0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #40 -: Февруари 18, 2014, 10:06:53 am »
Нещо ми се загубиха Морско момиче,и Starshine, някой да има новини ????
И аз за тях си мислех. Ще очакваме бебешко включване.

Да ви се похваля тази сутрин пазарувах за бебо по интернет. Поръчах протектор за матрак, спално бельо, шишета и биберони, одеялца и няколко дрешки. Както се притеснявах да пазарувам, нещо се отворих ...  :lol:
Има толкова красиви неща.


Здрвейте, записвам се в новата тема. Ние за сега сме, добре растем си :) Пожелавам ви спокойна седмица, изпулнена с усмивки  :)
Katituu, добре дошла  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #41 -: Февруари 18, 2014, 10:30:17 am »

 47 Smile,

А кой е сайта от който пазаруваш?


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #42 -: Февруари 18, 2014, 10:47:24 am »
Обадиха се от НГЛ и ми изпратиха резултатите:

  ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 150   бременни      H   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 17000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ПАТАУ e      1 от 25000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ТЪРНЕР e      1 от 100000   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за ТРИПЛОИДИЯ e      1 от 100000   бременни   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР *   
                Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e   1 от 240   бременни      H   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН (T21) е   1 от 60      бременни      H   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е   1 от 560   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ПАТАУ (Т13) е   1 от 1700   бременни   
                Възрастовият риск за болест на ТЪРНЕР е   1 от 7500   бременни   
                Възрастовият риск за ТРИПЛОИДИЯ (немоларна) е   1 от 100000   бременни   
                ***** Биохимични и УЗ показатели *****   
                    PAPP-A(плацентарен протеин) MoM   0.9      част от медианата (Mo)   
                    Free - bCG(бета-хорионгонадотропин) MoM   0.8      част от медианата (Mo)   
                    NT (нухална транслусенция)   =<3      2.5      mm   
                    NT(нухална транслусенция) MoM      1.51      част от медианата (Mo)

Според вас, мога ли само по тези показатели да поискам прекъсване на бременността, или ще ме накарат да правя и АМ?
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #43 -: Февруари 18, 2014, 11:04:31 am »

 47 Smile,

А кой е сайта от който пазаруваш?

Направих поръчки от 3 различни сайта. Досега не съм правила поръчка от тях. Ще пиша като дойдат нещата дали всичко е било наред.
А ето и сайтовете:
http://bebelandia.bg - оттук поръчах основно шишетата
http://bubamara-bg.com - оттук спалното бельо
http://www.abubu.bg - оттук дрешки
От първите два вече ми се обадиха да потвърдят доставката. Едната дори е днес.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #44 -: Февруари 18, 2014, 12:52:16 pm »
stoeka71, има големи шансове всичко с бебето да е наред! Разбира се,че не можеш да прекъснеш бременността само с резултат от БХС и изобщо какви са тези мисли? Направи консултация с генетик, предполагам че ще те насочат към хорионбиопсия или АЦ. Хорионбиопсията можеш да я направиш още сега, но тя крие с около 1% по-висок риск от загуба на бременността в сравнение с АЦ. За АЦ трябва да изчакаш до 17 седмица, ако не се лъжа. Но генетикът най-добре ще ти обясни всичко и ще те насочи къде да си направиш допълнителните изследвания. Най-добре се свържи с проф.Кременски, бях слагала линк към негов форум в предишната тема на бременните. Ако не можеш да го намериш, ми пиши на лични и ще ти го изпратя пак.
Моля те, без черни мисли!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #45 -: Февруари 18, 2014, 14:31:17 pm »
Изчетох много неща за БХС, Даун и т.н. Прочетох си и няколко пъти резултатите, за да видя накрая, че пише няма данни за АРТ! Аз изрично попълвах, че съм правила ин-витро. Обадих се лаборатория ЛИНА, да питам защо не са отбелязали - нямало нужда. Оттам се обадих в НГЛ и попитах дали оказва влияние - отговорът беше ДА!!! Дори и методът, дата на трансфера, дата на събиране на яйцеклетки. Супер любезни и казаха, че ще коригират риска въз основа на новите данни.
Сега излязоха новите резултати:

за бременната жена Даун 1:250 (все пак не е 1:150)
биохимичен риск за Даун 1:390 (преди 1:240)

Не че са много високи, но от НГЛ ми казаха, че сега с новите данни, и с по-достоверен риск да направя качествен втори БХС, задължително при добър специалист.

