалии и с подробни обяснения дали и кога да се обсъжда амниоцинтеза. Обяснява така,че не спестява нищо,но и някак без да всява тревога, а напротив.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #16 -: Февруари 15, 2014, 12:08:24 pm »
Момичета,
в случай, че не всички са видяли!
Нашата Magi_st е родила на вчерашния хубав празник момиченце Моника  :P
Има отделна темичка
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50200.0

P.s. и аз видях преди малко  :P
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2014, 12:39:32 pm »
Аз видях темата малко след като излезна и бях  8O 8O 8O, защото малко по-рано вчера ми беше писала на лични и явно е станало бързо :)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #18 -: Февруари 15, 2014, 18:24:48 pm »
Здравейте мамита!
Не мога да сваря да седна на компа, камо ли да вляза във форума. Писали сте интересни неща, прочетох малко по диагонал  :lol:
Едно въпросче: в какво се изразява феталната морфология ( дали го панисах правилно...)?

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2014, 19:34:03 pm »
Здравейте, момичета!

Докато чакаме юнакът на Starshine да се появи, вече се появи девойката на Маги  :D. Като гледам, той ще си дочака термина, а може и да се роди заедно с моите рибки ;).

Аз утре влизам в болницата за проследяване и тогава ще ми определят дата за секцио. Едва ли ще дочакаме края на месеца (както исках аз :)), но по-важно е да се родят живи и здрави и доносени.

Видях, че коментирате препаратите с боровинки, при проблеми с някакви бактерии в урината. Аз пих Урокомфорт по препоръка на лекар.

Радвам се, че има нови попълнения в темата. Нека има повече бъдещи мами и бременността ви да протича леко!