0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #500 -: Януари 07, 2014, 11:32:20 am »
Велина,мой съвет е да звъннеш на АГ и да споделиш проблема ти.Когато бях в твоите седмици и аз бях настинала но без болки в очите.Лека хрема и болки в гърлото.Пиех много чай с лимон и мед,и правих компреси на гърлото с ракия.Взимах и от тези бонбонки Олипс с мед и лимон и за два дни ми мина.По принцип мисля че от медикаменти можеш само да приемаш парацетамол но само в краен случей и консултация с АГ-то.За хремата можеш да правиш солен разтвор и да капваш в носа.
 
П.П Момичета които вече сте на пред в бремеността,а и тези дето сте родили вече,бих искала да ви попитам от кога започнахте да мажете корема против стрии-аз съм вече в края на 3месец и коремчето вече започва да ми личи-по принцип и когато не бях бременна си имах корем и сега още по вече наедря.Притеснявам се да не взме да се сдобия с тези стрии че после няма отърване.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #501 -: Януари 07, 2014, 11:44:35 am »
Гери, точно затова мисля тези дни, какво мазило да ползвам за тялото. Миналият път започнах да се мажа към 3 месец, но не много редовно. Имам малко стрии в предната част на бедрата и на дупето, а като родих ми се появиха 2-3 точно над пъпа. Вече започват да си личат повече.
По принцит важно е кожата да е еластична, за да няма стрии, това си е до вид кожа и до подръжка. Кожата не става по-еластична за няколко дни, така че колкото по-рано, по-добре според мен.

Въпросът е какво да мажа, защото повечето съставки в козметиката, която мога да си позволя ме притесняват и ги избягвам,  засега си мисля да си взема едно от маслата на Балчо http://balcho.bg/bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8/4-%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B0---Spa---Beauty/
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #502 -: Януари 07, 2014, 11:59:02 am »
mira_mimi,благодаря много за съвета и аз правя сметка от рано да започна с мазането но не знам с какво да бъде.Една братовчетка която миналата година роди тя се мажеше с бабини мазила-най-евтино и безобидно и ефикасно средство-чиста свинска мас от нашите баби (несолена).Може би ще започна с нея пък после може и да сменя.От моята майка знам че едно време са маже ли с мас и новородените бебета и кожата им е ставала гладка и мека.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #503 -: Януари 07, 2014, 12:13:12 pm »
Аз чакам мама да ми изпрати чиста мас и също ще я ползвам, но ще редувам с маслата, защото тя загрява.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #504 -: Януари 07, 2014, 12:20:38 pm »
Аз от 10 години се мажа с боди лосиони след всеки душ, а от както забременях, започнах гърдите и корема да мажа с бебешко олио, мисля като ми свърши, да си направя мехлем с мас и невен - много го хвалят, иска ми се да е нещо натурално и по-евтино от 40 лв./тубичката  :)
Велина - вземи си оксилококцинум, пий много течности, ударни дози лимон с мед, можеш да вземеш хомеопатични капки за нос или да си разтвориш клеева тинктура и да си капеш в носа на всеки час, също поне 2 пъти дневно инхалации с лайка и сода. Не се притеснявай, май няма жена, която да не е настивала сериозно по време на бременността. Важното е да не вдигнеш висока темп-ра.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #505 -: Януари 07, 2014, 12:30:11 pm »
Аз се мажа с какаово масло на Палмърс.Много е мазно.В началото се мажех пак с на Пламърс но крем за бременни, също много ми хидратираше кожата.За сега съм доволна, да видим докато родя и после как ще е положението.

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #506 -: Януари 07, 2014, 13:36:07 pm »
И нещо сантиментално, гледам една групичка бяхме забременяхме по едно време, скоро ще започнат нашите бебчета да се раждат.Много съм щастлива от това, но момичета никога не забравяйте пътя, по който сте минали и това, че можете с вашия опит да помогнете на тези след вас, както тези преди вас са ви помогнали, за да стигнете до тук.
Споделям напълно това мнение. Опитът, личните истории, съветите, примерът, които намираме тук, помагат да се изправяме след всеки неуспех и да търсим решение. Докато успеем :).

