0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #620 -: Януари 14, 2014, 09:20:38 am »
Здравейте момичета искам да ви попитам някоя от вас има ли проблеми със запушен нос, аз съм така вече четвърти месец и всеки ден съм на олинт иначе не мога да дишам.
Привет!Аз съм с хроничен ринит и полипи в носа и съм си постоянно със запушен нос.Е понякога се влошава положението, но ползвам сперй за нос и се оправям горе-долу.Но до колкото разбрах от 3-мата гинеколози, които съм посещавала, всички бяха категорични че е нормално по време на бременността да ти се запушва носа.Е някои мами ги пропуска този неприятен момент, но някои не ги подминава.Според мен е добре да се консултираш с лекар и ако спре да ти действа олинт да го замениш с друго алтернативно лекарство.Успех и леко бременеене :wink:
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #621 -: Януари 14, 2014, 09:26:21 am »
Момичета искам да попитам нещо.Миналият път като отидох на преглед при лекарката, при която ще се запиша за ЖК, тя ми пусна някои изследвания, сред които и кръвна група и резус фактор и ми каза като ми излязат резултатите да си пазя картончето, което ще ми дадат за кръвната група, защото ще ми трябва като вляза в болница за раждане.Е излязоха ми резултатите но от лабораторията (Цибалаб) ми казаха, че те не давали такива картончета.Някоя от вас може ли да ми каже какви са тези картончета с кръвната група и от къде се получават.Знам, че още ми е много рано, ама по-добре да попитам сега като съм се сетила, а не после да забравя и в последния момент да се чудя от къде да си набавя такова картонче.Успешен ден :)
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #622 -: Януари 14, 2014, 09:57:53 am »
Slanceto87,  консултирах се с трима унг специалисти и тримата казаха че е от бременноста но мен ме притеснява дали няма да има някакви последствия след дългата употреба на капки, а относно картончето аз също нямам такова но кръвната група я имам в обменната карта която се дава от гинеколога преди раждането за да е с теб когато отидеш да раждаш тако че мисля че няма плоблем че нямаш картонче.
*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #623 -: Януари 14, 2014, 10:09:50 am »
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, но редовно ви чета.
Amanda, желая ти леко раждане, ние с теб вървим горе-долу заедно, не е ли малко рано? Мен ме определиха за 31-ви януари, дано устискам до тогава. Има ли някое момиче, което ще ражда по това време в Надежда, ще ми е приятно да се запознаем :)

Slanceto87, картончето за кръвна група би трябвало да се издава от всяка лаборатория, представлява едно листче, на което са написани кръвната група и резус факторът, и е подписано и подпечатано.

Относно запушеният нос, и аз съм с хроничен ринит, и по време на бременността се обостри. Използвам капки Стеримар, не че има кой знае каква полза от тях, свиква се :)
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 10:13:20 am от cerise »
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #624 -: Януари 14, 2014, 10:13:28 am »
Стоека, това с ТСХ-то не е някакъв особен проблем - нивата му се повлияват както от лекарството, което вземаш, така и от процесите, свързани със самата бременност. Вярно е, че медрола /ако си пила в началото след трансфера, може да смъкне ТСХ-то/. При мене беше станало така - каза го д-р Начев. За това се прави контрола и консултация през месец. Трябва да му казваш за всички лекарства, които пиеш през устатата, за да ти обясни през какъв интервал с тироксина да ги приемаш.
Колкото до връзката с него - звъни упорито, ще ти отговори! Случайно разбрах, че тази събота /18.01./ ще преглежда в "Панацея", доколкото разбрах - целия ден. Още миналата събота звъняха да се записват много пациенти, докато аз чаках за консултация, но пробвай. Дори да не ти запишат час - отиди по някое време, кажи на регистратура, че си за консултация по време на бременност и доктора ще намери време да те вмъкне, когато понавакса с графика. Той самият ми е казвал да направя така, когато консултацията не бива да се отлага, а няма свободни часове. Не е необичайно - и други пациенти са изчаквали така като мене по същото време.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #625 -: Януари 14, 2014, 10:14:00 am »
Здравейте, момичета!

И аз цяла бременност си карам с често запушване на носа. Всъщност проблемът е нощем, когато ми се случва да ставам, за да си издухам носа, но не съм слагала капки, оправям се така.

Виждам, че активно сте коментирали резките скокове на ТСХ. При мен случаят обаче е обратен - както си беше 0.2 през декември (и въобще го поддържам под 2 досега), сега е скочил над 3 при завишената доза на Л-Тироксин. Хич не ми харесва това. В четвъртък съм на ендокринолог, а до тогава си търся обяснение.

hope-love, д-р Начев преглежда всеки четвъртък в клиниката на д-р Владимиров. Това също е вариант за връзка с него.

Добре дошли на новите момичета! Лека бременност до финала и по-малко страхове и грижи!

slanceto87, и на мен моята лекарка от ЖК ми беше казала да си извадя такова картонче с кръвната група, и то точно от Цибалаб, където ми е правено изследването. Сега ще трябва и аз да се чудя :). Иначе документът за кръвна група би трябвало да е достатъчен при постъпване за раждане, просто картончето е по-удобно.

