0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #140 -: Октомври 31, 2013, 21:21:52 pm »
Съгласна съм, Бубулина  :D. Лошото е, че тези като теб и мен са малцинство. И като кажа, че е въпрос на култура да пазиш другите, ми се обиждат. Не само децата имам предвид, това се отнася и за нас, възрастните като сме болни.
Ние сме дали до тук около 150 лв. за лекарства и още сме болни. А ако я пусна пак на градина, след още 2 дни ще е още по-болна, с нов вирус и хайде пак отначало. Ами тя тази детска градина златна ще ни излезе, за притесненията да не говорим...Ама не мога да приема, че "градинските " сополи са нормални и че "така ще са до първи клас"  8O 
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #141 -: Ноември 01, 2013, 00:04:06 am »
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус.
Ми то вероятно Е вирус. Безобиден.


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #142 -: Ноември 01, 2013, 01:13:06 am »
Бубулина, имало и други дето мислят като мен, напълно съм съгласна.Ти си втората майка, която чувам, че пази другите деца когато нейното е със сополи
 :bighug: :bighug: Ако броим и мен, ставаме три...За всички останали, сополите са нещо нормално...

Оп, 4 ставаме :lol: Никога не я водя при други деца, когато е болна, дори съвсем леко да смърца или каквото там, даже само да се съмнявам, че може да се разболява и прекратявам всякакви контакти, за градина да не говорим. Няма кой да я гледа, освен мен и баща й. Бабите работят яко, а едната е и в друг град. Въртим едни схеми, добре че мъжът ми работи на график и му се събират почивни дни, може да взима отпуски и т.н.
Аз не си пускам детето на ясла и от друга гледна точка, едно да не заразява другите /то нали после пак при нея ще се върне, като само си ги предават тия бацили/, но и защото не мога да си представя как ще си оставя детето болно, без да има кой да го наблюдава постоянно. Не че не ги гледат сестрите, но все пак - над 25 деца с двама възрстни - никой няма да седне да ми бди над детето, то и не може физически. Би ми било ужасно притеснено да я пратя и да треперя цял ден, особено пък, като се има предвид, че ми е правила фибрилен гърч..... мерси съм.

В момента пак е болна, вече стана месец, схемите за гледане са просто... Добре че късмет, майка ми точно сега излезе отпуск 2 седмици, та дойде жената по няколко дни с прекъсване да я гледа. От понеделник мъжа ми взе почивка, аз не знам дали ще мога, че шефа го няма и ме остави да го замествам, а работа за целия китайски народ :? Но по никакъв повод няма да си заведа детето на ясла, ако не се е оправила напълно, най-малкото - пак ще лепне нещо.

