0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #480 -: Януари 05, 2014, 14:37:53 pm »
момичета здравейте,аз вече съм в 9 месец и трябва да си стягам багажа за болницата да е готов,но незнам какво да нося за мен и какво да нося за бебчо,някой може ли да ми помогне! :ask:
виж в сайта на болницата, където ще раждаш, в повечето има списъци, но ще ти кажа накратко.
за тебе сухи и мокри кърпи, зарядни, бонбонки за смучене или тик так, хигиенни принадлежности, малка и голяма кърпа, бельо, ношници и нещо за четене. част от нещата
може да ти ги донесат и в последствие за да не носиш по няколко чифта. за бебето си приготви памперси и мокри кърпи, ако ти поискат след раждането, но ако си в частна клиника
може и да не ти трябват, а дрехи са ти необходими за изписването, които ще ти донесат близките накрая. ако не си в частна клиника, може да си вземеш прибори за храна и пластмасови чашки
защото винаги намират употреба, за сок, вода и т.н. ако си с дълга коса, ластици, шнолки, а при интесер еднократни гащи/но са ужасни/ и превръзки. това се същам на първо четене, леко раждане
и късмет.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #481 -: Януари 05, 2014, 21:43:55 pm »
Да допълня чехли и джапанки за банята  :D Леко раждане!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #482 -: Януари 06, 2014, 09:04:26 am »
Честита нова Година на всички,пожелавам Ви много здраве,щастие,късмет и много детски усмивки.На новодошлите в тази прекрасна тема лека и безпроблемна бременност.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #483 -: Януари 06, 2014, 10:36:59 am »
Здравейте момичета!незнам дали това е подходящата тема, в която трябва да пиша, но моля ако не е да ме насочите къде мога да си задам въпроса.Имам следния проблем - сутринта като се събудих и ми се стори, че нослето ми е малко подуто от едната страна и като се загледах установих, че  цялата ми ноздра е с херпеси от вътре.Вчера ме болеше малко нослето, но понеже съм с хроничен ринит и нон стоп ми тече носа, си помислих, че от толкова търкане с кърпичките може да съм го разранила и си мислех че имам някаква раничка, но сутринта разбрах какво всъщност се случва...Моля ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем да ме посъветва дали мога с нещо да го третирам защото имам чувството, че се разпространява и дали е опасно за бебо.На лекар съм чак в сряда и ще попитам и гинеколожката ми, но се притеснявам да не разпространява още...По принцип винаги съм имала проблеми с херпесите заради слабата ми имунна система, но сега по време на бременността се притеснявам за бебчето...?Преди като ми излизаха на устата ги третирах с листа от алое, късам листото и направо поставям върху мехурчетата и това е единственото нещо, което ми помага напоследък, но незнам дали сега мога да го прилагам и дали няма да е опасно за бебо, затова няма да се мажа с нищо за сега....Но ще съм благодарна на съвети ако някоя бъдеща или настояща мам е имала подобни проблеми.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #484 -: Януари 06, 2014, 10:44:54 am »
Откакто забременях съм често с херпеси по устата. Мажа единствено с хума. Понякога минава бързо, понякога не. Преди 3 дни пак ми излезе, не намазах с нищо и днес вече го няма. Едва ли алоето външно ще навреди!  :) червилото и гримовете са с доста по-вредни съставки!
Пробвай да приемаш повече засилващи продукти - мед, пчелен прашец и ... Не че аз като ги ям съм се отървала от херпесите  :lol:
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #485 -: Януари 06, 2014, 11:02:23 am »
Здравейте, момичета!

Радвам се, че всяка седмица се появяват нови бременни :). Тази тема има нужда от постоянно попълнение.

Добре дошла, Moma! Както си мома, скоро да станеш мама :).

Asenceto, всичко ще бъде наред. От тук ти стискаме силно палчета, останалото е от теб и от Господ! Чакаме хубавата новина скоро :). На мен обиколката на корема ми я мери докторката от ЖК.

desism, момичетата вече са ти казали, но и аз да се включа. При мен също се появи зацапване в 8 г.с., имаше отлепване между двата околоплодни сака. С лекарства и лежане всичко се размина. При мен се случи в отпускарско време, но се намери добър лекар да ме прегледа и успокои. Вярвам, че и при теб всичко ще се нормализира след като те види лекаря ти и ти каже какво да правиш.

Аз днес бях на ЖК. Всичко ни е наред  :D. Сърчицата ни тупкат, коремчето на мама расте, килограмите й - не особено ;), но е важно бебоците да наддават. Ще ги измерим подробно, когато отида в моята клиника.
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #486 -: Януари 06, 2014, 11:21:51 am »
Моята обиколка на корема ми я мери докторката на всеки прегледа за сега се движа с по 3см на месец, но мисля че този месец ще е повече. Доста порасна коремчето и бебка взех да я усещам по-често и по-силно, нямам търпение да я видим на 12ти на ФМ.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #487 -: Януари 06, 2014, 13:05:33 pm »
Здравейте и от мен и добре дошли на новите попълнения!  :D
Аз също в 8 г.с. имах проблем,но не беше зацапване,а направо ярко червено кървене,което се оказа отлепване на плоден сак,с лекарства и 1 месец лежане закрепихме положението!  :wink:
Това с херпесите е ужасно-на мен ми беше излезнал преди няколко седмици на устата,но аз го намазах още преди да са излезнали мехурчетата с едно кремче за херпеси и на сутринта го нямаше...
Асенце,дано всичко се случи по най-добрия за вас начин!!!  :wink:
Беата,радвам се,че при теб всичко е наред!  :D
На мен доктора ми мери обиколката,ама записва в картона и аз не помня стойностите,но вкъщи като се меря обиколката ми се е увеличила с 2 см. за 2 месеца-това не е ли много малко,а уж бебка си е добре с килограмите...  :ask: Хората ми казват,че корема ми хич не е голям,та незнам,дано всичко да е наред!!! На феталната морфология в средата на 30 г.с. на снимката пише,че бебка е 1500 гр.-това  май си е в нормата!  preggo
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #488 -: Януари 06, 2014, 17:18:35 pm »
момичета здравейте,да ви се оплача-бях се разбрала с доктора който ме следи да раждам да родя секцио,защото ме е страх,но се га в последния момент ми откозва,направо се побърквам,сега трябва да търся друг osi_7
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #489 -: Януари 06, 2014, 17:50:51 pm »
2411 ,само от страх ли искаш да раждаш оперативно?Ако е така ще ти кажа ,раждах и по двата начина и не си заслужава да се подлагаш на секцио само заради страха.Успех!