Големи малоумници са от тази лаборатория ЛИНА! Колкото рев изревах аз си знам. Не съм се успокоила, но сега сякаш съм по-положително настроена за нещата.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #46 -: Февруари 18, 2014, 14:46:41 pm »
stoeka71, изчакай си спокойно втория БХС. Аз не съм специалист, но от това което съм изчела покрай моите бременности, твоите хормони са ок, единствено НТ ти повишава риска, защото е над медианата, но въпреки това е под 3. Освен това, не е ясно този, който я е мерил дали е измерил правилно. Има и други маркери-дуктус венозус и трикуспидална регургитация-тях изследваха ли ги на ФМ? Както и да е, за втория БХС си запиши час при читав специалист, дори най-добре в София.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #47 -: Февруари 18, 2014, 15:01:51 pm »
Стоека, изчакай.
Основната причина за високия риск е възрастовия фактор, а дори и с него си близо до границата на "нормалното".
Разбирам те напълно, минавала съм през този филм и двата пъти, и дори и сега, когато ми остава по-малко от месец до раждането, още не съм излязла напълно от него. А при мен възрастта е дори по-малка (е, ако правилно разчитам 71-то в ника ти:-)). И да, Даун (и другите хромозомни аномалии, но това основно) са ми буквално кошмар - най-големият страх и при двете бременности.
Но не говоря напразно. Знам, че пътуването може да бъде проблем, но ако го организираш на почивки? - Да дойдеш в София, на поне 2 сериозни фетални морфологии и отново тестове и консултация. Има доста други маркери, Кристъл е посочила някои, които трябва да се погледнат внимателно, на отлични уреди и от специалист, и които правят ясна (макар и неокончателна, отново) картинката от БХС-то.
Не се отчайвай веднага, много ти стискам палци!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #48 -: Февруари 18, 2014, 15:34:53 pm »
Здравейте коремчета!Как сте днес?Напоследък не ми остава много време за писане, но ви чета редовно...Бих искала да попитам момичетата в по-напреднала бременност в коя г.с. са усетили бебо?Аз се чудя нормално ли е още да не го усещам...макар, че понякога имам чувството че усещам някакви движения, но не съм сигурна :? Утре сме на преглед вечерта и поне ще видя бебока колко е пораснал :wink: Надявам се скоро да започне и да го усещам как мърда...Иначе като цяло съм добре като изключа киселините, които май си станаха част от ежедневието, но няма как ще търпя и това е...Пия по малко газирана вода като станат нетърпими и така...Да си призная честно малко ми е притеснено за прегледа утре, макар че откакто забременях ми се струва че съм станала по-спокойна от преди, но все пак не съм ходила на преглед от 1 месец и сигурно е нормално притеснението ми...
И да поздравя новите попълнения в темичката :bighug:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #49 -: Февруари 18, 2014, 16:08:42 pm »
Стоека, ако решиш за ходене до София, свържи се с проф. Кременски. Във форума или по телефона. Виждам във форума, че отговаря същия или на другия ден и в някои случаи, освен че кани на консултация при него, урежда и преглед при едни от най-добрите специалисти по ФМ в София /обикновено в МЦ "Фемина"/. Като казвам "урежда" имам предвид, че при тях трудно се записват часове, но явно по негова молба вмъкват бременни със съмнения за висок риск от аномалии, така че да не се изпусне момента, в който да се направи изследването. Така можеш да планираш втория БХС да е направо в София и да минеш една ФМ, със съдействието на професора.
Дори да не ходиш до София, напиши му пълното описание на резултатите /коригираните/ с пълната информация за измерението параметри, възрастта ти, датата на трансфера и пр. и той ще направи пълен и обстоен коментар. Мисля, че ще ти е полезно, но така или иначе, нямаш причина за кой знае какви притеснения, при неоткрити до сега маркери за наличие на аномалии при направените измервания с УЗ.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #50 -: Февруари 18, 2014, 17:25:04 pm »
Стоека, стойностите, които си написала не са тревожни според мен! Стискам ти палци  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Слънчице, скоро ще започнеш да усещаш бебето - някъде в периода 18-та-20-та седмица. Усещането е уникално. Аз чак тогава започнах да разбирам, че има живот в мен. Иначе знаех, но само на теория  :lol:


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #51 -: Февруари 18, 2014, 17:33:27 pm »
Влизам само за да пожелая лека бременност и прекрасен финал на всяка една от вас. Тревогите ще ги имате през цалото време, после се умножават, но крайния резултат си заслужава всеки бял косъм и всяка безсънна нощ. Бъдете силни и смели и вярвайте че всичко ще е наред :)

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #52 -: Февруари 18, 2014, 19:04:27 pm »
47 Smiles в абуабу има много хубажи дрешки и аз харесах някои за нашата девойка,но още не съм поръчвала. Какви шишета си поръча?