П.С. Много се дразня на майките, които си пускат децата болни на градина, особено тези, които не работят все пак, а си стоят вкъщи /да, има и такива :wink:/ Но и не съдя всички, защото някои наистина са в безизходица, а надали всички майки са катили, които не се притесняват за детето си, че ходи болно на градина, а не си стои вкъщи. Давам си ясна сметка, че просто имам късмет мъжът ми да има такова работно време, което позволява да я гледа, а аз че имам разбран шеф и досега не ми е правил проблеми, ако се наложи да ме няма ден-два-три. Е, аз не прекалявам, но то е пак благодарение на мъжа ми. Ако не бяха такива обстоятелствата, не знам какво щях да правя. Сигурно щях да напусна работа, не знам. Макар и това да не е опция, щото тогава пък яко ще я окъсаме с парите /не че сега сме цъфнали, то с тия болести.../ В момента сме и тримата болни, тримата на АБ, аз и малката с бронхит. Този месец даже не искам да смятам колко пари отидоха по лекари и лекарства...
Предвид горното, не бързам да плюя по някои майки, защото наистина не знам дали жените просто не са принудени да си водят болни децата. Знам, че не е оправдание, но знаете, че в БГ работодателите не са от най-толерантните и рядко някой търпи безконечни отсъствия на служители. Ако тези семейства нямат никаква помощ отникъде и са зависими от работите си, за да свързват двата края, не мога да ги съдя. Дразня им се, ядосвам се, но не ги съдя.
« Последна редакция: Ноември 01, 2013, 01:24:26 am от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #143 -: Ноември 01, 2013, 07:17:47 am »
 Въпросът е, че те нас съдят, че сме разсъждавали така  :D Да не повтарям пак как се гради имунитет :? Ей, до гуша ми дойде от тези приказки, не ми е ясно само как като си непрекъснато болен ще станеш по-здрав. А и родителите се заразяват- по тази логика трябва тях вече нищо да не ги хваща-толкова време детска градина, а после и училище  :? В един момент си мислех, че нещо аз не съм в ред. Имам колежка, която е готова да прати детето си и с разстройство на ДГ, ама ако повръща вече става сложно, не че ще зарази другите или на него нещо ще му стане, ама много ще цапа  8O Но и да се ядосваме, нищо не можем да променим. Можем да търсим начини как да се оправяме поединично с нашите деца.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #144 -: Ноември 01, 2013, 07:19:56 am »
Сикс, изобщо не ги разбирам и оправдавам майките с болни деца на градина. Чувала съм ги и аз, ми какво да правя, трябва да ходя на работа и няма кой да го гледа? Ми ще си намерят вариант. Мен и теб питат ли ни как се справяме? И аз нямах вариант да отсъствам постоянно от работа и си взех бавачка. Намираш си начин.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #145 -: Ноември 01, 2013, 09:19:58 am »
От сега го мисля как ще стане това с ДГ. Ние сме си само двамата с моя мъж и работим редовна смяна. Бабите, дето работят, ами са и далече. Сега, като съм си в майчинство, сополи и разстройство изкарахме в изолация от близки дечица. С приятелките ми не можем да се видим от повече от месец, че децата ни се въртят на смени да карат кой разстройство, кой кашлица, кой сАполи. Каквото можем, правим. Не е като едно комшийче, дето до болница стигна, знаем, че е болно, но отдалече като ме виждат с количката идват и тръгва да се надвесва да видело бебето. Па и се понацупиха като дръпнах количката с 3-4 месечното бебе.
Живот и здраве, като минат двете години, не знам как ще е. нищо не се заричам, защото колкото пъти съм се почудила, "ама как може?!", и ми е дошло на главата. Детегледачки няма у наше село :) освен някоя баба да хвана за такава. От нашите баби, само една е жива и не е много здрава. Да напусна работа и да караме на една заплата - предполагам на всички им е ясно как се справя едно семейство с две заплати, а с една... :( И мен ме е страх от "градинските сополи" и т.н. Дано Божидар е здрав като баща си, че ако е като мен като малка - все болна, все капки, АБ.
И нещо за разсейване, дето се върти във ФБ:
http://cleverbook.net/?p=2023


Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #146 -: Ноември 01, 2013, 09:43:15 am »
Да се изкажа и аз, тъй като вероятно съм от онези майки, за които хремата не е точно болест. Ами Мия си има хрема от бебе, но беше изключително здраво дете (допреди да се роди Явор). И секрети съм й пускала, и различни капки сме сменяли и нищо, и при специалисти съм я водила. Даваха й имуностимулиращи. Но освен хрема, тя друго не е развивала. И  какво да спре да ходи на градина, заради някаква хрема ли? Ами съжалвам, вероятно има хора, които могат и 9 месеца да стоят в болнични и никой нищо да не им каже, но аз не съм от тях. Дори сега, когато съм по майчинство продължавам да работя от вкъщи, няма как просто. Всеки си познава детето и може да прецени, кога хремата е болест и кога не. И пак казвам, при нея е доказано, че няма никаква обективна причина, а и тя беше изключително здраво дете. Съгласна съм, че има и други деца, които от най-малкото нещо развиват страхотно болестно състояние, така че всеки може сам да прецени за собственото си дете.И наистина трябва да има по-голям контрол в градината. Сега като се замисля, откакто е спряла да ходи на градина, не е имала и хрема. Иначе никога не я извеждам навън ако е болна, но съм имала случка с дете с варицела, което е на площадката 8O. Така, че всичко си е въпрос на съзнание и на преценка.
<br />[link=http:
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #147 -: Ноември 01, 2013, 09:56:48 am »
Разказвала съм го и друг път, но ще се повторя. Отиваме при педиатъра и детето ми (на 3г) казва: "Ми сигурно ме е заразила Х, защото вчера много кашляше". Педиатърката потвърди, че Х е била там сутринта. За това говоря, а не за хрема. Ми отидох до градината и ги вдигнах на балон. Интересно как сестри, учителки с по 20г. стаж нямат преценка за болни и здрави, а 3г. дете има. Дори мислех да си взема един ден отпуск, за да им помогна със сутрешния филтър  :wink: Предложих, но отказаха.
Друга случка: майка идва на обяд да сложи капки за нос на детето си, защото е здраво, но нослето нещо... Ми ще ме прощават, но здраво дете няма нужда от капки, еле пък в градината. Такива неща в наше село.
bebe_2013, тъкмо баба-съседка ни гледаше нас.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #148 -: Ноември 01, 2013, 09:58:12 am »
Знам, че в повечето случаи сАпола може да е наистина безобиден / Ивайло наистина цял месец го точи, на чисти посявки и всичко друго- ок/, но може и да е вирус.
Ми то вероятно Е вирус. Безобиден.
Убедена бях, че ще се появиш и ще се хванеш точно за тия думи. Или добре те познавам, или си станала предсказуема  :) :wink: Не е нужно да ми повтаряш думите, Боби, написала съм точно същото. Вероятно и Вирус  :P Знам, че в Щатите сАполите не ги лекувате и дори уважавам тази практика. Знам също, че е неизбежно децата да боледуват, че това е част от укрепването на имунната система, че е естествен процес и, че няма друг начин, когато са наблъскани в групи по 30. Въпросът ми беше друг....Че не е нужно зорлем да се заразяват едни от други, че е въпрос наистина на култура да не мислиш само за своето канче, а и за това на  другите. Давам пример с големият ми племенник, той за близо 4-те си години, е ходил на ДГ последователно, не повече от седмица. Боледува много, не тежко, но все пак много...Ако майка му и баща му не са държавни служители и с една баба детегледачка, просто не ги виждам. ...
Бебе, аз също от сега ги мисля нещата и хич не ми изглеждат розови...Колкото и да са разбрани шефовете, в тия гладни времена, най-лесното е да ти бият шута и да назначат човек на твоето място. На моменти страх ме хваща... :?
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #149 -: Ноември 01, 2013, 10:16:58 am »
Темата за сополите..  :)
Любимо ми е да отидем на детски рожден ден и да има някое сополиво дете и майката на сополивото дете упорито да се опитва да ме убеди, че сополите са от зъби  :lol: Точно след последния рожден ден, на който бяхме, Жорко стигна до болница, а освен него и още 2 деца се разболяха. И това от сопол от зъби   :wink:
Кому е нужно да водиш болното си дете на рожден ден? Ще изпуснеш някакво мега парти ли?