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #490 -: Януари 06, 2014, 17:57:42 pm »
2411 ,само от страх ли искаш да раждаш оперативно?Ако е така ще ти кажа ,раждах и по двата начина и не си заслужава да се подлагаш на секцио само заради страха.Успех!
от страх не искам да родя нормално,а пък и немога да търпя на болка
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #491 -: Януари 06, 2014, 20:30:28 pm »
при мен всичко е наред. Днес бях на преглед и доктора каза ,че бебо е супер и даже видя сърчицето .
Кръвта е от спукан фоликул  osi_7(само дето ми изкара ангелитe) :balk_198:
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #492 -: Януари 07, 2014, 08:24:32 am »
desism,много се радвам,че всичко е наред!!!  :grouphug:
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #493 -: Януари 07, 2014, 08:31:39 am »
Добро утро и от мен.Извинявам се че се вясвам повече телеграфно и за малко, но нямам никакво време, за сметка на това ви чета редовно и знам на всяка една какво и се случва.

2411, спокойно никой не може да каже как ще протече твоето раждане, дали ще е дълго и болезнено или бързо.Не мисля че има смисъл да се шашкаш толкова.Аз още не знам как ще раждам, надявам се в четвъртък на прегледа да разбера вече и да се настроя психически.

На всички новодошли, честито и леки 9 месеца.Много се радвам от темповете с която се пълни темата.

И нещо сантиментално, гледам една групичка бяхме забременяхме по едно време, скоро ще започнат нашите бебчета да се раждат.Много съм щастлива от това, но момичета никога не забравяйте пътя, по който сте минали и това, че можете с вашия опит да помогнете на тези след вас, както тези преди вас са ви помогнали, за да стигнете до тук.

Хубав ден от мен :)

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #494 -: Януари 07, 2014, 10:09:21 am »
Здравейте коремчета,
на мен също ми излизат много херпеси от край време. Най-ефикасното лекарство, което съм открила е мазане с Acyclovir Stada. При мен излизат като съм болна в момента, в който организма се пребори с болестта.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #495 -: Януари 07, 2014, 10:45:26 am »
... момичета никога не забравяйте пътя, по който сте минали и това, че можете с вашия опит да помогнете на тези след вас, както тези преди вас са ви помогнали, за да стигнете до тук.
Подкрепям изцяло тези думи! Благодарение на толкова много момичета - знаещи и отделящи от времето си, стигнах до тук. Докторите и късметът - и те са в кюпа, разбира се  :D
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #496 -: Януари 07, 2014, 10:52:51 am »
Здравейте момичета!
desism радвам се,че всичко си е наред
2411 не знам какво да те посъветвам дано да вземеш правилното решение,моето мнение е че нормалното раждане е по добрия избор,ти си преценяваш колко можеш да изтърпиш на болка  yahoo_33
Аз също още не знам как ще раждам сигурно ще разбера като ме приемат тъй като много се върти малката и ту е така ту е седалищно,но много искам да си стане по нормален начин,мисля,че все ще изтърпя болката,пък да видим.В крайна сметка важното е да се родят бебчета живи и здрави и ние също да сме добре.
Маги много добре казано,емоциите през които сме минали, тръпненето преди процедури ,тестове това няма да го забравим никога и ще помагаме на тези след нас, които се сблъскват трудния път,дано да са по-малко .
Асе какво става добре ли си ?

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #497 -: Януари 07, 2014, 11:01:33 am »
2411, най-лошия съветник е страхът. Във всяко отношение. Нормалното раждане не е задължително твърде болезнено. Както и да раждаш трябва да си спокойна и без страх!
desism хубава новина, браво на бебето!
Маги, много си права!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #498 -: Януари 07, 2014, 11:07:02 am »
Здравейте момичета!
Моля за съвет как по-бързо да се оправя..
Ужасна хрема имам ,настинка ли вирус ли ,не знам ,но чуствам се ужасно ,запушен ми е носа,кихам постоянно ..боли ме главата,болят ме очите...притеснявам се много ,в начална бременност съм.. :?

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #499 -: Януари 07, 2014, 11:24:21 am »
Велина, аз бях с такива симптоми преди Коледа. Някакъв вирус си беше, имах болки и в мускулите. Кашлицата стана спастична, гласът ми изчезна, заболяха ме гърдите и като отидох на лекар ми каза, че съм с бронхит и да започвам веднага АБ. Взех си рецептата и се прибрах. Започнах всичко, което знам като самолечение само и само да не пия АБ.

Много ми помогнаха честите инхалации с лайка и сода. Аз се оправих с много чай от липа, разтривки вечер с мас за загравяне, топли бани с морса сол на краката, спах с мед на гърба пак за загряване, клеева тинктура за пиене и сребърна вода като капки за нос. Мина ми за 10 дни като още първите дни се чувствах доста по-добре. Ядях много плодове, основно ябълки, киви, лимони и портокали.
Дано бързо се оправиш!