cerise, стискай здраво! А ние ще ти стискаме палци за леко раждане :).
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 10:15:59 am от beata »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #626 -: Януари 14, 2014, 10:16:31 am »
beata благодаря ти  :wink:
Лили добре дошла   :welcome_1:
Слънце и аз нямам картонче имам само на листа с изследването,но както е казала malkatat и на мен е нанесена в обменната карта и ми казаха ,че това е достатъчно.
cerise здравей,радвам се ,че си добре.И на теб леко раждане  :).Ами то няма да е веднага,а към края на другата седмица тогава ще съм 38г.с.,а и все още не сме определили там като отида ще решим. Док каза,че е нормално,тъй като бебка върви добре. :?Но пак ще видим.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #627 -: Януари 14, 2014, 10:17:17 am »
Cerise,можеш ли да ми кажеш цената на раждане в надежда защото и аз мисля да се насоча към нея, моя термин е началото на март.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #628 -: Януари 14, 2014, 10:18:07 am »
slanceto87, beata, в Цибалаб резултатът от кръвна група и резус фактор го разпечатват на стандартната за тях бланка за лабораторни изседвания на лист А4, с техен печат и подпис и това е напълно достатъчно. Тяхно изследване съм ползвала и аз при раждане преди 2,5 години. Хубаво е да си запазите картончето с номера на изследването и след време пак да си разпечатвате при нужда.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #629 -: Януари 14, 2014, 10:22:51 am »
marsi, точно така - стандартният лист с подпис и печат е официален документ и той е достатъчен. Аз обаче нямам картонче с номер на изследването. Просто е удобно да си имаш малко картонче с кръвната група и резус фактора, вместо да разнасяш лист А4 :).
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #630 -: Януари 14, 2014, 10:36:46 am »
beata, наистина за удобството става дума  :). Спомням си, че и аз тогава попитах за картонче, отвърнаха ми, че нямат такава практика и за да компенсират ми разпечатаха изследването в 5-6 екземпляра да си имам занапред. Все пак, минало е време от тогава и не е излишно да се попита отново, ако не- ще трябра да се изследваш пак в друга лаб., където дават картончета   :wink: :).
Спокойна бременност, момичета и леко раждане, на които това предстои!!!  :D

*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #631 -: Януари 14, 2014, 11:00:46 am »
Добре дошли на новите момичета! Желая на всички нови попълнения лека и спокойна бременност и успешен финал :)

malkatat , по последна информация цената за раждане в "Надежда" е 1750 лв. за  осигурени и 2100 лв. за неосигурени, независимо дали е със секцио или естествено раждане.  Дано това да е и последното увеличение за тази година...
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #632 -: Януари 14, 2014, 11:34:48 am »
Здравейте коремчета .
 :welcome_1:Добре дошли на новите допълнения в темичката ,дано все така да се пълни .Леки оставащи месеци .
Аманда леко раждане .

Аз отдавна не съм писала ,но ви чета редовно .Нищо ново покрай мен,чакам си  на 03.02 иследвания и на 04.02 последна ФМ и така .
Лек ден на всички   osi_9 :bighug: :bighug: :bighug:

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #633 -: Януари 14, 2014, 12:41:20 pm »
Привет от мен, коремчета! Надявам се да се чувствате мнооого добре днес.
Аз съм добре - излязоха резултатите от изследванията ми (те бяха готови още в четвъртък, но чак сега успях да ги разбера) - всичко е нормално за сега. Силно си стискам палци да е така до термин. :lol:
На 23-ти съм на ЖК, тогава и ще зная повече кога ще ме приемат в болницата и как горе-долу ще протече раждането.
Трябват ми мнения и съвет - какво мислите за раждане с епидурална упойка? Още обмислям и варианта да раждам без упойка... но не знам..  Бих ви била много благодарна ако споделите мнения и опит. :)




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #634 -: Януари 14, 2014, 13:33:29 pm »
Благодаря ви, момичета!

Лили, добре дошла! Позволявам си да те посъветвам за бактерията. Мисля, че ще има добър ефект (като съпровождащо лечение, разбира се) ако приемаш пробиотици. При мен много добре подейства кефирът. Правя си го вкъщи с тибетската гъба.
Лелеее, звучи страхотно, нямаше да се сетя!!! Моята я уморих преди време след дълги години вярно сътрудничество, но още тази седмица ще си изпрося от някъде.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #635 -: Януари 14, 2014, 14:10:35 pm »
Трябват ми мнения и съвет - какво мислите за раждане с епидурална упойка? Още обмислям и варианта да раждам без упойка... но не знам..  Бих ви била много благодарна ако споделите мнения и опит. :)
Радвам се, че резултатите ти са добри. По въпроса за епидуралната упойка (без да съм проучвала специално въпроса) съм ЗА. Би спестило болки, без да променя участието ти в раждането :). Ти, разбира се, ще се консултираш и с лекарите в клиниката.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #636 -: Януари 14, 2014, 18:36:57 pm »
мен ме притеснява дали няма да има някакви последствия след дългата употреба на капки

malkatat, за какви капки точно питаш?
Ако ползваш солен разтвор, можеш да капеш когато и колкото искаш.
Ако питаш за капки за нос с лекарствено вещество (активна съставка), те се ползват само 3 дни от бременни и небременни.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #637 -: Януари 14, 2014, 18:54:36 pm »
Благодаря момичета, но аз не живея във София.
Изпратих си изследванията на мои приятели в София и четвъртък ще ги занесат на д-р Начев, успях да го чуя, но иска всички изследвания и тогава ще смени дозата.
Аз не съм пила медрол, а през устата взимам само фолиева киселина и магнерот, за тях ми каза два часа след Еутирокса. Ще видим какво ще назначи в четвъртък.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #638 -: Януари 14, 2014, 18:58:56 pm »
Стоека, а защо приемаш магнезий в толкова ранни седмици? :ask:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #639 -: Януари 14, 2014, 19:10:55 pm »
аз също приемам магнерот от трансфера -3х1,след установяване на бременността от доктора ми го намали 2х1 и ще го пия докато не ми го спре .
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.