0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Месечна тема - ОКТОМВРИ
« -: Октомври 07, 2013, 15:49:00 pm »
Видях, че няма тема, пък Стефи не е пуснала октомврийска - та ето я и нея. Дано е по-хубав от септември и по-топъл и да е лесно на учениците :D
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2013, 20:59:10 pm »
Здраве на всички ви в целия месец октомври!
Нека е слънчев и топъл, че сме топлолюбиви човечета :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2013, 22:24:55 pm »
Цитат
Нека е слънчев и топъл,
дано, че да спи дребния навън. Днес голям рев и докато го изкарам на улицата и заспа. Може ли да ни никнат зъбки? Мрънка, плаче, гризе си ръцете и каквото докопа. Нахранен, сух памперс, гледах гърло, нос, темепратура, колики уж вече нямаме... Тази вечер голям рев и след банята и зор да се приспим. Дано спи спокойно тази нощ  :balk_126:


Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2013, 23:00:05 pm »
Слънчев и здрав октомври и от нас :)

След три месечна одисея с кашлица и сополи, миналата седмица са му се накрали в градината, че не яде супа, получи невероятна истерия (тричасова), едва го успокоих и се пищеше, че го боли ухото. Веднага на лекар - възпаление няма. В петък отиде на градина и поговорих с "госпожатааа" за супата и насилването. Взехме го с Т. свалихме я, капнахме капки за уши еднократно. В събота е вдигнал Т (ние бяхме извън Сф) та давах направления кое и  как се дава. В неделя се чух с личната, каза да включим Тобрадекс в носа и Нурофен през 4 часа. От изчетеното тук имах обща идея, че при гноен секрет от носа, локален антибиотик няма да свърши работа. Все пак цяло лято редуваме Тобрадекс с други капки и Синекод, Тонзилотрен и Инфлуцид. Та в неделя се усъмних за липсата на широкосперктърен антибиотик пер ос, с тази Т 38,4...нямаше начин да легна спокойно. Прозвънях всичките налични в телефона лекари приятели, консултирах се с тях, попитах за Аугментин. През това време ми търсят връзка във ВМА и Исул.
Отиваме в ИСул - 50 човека пред кабинета+кашлящи и доста нечистоплътни роми. Вдигнах си детето от там, намерих рецепта. Междувременно се свързах с един прекрасен детски УНг във ВМА, чухме се по телефона и консултирах дозите. И той беше категоричн - Аугментин, Тобрадекс и Нурофен до прегледа следващата сутрин.
Отиваме ние и почакахме, зает беше лекаря, доста. При ни и аз очаквах "мдам, отит, но сте овладяли нещата". Греда. ТЕчност в ушите+намален слух на дясното ухо. Тази инфекция е била от доста време и неща я е обострило (дали може да е от издърпано ухо? :() За капак и Калоян е с някакви синусоидни красоти и му трябва снимка и лечение.
Та сега сме на цял арсенал лекарства - Аугментин, Тобрадекс, Коларгол, Назик кидс, Морска вода, Отипакс при болка, Нурофен.

Чудя се аз, дали да посетя всичките джи-пита от лятото и да питам защо аджеба не ми пуснаха едни изследвания читави при тримесечна хрема, защо не са ми казали, че при възпаление уши-нос-гърло Аугментин се приема от 8 до 10 дни, иначе няма ефект (аз давах 5). Та ми иде да питам ли, питам.

В работата е пълна лудница, пак сменям поста (повишават ме) и за болничен не може и да помисля.

Хубавата част на всичко - малкия започна да рецитира стихчета и мисля да го запиша на английски и френски. Английски в детската, френски във Френския институт. Така, дай Боже догодина ще знае някоя и друга думичка и ще може да си поиска поне вода :)
[/url][/url]
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2013, 10:34:44 am »
Успешен месец и от мен! Здрави да са всички и малки и големи!

Безплатно силанизиране на детските зъбки. Манерих го случайно в нета, дано е полезно на някой :)
http://dsdent.wordpress.com/2013/10/07/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7/

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2013, 09:56:48 am »
Да ви помоля за по един лайк на снимката  :D
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201460879216778&set=o.452643154765706&type=1&theater&notif_t=like

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2013, 10:08:49 am »
Та ми иде да питам ли, питам.
В работата е пълна лудница, пак сменям поста (повишават ме) и за болничен не може и да помисля.
И да питаш и да не питаш все тая :( Дано се оправя бързо детенце. Намаленият слух трайно ли е? Каза ли докторът? Иначе и аз знам, че в повечето случаи антибиотик под седмица няма смисъл да се прилага. Даже става по-зле, ако се почне и се спре, преди да е излекувана инфекцията. И аз изкарах гадна ушна инфекция миналата есен и пих антибиотик 5 дена по-голяма доза и още 5 намалена след контролен преглед. Имах и гадно пищене в ухото, което се уплаших, че ще остане трайно, но, слава Богу, изчезна. Но личният лекар още като ме прегледа и каза, че трябва да се иде при УНГ - въобще не е експериментирал той да ме лекува. Единствено ми каза веднага да почна отипакс май бяха капките, но излезе че са правилно предписани.
Все пак - честито повишение! И рядко да ти се налага да отсъстваш от работа по болнични причини ;)

Ники, имаш едно харесване и от мене :)


Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2013, 20:28:10 pm »
ми..вече и с двете уши не чува добре. Не е фатално. Пуснахме посявки от нос и гърло + антибиограма и чакаме. И се ядосвам.
Вчера джи пи то чак се разсърдила (почти), че не сме се доверили на нея, а сме търсили друго лечение.
[/url][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #8 -: Октомври 11, 2013, 20:54:07 pm »
Вени, следващия път като се разсърди я попитай сметката за лечение и операция на малкия на нея ли да я пратиш или не. Да видиш как ще спре да мърмори... Ай сиктир :x
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2013, 00:47:33 am »
Вени, и моят имаше такъв период, в който аудиограмата показа, че не чува с двете уши, но премина с възрастта. Вече се бях настроила, че ще го оперират, а докторът каза, че нямало нужда. Трябва да го заведа след няколко седмици за контролен преглед. А дори не е боледувал много.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2013, 09:52:28 am »
Вени, аугментин се дава за10 дена. Стандартно даже се почва не с аугментин, а с по-слабото - амоксицилин. Не е вярно обаче, че всеки антибиотик се дава толкова дълго, но точно тези, да.
 
За ушна инфкеция (не може да е от издръпано ухо)не виждам от какъв зор са казали посявка на нос,а още повече не ми е ясно защо я пускат в момент, в който вече детето е на антибиотик. Никаква логика няма за мен тая работа. Посявка се прави преди или след антибиотика. 

Не бързай да обвиняваш лекарката. За 3 месечната хрема особено без температура няма причина за антибиотици,независимо какво излезне от посявката, поне по съвременните критерии. Никой читав педиатър ( поне тук знам, че е така) няма да ти даде антибиотици без температура. Реално, ако не беше болката, дори и ушните инфекции нямат нужда от антибиотици и си минават и сами, но всеки взима антибиотик, понеже все пак е некомфортно. 


Няма ли да му дойдат в много 2 нови езика наведнъж?

Това с насилването и с тези супи ме побърква. Зор да си изяде супата.Защо не оставят децата на мира да си ядат колкото и каквото им се яде.
« Последна редакция: Октомври 12, 2013, 10:05:03 am от Bobbie »


  
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2013, 00:20:29 am »
Боби, посявките са, защото още има секрети, които се стичат назад. Не знам дали са още зелени, надявам се не.

Права си за температурата, вдигал е само няколко пъти и за кратко време. Но неспираща цяло лято хрема си е причина да се търси източник, а няколко пъти поисках да направим изследвания на секрети.
Ще видим, какво ще покаже сега.

Знам само, че постоянна телпература седмица си е причина да се взима антибиотик, за ушни инфекции повече никога няма и да се замислям, как да действам. Никога не съм страдала оъ уши-нос-гърло, но казват, че много боляло и е доста опасно.
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2013, 08:13:55 am »
Боби, посявките са, защото още има секрети, които се стичат назад. Не знам дали са още зелени, надявам се не
Защото  не са причинени от бактерии (независимо какво ще намерите в тях).

Зашо седмица  температура- нали само петък и събота и после в недяля сте почнали антибиотик? Температурата не падна ли като почнахте антибиотика? 


« Последна редакция: Октомври 13, 2013, 08:20:32 am от Bobbie »


  
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2013, 10:53:28 am »
Здравейте, момичета. Искам да разкажа за тези проклети ушни инфекции, моят Боби, като 4 годишен, имаше един зимен период, когато всеки месец правеше ушна инфекция. Ноември, Декември и Януари пи антибиотик. Февруари вдига пак температура с леки ушни болки, отивам на лекар - ушна инфекция. Аз решавам, че няма да започна веднага с антибиотик, а ще използвам само Адвил за температурата, който има и леко противовъзпалително действие. Лекарката се съгласи, с условието да отида след два дена. Факт - инфекцията беше овладяна. А Боби повече не е имал ушна инфекция от тогава .
Сега, очевидно не всеки път минава без антибиотик. Но и това бързо изписване на лекарства....не знам.

В Канада почти е невероятно да изпишат антибиотик за хрема - дори и няколко седмична.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2013, 15:07:56 pm »
Боби, посявките са, защото още има секрети, които се стичат назад. Не знам дали са още зелени, надявам се не
Защото  не са причинени от бактерии (независимо какво ще намерите в тях).

Зашо седмица  температура- нали само петък и събота и после в недяля сте почнали антибиотик? Температурата не падна ли като почнахте антибиотика?

Не :( чак вчера падна. Въпреки антибиотика.
Значи четвъртък вечер до следващия петък, като в неделя преди антибиотика беше пика - 38,4.

Ема, знам за антибиотиците в Канада, това ме притеснява и не крия, че мисля да се заредя с камара лекарства. Как установихте, че инфекцията е овладяна? И от какво беше причинена?
[/url][/url]
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2013, 17:48:28 pm »
Вени, след два дена болката спря, температурата спадна. Не повтори повече...

Не се притеснявай за това и чак не се запасявай с антибиотици. Не е чак толкова страшно положението :)
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2013, 18:43:00 pm »
Признавам - от такива болки нищо не разбирам.
Корем, очи, нещата, дето съм преболедувала - да :) Зъби да.
Уши - не.
В тази насока съм порода "идиот". Винаги излизам с мокра коса, без значение температурата, шапки не нося, дори след плуване, косата ми става на кристалчета зимата, но синузит нямам, болки в ушите също.

но като цяло мисля да се запася с някои лекарства де :)
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2013, 18:43:56 pm »


Цитат
Не :( чак вчера падна. Въпреки антибиотика.
Значи четвъртък вечер до следващия петък, като в неделя преди антибиотика беше пика - 38,4.
Значи е било вирусно и лекарката ти е била права. То винаги е вирусно, въпросът е след това дали ще стане И бактериално. Очевидно при вас не е. Ако детето е имало температура от отит, тя щеше да падне почти веднага с антибиотика.


П.П. Лекарите ти са били прави да не пускат посявки за хрема, но не ми се започва тази тема, щото знам, че точно тук този спор съм го загубила :-).


  
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2013, 18:47:30 pm »
не водим спор, по-скоро искам да ми обясниш. Защото се оплетох.
Тоест -- не е трябвало да включваме антибиотик ли?
Ако не е от отит, от какво да е била тази Т? При вирус знам, че върлува 2-3 дни макс и после спада.
[/url][/url]
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2013, 20:30:36 pm »
П.П. Лекарите ти са били прави да не пускат посявки за хрема, но не ми се започва тази тема, щото знам, че точно тук този спор съм го загубила :-).
Всъщност, за всеобща изненада, тука съм съгласна с теб. И моята педиатърка, все цитира разни учени, че в БГ се прекалява с посявките. Тя зорлем на месец сополявене /прозрачен/ и то по мое настояване пуска секрет. Два пъти. И двата пъти - нищо.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #20 -: Октомври 13, 2013, 20:40:16 pm »
не водим спор, по-скоро искам да ми обясниш. Защото се оплетох.
Тоест -- не е трябвало да включваме антибиотик ли?
Ако не е от отит, от какво да е била тази Т? При вирус знам, че върлува 2-3 дни макс и после спада.
Не не казвам, че не е трбявало Все пак на теб лекар ти казал, че е видял отит. Просто при положение, че личната е казала, че няма и антибиотика не де;ства, почвам да се чудя тоя лекар какво е видял и въобще тези теории как бил стар отита и тем подобни... не знам, не съм чувала да е възможно да каже това само като види червеното тъпанче. При всяко положение явно, че температурата не е била от бактерии, понеже след антибиотика до около 24 часа  пада, ако е от тях.  Значи остава само да е била от вируса. Вирус може да кара и по-дълго,дори и до 5-6 дена. Но много педиатри по принцип дават антибиотик след 3тия ден, за да се застраховат срещу бактериална инфекция. И като не падне се вижда, че не е било от нея, както е станало при вас. Просто мисълта ми беше, че вероятно не са грешни всички други лекари и прав само този, който е казал това. Много често ние като майки искаме нещо да се случва, да правим нещо, за да се оправи детето и лекарите, ако изчават в нашите очи значи не правят нищо и ги обявяваме за не добри лекари,а тези, които правят нещо, леуват, дават лекарства, ги обявяваме за добри. А това не винаги е така.
То винаги почва с вирус , после моеж да стане бактериално от собствените ти бактерии се развива.  Аз лично не си водя дори децата на лекар първите 3 дена, но аз мога да ги прегледам, само понеже пустите уши така и не се научих да ги гледам въпреки обясненията на лекарката и затова ги водя. Отит няма да имат първия ден след вируса и затова чакам. Затова някои лекари при липса на други проблеми, не дават антбиотик дори и по-дълго. Примерно ако няма проблем с дробовете, няма червено гърло ( или не е стреп) и няма отит, не дават.
« Последна редакция: Октомври 13, 2013, 20:43:53 pm от Bobbie »


  
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #21 -: Октомври 13, 2013, 20:52:15 pm »
Боби, на твоите деца при упорити хреми пускали ли са им посявки?