И аз съм от майките, които предупреждават останалите майки и лишават от контакти детето си когато има "безобидни" сополи.
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #150 -: Ноември 01, 2013, 10:24:38 am »
Има една сестра в нашата градина, а всяка група си има отделен вход. Сестрата сутрин е на някой от входовете, но не може да бъде на всичките. На мен ми е много криво, защото моето дете за 3г и 5м е боледувало два пъти, а сега и се разказва играта  :(

Точно така беше и Алекс преди да тръгне на детска. И от тогава до сега само един месец съм плащала пълна такса в детската. И така чак до края на 4та група, когато най-накрая я преместих.
*

    Crystal

Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #151 -: Ноември 01, 2013, 10:29:13 am »
Болничните и те не са безкрайни. Полагат се максимум 60 календарни дни на година за мен и децата ми общо. Аз затова ще взимам неплатена отпуска. Като свърши и тя, не знам  :(
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #152 -: Ноември 01, 2013, 10:53:32 am »
Болничните и те не са безкрайни. Полагат се максимум 60 календарни дни на година за мен и децата ми общо. Аз затова ще взимам неплатена отпуска. Като свърши и тя, не знам  :(
Много си права :( а и ще вземаме отпуска, ако ни я дават.

Иначе, като казва Мецани, много ми е кеф, като ме поставят пред свършен факт. Отиваш някъде и заварваш детето болно. Ми поне да предупредят какво е положението. Ние скоро, като беше със сополи малкият, се видяхме с приятелка с деца. И хем децата са големи, ученици вече, предварително предупреждавам - с хрема сме, двама лекари ни гледаха и няма нищо освен хремата, ама все пак. Ами прецени си жената, че иска все пак да се видим, но бяхме я информирали преди това. А лекарите чест им прави, че не ме метнаха с номера зъби, алергия и тем подобни ;)

Аз от сега оглеждам тука бабите за подходяща - хем пък и да е с акъла си и все пак здрава.


*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #153 -: Ноември 01, 2013, 11:12:46 am »
bebe_2013, бабата я намерих чрез педиатърката ни - хем знае коя си е с акъла, коя иска да гледа детенце. От сърце ти желая да не ти се налага да търсиш жена. Има и много здрави дечица, които не боледуват почти. На колежка сина, да е жив и здрав, е от миналата година на градина и е отсътвал 2 пъти по 2 дни. Дай боже всички да са така.
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #154 -: Ноември 01, 2013, 11:55:55 am »
Да се изкажа и аз, тъй като вероятно съм от онези майки, за които хремата не е точно болест. Ами Мия си има хрема от бебе, но беше изключително здраво дете (допреди да се роди Явор). И секрети съм й пускала, и различни капки сме сменяли и нищо, и при специалисти съм я водила. Даваха й имуностимулиращи. Но освен хрема, тя друго не е развивала. И  какво да спре да ходи на градина, заради някаква хрема ли? Ами съжалвам, вероятно има хора, които могат и 9 месеца да стоят в болнични и никой нищо да не им каже, но аз не съм от тях. Дори сега, когато съм по майчинство продължавам да работя от вкъщи, няма как просто. Всеки си познава детето и може да прецени, кога хремата е болест и кога не. И пак казвам, при нея е доказано, че няма никаква обективна причина, а и тя беше изключително здраво дете. Съгласна съм, че има и други деца, които от най-малкото нещо развиват страхотно болестно състояние, така че всеки може сам да прецени за собственото си дете.И наистина трябва да има по-голям контрол в градината. Сега като се замисля, откакто е спряла да ходи на градина, не е имала и хрема. Иначе никога не я извеждам навън ако е болна, но съм имала случка с дете с варицела, което е на площадката 8O. Така, че всичко си е въпрос на съзнание и на преценка.
E точно за това говорим!  :wink: ТИ защо си мислиш, че само ти не можеш да излизаш болничен, аз също не мога - защо трябва твоето дете да заразява моето?! Дори и Боби ще се съгласи, че такова понятие като "само хрема" и/или "настинка" няма. Сополите са защитен механизъм на организма - или е вирус, или алергия, или чуждо тяло...причина за тях винаги има. Друг е въпросът, може ли да се открие...Да, наистина някои вируси са "леки", но са си вируси.. Излизат от организма или когато той укрепне и успее да ги пребори или с някакво лечение.И това, че твоето дете ги кара само със сополи, не означава, че друго няма да влезе в болницата. Има деца със сърдечни пороци, с алергии, с астми и т.н. Не може да се разсъждава толкова егоистично винаги.. :) НА всички ни е много трудно, рядкост са тези, които могат да си позволят 9 месеца болничен. Аз и 20 дни не мога, ако ме засипе работата,... ТАзи година, някои от момичетата тук знаят, си тръгнах по-рано от морето. Един ден, до като купувах в аптеката памперси, чух една от станцията да вика на аптекарката "Дай нещо за зелени сополи". НА другият ден Ивайло се изсополяви. И аз си взех мъжа и детето, събрахме багажа и си прекратихме предсрочно почивката...А оная със зелените сополи си остана. Може да не го е заразило това дете. Но може и да е...
« Последна редакция: Ноември 01, 2013, 13:13:29 pm от Бубулина »
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #155 -: Ноември 01, 2013, 12:33:16 pm »
Безобидни вируси няма! Безобидното за един организъм може да е дори фатално за друг.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #156 -: Ноември 01, 2013, 14:14:26 pm »
Безобидни вируси няма! Безобидното за един организъм може да е дори фатално за друг.

Абсолютно вярно. Ние за съжаление в това отношение сме изтеглили късата клечка. На две години се зарази от едно приятелче, което само леко повърна два пъти, а Александра 72 часа повръщаше всичко което й влезеше в устата и поддържаше много висока температура.

Пак заради "безобидни" вируси в детската тя е изкарала за три години N на брой бронхити, ларингити, трахеити, че и пневмония имаме в актива.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #157 -: Ноември 01, 2013, 16:24:01 pm »
Сикс, изобщо не ги разбирам и оправдавам майките с болни деца на градина. Чувала съм ги и аз, ми какво да правя, трябва да ходя на работа и няма кой да го гледа? Ми ще си намерят вариант. Мен и теб питат ли ни как се справяме? И аз нямах вариант да отсъствам постоянно от работа и си взех бавачка. Намираш си начин.
Разбира се, че е така. Но ако нямаш пари за бавачка? Ако работиш за смешни пари и не ти излиза сметката да плащаш на някого? Да и мен не ме пита никой как се оправям, плащала съм и на бавачки, когато съм нямала друг избор, но това много ме е събаряло финансово, като сметнеш, че е било примерно за 2-3 дни. А ако се наложи 1-2 седмици да плащаш на някого?

Не ме разбирайте погрешно, никого не оправдавам. Както казах, просто не бързам да съдя строго. То и да съдя, и да се ядосвам, все тая, няма да променя нещата, за съжаление.... Пазя си нервите, че ми трябват, за да оцелеем след поредното боледуване и люшкане между лекарски мнения, диагнози, интуиция и т.н. Този месец сме в такъв филм с тия лекари, че през ушите вече ми излизат нервите. Майките защо си пускали децата болни и имат ли нямат ли варианти - ми е последна грижа. Но е факт, че понякога човек наистина няма полезен ход :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #158 -: Ноември 01, 2013, 17:09:09 pm »
...и майката на сополивото дете упорито да се опитва да ме убеди, че сополите са от зъби  :lol: ...

Ей това не го бях чувала  :lol:

За мен това е въпрос на етика, или ако щеш хигиена на общуване. Винаги предупреждавам, ако малката е със сополи, а преди изобщо тя да се роди, предупреждавах за нас. Аз съм с хроничен ринит, в следствие на дивиация на дясната ми ноздра и почти постоянно съм с къпри за нос в ръка, но това е друго. При мъжа ми е почти сходна ситуацията - къде се намерихме с тези криви носове :lol:
На втория ни урок по плуване на Иви, едно от бебетата и се изкиха във физиономията и изкарахме следващите 3 седмици вкъщи. Много е неприятно, когато околните не се съобразяват с тези дребни "подробности".




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Месечна тема - ОКТОМВРИ
« Отговор #159 -: Ноември 02, 2013, 00:41:23 am »
Бубулина, имало и други дето мислят като мен, напълно съм съгласна.Ти си втората майка, която чувам, че пази другите деца когато нейното е със сополи
 :bighug: :bighug: Ако броим и мен, ставаме три...За всички останали, сополите са нещо нормално...

Оп, 4 ставаме :lol: Никога не я водя при други деца, когато е болна, дори съвсем леко да смърца или каквото там, даже само да се съмнявам, че може да се разболява и прекратявам всякакви контакти, за градина да не говорим. Няма кой да я гледа, освен мен и баща й. Бабите работят яко, а едната е и в друг град. Въртим едни схеми, добре че мъжът ми работи на график и му се събират почивни дни, може да взима отпуски и т.н.
Аз не си пускам детето на ясла и от друга гледна точка, едно да не заразява другите /то нали после пак при нея ще се върне, като само си ги предават тия бацили/, но и защото не мога да си представя как ще си оставя детето болно, без да има кой да го наблюдава постоянно. Не че не ги гледат сестрите, но все пак - над 25 деца с двама възрстни - никой няма да седне да ми бди над детето, то и не може физически. Би ми било ужасно притеснено да я пратя и да треперя цял ден, особено пък, като се има предвид, че ми е правила фибрилен гърч..... мерси съм.

В момента пак е болна, вече стана месец, схемите за гледане са просто... Добре че късмет, майка ми точно сега излезе отпуск 2 седмици, та дойде жената по няколко дни с прекъсване да я гледа. От понеделник мъжа ми взе почивка, аз не знам дали ще мога, че шефа го няма и ме остави да го замествам, а работа за целия китайски народ :? Но по никакъв повод няма да си заведа детето на ясла, ако не се е оправила напълно, най-малкото - пак ще лепне нещо.

П.С. Много се дразня на майките, които си пускат децата болни на градина, особено тези, които не работят все пак, а си стоят вкъщи /да, има и такива :wink:/ Но и не съдя всички, защото някои наистина са в безизходица, а надали всички майки са катили, които не се притесняват за детето си, че ходи болно на градина, а не си стои вкъщи. Давам си ясна сметка, че просто имам късмет мъжът ми да има такова работно време, което позволява да я гледа, а аз че имам разбран шеф и досега не ми е правил проблеми, ако се наложи да ме няма ден-два-три. Е, аз не прекалявам, но то е пак благодарение на мъжа ми. Ако не бяха такива обстоятелствата, не знам какво щях да правя. Сигурно щях да напусна работа, не знам. Макар и това да не е опция, щото тогава пък яко ще я окъсаме с парите /не че сега сме цъфнали, то с тия болести.../ В момента сме и тримата болни, тримата на АБ, аз и малката с бронхит. Този месец даже не искам да смятам колко пари отидоха по лекари и лекарства...
Предвид горното, не бързам да плюя по някои майки, защото наистина не знам дали жените просто не са принудени да си водят болни децата. Знам, че не е оправдание, но знаете, че в БГ работодателите не са от най-толерантните и рядко някой търпи безконечни отсъствия на служители. Ако тези семейства нямат никаква помощ отникъде и са зависими от работите си, за да свързват двата края, не мога да ги съдя. Дразня им се, ядосвам се, но не ги съдя.


В ДЕ майката има право на 10  работни дена болнични на година за дете.
Не знам как е в БГ
« Последна редакция: Ноември 02, 2013, 00:43:39 am от albenanedelcheva »