0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #120 -: Октомври 25, 2013, 19:48:17 pm »
Аз пък се видях в чудо с едната сестра в яслата!За 3 седмици в които е ходила Бузана,днес за 4-ти път ми я дават с памперс!!! 8O От 4 месеца е без памперс,не нося сутрин такива консумативи...ама...много Йоани били...забравили били да и го махнат преди издаването....
Оффффффффффф...не знам какво да правя направо.Само при едната сестра това!И да кажеш,че се е напикавала-не е.А не съм сигурна дали тя,или лелката решава-за удобство,предполагам.
И ако сигнализирам за проблема при директорката дали няма да се ядосат....
Какво да правя?
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 20:02:59 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #121 -: Октомври 25, 2013, 21:33:22 pm »
Момичета,благодаря ви за идеята с баткото.Проработи :).Оказа се че не му харесало някакво ядене и госпожата тръгнала да го храни,а момиченце от неговата масичка почнала да му се смее и да го нарича бебе.Днес го преместихме на друга маса и е ял.Е,не всичко,но да не бъдем алчни :)
Кисела,най-учтиво обясни на сестрата,че ти е коствало все пак усилия да махнеш памперса на детенце и не желаеш да я връщат към този й навик.Ако се повтори пак й кажи,но с предупреждение за извесяване на директорката.Е,трябвада е много тъпа за да не го вземе под внимание.
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 21:36:16 pm от parsi »

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #122 -: Октомври 29, 2013, 12:00:34 pm »
Аз пък вече имам Коледна украса в къщи :) Явно са започнали с коледните песни в градината и последствието е украсена къща на 25 градуса температура. Голямата елха остана за събота и неделя, но едва ли ще ми се размине.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #123 -: Октомври 29, 2013, 12:18:58 pm »
Аз пък вече имам Коледна украса в къщи :) Явно са започнали с коледните песни в градината и последствието е украсена къща на 25 градуса температура. Голямата елха остана за събота и неделя, но едва ли ще ми се размине.
И моята мома всяка вечер иска песни за Дядо КолЯда. Да видим ние кога ще украсим. Всеки ден повтаря какви подаръци ще й донесе  8)

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #124 -: Октомври 29, 2013, 21:48:06 pm »
Явно е от ходенето по ДГ това, моят син и идея няма кой е Дадо Коледа и какво ще донесе  :lol:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #125 -: Октомври 30, 2013, 17:28:06 pm »
Не, не е от ходенето на ДГ това, да знаят кой е Дядо Коледа и защо носи подаръци  :wink:. Моето дете не е ходило на ДГ до сега, но знае.

Нашата одисея с ДГ започна. Два дни посещение, резултата е гнойна ангина и конюнктивит  :?.
     
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #126 -: Октомври 31, 2013, 08:29:43 am »
И ние на втория ден бяхме болни и вече четвърта седмица не сме се оправили  :(
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #127 -: Октомври 31, 2013, 10:13:52 am »
Ще тръгваме през януари и вече започва да ме е страх, като чета колко бързо лепват бацилите... Неизбежно ли е :) или има надежда :)


*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #128 -: Октомври 31, 2013, 10:33:26 am »
Май е неизбежно. Масово ходят болни на ДГ, то и мен да ме пуснат, и аз ще се разболея.Искаме противогрипна ваксина да сложим, но вече четвърта седмица кашляме, два пъти я гледа лекар и май към трети вървим. Поне бебето опазихме за сега, ама какво ми коства това аз си знам. Така че до тук бяхме с дг, догодина след като сложим противогрипната, евентуално края на ноември може и да опитаме пак...
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #129 -: Октомври 31, 2013, 10:34:22 am »
Ваци, при вас може и да има надежда, но тук ми се струва неизбежно  :?. Когато се обадих в понеделник, че Теди няма да отиде и е болна, госпожата ми каза, че всичките точат жълто-зелени сополи, но ги водят. А за конюнктивита - две деца от групата имали. Предупредили са родителите, едното дете са спрели да го водят, но другото е там всеки ден.
     
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #130 -: Октомври 31, 2013, 12:35:19 pm »
Нямат ли мед сестра в градините или някой, който да не приема болните деца?
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #131 -: Октомври 31, 2013, 12:47:33 pm »
И аз от това се чудих. Тук не допускат детето ако е било болно (с температура) през последните 48часа. Тоест връщаш се на градина 48 часа след последната измерена температура. За конюктивит не съм сигурна каква е процедурата, но за температурта знам, че я мерят регулярно. Също ако детето е на антибиотик не може да посещава градина поне първите 24часа. За сополите няма да коментирам, че е болна тема :) но поне някакви мерки се вземат като цяло.

 Учудена съм, че пускат деца с конюктивит, което си е заразно, обаче...


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #132 -: Октомври 31, 2013, 12:51:39 pm »
Нямат ли мед сестра в градините или някой, който да не приема болните деца?
Имат Марго, ама не навсякъде действат  :wink: По градинките се оправдават, че няма на кого да оставят детето и го пращат болно на детска, с очите си виждам. Разбирам ги, но не ги оправдавам...Ивайло месец като точи прозрачни сополи, без нищо, не смеех да доближа чужди деца. Не искам да си помислям какво ме чака, като или по-точно АКО го приемат в ясли, но знам, че повечето майки са така, ще намеря начин да се оправям /аз наистина нямам на кого да го оставя/. А като наблъскат 30 деца в група, както има тук, питаш ли тоя вирус до като се извърти, де му отива края?  :wink:

Ваци..надежда всяка, тука оставете... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #133 -: Октомври 31, 2013, 13:13:39 pm »
Не искам да си помислям какво ме чака, като или по-точно АКО го приемат в ясли, но знам, че повечето майки са така, ще намеря начин да се оправям /аз наистина нямам на кого да го оставя/. А като наблъскат 30 деца в група, както има тук, питаш ли тоя вирус до като се извърти, де му отива края?  :wink:

Ваци..надежда всяка, тука оставете... :wink:

Надеждата последна умира ;)

Никакви критерии ли няма за това кои деца пределно не бива да се допускат в градината/яслата, или всичко зависи от съвестта на родителите? Извинявам се ако темата е била дискутирана преди (не отговаряйте в такъв случай).


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #134 -: Октомври 31, 2013, 13:42:12 pm »
има, разбира се, обаче 2/3 от родители се правят на бити мечки, както се казва и водят децата с обяснението, че видиш ли кашлицата и сопола били алергични, т.е. дето има алергия. айде моля, ние не падаме от марс :wink:
аз в началото много се дразнех, но да са ми живи и здрави децата се оказа изключително здрави и боледуват веднъж годишно с малко Т, сопол и гърло например, та поради тази причина реших да си пазя нервите. Малко егоистично от моя страна, но за съжаление преди няколко години разбрах, че не мога да оправя света :wink:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #135 -: Октомври 31, 2013, 13:47:52 pm »
E то не е толкова егоистично като си му хванала цаката  :lol:
Бубе, те реално са заразни още преди да са тръгнали големите сополи и кашлици, моя се зарази от едно леко хремаво дете, но пък за два дни му мина, а майка ми и баща ми цяла седмица са зле. Може и да няма смисъл от спиране, но някак неправилно ми се струва. Не бих оставила моето така да ходи, ми ако стане по-зле през деня, ако не забележат или пък ми се наложи да си го прибера по обяд, не е ли същото?! Разсъждавам си  :lol:
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #136 -: Октомври 31, 2013, 13:48:58 pm »
Бубулина, имало и други дето мислят като мен, напълно съм съгласна.Ти си втората майка, която чувам, че пази другите деца когато нейното е със сополи
 :bighug: :bighug: Ако броим и мен, ставаме три...За всички останали, сополите са нещо нормално...
Има законово изискване за сутрешен филтър и недопускане на болните деца, но никой не го спазва. Може да се подаде сигнал в РЦЗ и да направят проверка, но не знам дали това ще промени нещо. Лично аз докато съм в майчинство за бебето ще гледам каката в къщи, а после ще си ползвам неплатената отпуска за гледане на дете над 3 години докато свикнем с градината, защото не мога дада си пускам детцата болни. А както се оказва, каката не е от яките дето бацил не ги хваща  :(
« Последна редакция: Октомври 31, 2013, 13:53:57 pm от Crystal »
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #137 -: Октомври 31, 2013, 14:31:26 pm »
В нашата градина сестрата връщаше болни деца, но като се върнат след половин час с бележка от лекар, че са здрави, тя няма право да не ги пусне.
Повечето деца боледуват така - сополи, покашлят малко, пък им мине. И те затова не го и броят за болест.
Пък на моята само някой да й кихне и веднага се сдобива я с ларингит, я с трахеит, я с бронхит.

Храни се здравословно, не я навличам с дрехи, във всякакво време играе навън. Всяко лято поне по един месец е на море. Тази година даже остана даже два, че си счупих крака и не можах да отида по-рано да я прибера. Но е кекава като мен като малка. Мен даже и в туберколозен диспансер ме водеха на отчет. Дано само по-бързо да ги израства тези проблеми, че белите ми коси се множат.

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #138 -: Октомври 31, 2013, 21:01:18 pm »
Има една сестра в нашата градина, а всяка група си има отделен вход. Сестрата сутрин е на някой от входовете, но не може да бъде на всичките. На мен ми е много криво, защото моето дете за 3г и 5м е боледувало два пъти, а сега и се разказва играта  :(
     
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #139 -: Октомври 31, 2013, 21:05:14 pm »
Кристъл, знам как разсъждават, чувам ги с ушите си... :wink: Отивам на площадката, още до като Ивайло съвсем невръстен беше и чувам някоя майка : "Ела бе, да пием по бира, не му се плаши на моя, той е с "градински" сополи, нищо му няма..."
Или тъкмо вчера, в парка се разхождам и ме приближава позната с детето си, около 5-6г. и вика : " Ох и аз посред бял ден, айде да си поговорим, нищо му няма на Марти, споко, само малко сАполи...а и нощес вдигна 39,4...а и малко покашля, ама личната каза, че нищо му няма..."
За тебе нищо, за мене нещо. Детето ми е след ваксина, вади зъби и колкото и да не съм сигурна в теориите за "падналия" имунитет, ами не искам да рискувам! Що да си тормозя детето с илачи...И защо, аз като се съобразявам, другите не ми отвръщат?
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус. В тия трудни времена, дори ако оставим идеята за здравето на самото дете, отсъствието от работа, антибиотиците като средства са си проблем.../работя при частник, наясно съм/ Та за това, не искам аз да съм причината нечия майка да прекарва безсънни нощи и да ме проклина наум...Отделно, дето казва и Сия - мойто дете може да точи сопол, но нейното е възможно и до болница да отиде...Трябва да се съобразяваме с това, че всички сме различни... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"