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #22 -: Октомври 14, 2013, 02:35:40 am »
Боби, на твоите деца при упорити хреми пускали ли са им посявки?
На Ивана да. На нея и тече  носа 4 месеца безспирно и то много като беше мъничка. Пуснаха посявка не защото те са искали. Напротив, обясниха ми точно това, коеот и аз сега пиша. Но пуснаха, понеже  аз  вдигнах скандал на лекарката да пусне посявка. Намериха  2 вида бактерии, които са нормална флора. То аз тогава не мислех много адекватно, щото ако мислех адекватно щях да се сетя, че  Ивана на 2 пъти е била на антибиотици, които убиват точно тези бактерии и нищо не промениха с хремата.

При нас секретите от носа се позлват предимно за вирусни тестове, по-често скерети се пращат от гърлото. Има и други де, но рядко се правят. А за от носа си имат бързи тестове за инфлуенца( грип) и RSV, да знаят с какво си имат работа.
« Последна редакция: Октомври 14, 2013, 02:48:59 am от Bobbie »


  
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #23 -: Октомври 14, 2013, 09:15:55 am »
интересно четиво :)
http://www.nytimes.com/2013/10/13/fashion/over-scheduled-children-how-big-a-problem.html?_r=0

с пожелание за хубава седмица на малки и големи :D
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2013, 12:04:07 pm »
Много добро четиво Стефи. Аз винаги съм се чудела на това прекалено планиране на деня на децата. Тук много деца просто нямат време да бъдат деца, нямат време въобще да бъдат нормални хора, щото всяка минута от деня им е планирана. Училището им свършва в 15:00 чак и след това домашни, разни извънкласни занимания, спорт ... не е истина. Аз на моите не мисля дори, че ще им позволя да имат повече от едно извънучилищно занимание, ако искат, няма въобще да настоявам. Няма нужда да са записани на спорт, изкуство,език,  инструмент и клуб по... еди какво си наведнъж. То е ясно, че няма как да са добри във всичко. Само им пренатоварват мозъчетата. Не стига, че тук междучасията в училище са им по 5 минути само и въобще нямат време да помислят за нещо различно.  По-добре е според мен да имат време да играят без никакви планове и да им доскучае понякога, ако не нужно.


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #25 -: Октомври 14, 2013, 12:18:04 pm »
както каза моят 7-годишен ученик вчера - вие само ме подмамвате да ходя по цял ден на училище и занималня и само да седя и да пиша, а аз искам да си играя!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #26 -: Октомври 14, 2013, 14:52:29 pm »
както каза моят 7-годишен ученик вчера - вие само ме подмамвате да ходя по цял ден на училище и занималня и само да седя и да пиша, а аз искам да си играя!!!

Истината от устата на децата, или както там беше казал Уилиям Блейк.  :(

Вчера открих тази книга, която в общи линии обсъжда същите проблеми и препоръчва простота, свободно време и по-малко играчки, вещи и информация в живота на децата.
http://www.amazon.com/Simplicity-Parenting-Extraordinary-Calmer-Happier/dp/0345507983
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #27 -: Октомври 14, 2013, 16:50:43 pm »
Предполагам, че всичко е индивидуално. Аз като дете исках още и още  :lol: на приятели детенцето е също така в момента. Ако искат защо не?! Пък било то и да ги "подлъгваме"  :lol: щом са се подлъгали значи и на тях им е интересно, то игрите ( както и всичко хубаво) никога не са достатъчни  :wink:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #28 -: Октомври 14, 2013, 20:39:32 pm »
 
Проблема, който аз вижда м-и с това още и още официални ангажименти е, че в един момент тези извънкласни занимания излизат от сферата на обикновената занимавка и започват да стават един вид състезателни. Вече не карат кънки, за кефа от каране на кънки, а състезателно. Не плуват за плуването, а за да за първи. Не свирят на пиано, за обща култура, а за да изнасят концерти, за които трябва да практикуват по нам колко си часа на ден. И това няма лошо, ако това искат да си направят с живота и ги влече толкова, но рядко някой го влекат токова силно няколко различни дисциплини. Аз както го виждам обикновено идва от родителите. Как така не взе колан по карате, как така свърши втори на състезанието, как така .. еди какво си.  Къде им отива детството? 
Другото е, че аз лично мисля, че трябва да имат време сами да се забавляват, не всичко да им е структурирано. Понеже това убива въображението не по-зле от непрекъснатото гледане на телевизия примерно, понеже някой друг ти занимава мозъка, не трябва сам да се потрудиш да си го занимаваш. А човек без въображение няма да е никога супер добър в това, което прави. Така мисля аз, може да не съм права, но с моите деца така ще процедирам. Нито давам телевизия повече от половин час, нито давам един куп играчки наведнъж, понеже четох подобни неща, като това, което цигу е дала и съм доволна, че го направих. Децата започнаха много по-добре да си играят, като им намалих играчките и не им давам да ги вадят всичките накуп. Държат си вниманието повече на едно нещо, а преди хванат едно, друго, трето, пето и не играеха с нищо реално. Нито смятам като пораснат да са презаангажирани с различни занимания, които трябва да посещават, а не е въпрос на избор. Аз всъщност не знам как е сега в България, но като гледам тук как е, определено не ми харесва това за моите деца.


  
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #29 -: Октомври 14, 2013, 20:49:39 pm »
Ами и децата са като родителите Боби  :D различни. Аз примерно съм ходила по олимпиади с удоволствие, никога не съм натискана от някой, всъщност при мен натискът винаги е изигравал обратна роля  :wink: Това хлапе за което пиша пък има точно обратния натиск. "Ама ти защо ходиш? Не ти ли е по-хубаво да правиш еди-какво си с другите" Не и` пука, не е асоциална и в свободното време наистина прави това, което другите хлапета правят.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #30 -: Октомври 14, 2013, 20:58:36 pm »
Ами и децата са като родителите Боби  :D различни. Аз примерно съм ходила по олимпиади с удоволствие, никога не съм натискана от някой, всъщност при мен натискът винаги е изигравал обратна роля  :wink: Това хлапе за което пиша пък има точно обратния натиск. "Ама ти защо ходиш? Не ти ли е по-хубаво да правиш еди-какво си с другите" Не и` пука, не е асоциална и в свободното време наистина прави това, което другите хлапета правят.
Именно. Да не става натиск е добре. Аз също ходех сама по олимпиади :-).


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #31 -: Октомври 14, 2013, 23:51:30 pm »
Вчера открих тази книга, която в общи линии обсъжда същите проблеми и препоръчва простота, свободно време и по-малко играчки, вещи и информация в живота на децата.
http://www.amazon.com/Simplicity-Parenting-Extraordinary-Calmer-Happier/dp/0345507983

което, дето се вика, и здравият разум подсказва...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #32 -: Октомври 15, 2013, 03:57:21 am »
което, дето се вика, и здравият разум подсказва...

И аз така мислех, но около мен примери много за противното. 
В моя дом дори. Аз играчки много рядко купувам, защото още не виждам нужда от тях и защото познати и приятели често носят. Постоянно елиминирам и заделям в мазата, и през по-голямата част от деня в къщата цари ред, защото са малко. Детето може с подръчкване само да прибере в три кутии целия инвентар. Но като почетох, реших, че и това е много, защото повечето играчки рядко се ползват.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #33 -: Октомври 15, 2013, 08:52:41 am »
Гледам интересна тема сте подхванали. И на менне ми се иска да прекаляваме с извънкласните занимания. За момента по стечение на обстоятелствата в градината има един чужд език (освен моя и на баща си). И ходи на музикална школа, където имат нещо като въведение в музиката - под формата на игра се запознават с различни инструменти, пеят песнички, рисуват и т.н. Единственото, за което и двамата държим, е да свири на нещо. И там баща му е на мнение, че като дете трябва да се упражнява по един час всеки ден. Аз мисля, че може и по няколко пъти. Ще видим, когато се стигне до там. Опитахме с плуване, но много го е страх и не иска да влиза на дълбоко. Оставихме за по-нататък. Освен това го има и като задължителен предмет в училище. Така че, все някога ще се научи.
Иначе кара колело по-добре от майка си.  8) При нас ключовият момент беше, че баща му го качи от колелото без педали на колело без помощни колелца и след една седмица помощ, започна да кара сам. Е, чат-пат има по някое одрано коляно, но е рядко. И винаги с каска.

И аз имам приятели българи, които живеят в САЩ. Имат едно дете и го гледат като писано яйце. Записано е на триста неща. Печели конкурси по математика и пиано. Майката си е оставила професията и работи нещо друго на половин ден, за да се посвети на образованието на детето. И на мен ми се вижда прекалено, но не мога да обещая, че възгледите ми няма да се променят по-нататък.
« Последна редакция: Октомври 15, 2013, 08:58:50 am от blue_sky »

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #34 -: Октомври 15, 2013, 09:10:34 am »
....

И аз имам приятели българи, които живеят в САЩ. Имат едно дете и го гледат като писано яйце. Записано е на триста неща. Печели конкурси по математика и пиано. Майката си е оставила професията и работи нещо друго на половин ден, за да се посвети на образованието на детето. И на мен ми се вижда прекалено, но не мога да обещая, че възгледите ми няма да се променят по-нататък.
Ей това аз никога не съм разбирала, т.е. такива хора, които се идентифицират едва ли не с децата си. Ами какво ще правят те след като децата им пораснат и за съжаление това става много бързо :?
А едно дете което се пресира по един или друг начин и се натоварва толкова много рано или късно ще избие на някъде, то затова и половината американци пият антидепресанти и си имат личен психолог :wink:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #35 -: Октомври 15, 2013, 17:51:00 pm »
Бубулинка, ЧРД на патерици на сладкия Ивайло  :balk_21:
И аз не искам да натискам за нищо момчето ни. Мен не са ме натискали, сама си избирах какво и къде да уча, какво хоби да имам и съм много благодарна за това на родителите си. Може и да съм грешала, но грешките са си били мои ;)

Да ви се "похваля" - Божидар се обзаведе с първата си хрема. Гърло, гърдички - чисти. Температура до 37. Само гадната хрема - стича му се назад и присмръква, похърква, задавя се и много не спахме тази нощ. Утре сме пак на прегледа. Дано само с хремата се разминем и бързо да мине.


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #36 -: Октомври 15, 2013, 19:24:03 pm »
Бубулинка, ЧРД на патерици на сладкия Ивайло  :balk_21:
И аз не искам да натискам за нищо момчето ни. Мен не са ме натискали, сама си избирах какво и къде да уча, какво хоби да имам и съм много благодарна за това на родителите си. Може и да съм грешала, но грешките са си били мои ;)

Да ви се "похваля" - Божидар се обзаведе с първата си хрема. Гърло, гърдички - чисти. Температура до 37. Само гадната хрема - стича му се назад и присмръква, похърква, задавя се и много не спахме тази нощ. Утре сме пак на прегледа. Дано само с хремата се разминем и бързо да мине.
Благодаря ти, мила  :bighug: Бързам да те "успокоя", че Ивайло като описаната от теб хрема, влачи повече от месец  :? / с тази разлика, че при него сАполите излизаха напред/.
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #37 -: Октомври 16, 2013, 05:02:08 am »
Bebe, децата боледуват, няма начин :) не го приемай драматично и дано толкова да е най-сериозното боледуване на малкия
Стефи се справя в училище, има лек проблем с емоциите, но тя е такава от както е родена. Снощи след като й казах, че е най-добрата дъщеря, заяви че в училище я наричали "златно дете", как да не се гордее човек с нея :)
миналата седмица са ги прослушвали от музикалната група към близкото читалище и снощи ми се обадиха да я искат в групата, та от другата седмица ще музицира
спряхме гимнастиката, но ще тръгва на таекуон до /пак по нейно желание/, ще запишем и английски език и се надявам само да успявам със всяко мероприятие, но щом е за децата, друго няма значение
Пипс покрай нея и тя пише и учи, няма начин- кака е най-светлият пример за нея :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #38 -: Октомври 16, 2013, 09:01:29 am »
Моята девойка вече много говори, та се питам рано ли е за това или не е :ask:
http://life.dir.bg/news.php?id=15244240

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #39 -: Октомври 16, 2013, 09:52:15 am »
ники, нямат ли в градината чужд език?
ако имат запиши я, моите съм ги записала от първа група още, забавно им беше :)
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #40 -: Октомври 16, 2013, 09:54:27 am »
Здравейте момичета, едно бързо въпросче? Някой може ли да ми даде отзиви за обувките на Колев§Колев?