Аз също препоръчвам мазането да започне отрано. Според сезона и кожата може да изберете по-малко или по-мазни продукти. Аз в началото мажех с крема против стрии на Дева. Сега ползвам олиото на BabyLove за гърдите и бедрата (и дупето) и маслото против стрии на Икаров за корема. Общо взето, се плескам от гърдите до коленете :). Засега помага.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #507 -: Януари 07, 2014, 14:35:31 pm »
Привет и от мен, коремчета!  :hello:
Маги, страхотен сантиментален пост! :bighug:
Асенце, надявам се да си добре! Всичко да е нормално!
Велина, препоръчвам ти Биозин Мама. Аз бях тръгнала здраво да се разболявам и пиех Биозин Мама, ядях много плодове и салати и пиех фреш - лимон, портокал, грейпфрут - какъвто се сетиш. За запушен нос - правех си промивки със физиологичен разтвор, също много помага.
Относно мазането - и аз препоръчвам мазането да започне от рано. И не изпускайте участъци - аз например бях занемарила дупето и гърдите и наблягах предимно на корема - огромна грешка от моя страна. Сега се мажа с маслото на Икаров, Мустела - Интензивна грижа и едно обикновено Бебешко Олио. Мажа се винаги когато мога. Но аз съм с много суха и чувствителна кожа, очаквах, че ще има някакви поражения. Предполагам, че дори и да бях започнала мазането още по-рано нямаше да мога да спра този процес. Сега се опитвам само да намаля "пораженията". :)
Аз утре съм на ЖК. От вчера започна 45-дневния болничен. Нямам търпение да отида да видя бебчо! А и освен това съм си наумила задължително да попитам дали е там Асенцето. Ако е там ще попитам дали мога да я видя. Ще ви кажа как е минало утре ако има някаква информация. Стискайте палци!
Пожелавам ви успешен, усмихнат, спокоен и много слънчев ден!  :bighug:




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #508 -: Януари 07, 2014, 14:54:40 pm »
За стриите прочетох, че е ефикасно натуралното шипково масло. Мисля да го пробвам.
Аз по-рано днес ви написах един дълъг и предълг пост, в който да ви се представя и да ви съобщя, че съм бременна, ама нещо го затрих без да искам. За това сега - по-накратко.
В 8 седмица съм. Вчера доктор Персенска ме прегледа и чу сърчицата на двете ни ембриончета. Още не мога да осъзная напълно какво се случва. Малко съм уплашена сякаш. Но се надявам след всеки следващ преглед да се успокоявам и да ставам по-уверена. Сигурна съм, че така ще стане. Само дано всичко да е наред.
Този път правихме ЗЕТ. След общо пет неуспешни стимулирани опита + един на естествен цикъл, след десетки изследвания и 10 и дори повече години "борба" със стерилитета.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #509 -: Януари 07, 2014, 14:58:40 pm »
Hope-love, нямаш си и на идея колко се радвам да те видя в тази тема :) Лека бременност ти пожелавам и хубави около 9 месеца до срещата с човечетата.Баткото как приема новината?

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #510 -: Януари 07, 2014, 15:03:06 pm »
Благодаря, че попита за баткото :) Ами още не сме му казали, той е много емоционално дете, а и много бъбриво. Скоро казал на един съсед и на едната си учителка в детската, че е осиновен, а те по стечение на обстоятелствата, не знаеха преди този факт. Та за сега го държим милия в неведение, за да избегнем преждевременно разгласяване на новината, а и още малко се страхувам дали всичко ще бъде наред. Нека минат още един-два прегледа и прословутите първи три месеца и тогава вече ще му кажем.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #511 -: Януари 07, 2014, 15:26:44 pm »
Да разбирам те напълно.Аз си мислех че няма да изтърпя и ще кажа на всички, но като забременях мълчах.Много ме беше страх.Реално само родителите ми и тук в Зачатие се знаеше какво става с мен.