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #53 -: Февруари 18, 2014, 19:16:44 pm »
47 Smiles в абуабу има много хубажи дрешки и аз харесах някои за нашата девойка,но още не съм поръчвала. Какви шишета си поръча?
Наистина е така за дрешките. В другите сайтове също има хубави, но са много скъпи (например на маркaтa Bebeto), а тук изглеждат на по-разумни цени. Утре ще дойдат и ще ги видя на живо.
Шишета поръчах на Avent - комплект за новородено 4 шишета, 4 биберона, 1 залъгалка и някаква четка.
Спалното бельо дойде днес. Много съм доволна.
Бях поръчала тези двете (ние чакаме бебо от мъжки пол)
http://bubamara-bg.com/product/4008/bani-bebeshki-spalen-komplekt.html
http://bubamara-bg.com/product/4009/suimi-bebeshki-spalen-komplekt.html

Magi_st, радваме се че наминаваш да ни видиш :bighug:

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #54 -: Февруари 18, 2014, 19:48:44 pm »
Здравейте и от мен!
Добре дошли на всички нови момичета!
slanceto87, може и вече да имаш усещания, при първа бременност се различават малко по-късно по принцип, а зависи също дали си с предна или задна плацента. Аз при първата бременност усетих за първи път бебето около 21 г.с., а сега около 18 г.с., но вече знаех за какво иде реч. И двата пъти съм с предна плацента.
При нас нищо ново, чакам си прегледа следващата седмица.
Лека вечер!


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #55 -: Февруари 18, 2014, 23:16:11 pm »
Стоека, специално за теб:
http://iefem.blogspot.com/2014/02/blog-post_17.html?m=1
 
Като че ли първият лекар те е убедил, че бебчето няма да е здраво, а това за мен е направо престъпление! Всички бременни имаме своите страхове, това е нормално... Ненормално е обаче лекар да ги подхранва. Сигурна съм, че не ти е лесно да се успокоиш и да мислиш реално, но това е просто някакво статистическо пресмятане и съвсем не е задължително изобщо да има връзка с действителността! На толкова момичета им е изкарал акъла, че вече си мисля че трябва да го забранят! Има много по-достоверни изследвания, че стресът на майката влияе зле на бебчето... затова колкото по-рано им теглиш една толкова по-добре за беб. И ако страховете ти продължават въпреки добрите фетални то най-добре направи амниоцентеза. Минава за 5-10 минутки и е безболезнена, направена при добър специалист би трябвало да е с минимум риск. Милион пъти по-добре отколкото да се страхуваш непрекъснато и до края. Понякога страхът е най-лошото което може да ти се случи.
Прегръщам те много силно!  :bighug:  Ти направи невероятни неща, за да имате това бебче, ти си герой в моите очи и смятам че заслужаваш да повярваш най-накрая че ще имате точно бебчето за което сте мечтали - здраво, диво и пълно ваше копие. Повярвай!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #56 -: Февруари 19, 2014, 00:36:59 am »
Стоека, и аз като свекърва да се включа.  :lol: Рискът ти не е висок. Ако си толкова притеснена, направи АЦ. Моя приятелка, която прави миналата година (за мен безумна препоръка на гинеколога й при риск 1:300) каза, че е важно да има достатъчно околоплодни води. Детето се роди живо и здраво. Убедена съм, че и при вас ще е така. За останалото момичетата са те посъветвали.

Лека бременност на всички!

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #57 -: Февруари 19, 2014, 10:31:41 am »
 :D
минавам да кажа,че съм добре....финала наближава,но не още  :bori_002:
Николай е на 2г.4м.5д.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #58 -: Февруари 19, 2014, 11:17:01 am »
Привет и от мен, още сме 2 в 1. Чакам бебко да реши да излезе. Дано скоро мога да се похваля, че малкото чудо е вече в ръцете ми. Пожелавам ви усмихнат, спокоен и много слънчев ден!




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #59 -: Февруари 19, 2014, 11:53:58 am »
Сигурно сте го обсъждали, но споделете пак. Боядисвате ли си косите по време на бременност и има ли някаква опасност /евентуално в кои месеци/ за бебчетата, ако ползвам боя, на основата на амоняк. Аз съм се оставила без боя от края на ноември - малко преди трансфера - и сега вече стана ясно колко побелели коси имам. Те някои може и да са нови, покрай тревогите от началото на бременността :) Мисля другата седмица да отида при фризьора, но се чудя дали да слагам безамонячна боя, която сигурно няма добре да покрие или друга.