Благодаря предварително.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #41 -: Октомври 16, 2013, 10:13:31 am »
Здравейте момичета, едно бързо въпросче? Някой може ли да ми даде отзиви за обувките на Колев§Колев?

Благодаря предварително.
Повечето девойки тук, не са им особени фенки.  :wink:  :wink:НЕзаслужено скъпи...Не си отговарят на номера. Иначе, като цяло не са лоши. Аз предпочитам на Капчица.  :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #42 -: Октомври 16, 2013, 10:44:52 am »
aз не съм им фен.Повече ми харесват на Капчица и на Чипо,макар че взехме сега на Никола 2 чифта на Чипо и едните доста тежки ми се струват.
<br />
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #43 -: Октомври 16, 2013, 10:54:45 am »
Аз също не харесвам бебешките на Колев (много тежки и твърди ми се виждат). За по-големи дечица има и добри модели. Пантофите им са добри. Купувала съм от "аутлета" до Метро на Цариградско, там цените са прилични.
« Последна редакция: Октомври 16, 2013, 11:33:33 am от midge »
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #44 -: Октомври 16, 2013, 11:17:26 am »
аз изобщо не съм им фен :lol:
но държа да подчертая, че никога не съм купувала техни обувки, просто бойкотирам политиката им :lol:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #45 -: Октомври 16, 2013, 12:25:24 pm »
Защо Стефи, какво им е на политиката? Не съм запозната...
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #46 -: Октомври 16, 2013, 12:58:20 pm »
абе и аз не съм :lol:
на времето преди 7г., за прохождане беше голяма мода майките да купуват т.нар. буйки, за мен те са една голяма глупост, защото първо са меки, второ са с цип от край до край през подметката, не че имаха подметка, трето мега гадни и като мекици, широки около глезена, абе с две думи пълни боклуци. но въпросната фирма беше наводнила всичко с реклами как това са единствените, неповторимите и само с това чудо детето ви трябва да прохожда.... и факт в Бг тогава други мисля нямаше такива мекичести подобия на обувки, имам предвид друга марка.
Та така, моите деца проходиха с обувки капчица, и двете с един чифт, дори съм ги запазила за спомен, прекрасни обувчици :D
« Последна редакция: Октомври 16, 2013, 13:05:23 pm от StefiZ »
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #47 -: Октомври 16, 2013, 13:27:21 pm »
А къде в София продават обувки на Капчица?

Лятото купих сандали от квартален магазин /имаше само няколко модела/ и мисля цените им не са по-ниски от тези на Колев.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #48 -: Октомври 16, 2013, 16:02:27 pm »
Аз купувам обувки на Колев и Колев. Това, че не отговарят на размера мисля не е вярно. По-дълга е стелката от на други обувки, но сравнимо с Найк примерно са ОК ( и за тях съм чувала, че не отговарят) Просто производителя си е посочил см., аз си имам мерилка( става и с шивашки метър да се измери)  за крачета и не стават грешки. Имат малък избор на модели - това не ми харесва, защото не харесвам всички, компенсирам с други марки :) От разминаването в номерата така се случи, че сега носи пролетните боти - е хич не ми е зле, че ги купих и на промоция.
пп Освен това от българските обувки мисля са единствените  изцяло кожа или естествен материал, другите само стелките им са кожа.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #49 -: Октомври 16, 2013, 17:00:51 pm »
А къде в София продават обувки на Капчица?

Лятото купих сандали от квартален магазин /имаше само няколко модела/ и мисля цените им не са по-ниски от тези на Колев.
Ориентирай ме с квартал  :wink:

м-и за бебета не стават на Колев, честно. Поне тези, които аз знам. Подариха на Ивайло 19/20 за прохождащи, той е със стъпало около 12,5 /отговарящи на 20 номер/ и тез точно обувки, мисля с малко късмет, ще ги носи другото лято  :D С други думи, вътре може още един Ивайло да влезе  :) На Капчица също са малко по-дълги, но не са толкова и широки, прилягат доста по-добре. От естествена кожа са, напълно. Не се заяждам, вероятно за по-големи деца, тези на Колев са ок  osi_9
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #50 -: Октомври 16, 2013, 18:22:57 pm »
Аз не ги защитавам  :lol: просто сега са ми такива наблюденията, купих такива за прохождане само за навън ( в къщи беше бос), но беше лято и човека се научи да се събува и  там да ходи бос  :lol: :lol: :lol:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #51 -: Октомври 16, 2013, 18:47:50 pm »
Благодаря ви, момичета. Понеже ги разглеждам он-лайн, ми харесаха понеже са кожени и български. Вярно е, че някои модели са малко грубички :). Но има едни, които ми хванаха окото за моите бандити.

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #53 -: Октомври 16, 2013, 20:51:28 pm »
Аз пък съм изключително доволна от КиК.Както казва Мидж пазарувам от аутлета на Цариградско където цените са доста прилични.Много са удобни на Митко и докато не му умалеят нямат никакви забележки.

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #54 -: Октомври 16, 2013, 21:41:12 pm »
ники, нямат ли в градината чужд език?
ако имат запиши я, моите съм ги записала от първа група още, забавно им беше :)
Момата е още в ясла, Стефи, а там няма нищо допълнително. Намерих един Център за деца, където има английски за 2 годишни. Не ми е зор още от сега да се разкарвам из цяла София, за да я водя мис на английски, ама викам да се допитам и до вас  :D Май ще си чакам градината, поне ще е в същата сграда и няма да отнеме допълнително време.

За КиК да кажа и аз, че цените са ми непосилни. Не ми е оферта да купя едни обувки и край. Предпочитам онлайн да намажа нещо изгодно и да има няколко чифта за сезон. Лично мнение.
Хванах произволен модел ботуши, цена 72,90 лева http://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?f=66&products_id=1489
А аутлета ми е доста далече и затова не са ми опция  :P

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #55 -: Октомври 16, 2013, 23:00:15 pm »
Здравейте момичета, едно бързо въпросче? Някой може ли да ми даде отзиви за обувките на Колев§Колев?

Благодаря предварително.

имам единичен опит с тях - лошо качество.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #56 -: Октомври 16, 2013, 23:03:57 pm »
Моята девойка вече много говори, та се питам рано ли е за това или не е :ask:
http://life.dir.bg/news.php?id=15244240

в Хелен Дорон ги вземат от 2-годишни.
http://helendoron.bg/

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #57 -: Октомври 16, 2013, 23:17:21 pm »
Бубулинка,на моят Никола явно му е голямо крачето,защото той 19-20 на КК носеше на 8 месеца.На 11 му взех 22-ри номер на Чипо и сега ходи с тях.У нас е с тези чорапки с кожа 22-23 като номер- и баткото си ходеше с такива зимата .
<br />
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #58 -: Октомври 16, 2013, 23:46:59 pm »
Бубулинка,на моят Никола явно му е голямо крачето,защото той 19-20 на КК носеше на 8 месеца.На 11 му взех 22-ри номер на Чипо и сега ходи с тях.У нас е с тези чорапки с кожа 22-23 като номер- и баткото си ходеше с такива зимата .
Може душа, разни хора, разни идеали  :D Както виждам има доста момичета, които са доволни от КК....нормално е, наистина сме различни. Възможно е и кракът да му е малък /поне сега, ако е наследил "лопатите" на баща си, жална ми майка  :lol: /, а може и просто да съм взела грешния модел. Всичко е индивидуално, похвално е все пак, че правят обувките от естествени материи, с ортопедични стелки и се стараят да има някакво качество. Между другото, понеже Ивайло още не е стабилен и с обикновени чорапи се плъзга, а с обувки вкъщи хич не ми се иска, много се колебая за тези кожени чорапи.... :ask:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #59 -: Октомври 17, 2013, 00:03:13 am »
Бубе, има едни чорапи с гумени топчета, също не се пързалят.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #60 -: Октомври 17, 2013, 00:03:25 am »
ами Никола е много стабилен с тях,ходи из целият апартамент,а ние сме на плочки и паркет.
 А иначе и аз не съм доволна от КК,просто само те му станаха тогава,но и станаха на мекица за нула време и се обелиха също така бързо.На Георги също веднъж сме купували и повече не повторих.С Капчица е бил баткото всяка зима до сега и съм без забележки.Сега да видим Чипо-то на Никола как ще е зимата.
<br />
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #61 -: Октомври 17, 2013, 00:06:21 am »
Това, че стават на мекица съм го чувала от много хора, нямам идея къде съм ги прибрала (пък може и да съм ги подарила), бяха като нови.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #62 -: Октомври 17, 2013, 09:05:31 am »
За КиК да кажа и аз, че цените са ми непосилни. Не ми е оферта да купя едни обувки и край. Предпочитам онлайн да намажа нещо изгодно и да има няколко чифта за сезон. Лично мнение.
Хванах произволен модел ботуши, цена 72,90 лева http://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?f=66&products_id=1489
А аутлета ми е доста далече и затова не са ми опция  :P

И аз предпочитам онлайн - купих два чифта есенно-пролетни обувки от Джавари за малко над цената на показаните ботушки, а качеството на Саламандър и на Рихтер изобщо няма да го коментирам.

Миналата есен дадох 70 лв. за КиК. Ами дъщеря ми по-неудобна обувка никога не е имала. Хем повечето й обувки купувам от чужди онлайн магазини и не са мерени преди покупката. За кожа, кожени бяха, ама едни такива дървени стоят. Та това ни беше за последно. Преди и пантофки сме купували, ама откакто открих тези на Бефадо не сме клиенти на К и К

За прохождане бях взела малки сладки обувчици Геокс от едно тяхно намаление - около 20 лв. помня бяха. Пазя си ги, и аз като СтефиЗ, и винаги ме умиляват като ги видя, заедно с едно боди за 46 сантиметрови девойки. :)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #63 -: Октомври 17, 2013, 09:06:55 am »
Чувала съм, че за прохождане е задължително обувките да са нови. За да не се изкривяло крачето. Вярно ли е?
А бос/ с чорапки не е ли по-добре за прохождане?


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #64 -: Октомври 17, 2013, 09:10:07 am »

А бос/ с чорапки не е ли по-добре за прохождане?

Да, вкъщи по чорапки или бос - според сезона. Но за навън си трябват обувчици.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #65 -: Октомври 17, 2013, 09:21:32 am »
е боси де, ама вътре, а вън в софийските л...а как да пуснеш 10м. да ходи босо :wink:

бебе, моите си износват обувките, Деси не криви обувки, а и аз като Сия предпочитам да купувам хубави обувки и дори след двете са като нови, та й след тях ги износват приятелски деца :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #66 -: Октомври 17, 2013, 10:14:30 am »
Бубе, мишоците проходиха у дома с чорап със не плъзгащи силиконови топчета,
а навън с меки маратонки. И сега у дома не мога да ги накарам да слагат пантофи
и взимам два чифта такива чорапи в Джъмбо има по 4лв.
Взела съм и по едни кроксове за банята и така.
Да са живи и здрави "Зачатъчките" приятелки с които родихме заедно преди шест години,
аз момче, те момиченца, та на Калина купувам много малко обувки!
Сега съм на тема топли ботушки и съм в чудо просто.
Дайте ми координати за този аутлет, моля!