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #512 -: Януари 07, 2014, 15:36:59 pm »
hope-love, добре дошла! Тоооооолкова много се радвам за теб! Пожелавам ти успешна бременност, раждане на термин и да са живи и здрави след това бебчетата! И за да е пълна радостта ти пожелавам да са "шарени" (както казват някои баби в нашия град) :P т.е. момченце и момиченце! :lol: Бъди позитивна - всичко ще бъде наред!  :bighug:




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #513 -: Януари 07, 2014, 15:45:23 pm »

За много години на всички! Живи и здрави и пълни къщи с дечица!
hope- love, радвам се "да те срещна" и тук ;)
Това с "бъбривия батко" ми е много познато. Аз също изчаках известно време преди да го информираме. След като на Коледа Коко разбра, че ще става батко, не остана човек, на който да не се похвали...
При мен мина първата фетална морфология. Засега всичко е наред. Само за пола още не знаем, но Константин е убеден, че ще е братче.



Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #514 -: Януари 07, 2014, 15:46:34 pm »
hope-love,честито ти двойно щастие и леки оставащи месеци до финала.Относно притесненията винаги ги има.Иаз бях същата на първия преглед за установяване на бремеността три пъти попитах доктора да ли наистина вижда нещо.Атой ми казва да бременна си-даже и сърчицето ми показа.И пак страхове получа някой спазъм от време на време и тичам към тоалетната.Усетя че нещо започва да тече хайде пак към тоалетната -а то било от утрогестана.Но това страхове винаги е имало и ще има.
 С нетърпение очаквам следващия преглед на 15.01 за да видя колко е пораснало малкото човече,тогава ще правим и първа ФМ и БХС и почва да ме хваща страх дали всичко ще ок.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #515 -: Януари 07, 2014, 15:54:43 pm »
Nedda, радвам се, че при вас всичко е минало добре на ФМ! Иска ми се да изкажа предположение, че ще е момиченце, да ми кажеш дали съм познала когато разберете :oops: Но важното е да е живо и здраво! :)
Гери, стискам палци за ФМ и БХС. Но съм повече от убедена, че всичко е наред! :wink:




Quiet people have the loudest minds.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #516 -: Януари 07, 2014, 16:40:17 pm »
Благодаря ти Starshine.Ще пиша след прегледа.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #517 -: Януари 07, 2014, 18:49:58 pm »
Привет и от мен  :)
Хоуп добре дошла,радвам се да те видя тук,пожелавам ти лека бременност  :bighug:
Неда радвам се и че при вас всичко е наред с изследванията yahoo_33
Гери всичко ще е Ок не го мисли,чакаме подробности  :)
Starshine да кажеш ако има новини от Асето

Сега да ви кажа при мен как стоят нещата: ходих на ЖК бебка е 2795г и 47см,седалищно разположена-ще ми се размине нормалното раждане  :D,плацента -добре,околоплодни води -ок,взех си обменната карта,а с моята Док която ми прави IVF и която ще ме изражда в Тина Киркова секцио се разбрахме да постъпя на 20.01.2014 и тогажа през тази седмица ще насрчим и дата за секциото.Утре ще пускам ПКК,урина,кр.захар,Спин,Васерман и HbsAg и секрет.
Това е вече съм по-спокойна като знам какво ме чака  yahoo_33

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #518 -: Януари 07, 2014, 18:56:59 pm »
amanda, защо така бързат да го изродят твоето бебе? Та ти едва си започнала 36-та седмица, има време бебето да се обърне и да си родиш вагинално. Стига да няма медицински причини, всеки ден в края на бременността е ценен.
*

    фиона

  • ***
  • 299
  • моето чудо се случи
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #519 -: Януари 07, 2014, 19:17:55 pm »
Хоуп,много се радвам за теб :bighug: