0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Месечна тема - ОКТОМВРИ
« -: Октомври 07, 2013, 15:49:00 pm »
Видях, че няма тема, пък Стефи не е пуснала октомврийска - та ето я и нея. Дано е по-хубав от септември и по-топъл и да е лесно на учениците :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2013, 20:59:10 pm »
Здраве на всички ви в целия месец октомври!
Нека е слънчев и топъл, че сме топлолюбиви човечета :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2013, 22:24:55 pm »
Цитат
Нека е слънчев и топъл,
дано, че да спи дребния навън. Днес голям рев и докато го изкарам на улицата и заспа. Може ли да ни никнат зъбки? Мрънка, плаче, гризе си ръцете и каквото докопа. Нахранен, сух памперс, гледах гърло, нос, темепратура, колики уж вече нямаме... Тази вечер голям рев и след банята и зор да се приспим. Дано спи спокойно тази нощ  :balk_126:


Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2013, 23:00:05 pm »
Слънчев и здрав октомври и от нас :)

След три месечна одисея с кашлица и сополи, миналата седмица са му се накрали в градината, че не яде супа, получи невероятна истерия (тричасова), едва го успокоих и се пищеше, че го боли ухото. Веднага на лекар - възпаление няма. В петък отиде на градина и поговорих с "госпожатааа" за супата и насилването. Взехме го с Т. свалихме я, капнахме капки за уши еднократно. В събота е вдигнал Т (ние бяхме извън Сф) та давах направления кое и  как се дава. В неделя се чух с личната, каза да включим Тобрадекс в носа и Нурофен през 4 часа. От изчетеното тук имах обща идея, че при гноен секрет от носа, локален антибиотик няма да свърши работа. Все пак цяло лято редуваме Тобрадекс с други капки и Синекод, Тонзилотрен и Инфлуцид. Та в неделя се усъмних за липсата на широкосперктърен антибиотик пер ос, с тази Т 38,4...нямаше начин да легна спокойно. Прозвънях всичките налични в телефона лекари приятели, консултирах се с тях, попитах за Аугментин. През това време ми търсят връзка във ВМА и Исул.
Отиваме в ИСул - 50 човека пред кабинета+кашлящи и доста нечистоплътни роми. Вдигнах си детето от там, намерих рецепта. Междувременно се свързах с един прекрасен детски УНг във ВМА, чухме се по телефона и консултирах дозите. И той беше категоричн - Аугментин, Тобрадекс и Нурофен до прегледа следващата сутрин.
Отиваме ние и почакахме, зает беше лекаря, доста. При ни и аз очаквах "мдам, отит, но сте овладяли нещата". Греда. ТЕчност в ушите+намален слух на дясното ухо. Тази инфекция е била от доста време и неща я е обострило (дали може да е от издърпано ухо? :() За капак и Калоян е с някакви синусоидни красоти и му трябва снимка и лечение.
Та сега сме на цял арсенал лекарства - Аугментин, Тобрадекс, Коларгол, Назик кидс, Морска вода, Отипакс при болка, Нурофен.

Чудя се аз, дали да посетя всичките джи-пита от лятото и да питам защо аджеба не ми пуснаха едни изследвания читави при тримесечна хрема, защо не са ми казали, че при възпаление уши-нос-гърло Аугментин се приема от 8 до 10 дни, иначе няма ефект (аз давах 5). Та ми иде да питам ли, питам.

В работата е пълна лудница, пак сменям поста (повишават ме) и за болничен не може и да помисля.

Хубавата част на всичко - малкия започна да рецитира стихчета и мисля да го запиша на английски и френски. Английски в детската, френски във Френския институт. Така, дай Боже догодина ще знае някоя и друга думичка и ще може да си поиска поне вода :)
[/url][/url]
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2013, 10:34:44 am »
Успешен месец и от мен! Здрави да са всички и малки и големи!

Безплатно силанизиране на детските зъбки. Манерих го случайно в нета, дано е полезно на някой :)
http://dsdent.wordpress.com/2013/10/07/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7/

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2013, 09:56:48 am »
Да ви помоля за по един лайк на снимката  :D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201460879216778&set=o.452643154765706&type=1&theater&notif_t=like

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2013, 10:08:49 am »
Та ми иде да питам ли, питам.
В работата е пълна лудница, пак сменям поста (повишават ме) и за болничен не може и да помисля.
И да питаш и да не питаш все тая :( Дано се оправя бързо детенце. Намаленият слух трайно ли е? Каза ли докторът? Иначе и аз знам, че в повечето случаи антибиотик под седмица няма смисъл да се прилага. Даже става по-зле, ако се почне и се спре, преди да е излекувана инфекцията. И аз изкарах гадна ушна инфекция миналата есен и пих антибиотик 5 дена по-голяма доза и още 5 намалена след контролен преглед. Имах и гадно пищене в ухото, което се уплаших, че ще остане трайно, но, слава Богу, изчезна. Но личният лекар още като ме прегледа и каза, че трябва да се иде при УНГ - въобще не е експериментирал той да ме лекува. Единствено ми каза веднага да почна отипакс май бяха капките, но излезе че са правилно предписани.
Все пак - честито повишение! И рядко да ти се налага да отсъстваш от работа по болнични причини ;)

Ники, имаш едно харесване и от мене :)


Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2013, 20:28:10 pm »
ми..вече и с двете уши не чува добре. Не е фатално. Пуснахме посявки от нос и гърло + антибиограма и чакаме. И се ядосвам.
Вчера джи пи то чак се разсърдила (почти), че не сме се доверили на нея, а сме търсили друго лечение.
[/url][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2013, 20:54:07 pm »
Вени, следващия път като се разсърди я попитай сметката за лечение и операция на малкия на нея ли да я пратиш или не. Да видиш как ще спре да мърмори... Ай сиктир :x
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2013, 00:47:33 am »
Вени, и моят имаше такъв период, в който аудиограмата показа, че не чува с двете уши, но премина с възрастта. Вече се бях настроила, че ще го оперират, а докторът каза, че нямало нужда. Трябва да го заведа след няколко седмици за контролен преглед. А дори не е боледувал много.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2013, 09:52:28 am »
Вени, аугментин се дава за10 дена. Стандартно даже се почва не с аугментин, а с по-слабото - амоксицилин. Не е вярно обаче, че всеки антибиотик се дава толкова дълго, но точно тези, да.
 
За ушна инфкеция (не може да е от издръпано ухо)не виждам от какъв зор са казали посявка на нос,а още повече не ми е ясно защо я пускат в момент, в който вече детето е на антибиотик. Никаква логика няма за мен тая работа. Посявка се прави преди или след антибиотика. 

Не бързай да обвиняваш лекарката. За 3 месечната хрема особено без температура няма причина за антибиотици,независимо какво излезне от посявката, поне по съвременните критерии. Никой читав педиатър ( поне тук знам, че е така) няма да ти даде антибиотици без температура. Реално, ако не беше болката, дори и ушните инфекции нямат нужда от антибиотици и си минават и сами, но всеки взима антибиотик, понеже все пак е некомфортно. 


Няма ли да му дойдат в много 2 нови езика наведнъж?

Това с насилването и с тези супи ме побърква. Зор да си изяде супата.Защо не оставят децата на мира да си ядат колкото и каквото им се яде.
« Последна редакция: Октомври 12, 2013, 10:05:03 am от Bobbie »


  
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2013, 00:20:29 am »
Боби, посявките са, защото още има секрети, които се стичат назад. Не знам дали са още зелени, надявам се не.

Права си за температурата, вдигал е само няколко пъти и за кратко време. Но неспираща цяло лято хрема си е причина да се търси източник, а няколко пъти поисках да направим изследвания на секрети.
Ще видим, какво ще покаже сега.

Знам само, че постоянна телпература седмица си е причина да се взима антибиотик, за ушни инфекции повече никога няма и да се замислям, как да действам. Никога не съм страдала оъ уши-нос-гърло, но казват, че много боляло и е доста опасно.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2013, 08:13:55 am »
Боби, посявките са, защото още има секрети, които се стичат назад. Не знам дали са още зелени, надявам се не
Защото  не са причинени от бактерии (независимо какво ще намерите в тях).

Зашо седмица  температура- нали само петък и събота и после в недяля сте почнали антибиотик? Температурата не падна ли като почнахте антибиотика? 


« Последна редакция: Октомври 13, 2013, 08:20:32 am от Bobbie »


  
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2013, 10:53:28 am »
Здравейте, момичета. Искам да разкажа за тези проклети ушни инфекции, моят Боби, като 4 годишен, имаше един зимен период, когато всеки месец правеше ушна инфекция. Ноември, Декември и Януари пи антибиотик. Февруари вдига пак температура с леки ушни болки, отивам на лекар - ушна инфекция. Аз решавам, че няма да започна веднага с антибиотик, а ще използвам само Адвил за температурата, който има и леко противовъзпалително действие. Лекарката се съгласи, с условието да отида след два дена. Факт - инфекцията беше овладяна. А Боби повече не е имал ушна инфекция от тогава .
Сега, очевидно не всеки път минава без антибиотик. Но и това бързо изписване на лекарства....не знам.

В Канада почти е невероятно да изпишат антибиотик за хрема - дори и няколко седмична.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2013, 15:07:56 pm »
Боби, посявките са, защото още има секрети, които се стичат назад. Не знам дали са още зелени, надявам се не
Защото  не са причинени от бактерии (независимо какво ще намерите в тях).

Зашо седмица  температура- нали само петък и събота и после в недяля сте почнали антибиотик? Температурата не падна ли като почнахте антибиотика?

Не :( чак вчера падна. Въпреки антибиотика.
Значи четвъртък вечер до следващия петък, като в неделя преди антибиотика беше пика - 38,4.

Ема, знам за антибиотиците в Канада, това ме притеснява и не крия, че мисля да се заредя с камара лекарства. Как установихте, че инфекцията е овладяна? И от какво беше причинена?
[/url][/url]
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2013, 17:48:28 pm »
Вени, след два дена болката спря, температурата спадна. Не повтори повече...

Не се притеснявай за това и чак не се запасявай с антибиотици. Не е чак толкова страшно положението :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2013, 18:43:00 pm »
Признавам - от такива болки нищо не разбирам.
Корем, очи, нещата, дето съм преболедувала - да :) Зъби да.
Уши - не.
В тази насока съм порода "идиот". Винаги излизам с мокра коса, без значение температурата, шапки не нося, дори след плуване, косата ми става на кристалчета зимата, но синузит нямам, болки в ушите също.

но като цяло мисля да се запася с някои лекарства де :)
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2013, 18:43:56 pm »


Цитат
Не :( чак вчера падна. Въпреки антибиотика.
Значи четвъртък вечер до следващия петък, като в неделя преди антибиотика беше пика - 38,4.
Значи е било вирусно и лекарката ти е била права. То винаги е вирусно, въпросът е след това дали ще стане И бактериално. Очевидно при вас не е. Ако детето е имало температура от отит, тя щеше да падне почти веднага с антибиотика.


П.П. Лекарите ти са били прави да не пускат посявки за хрема, но не ми се започва тази тема, щото знам, че точно тук този спор съм го загубила :-).


  
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2013, 18:47:30 pm »
не водим спор, по-скоро искам да ми обясниш. Защото се оплетох.
Тоест -- не е трябвало да включваме антибиотик ли?
Ако не е от отит, от какво да е била тази Т? При вирус знам, че върлува 2-3 дни макс и после спада.
[/url][/url]
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2013, 20:30:36 pm »
П.П. Лекарите ти са били прави да не пускат посявки за хрема, но не ми се започва тази тема, щото знам, че точно тук този спор съм го загубила :-).
Всъщност, за всеобща изненада, тука съм съгласна с теб. И моята педиатърка, все цитира разни учени, че в БГ се прекалява с посявките. Тя зорлем на месец сополявене /прозрачен/ и то по мое настояване пуска секрет. Два пъти. И двата пъти - нищо.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"