« Последна редакция: Октомври 17, 2013, 10:16:03 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #67 -: Октомври 17, 2013, 10:47:33 am »
В "Дайхман" има страхотни топли ботуши за деца. На каката купих за 45 лв ботуш - топли от вътре, шити и красиви.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #68 -: Октомври 17, 2013, 10:51:44 am »
Мари, като ги поноси дайхманките, моля те сподели как са. Моят мъж и баща му си бяха взели обувки от там - уж естествена кожа и не бяха евтини. Обаче сдадоха багажа за отрицателно време. На моя му се скапаха за 1 ден - на една сватба бяхме. Хубавото беше, че без пазарлък веднага ни върнаха парите ;)


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #69 -: Октомври 17, 2013, 10:52:50 am »
Мише, аутлета се намира зад магазин Метро, който е на цариградско шосе, посока Пловдив.
Провери и в магазини swisses, има ги в МОЛ Сердика, предполагам и в друг МОЛ може да ги има.
Купувала съм ботуши и сандали от там и мога да кажа че са перфектни. Миналата зима купих на Елена ботушки, намалени бяха на 65 лв., защото са от стара колекция, перфектни, топли, не пропускат вода, цяла зима си ги носи, сега ще ги носи друго детенце, не са мръднали :)
По принцип цените са им малко солени но на намаления са екстра. Лятото пак така купих сандали от миналата колекция, даже нямаха нашите номера, но момичетата ми поръчаха от варненския им магазин и ми ги донесоха :)
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #70 -: Октомври 17, 2013, 12:08:26 pm »
Мари, като ги поноси дайхманките, моля те сподели как са. Моят мъж и баща му си бяха взели обувки от там - уж естествена кожа и не бяха евтини. Обаче сдадоха багажа за отрицателно време. На моя му се скапаха за 1 ден - на една сватба бяхме. Хубавото беше, че без пазарлък веднага ни върнаха парите ;)
75лв броих за едни боти от Дейхман преди 2-3г., отвън естествени, отвътре с каракул....Дъще, такава смрад от краката не си усещала!!! Срам ме беше да се събуя някъде, хем гъбички нямам... :oops:Изхвърлих ги директно на боклука, въпреки, че бяха здрави... :x
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #71 -: Октомври 17, 2013, 15:43:58 pm »
Моето дете прохождаше с едни меки кожени пантофки, мисля, че и преди съм писала за тях тук http://pantofki-magazin.com/nenito-eood-pantofki-zeleni-abalki-p-151.html

 Мише, в Дайхман понякога се намират обувки и ботуши на Елефантен, намалени. Миналата година купихме за Теди точно такива - намалени, водо и студоустойчиви, прекрасни. Тази година ги видях отново, но няма нейния номер.
 КиК никога не съм купувала, по простата причина, че изобщо не ми харесва дизайна им, а и за 80-85лв ще купя къде-къде по-качествени и красиви ботуши.
     
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #72 -: Октомври 17, 2013, 16:25:19 pm »
В дайхман и аз съм купувала два пъти зимни обувки на моя син,никак евтини да подчертая,по-същия начин за месец и половина някъде се разпаднаха.Оттогава не пазарувам там.Аз като цяло за него пазарувам изключително Саломон,но за дребния дето толкова бързо му расте крачето просто за момента ми е непосилно.

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #73 -: Октомври 18, 2013, 10:54:57 am »
И аз не съм фен на обувките на Колев&Колев -неоправдано скъпи и все едни и същи модели. Обаче за съжаление се оказа, че крачето на Явор е толкова малко, че само буйките на Колев в най-малкия размер що годе му станаха. Обиколих страшно много магазини и освен 1 обувки на Геокс за скромната сума от 109 лв., нямаше друга алтернатива, така че се наложи да купя буйките. Вкъщи и аз го държа по чорапки или пантофки с гумена подметка, макар че не се задържат дълго на крака му.
<br />[link=http:
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #74 -: Октомври 18, 2013, 11:27:21 am »
Капчица и Беко също имат буйки.Беко започват от 16-ти номер и са много хубави.Най-голям номер им е 19,което обаче на Никола не стана и за това не взех,той е с обратният проблем -голям крак (на 8м. 20-ти номер,сега е 22).
На баткото купувам 5-та година пантофи на Беко и съм много доволна,не се потят краката и издържат цяла година.При едно намаление взех на КК пантофи и ги скъса за 2 м.
<br />
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #75 -: Октомври 18, 2013, 12:51:12 pm »
Да, може би зависи от марката -за съжаление миналогодишните не мога в момента да видя марката, но дъщеря ми е разсипник на обувки по принцип, а с тях изкара цялата зима (за мое учудване, по принцип купувам поне 2 чифта) и не са мръднали. Сегашните са http://www.deichmann.com/BG/bg/shop/home-marki/Cupcake%20Couture/00012901186214/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D0%B1%D0%BE%D1%82%D1%83%D1%88%D0%B8%20%D1%81%20%D1%86%D0%B8%D0%BF.prod?r=5&c=3&filter_brand=cupcake_couture&st=PRODUCT&filter_cat=home-marki/cupcake_couture&filter_brand_c=6&filter_brand_r=6
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #76 -: Октомври 18, 2013, 16:29:12 pm »
Накрая на месеца, здравейте и от мен :)
Да са здрави децата ни - това е най-важното!
Приятни почивни дни на всички и много игри на учениците :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #77 -: Октомври 18, 2013, 16:33:35 pm »
Как сте, Мими?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #78 -: Октомври 18, 2013, 16:43:03 pm »
Как сте, Мими?
Благодаря за вниманието, Джам :)
Вече добре, слава Богу! Днес махнахме конците, засега се възстановява добре, ще го попазим вкъщи още 10 дни.
С доктора си поговорихме днес надълго и нашироко, чак учебник включи в обясненията, че "Мара подробната" докато не разбере всичко, не млъква  :lol:
Най-важното за момента е, че няма да има отражение операцията върху репродукцията. Притеснявах се, защото е имало манипулации и върху епидидиума и незнаех какво точно (сън не спах 1 седмица, докато разбера).
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #79 -: Октомври 18, 2013, 17:14:46 pm »
мини, а какво му имаше на момчето, че аз нали все не разбрала :oops:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #80 -: Октомври 18, 2013, 18:49:14 pm »
Моя приятелка пък купува на децата си от спортс директ от как са станали на 5г и е много доволна. Вика издържат си сезона без проблем, само дето стават малки за следващия ;) иначе вика каквото и да купи му виждат сметката за отрицателно време.

Мими, живи и здрави да са сладурчетата и никакво отражение да няма нататък.


*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #81 -: Октомври 19, 2013, 09:01:28 am »
Мими  радвам се, че се възстановявате!
Мисля ви и прегръщам много!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #82 -: Октомври 19, 2013, 11:51:19 am »
Стефи, от миналата година се появи хидроцеле, което не се прибра, но при операцията излезе, че канала, който трябвало да се затвори като новороден е станал херния като фуния 8 на 3 см. Късмет сме имали, че не се е получило заклещване на червата при тези размери, а само течност е имало. Оттам и хидроцелето, но е имало и образувания по епидидимуса като оризчета - също с течност.
Сега може и някоя глупост да съм написала, но от превода на медицинските термини от епикризата и обясненията на доктора, това разбрах.
Софиянки, забравих да пиша вчера, че на 31 януари ще идваме на НЕЛК в София :) Още е далече да го планирам, но най-вероятно от предния ден ще дойдем :)
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #83 -: Октомври 20, 2013, 20:42:57 pm »
Не мога да не се похваля, нищо че 2 поста един след друг имам :)
Вече момчетата имат нови легла :)
Голяма радост е, а аз съм доволна от идеята си :)
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #84 -: Октомври 21, 2013, 12:48:05 pm »
Мими, много сте преживели! Дано вече сте добре! Видях новата придобивка на момчетата, страхотна е!

Ние сме на вълна чертички, кръгчета, косата ми съвсем ще побелее! :( Харесва и, ама хич не и се пишат домашните! Дано да е моментно това! За първи клас явно ще трябва от сега да свиквам!

Ей сега разбирам Марти на Джам какво е имал предвид - ами играе им се още на децата и това е!   

Здрави да са всички!
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #85 -: Октомври 23, 2013, 10:03:03 am »
хора, аз съм отчаяна, много съм отчаяна от българсия родител, направо не ми стигат думите да ви кажа колко :(
тази сутрин в училище при наличието на 50 деца, родители и учители, две от нашите майки в класа на две момичета, които са проблемните деца в класа за малко да се сбият. Няма такава идиотия ви казвам, а какви глупости си наприказваха и това жени на по 40 г. Положението е просто отчайващо...
Децата се изплашиха, Деси се скри в мен и не знаеше какво да прави, ужас ви казвам. :(
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #86 -: Октомври 23, 2013, 10:25:28 am »
Стефи, това е ужасно наистина!
Горките дечица!
Ние също се борим с идиотщината в училище.
В понеделник Вики беше със подута брата и хематом в устата. Докато си отсервирала от обяда момче от съседната група  я блъснало в стената. Добре че не са наранени зародишите на постоянните зъби.
Госпожата погледнала, нямало кръв казала и да се измие и приключили. После била спокойна играела и естествено никой не ни се обажда.  :( Не разбирам защо при инцидент трябва да разбера в 5 часа, когато вече нищо не мога да направя!
Дете, което явно неконтролируемо гледа само ужасии, се изживява като супер герой. Блъска и удря който е до него ей така за кеф. Посягало включително и на учителките и възпитателките. Говори неща, които не са за писане даже.
Имало оплаквания и от други родители, но ..  мерки взети няма. Родителите му твърдяли, че не е такова дете, искали да направят нещо, но не можели...  :(

Е сега вече ще се наложи да вземат и то сериозни ... пуснахме писмена жалба до директора. Да видим какъв ще е резултата.
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 10:28:06 am от yana-v »
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #87 -: Октомври 23, 2013, 10:34:35 am »
За това дете, чиято майка е непоносима също няколко родители от нашия клас са подали оплаквания за тормоз върху децата им, аз не съм, защото за сега то не се занимава с Деси, а и аз съм й казала изобщо да не общува с нея. Но ако още веднъж стана свидетел на нещо подобно лично ще отида при директорката и ще подам оплакване срещу родителите.
Нашата директорка е много серт, след подадените жалби и проведената РД отстрани тези деца от занималня, сформира комисия на която децата се явиха и сега посещават психолог мисля два пъти седмично в училище, но явно още няма ефект, защото драмите продължават.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #88 -: Октомври 23, 2013, 10:43:51 am »
StefiZ, те затова децата са проблемни. За съжаление, няма да се променят. Майките де. А пък и децата - нали трябва да имат добър пример, за да тръгнат добре. :?

yana-v, аз заради един такъв калпазанин от блока, записах Алекс през 9 училища в 10то. За да няма контакти с него. Целият блок е пропищял от това дете, от брат му, че и от родителите.   :(

Аз да се пооплача - за съжаление преместването в училище не помогна дъщеря ми да не боледува често.
За два месеца това и е трети ларингит, като 10-15 дни да й се събират без кашлица. Че и до спешния кабинет на детската белодробна болница стигнахме за сефте преди две седмици заради спазъм на ларинкса.
Личният лекар спомена нещо за Пулмикорт през цялата зима, ама ако се стигне до там ще се консултирам и с Бърди. Не мога да я овардя 5 дни здрава, че да сложим противогрипна ваксина. :(
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #89 -: Октомври 23, 2013, 10:53:11 am »
Децата много често копират поведението на родителите - нали сме им за пример. Поне аз си спомням, как се възхищавах на баща ми - как всичко знае, всичко може (това е било в детските ми очи :) ). В къщи всички много четяха и аз ги последвах ;) Сега имам пример от приятели с невероятно кротко дете, но те доста често повишават тон и детето започна и то с крясъци да се налага. А като му говориш тихо и спокойно и то се успокоява.
Логично скандалджийките имат скандалджийчета за деца :( Много се надявам, ние като сме в по-малко населено място и повечето се познаваме, да няма такива неща някой ден. Нито между родителите, нито между децата.
Цитат
нямало кръв казала и да се измие и приключили
какво трябва да се случи, за да се задействат?? Яна, дано директорът вземе ефективни мерки след жалбата - пиши как е.
А за психолозите - трябва първо с родителите да работят, после с децата.


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #90 -: Октомври 23, 2013, 10:56:03 am »
bebe, и аз това казах на госпожата сутринта, че за съжаление родителите са за психолог, не само децата... абе положението е изтървано изначално, то е ясно.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #91 -: Октомври 23, 2013, 11:06:50 am »
Определено цялото семейство трябва да се констултират със специалист. Това е начина. Дано да направят нещо.
Госпожите са много притеснени да не пострада друго дете, следващия път не се знае какви ще бъдат последствията.
Вики е добре. Тя милата често се удря, тъкмо беше заздравяла брадата и айде пак. Мажа отвън, отвътре, правим промивки с вода за уста и така!!!
Ще се оправи, но опасността да се повтори ме плаши повече!

Сия, съжалявам че при вас така се получава. При нас има резултат излизането от градината. Дано да се оправят нещата и при вас. Трябва да има начин! Питай Бърди! Не съм сигурна че Пулмикорта е най-добрия вариант!   
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #92 -: Октомври 23, 2013, 13:54:53 pm »
хора, аз съм отчаяна, много съм отчаяна от българсия родител, направо не ми стигат думите да ви кажа колко :(
тази сутрин в училище при наличието на 50 деца, родители и учители, две от нашите майки в класа на две момичета, които са проблемните деца в класа за малко да се сбият. Няма такава идиотия ви казвам, а какви глупости си наприказваха и това жени на по 40 г. Положението е просто отчайващо...
Децата се изплашиха, Деси се скри в мен и не знаеше какво да прави, ужас ви казвам. :(
Бързо са се проявили, само месец след началото на учебната година  8O

Момичета, на моя много близка приятелка детето закъса с ушите. Водиха го къде ли не на лекар, всяко лечение е ново и различно от предното. Последно в 5-та градска му перфорираха тъпанчетата(не знам дали пиш правилно термина), пие АБ повече от 10 дни и резултата не е добър.
Да препоръчате УНГ?
« Последна редакция: Октомври 23, 2013, 14:21:48 pm от Ники »

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #93 -: Октомври 23, 2013, 16:14:13 pm »
Ники, аз водя моето дете в ИСУЛ на 5 етаж, при Д-р Райнов, от когото съм много доволна. В 5 градска въобще отписаха нашата 3 сливица да я има, а то не само я има, но и бая ядове ни дава. Ако се интересуваш, ще ти дам тел на лични, да не занимаваме тук.
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #94 -: Октомври 23, 2013, 17:42:22 pm »
Ники, препоръчвам в Токуда д-р Кюлев - той миналата година лекува спукано тъпанче на Дани, тази година му оперира трета сливица. За завеждащия УНГ там д-р Златков също чувам само добри неща.

Мими26, дано всичко лошо е зад вас вече и бързо да се оправи детето.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #95 -: Октомври 23, 2013, 21:41:08 pm »
аз пак с моите терзания, но все по-лошо става, масово народа е неоравновесен, сега седя и си мисля, как възрастни хора могат да реагират толкова неадекватно, честно. Когато искаш да кажеш нещо на някой, просто го дръпни на страна и спокойно се разберете, не е нормално да се стига до такива разправии.
ето детето ме пита каква е била тази случка сутринта между двете майки :(

просто има хора които не са готови за нещата, които им се случват и се побъркват. аз лично нямам друго обяснение. познавам хора които са прекрасни сами, но когато са с децата си са просто неадекватни. аз лично нямам обяснение на този феномен, но е факт.

та така с моите нощни терзания, нещо на последък съм на филосовска вълна, може би ме хваща критическата :lol:
лека нощ :)
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #96 -: Октомври 24, 2013, 09:28:41 am »
Стефи, а в какво се изразява проблемното поведение на децата? Защо са нарочени за проблемни?
<br />[link=http:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #97 -: Октомври 24, 2013, 09:28:50 am »
Стефи, поголовно е това. Преди седмица присъствах на ужасен скандал м-у баща на детенце и директорката. Много грозно беше - крещене, обвинения... На финала се оказа, че цялата драма е, защото са извели децата навън, докато било мокро, и принца се изкалял целия. Представяте ли си каква трагедия - кални панталони и обувки.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #98 -: Октомври 24, 2013, 10:16:33 am »
всичко е в изпуснатото възпитание и в липсата на регулация на обществото.

възпитание на емоциите, контрол на поведението, подтискане на агресията, зачитане на останалите човешки същества, уважение към човешкия живот, зачитане на обществения порядък, ценностна система - тези неща отсъстват от мозъците на вече няколко поколения българи.

прибавете към това горното взривоопасно вещество и липсата на регулация в обществото - липсата на органи, които да въдворяват ред, да следят за прилагането му и да наказват нарушителите на реда.

получавате тълпа озверели диваци, която няма кой да озаптява. получавате ... джунгла, в която царува животинският закон.

проблемът е не в това, че има джунгла с животински закони на поведение. проблемът е в това, че част от хората в обществото още не са го осмислили и разбрали добре това и играят по старите правила на играта - съответно, те са обречени на жестока и болезнена загуба.

това е положението.

на който не му харесва - все още има места, където се играе по старите правила, тия, дето ги знаеха вашите дядовци и бащи. ама и там ще е до време....



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #99 -: Октомври 24, 2013, 10:51:41 am »
Благодаря ви за препоръките за УНГ, предадох на майката  :D

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #100 -: Октомври 24, 2013, 11:43:06 am »
мешко, джам много добре в първия абзац на поста си е написала кое е проблемното при тези деца. конкретно момиченцето на тази майка, за която аз категорично вече смятам, че има проблем е такова. Не спазва никакви правила, по време на час говори, апострофира и е на всяка манджа меродия, както се казва. Блъска, удря, плюе децата, обижда ги. Искаш примери ли, ето няколко за които аз знам:
- момиченце от класа е в тоалетната, това въпросното отива блъска врата и казва - ето я, тя пиша, давайте да й се смеем;
- в час по физическо, просто си харесва някоя жертва и целенасочено цял час я блъска със засилка в стената, например;
- нарочила е едно момченце, което плюе ежедневно и тормози...
Иначе детето е умно, няма проблем с учебния материал, просто часовете са ад и пречи на всички с постоянното крещене, а нали се сещаш, че няма как едно да крещи, а 20 да се правят че не го забелязват, все пак са 7г. деца, даде ли им се тон половината се включват...
Аз проблем конкретно с детето няма, имам проблем с това, моето дете да става свидетел на подобни сцени, защото това не е първата проява на тази жена, при следваща такава на която съм свидетел просто ще подам жалба до всички които се сетя, не срещу детето, а срещу майката...
Категорично не смятам за правилно една неоравновесена жена, съответно детето й да тормозят 20 деца и 40 възрастни.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #101 -: Октомври 24, 2013, 14:07:17 pm »
Здравейте момичета,имам едно питане.

Моя приятелка екстремно замина с детето си за Германия и там е ходила да подава документи за детски.Дали са и формуляр на български да попълни и изпрати в България с което да се потвърди,че тя не е взимала детски в България,въпроса и на кой адрес се изпращат документите централно в София или по адрес на личната карта.Тя кашата около нея е страшна дано и аз правилно съм разбрала какво да питам.Моля момичетат живеещи в Германия да помогнат ако знаят.
Хубав ден от мен, ще се включвам по често вече :)
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #102 -: Октомври 24, 2013, 14:37:45 pm »
Стефи, това дете, което описваш, се вмества добре в дефиницията за bully - общоприето понятие за агресивно дете, което тормози други деца около себе си. Това поведение се простира далеч извън ранното детство. Разглежда се много сериозно в обществото и в образователната система в Щатите, защото се среща често и редовно има случаи на самоубийства в резултат от подобен тормоз. Не мисля, че има лесна формула за справяне с проблема.

Знам само, че не бива децата да бъдат оставяни да се разбират и оправят помежду си. Нужно е учители, родители и деца с общи усилия да реагират и парират отрано такова поведение. Но от речено до сторено...
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #103 -: Октомври 24, 2013, 14:53:05 pm »
цигу, много благодаря че се включи и поясни как е при вас, защото да ти кажа честно на мен ми омръзна да чувам - ами деца са, нормално е. не, не е нормално подобно поведение, отношение и държание. защото напоследък започнах да се чувствам аз като ненормалната и да си правя едни дълбоки самоанализи аджеба, къде ми е грешката и как така не мога да го разбера това - ами деца са.....

аз сигурно ставам досадна вече с моите разсъжднеия, но ето пресния пример от сутринта, предаваме децата на госпожата, вече са се събрали около 15 деца и това въпросното казва - лелее колко сме красиви всички днес, само Плами не е, много е зле, с анцунг...
честно ви казвам, идеше ми собственоръчно да й извия врата на тази малка пикла. направо ми се сви сърцето за момиченцето, добре че и то явно е добро и възпитано и само я погледна и не отвърна нищо, а само мога да предполагам как се е почувствало :(
« Последна редакция: Октомври 24, 2013, 14:55:55 pm от StefiZ »
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #104 -: Октомври 24, 2013, 14:56:36 pm »
Стефи, а къде са учителите?! Аз мисля, че те трябва да се намесват и да правят забележка на такова поведение, все пак там те са възрастните, разумните и възпитаващите. Нямам представа как стоят нещата, но няма ли наказания, забележки, срещи с родителите, включително в присъствието на психолог?
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #105 -: Октомври 24, 2013, 14:59:36 pm »
има, писала съм в преден пост, 4 деца от класа са отстранени първо от занималня, второ свикана е комисия от учители, психолози и нам си кой на която са се явили и сега посещават 2 пъти седмично психолог. при двете момченца има значително подобрение, както и при едното момиченце, но явно при въпросното дете ефекта е нулев.  след РС явно родителите са си взели бележка и са предприели мерки, но тук случая е трагичен и с майката, така че едва ли се очкава някакво подобрение...
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #106 -: Октомври 24, 2013, 15:14:00 pm »
Стефи, а какво е поведението на майката?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #107 -: Октомври 24, 2013, 15:16:40 pm »
еее стига де, ще ме линчуват модовете вече :lol:
чети, писала съм подробно. майката е адски неуравновесена скандалджийка.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #108 -: Октомври 24, 2013, 16:30:20 pm »
Айде още малко аванс да дават модовете  :lol: Ще изключат ли детето от училище като крайна мярка? Интересно е какви са възможностите на ръководството, то това пречи на целия процес явно, пък и би било пример за останалите, че лошото поведение не се толерира.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #109 -: Октомври 24, 2013, 16:32:54 pm »
идея нямам, не съм проучвала какво е законодатеслтвото в областта :)
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #110 -: Октомври 24, 2013, 16:47:54 pm »
Отговора е, че на педагогически съвет се разглежда поведението на детето и
може /подчертавам може/ да се накаже според правилника на училището с "мъмрене",
"преместване в друг клас" или "преместване в друго училище". Всичко това може и да не се случи,
защото майката-скандалджийка може да напише жалба до където си поиска и в крайна сметка
да се окаже, че нейното гардже е дискриминирано и потърпевши да се окажат ръководството на училището
и да пишат обяснения до къде ли не ...
Извинете че съм крайна, но днес отново се отвратих от образователната ни система /и от наложеното ми от
шефове поведение, с което наруших около 2 наредби, 1 закон и личното си становище/.

Търся си работа
Има във морето на детските игри бисерче, което ни прави по–добри!
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #111 -: Октомври 24, 2013, 19:11:01 pm »
Момичета,имам нужда от вашата помощ.Митко от една седмица спря да се храни в ДГ,а досега нямаше никакъв проблем.Плюс че пак започна да се напишква нощем.Лошото е ,че е изключително труден характер и като си науми нещо трудно можеш да му промениш мнението.Не желае и да говори,само мълчи и не мога и да разбера какъв е проблема.Някакви съвети?Добър детски психолог?

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #112 -: Октомври 24, 2013, 21:13:31 pm »
пробва ли да говориш с госпожите?
чак пък психолог за едноседмичен проблем, не се вкарвай във филми. не спирай да опитваш да разбереш какъв е проблема.
аз мисля, че съм разказвала, но и елена имаше период на гладна стачка в ДГ, е беше в началото като тръгна, но се оказа, че просто бойкотира леличката, защото видиш ли се осмелила да й направи забележка. и тя е с доста труден характер, по скоро е изключително своенравна.
но след дълги разпити от моя страна детето изплю камъчето и аз навързах случката, помолих госпожите ако е удобно леличката да се извини на "нейно величество" и те така, прояде, та до ден днешен с по две порции.
та, мисълта ми е наистина да се опиташ да разгадаеш случая, може някое дете да го тормози, някоя госпожа да му се кара, лиличката….
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #113 -: Октомври 24, 2013, 21:16:37 pm »
Стефи,говорих с госпожата естествено не спомена да е преживял някакъв вид стрес.С една от лелките говорих и тя беше много озадачена,защото допреди това е ял сам,дори и да не е всичко се е хранил добре,а сега дори когато е помислила че го домързяло сам отказва и да го хранят.Ще говоря пак и пак,то е ясно че няма да се откажа,но наистина ме тормози това че той не споделя и аз се чувствам безсилна да разгадая случващото се.

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #114 -: Октомври 24, 2013, 21:28:10 pm »
parsi, аз ревах тогава от безсилие, дни на ред я молих, умолявах по всякакви начини да ми каже, е на края успях да измъкна "проблема", така че няма да е лесно, но съм сигурна че ще успееш да разбере какво е провокирало това състояние.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #115 -: Октомври 25, 2013, 00:45:15 am »
Дели, този документ трябва германските власти да си го изискат по служебен път. И да не се правят на ощипани! Знае ли твоята приятелка немски?
Дай й да чете тази тема и да пита, ако нещо не й ясно, след като е изчела всичко:http://zaedno.de/forums/viewtopic.php?f=62&t=2878

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #116 -: Октомври 25, 2013, 10:37:41 am »
Парси, опитай под формата на игра - може пък да сподели проблемът на някой своя любима играчка.
Или пък използвай съзаклятник батко му - дали по братски няма да му сподели какво го мъчи.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #117 -: Октомври 25, 2013, 11:08:34 am »
parsi, аз ревах тогава от безсилие, дни на ред я молих, умолявах по всякакви начини да ми каже, е на края успях да измъкна "проблема", така че няма да е лесно, но съм сигурна че ще успееш да разбере какво е провокирало това състояние.

Да, и на мен не ми казваше, но аз питах двете съседчета и те ми казваха всичко. И ще не ще, обяснява после, къде ще ходи  :). Сега започвам с какво става, след отговор нищо просто казвам, че ще звънна на съседското и тя си казва, като обикновено започва с: Добре де, но ти ще ми се караш или не ми се говори, но ...

Стефи, ми на 16 септември родителите щяха да се избият, че едни влязли и снимали децата, пък другите по-балами ли били да не ги снимат как влизат и ядат питка и мед, то тез неща толкова важни. Щяха да смажат децата. И като крещят и блъскат наред да влязат...
Миналата седмица се прибира девойката, крачетата и сини отпред, но много сини и едни дълбоки синини. Питах аз, как стана тая работа, къде толкова се удря. Каза ми, че едно момиче седнало в стола пред нея и я ритало ей така на игра през цялото време. Сто пъти и казвала, че я боли, но тя се смеела и ритала по силно. Е хора, не вярвах, че ще го изрека, но гнева в мен просто надделя. Викам, девойке, другият път в който тази лигла си позволи да те ритне, връщаш, но колкото можеш по-силно. Да изреве много здраво и да не смее друг път да посегне. Въпросната лигла я наби втория ден, следващата седмица и беше намазала боичките и хвърляла нам кво си и т.н.
Аз дето се казвах, че няма да падна толкова ниско, да карам детето си на простотия да отвръща с простотия... 
Жалка е цялата тази работа. Влюбих се в Швеция. За седмица престой там, така си починах. Няма викове, няма простотия, няма агресия. Усмихнати и спокойни хора. Там това поведение на таз девойка те няма да приемат, докато тук стана начин за оцеляване и нещо нормално. Съжалявам, но и аз не го приемам и няма да го приема. Да превърна детето си в буклук, който само мачка, удря и сее терор. Тези хора не могат да осъзнаят едно, че тези деца с увеличаване на възрастта искат надмощие и в къщи, като прилагат същите методи, с които са били мачкани като деца. Обикновено завършват трагично. Имам пред себе си много доказателства. Разбити семейства, наркомания, алкохолизъм, кражби и по-тежки престъпления.  Не се чувствам добре в разни компании,  детето ми също. И то все ме пита, защо еди коя си и обяснява, че якето и е грозно, пък то не е. Ако е за да я кара да се чувства зле, защо и трябва? И детето не го възприема, защото така е възпитано. Хвърля по някоя сълза всяка вечер,  че и скъсали еди кое си, че не и върнали другото, че и смачкали трето, ритали, блъскали...
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 11:13:38 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #118 -: Октомври 25, 2013, 12:08:23 pm »
Парси, и аз за баткото се сетих. Идеята да питаш останалите деца също ми се вижда добра.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #119 -: Октомври 25, 2013, 12:23:59 pm »
Ох, чета ви и все повече ме обзема страх и ужас за тръгването на училище. Моите у дома си се бутат и се дърпат, но това си е само между тях - в детската градина се държат добре, дори Стефан който е по импулсивен там се държи нормално и до сега един път са го наказвали, че е хвърлял пясък по дете, но по думите му детето му е развалило играта, т.е е бил провокиран. Ели в момента групата им е в едно училище и знам, че госпожите са пропищели от учениците. В рамките на 1 месец, четвърти звънец купен от нас за групата е счупен от учениците, отделно им ровят по шкафчетата - не че има какво да се намери освен комплект резервни дрехи и обувките им, но въпреки това нямам търпение да завършат новата детска градина и да ги преместят от там, че поне още половин година да ми е спокойно.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #120 -: Октомври 25, 2013, 19:48:17 pm »
Аз пък се видях в чудо с едната сестра в яслата!За 3 седмици в които е ходила Бузана,днес за 4-ти път ми я дават с памперс!!! 8O От 4 месеца е без памперс,не нося сутрин такива консумативи...ама...много Йоани били...забравили били да и го махнат преди издаването....
Оффффффффффф...не знам какво да правя направо.Само при едната сестра това!И да кажеш,че се е напикавала-не е.А не съм сигурна дали тя,или лелката решава-за удобство,предполагам.
И ако сигнализирам за проблема при директорката дали няма да се ядосат....
Какво да правя?
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 20:02:59 pm от kisela_2000 »


Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #121 -: Октомври 25, 2013, 21:33:22 pm »
Момичета,благодаря ви за идеята с баткото.Проработи :).Оказа се че не му харесало някакво ядене и госпожата тръгнала да го храни,а момиченце от неговата масичка почнала да му се смее и да го нарича бебе.Днес го преместихме на друга маса и е ял.Е,не всичко,но да не бъдем алчни :)
Кисела,най-учтиво обясни на сестрата,че ти е коствало все пак усилия да махнеш памперса на детенце и не желаеш да я връщат към този й навик.Ако се повтори пак й кажи,но с предупреждение за извесяване на директорката.Е,трябвада е много тъпа за да не го вземе под внимание.
« Последна редакция: Октомври 25, 2013, 21:36:16 pm от parsi »

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #122 -: Октомври 29, 2013, 12:00:34 pm »
Аз пък вече имам Коледна украса в къщи :) Явно са започнали с коледните песни в градината и последствието е украсена къща на 25 градуса температура. Голямата елха остана за събота и неделя, но едва ли ще ми се размине.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #123 -: Октомври 29, 2013, 12:18:58 pm »
Аз пък вече имам Коледна украса в къщи :) Явно са започнали с коледните песни в градината и последствието е украсена къща на 25 градуса температура. Голямата елха остана за събота и неделя, но едва ли ще ми се размине.
И моята мома всяка вечер иска песни за Дядо КолЯда. Да видим ние кога ще украсим. Всеки ден повтаря какви подаръци ще й донесе  8)

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #124 -: Октомври 29, 2013, 21:48:06 pm »
Явно е от ходенето по ДГ това, моят син и идея няма кой е Дадо Коледа и какво ще донесе  :lol:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #125 -: Октомври 30, 2013, 17:28:06 pm »
Не, не е от ходенето на ДГ това, да знаят кой е Дядо Коледа и защо носи подаръци  :wink:. Моето дете не е ходило на ДГ до сега, но знае.

Нашата одисея с ДГ започна. Два дни посещение, резултата е гнойна ангина и конюнктивит  :?.
     
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #126 -: Октомври 31, 2013, 08:29:43 am »
И ние на втория ден бяхме болни и вече четвърта седмица не сме се оправили  :(
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #127 -: Октомври 31, 2013, 10:13:52 am »
Ще тръгваме през януари и вече започва да ме е страх, като чета колко бързо лепват бацилите... Неизбежно ли е :) или има надежда :)


*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #128 -: Октомври 31, 2013, 10:33:26 am »
Май е неизбежно. Масово ходят болни на ДГ, то и мен да ме пуснат, и аз ще се разболея.Искаме противогрипна ваксина да сложим, но вече четвърта седмица кашляме, два пъти я гледа лекар и май към трети вървим. Поне бебето опазихме за сега, ама какво ми коства това аз си знам. Така че до тук бяхме с дг, догодина след като сложим противогрипната, евентуално края на ноември може и да опитаме пак...
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #129 -: Октомври 31, 2013, 10:34:22 am »
Ваци, при вас може и да има надежда, но тук ми се струва неизбежно  :?. Когато се обадих в понеделник, че Теди няма да отиде и е болна, госпожата ми каза, че всичките точат жълто-зелени сополи, но ги водят. А за конюнктивита - две деца от групата имали. Предупредили са родителите, едното дете са спрели да го водят, но другото е там всеки ден.
     
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #130 -: Октомври 31, 2013, 12:35:19 pm »
Нямат ли мед сестра в градините или някой, който да не приема болните деца?
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #131 -: Октомври 31, 2013, 12:47:33 pm »
И аз от това се чудих. Тук не допускат детето ако е било болно (с температура) през последните 48часа. Тоест връщаш се на градина 48 часа след последната измерена температура. За конюктивит не съм сигурна каква е процедурата, но за температурта знам, че я мерят регулярно. Също ако детето е на антибиотик не може да посещава градина поне първите 24часа. За сополите няма да коментирам, че е болна тема :) но поне някакви мерки се вземат като цяло.

 Учудена съм, че пускат деца с конюктивит, което си е заразно, обаче...


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #132 -: Октомври 31, 2013, 12:51:39 pm »
Нямат ли мед сестра в градините или някой, който да не приема болните деца?
Имат Марго, ама не навсякъде действат  :wink: По градинките се оправдават, че няма на кого да оставят детето и го пращат болно на детска, с очите си виждам. Разбирам ги, но не ги оправдавам...Ивайло месец като точи прозрачни сополи, без нищо, не смеех да доближа чужди деца. Не искам да си помислям какво ме чака, като или по-точно АКО го приемат в ясли, но знам, че повечето майки са така, ще намеря начин да се оправям /аз наистина нямам на кого да го оставя/. А като наблъскат 30 деца в група, както има тук, питаш ли тоя вирус до като се извърти, де му отива края?  :wink:

Ваци..надежда всяка, тука оставете... :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #133 -: Октомври 31, 2013, 13:13:39 pm »
Не искам да си помислям какво ме чака, като или по-точно АКО го приемат в ясли, но знам, че повечето майки са така, ще намеря начин да се оправям /аз наистина нямам на кого да го оставя/. А като наблъскат 30 деца в група, както има тук, питаш ли тоя вирус до като се извърти, де му отива края?  :wink:

Ваци..надежда всяка, тука оставете... :wink:

Надеждата последна умира ;)

Никакви критерии ли няма за това кои деца пределно не бива да се допускат в градината/яслата, или всичко зависи от съвестта на родителите? Извинявам се ако темата е била дискутирана преди (не отговаряйте в такъв случай).


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #134 -: Октомври 31, 2013, 13:42:12 pm »
има, разбира се, обаче 2/3 от родители се правят на бити мечки, както се казва и водят децата с обяснението, че видиш ли кашлицата и сопола били алергични, т.е. дето има алергия. айде моля, ние не падаме от марс :wink:
аз в началото много се дразнех, но да са ми живи и здрави децата се оказа изключително здрави и боледуват веднъж годишно с малко Т, сопол и гърло например, та поради тази причина реших да си пазя нервите. Малко егоистично от моя страна, но за съжаление преди няколко години разбрах, че не мога да оправя света :wink:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #135 -: Октомври 31, 2013, 13:47:52 pm »
E то не е толкова егоистично като си му хванала цаката  :lol:
Бубе, те реално са заразни още преди да са тръгнали големите сополи и кашлици, моя се зарази от едно леко хремаво дете, но пък за два дни му мина, а майка ми и баща ми цяла седмица са зле. Може и да няма смисъл от спиране, но някак неправилно ми се струва. Не бих оставила моето така да ходи, ми ако стане по-зле през деня, ако не забележат или пък ми се наложи да си го прибера по обяд, не е ли същото?! Разсъждавам си  :lol:
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #136 -: Октомври 31, 2013, 13:48:58 pm »
Бубулина, имало и други дето мислят като мен, напълно съм съгласна.Ти си втората майка, която чувам, че пази другите деца когато нейното е със сополи
 :bighug: :bighug: Ако броим и мен, ставаме три...За всички останали, сополите са нещо нормално...
Има законово изискване за сутрешен филтър и недопускане на болните деца, но никой не го спазва. Може да се подаде сигнал в РЦЗ и да направят проверка, но не знам дали това ще промени нещо. Лично аз докато съм в майчинство за бебето ще гледам каката в къщи, а после ще си ползвам неплатената отпуска за гледане на дете над 3 години докато свикнем с градината, защото не мога дада си пускам детцата болни. А както се оказва, каката не е от яките дето бацил не ги хваща  :(
« Последна редакция: Октомври 31, 2013, 13:53:57 pm от Crystal »
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #137 -: Октомври 31, 2013, 14:31:26 pm »
В нашата градина сестрата връщаше болни деца, но като се върнат след половин час с бележка от лекар, че са здрави, тя няма право да не ги пусне.
Повечето деца боледуват така - сополи, покашлят малко, пък им мине. И те затова не го и броят за болест.
Пък на моята само някой да й кихне и веднага се сдобива я с ларингит, я с трахеит, я с бронхит.

Храни се здравословно, не я навличам с дрехи, във всякакво време играе навън. Всяко лято поне по един месец е на море. Тази година даже остана даже два, че си счупих крака и не можах да отида по-рано да я прибера. Но е кекава като мен като малка. Мен даже и в туберколозен диспансер ме водеха на отчет. Дано само по-бързо да ги израства тези проблеми, че белите ми коси се множат.

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #138 -: Октомври 31, 2013, 21:01:18 pm »
Има една сестра в нашата градина, а всяка група си има отделен вход. Сестрата сутрин е на някой от входовете, но не може да бъде на всичките. На мен ми е много криво, защото моето дете за 3г и 5м е боледувало два пъти, а сега и се разказва играта  :(
     
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #139 -: Октомври 31, 2013, 21:05:14 pm »
Кристъл, знам как разсъждават, чувам ги с ушите си... :wink: Отивам на площадката, още до като Ивайло съвсем невръстен беше и чувам някоя майка : "Ела бе, да пием по бира, не му се плаши на моя, той е с "градински" сополи, нищо му няма..."
Или тъкмо вчера, в парка се разхождам и ме приближава позната с детето си, около 5-6г. и вика : " Ох и аз посред бял ден, айде да си поговорим, нищо му няма на Марти, споко, само малко сАполи...а и нощес вдигна 39,4...а и малко покашля, ама личната каза, че нищо му няма..."
За тебе нищо, за мене нещо. Детето ми е след ваксина, вади зъби и колкото и да не съм сигурна в теориите за "падналия" имунитет, ами не искам да рискувам! Що да си тормозя детето с илачи...И защо, аз като се съобразявам, другите не ми отвръщат?
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус. В тия трудни времена, дори ако оставим идеята за здравето на самото дете, отсъствието от работа, антибиотиците като средства са си проблем.../работя при частник, наясно съм/ Та за това, не искам аз да съм причината нечия майка да прекарва безсънни нощи и да ме проклина наум...Отделно, дето казва и Сия - мойто дете може да точи сопол, но нейното е възможно и до болница да отиде...Трябва да се съобразяваме с това, че всички сме различни... :)
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #140 -: Октомври 31, 2013, 21:21:52 pm »
Съгласна съм, Бубулина  :D. Лошото е, че тези като теб и мен са малцинство. И като кажа, че е въпрос на култура да пазиш другите, ми се обиждат. Не само децата имам предвид, това се отнася и за нас, възрастните като сме болни.
Ние сме дали до тук около 150 лв. за лекарства и още сме болни. А ако я пусна пак на градина, след още 2 дни ще е още по-болна, с нов вирус и хайде пак отначало. Ами тя тази детска градина златна ще ни излезе, за притесненията да не говорим...Ама не мога да приема, че "градинските " сополи са нормални и че "така ще са до първи клас"  8O 
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #141 -: Ноември 01, 2013, 00:04:06 am »
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус.
Ми то вероятно Е вирус. Безобиден.


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #142 -: Ноември 01, 2013, 01:13:06 am »
Бубулина, имало и други дето мислят като мен, напълно съм съгласна.Ти си втората майка, която чувам, че пази другите деца когато нейното е със сополи
 :bighug: :bighug: Ако броим и мен, ставаме три...За всички останали, сополите са нещо нормално...

Оп, 4 ставаме :lol: Никога не я водя при други деца, когато е болна, дори съвсем леко да смърца или каквото там, даже само да се съмнявам, че може да се разболява и прекратявам всякакви контакти, за градина да не говорим. Няма кой да я гледа, освен мен и баща й. Бабите работят яко, а едната е и в друг град. Въртим едни схеми, добре че мъжът ми работи на график и му се събират почивни дни, може да взима отпуски и т.н.
Аз не си пускам детето на ясла и от друга гледна точка, едно да не заразява другите /то нали после пак при нея ще се върне, като само си ги предават тия бацили/, но и защото не мога да си представя как ще си оставя детето болно, без да има кой да го наблюдава постоянно. Не че не ги гледат сестрите, но все пак - над 25 деца с двама възрстни - никой няма да седне да ми бди над детето, то и не може физически. Би ми било ужасно притеснено да я пратя и да треперя цял ден, особено пък, като се има предвид, че ми е правила фибрилен гърч..... мерси съм.

В момента пак е болна, вече стана месец, схемите за гледане са просто... Добре че късмет, майка ми точно сега излезе отпуск 2 седмици, та дойде жената по няколко дни с прекъсване да я гледа. От понеделник мъжа ми взе почивка, аз не знам дали ще мога, че шефа го няма и ме остави да го замествам, а работа за целия китайски народ :? Но по никакъв повод няма да си заведа детето на ясла, ако не се е оправила напълно, най-малкото - пак ще лепне нещо.

П.С. Много се дразня на майките, които си пускат децата болни на градина, особено тези, които не работят все пак, а си стоят вкъщи /да, има и такива :wink:/ Но и не съдя всички, защото някои наистина са в безизходица, а надали всички майки са катили, които не се притесняват за детето си, че ходи болно на градина, а не си стои вкъщи. Давам си ясна сметка, че просто имам късмет мъжът ми да има такова работно време, което позволява да я гледа, а аз че имам разбран шеф и досега не ми е правил проблеми, ако се наложи да ме няма ден-два-три. Е, аз не прекалявам, но то е пак благодарение на мъжа ми. Ако не бяха такива обстоятелствата, не знам какво щях да правя. Сигурно щях да напусна работа, не знам. Макар и това да не е опция, щото тогава пък яко ще я окъсаме с парите /не че сега сме цъфнали, то с тия болести.../ В момента сме и тримата болни, тримата на АБ, аз и малката с бронхит. Този месец даже не искам да смятам колко пари отидоха по лекари и лекарства...
Предвид горното, не бързам да плюя по някои майки, защото наистина не знам дали жените просто не са принудени да си водят болни децата. Знам, че не е оправдание, но знаете, че в БГ работодателите не са от най-толерантните и рядко някой търпи безконечни отсъствия на служители. Ако тези семейства нямат никаква помощ отникъде и са зависими от работите си, за да свързват двата края, не мога да ги съдя. Дразня им се, ядосвам се, но не ги съдя.
« Последна редакция: Ноември 01, 2013, 01:24:26 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #143 -: Ноември 01, 2013, 07:17:47 am »
 Въпросът е, че те нас съдят, че сме разсъждавали така  :D Да не повтарям пак как се гради имунитет :? Ей, до гуша ми дойде от тези приказки, не ми е ясно само как като си непрекъснато болен ще станеш по-здрав. А и родителите се заразяват- по тази логика трябва тях вече нищо да не ги хваща-толкова време детска градина, а после и училище  :? В един момент си мислех, че нещо аз не съм в ред. Имам колежка, която е готова да прати детето си и с разстройство на ДГ, ама ако повръща вече става сложно, не че ще зарази другите или на него нещо ще му стане, ама много ще цапа  8O Но и да се ядосваме, нищо не можем да променим. Можем да търсим начини как да се оправяме поединично с нашите деца.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #144 -: Ноември 01, 2013, 07:19:56 am »
Сикс, изобщо не ги разбирам и оправдавам майките с болни деца на градина. Чувала съм ги и аз, ми какво да правя, трябва да ходя на работа и няма кой да го гледа? Ми ще си намерят вариант. Мен и теб питат ли ни как се справяме? И аз нямах вариант да отсъствам постоянно от работа и си взех бавачка. Намираш си начин.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #145 -: Ноември 01, 2013, 09:19:58 am »
От сега го мисля как ще стане това с ДГ. Ние сме си само двамата с моя мъж и работим редовна смяна. Бабите, дето работят, ами са и далече. Сега, като съм си в майчинство, сополи и разстройство изкарахме в изолация от близки дечица. С приятелките ми не можем да се видим от повече от месец, че децата ни се въртят на смени да карат кой разстройство, кой кашлица, кой сАполи. Каквото можем, правим. Не е като едно комшийче, дето до болница стигна, знаем, че е болно, но отдалече като ме виждат с количката идват и тръгва да се надвесва да видело бебето. Па и се понацупиха като дръпнах количката с 3-4 месечното бебе.
Живот и здраве, като минат двете години, не знам как ще е. нищо не се заричам, защото колкото пъти съм се почудила, "ама как може?!", и ми е дошло на главата. Детегледачки няма у наше село :) освен някоя баба да хвана за такава. От нашите баби, само една е жива и не е много здрава. Да напусна работа и да караме на една заплата - предполагам на всички им е ясно как се справя едно семейство с две заплати, а с една... :( И мен ме е страх от "градинските сополи" и т.н. Дано Божидар е здрав като баща си, че ако е като мен като малка - все болна, все капки, АБ.
И нещо за разсейване, дето се върти във ФБ:
http://cleverbook.net/?p=2023


Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #146 -: Ноември 01, 2013, 09:43:15 am »
Да се изкажа и аз, тъй като вероятно съм от онези майки, за които хремата не е точно болест. Ами Мия си има хрема от бебе, но беше изключително здраво дете (допреди да се роди Явор). И секрети съм й пускала, и различни капки сме сменяли и нищо, и при специалисти съм я водила. Даваха й имуностимулиращи. Но освен хрема, тя друго не е развивала. И  какво да спре да ходи на градина, заради някаква хрема ли? Ами съжалвам, вероятно има хора, които могат и 9 месеца да стоят в болнични и никой нищо да не им каже, но аз не съм от тях. Дори сега, когато съм по майчинство продължавам да работя от вкъщи, няма как просто. Всеки си познава детето и може да прецени, кога хремата е болест и кога не. И пак казвам, при нея е доказано, че няма никаква обективна причина, а и тя беше изключително здраво дете. Съгласна съм, че има и други деца, които от най-малкото нещо развиват страхотно болестно състояние, така че всеки може сам да прецени за собственото си дете.И наистина трябва да има по-голям контрол в градината. Сега като се замисля, откакто е спряла да ходи на градина, не е имала и хрема. Иначе никога не я извеждам навън ако е болна, но съм имала случка с дете с варицела, което е на площадката 8O. Така, че всичко си е въпрос на съзнание и на преценка.
<br />[link=http:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #147 -: Ноември 01, 2013, 09:56:48 am »
Разказвала съм го и друг път, но ще се повторя. Отиваме при педиатъра и детето ми (на 3г) казва: "Ми сигурно ме е заразила Х, защото вчера много кашляше". Педиатърката потвърди, че Х е била там сутринта. За това говоря, а не за хрема. Ми отидох до градината и ги вдигнах на балон. Интересно как сестри, учителки с по 20г. стаж нямат преценка за болни и здрави, а 3г. дете има. Дори мислех да си взема един ден отпуск, за да им помогна със сутрешния филтър  :wink: Предложих, но отказаха.
Друга случка: майка идва на обяд да сложи капки за нос на детето си, защото е здраво, но нослето нещо... Ми ще ме прощават, но здраво дете няма нужда от капки, еле пък в градината. Такива неща в наше село.
bebe_2013, тъкмо баба-съседка ни гледаше нас.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #148 -: Ноември 01, 2013, 09:58:12 am »
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус.
Ми то вероятно Е вирус. Безобиден.
Убедена бях, че ще се появиш и ще се хванеш точно за тия думи. Или добре те познавам, или си станала предсказуема  :) :wink: Не е нужно да ми повтаряш думите, Боби, написала съм точно същото. Вероятно и Вирус  :P Знам, че в Щатите сАполите не ги лекувате и дори уважавам тази практика. Знам също, че е неизбежно децата да боледуват, че това е част от укрепването на имунната система, че е естествен процес и, че няма друг начин, когато са наблъскани в групи по 30. Въпросът ми беше друг....Че не е нужно зорлем да се заразяват едни от други, че е въпрос наистина на култура да не мислиш само за своето канче, а и за това на  другите. Давам пример с големият ми племенник, той за близо 4-те си години, е ходил на ДГ последователно, не повече от седмица. Боледува много, не тежко, но все пак много...Ако майка му и баща му не са държавни служители и с една баба детегледачка, просто не ги виждам. ...
Бебе, аз също от сега ги мисля нещата и хич не ми изглеждат розови...Колкото и да са разбрани шефовете, в тия гладни времена, най-лесното е да ти бият шута и да назначат човек на твоето място. На моменти страх ме хваща... :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #149 -: Ноември 01, 2013, 10:16:58 am »
Темата за сополите..  :)
Любимо ми е да отидем на детски рожден ден и да има някое сополиво дете и майката на сополивото дете упорито да се опитва да ме убеди, че сополите са от зъби  :lol: Точно след последния рожден ден, на който бяхме, Жорко стигна до болница, а освен него и още 2 деца се разболяха. И това от сопол от зъби   :wink:
Кому е нужно да водиш болното си дете на рожден ден? Ще изпуснеш някакво мега парти ли?

И аз съм от майките, които предупреждават останалите майки и лишават от контакти детето си когато има "безобидни" сополи.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #150 -: Ноември 01, 2013, 10:24:38 am »
Има една сестра в нашата градина, а всяка група си има отделен вход. Сестрата сутрин е на някой от входовете, но не може да бъде на всичките. На мен ми е много криво, защото моето дете за 3г и 5м е боледувало два пъти, а сега и се разказва играта  :(

Точно така беше и Алекс преди да тръгне на детска. И от тогава до сега само един месец съм плащала пълна такса в детската. И така чак до края на 4та група, когато най-накрая я преместих.
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #151 -: Ноември 01, 2013, 10:29:13 am »
Болничните и те не са безкрайни. Полагат се максимум 60 календарни дни на година за мен и децата ми общо. Аз затова ще взимам неплатена отпуска. Като свърши и тя, не знам  :(
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #152 -: Ноември 01, 2013, 10:53:32 am »
Болничните и те не са безкрайни. Полагат се максимум 60 календарни дни на година за мен и децата ми общо. Аз затова ще взимам неплатена отпуска. Като свърши и тя, не знам  :(
Много си права :( а и ще вземаме отпуска, ако ни я дават.

Иначе, като казва Мецани, много ми е кеф, като ме поставят пред свършен факт. Отиваш някъде и заварваш детето болно. Ми поне да предупредят какво е положението. Ние скоро, като беше със сополи малкият, се видяхме с приятелка с деца. И хем децата са големи, ученици вече, предварително предупреждавам - с хрема сме, двама лекари ни гледаха и няма нищо освен хремата, ама все пак. Ами прецени си жената, че иска все пак да се видим, но бяхме я информирали преди това. А лекарите чест им прави, че не ме метнаха с номера зъби, алергия и тем подобни ;)

Аз от сега оглеждам тука бабите за подходяща - хем пък и да е с акъла си и все пак здрава.


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #153 -: Ноември 01, 2013, 11:12:46 am »
bebe_2013, бабата я намерих чрез педиатърката ни - хем знае коя си е с акъла, коя иска да гледа детенце. От сърце ти желая да не ти се налага да търсиш жена. Има и много здрави дечица, които не боледуват почти. На колежка сина, да е жив и здрав, е от миналата година на градина и е отсътвал 2 пъти по 2 дни. Дай боже всички да са така.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #154 -: Ноември 01, 2013, 11:55:55 am »
Да се изкажа и аз, тъй като вероятно съм от онези майки, за които хремата не е точно болест. Ами Мия си има хрема от бебе, но беше изключително здраво дете (допреди да се роди Явор). И секрети съм й пускала, и различни капки сме сменяли и нищо, и при специалисти съм я водила. Даваха й имуностимулиращи. Но освен хрема, тя друго не е развивала. И  какво да спре да ходи на градина, заради някаква хрема ли? Ами съжалвам, вероятно има хора, които могат и 9 месеца да стоят в болнични и никой нищо да не им каже, но аз не съм от тях. Дори сега, когато съм по майчинство продължавам да работя от вкъщи, няма как просто. Всеки си познава детето и може да прецени, кога хремата е болест и кога не. И пак казвам, при нея е доказано, че няма никаква обективна причина, а и тя беше изключително здраво дете. Съгласна съм, че има и други деца, които от най-малкото нещо развиват страхотно болестно състояние, така че всеки може сам да прецени за собственото си дете.И наистина трябва да има по-голям контрол в градината. Сега като се замисля, откакто е спряла да ходи на градина, не е имала и хрема. Иначе никога не я извеждам навън ако е болна, но съм имала случка с дете с варицела, което е на площадката 8O. Така, че всичко си е въпрос на съзнание и на преценка.
E точно за това говорим!  :wink: ТИ защо си мислиш, че само ти не можеш да излизаш болничен, аз също не мога - защо трябва твоето дете да заразява моето?! Дори и Боби ще се съгласи, че такова понятие като "само хрема" и/или "настинка" няма. Сополите са защитен механизъм на организма - или е вирус, или алергия, или чуждо тяло...причина за тях винаги има. Друг е въпросът, може ли да се открие...Да, наистина някои вируси са "леки", но са си вируси.. Излизат от организма или когато той укрепне и успее да ги пребори или с някакво лечение.И това, че твоето дете ги кара само със сополи, не означава, че друго няма да влезе в болницата. Има деца със сърдечни пороци, с алергии, с астми и т.н. Не може да се разсъждава толкова егоистично винаги.. :) НА всички ни е много трудно, рядкост са тези, които могат да си позволят 9 месеца болничен. Аз и 20 дни не мога, ако ме засипе работата,... ТАзи година, някои от момичетата тук знаят, си тръгнах по-рано от морето. Един ден, до като купувах в аптеката памперси, чух една от станцията да вика на аптекарката "Дай нещо за зелени сополи". НА другият ден Ивайло се изсополяви. И аз си взех мъжа и детето, събрахме багажа и си прекратихме предсрочно почивката...А оная със зелените сополи си остана. Може да не го е заразило това дете. Но може и да е...
« Последна редакция: Ноември 01, 2013, 13:13:29 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #155 -: Ноември 01, 2013, 12:33:16 pm »
Безобидни вируси няма! Безобидното за един организъм може да е дори фатално за друг.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #156 -: Ноември 01, 2013, 14:14:26 pm »
Безобидни вируси няма! Безобидното за един организъм може да е дори фатално за друг.

Абсолютно вярно. Ние за съжаление в това отношение сме изтеглили късата клечка. На две години се зарази от едно приятелче, което само леко повърна два пъти, а Александра 72 часа повръщаше всичко което й влезеше в устата и поддържаше много висока температура.

Пак заради "безобидни" вируси в детската тя е изкарала за три години N на брой бронхити, ларингити, трахеити, че и пневмония имаме в актива.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #157 -: Ноември 01, 2013, 16:24:01 pm »
Сикс, изобщо не ги разбирам и оправдавам майките с болни деца на градина. Чувала съм ги и аз, ми какво да правя, трябва да ходя на работа и няма кой да го гледа? Ми ще си намерят вариант. Мен и теб питат ли ни как се справяме? И аз нямах вариант да отсъствам постоянно от работа и си взех бавачка. Намираш си начин.
Разбира се, че е така. Но ако нямаш пари за бавачка? Ако работиш за смешни пари и не ти излиза сметката да плащаш на някого? Да и мен не ме пита никой как се оправям, плащала съм и на бавачки, когато съм нямала друг избор, но това много ме е събаряло финансово, като сметнеш, че е било примерно за 2-3 дни. А ако се наложи 1-2 седмици да плащаш на някого?

Не ме разбирайте погрешно, никого не оправдавам. Както казах, просто не бързам да съдя строго. То и да съдя, и да се ядосвам, все тая, няма да променя нещата, за съжаление.... Пазя си нервите, че ми трябват, за да оцелеем след поредното боледуване и люшкане между лекарски мнения, диагнози, интуиция и т.н. Този месец сме в такъв филм с тия лекари, че през ушите вече ми излизат нервите. Майките защо си пускали децата болни и имат ли нямат ли варианти - ми е последна грижа. Но е факт, че понякога човек наистина няма полезен ход :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #158 -: Ноември 01, 2013, 17:09:09 pm »
...и майката на сополивото дете упорито да се опитва да ме убеди, че сополите са от зъби  :lol: ...

Ей това не го бях чувала  :lol:

За мен това е въпрос на етика, или ако щеш хигиена на общуване. Винаги предупреждавам, ако малката е със сополи, а преди изобщо тя да се роди, предупреждавах за нас. Аз съм с хроничен ринит, в следствие на дивиация на дясната ми ноздра и почти постоянно съм с къпри за нос в ръка, но това е друго. При мъжа ми е почти сходна ситуацията - къде се намерихме с тези криви носове :lol:
На втория ни урок по плуване на Иви, едно от бебетата и се изкиха във физиономията и изкарахме следващите 3 седмици вкъщи. Много е неприятно, когато околните не се съобразяват с тези дребни "подробности".




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #159 -: Ноември 02, 2013, 00:41:23 am »
Бубулина, имало и други дето мислят като мен, напълно съм съгласна.Ти си втората майка, която чувам, че пази другите деца когато нейното е със сополи
 :bighug: :bighug: Ако броим и мен, ставаме три...За всички останали, сополите са нещо нормално...

Оп, 4 ставаме :lol: Никога не я водя при други деца, когато е болна, дори съвсем леко да смърца или каквото там, даже само да се съмнявам, че може да се разболява и прекратявам всякакви контакти, за градина да не говорим. Няма кой да я гледа, освен мен и баща й. Бабите работят яко, а едната е и в друг град. Въртим едни схеми, добре че мъжът ми работи на график и му се събират почивни дни, може да взима отпуски и т.н.
Аз не си пускам детето на ясла и от друга гледна точка, едно да не заразява другите /то нали после пак при нея ще се върне, като само си ги предават тия бацили/, но и защото не мога да си представя как ще си оставя детето болно, без да има кой да го наблюдава постоянно. Не че не ги гледат сестрите, но все пак - над 25 деца с двама възрстни - никой няма да седне да ми бди над детето, то и не може физически. Би ми било ужасно притеснено да я пратя и да треперя цял ден, особено пък, като се има предвид, че ми е правила фибрилен гърч..... мерси съм.

В момента пак е болна, вече стана месец, схемите за гледане са просто... Добре че късмет, майка ми точно сега излезе отпуск 2 седмици, та дойде жената по няколко дни с прекъсване да я гледа. От понеделник мъжа ми взе почивка, аз не знам дали ще мога, че шефа го няма и ме остави да го замествам, а работа за целия китайски народ :? Но по никакъв повод няма да си заведа детето на ясла, ако не се е оправила напълно, най-малкото - пак ще лепне нещо.

П.С. Много се дразня на майките, които си пускат децата болни на градина, особено тези, които не работят все пак, а си стоят вкъщи /да, има и такива :wink:/ Но и не съдя всички, защото някои наистина са в безизходица, а надали всички майки са катили, които не се притесняват за детето си, че ходи болно на градина, а не си стои вкъщи. Давам си ясна сметка, че просто имам късмет мъжът ми да има такова работно време, което позволява да я гледа, а аз че имам разбран шеф и досега не ми е правил проблеми, ако се наложи да ме няма ден-два-три. Е, аз не прекалявам, но то е пак благодарение на мъжа ми. Ако не бяха такива обстоятелствата, не знам какво щях да правя. Сигурно щях да напусна работа, не знам. Макар и това да не е опция, щото тогава пък яко ще я окъсаме с парите /не че сега сме цъфнали, то с тия болести.../ В момента сме и тримата болни, тримата на АБ, аз и малката с бронхит. Този месец даже не искам да смятам колко пари отидоха по лекари и лекарства...
Предвид горното, не бързам да плюя по някои майки, защото наистина не знам дали жените просто не са принудени да си водят болни децата. Знам, че не е оправдание, но знаете, че в БГ работодателите не са от най-толерантните и рядко някой търпи безконечни отсъствия на служители. Ако тези семейства нямат никаква помощ отникъде и са зависими от работите си, за да свързват двата края, не мога да ги съдя. Дразня им се, ядосвам се, но не ги съдя.


В ДЕ майката има право на 10  работни дена болнични на година за дете.
Не знам как е в БГ
« Последна редакция: Ноември 02, 2013, 00:43:39 am от albenanedelcheva »

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #160 -: Ноември 02, 2013, 00:56:31 am »
Добре момичета,
всички вие сте прави, всяка взимайки предвид състоянието и боледуването на детето си.

Аз само да попитам - ще ги спрете ли за по седмица и повече от училище, само ако ви точат сополи???
Щото сополите могат и със седмици да се точат.....

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #161 -: Ноември 02, 2013, 06:33:54 am »
Албена, съгласна съм с теб. Не само детето, а по принцип никой никъде не си взима седмица, всеки път като има хрема. 

Аз не си пазя децата, от малки деца с хрема. Ако дете е с температура или кашлица , ги пазя. Но иначе не. Те, особено голямата, имаха хреми първите месеци в градината и после приключиха. Как пък един път не получиха хрема от друго дете, веднъж като мина този период. Как пък един път Ивана не се зарази от Андреа. Нито ги деля, нито дори ги спирам от една чаша да пият.


  
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #162 -: Ноември 02, 2013, 09:30:01 am »
Bobbie, с наука се занимаваш... Не се ли научи да не правиш обобщаващи изводи на база единични случаи...

Ясно е, че ако пренебрегваме правилата на добрата хигиена, това не е защото те са неверни, а защото околният свят ни пречи да ги прилагаме... Напр., липса на болнични и др.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #163 -: Ноември 02, 2013, 16:34:03 pm »
Bobbie, с наука се занимаваш... Не се ли научи да не правиш обобщаващи изводи на база единични случаи...
Джам, не забравяй, че освен че с наука се занимавам, се занимавам и баш с тази,на която редовно се опитваш да ме учиш. Ако спреш и помислиш малко, ще се сетиш, че не на база  експериментиране върху моите деца съм направила тези изводи, а на база направени от някого (който разбира повче от мен и теб, макар това второто да е трудно) изводи се държа така с децата си.
« Последна редакция: Ноември 02, 2013, 16:50:11 pm от Bobbie »


  
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #164 -: Ноември 02, 2013, 17:13:53 pm »

Аз не си пазя децата, от малки деца с хрема. Ако дете е с температура или кашлица , ги пазя. Но иначе не.
А от къде знаеш има ли детето температура? Варицелата и тя може да почне с хрема и леки неразположения, но всъщност тя не опасна. Особено за възрастните, които не са я карали.
« Последна редакция: Ноември 02, 2013, 17:16:02 pm от Crystal »