Ако фоликула липсваше в деня на пункцията нямаше да ме е яд толкова, защото щях да спестя 300 лв. и най-вече поредната упойка. Че на това отгоре, след като доктора ми каза че фоликула е там, бях започнала да се надявам че и този път ще извадим яйцеклетка, която ще се оплоди и започне да се дели като предишната, от което разочарованието беше голямо за мен и за мъжа ми.
Въртят ми се няколко различни мисли защо стана така, а според доктора десния ми яйчник е пред затихваща фунцкия и затова се е случило това и каза че от тук нататък трябва да се съобразяваме само с левия, т.е. през цикъл. Аз не съм много склонна да вярвам в това, защото една от моите причини е че на 9-я ден от МЦ имах общо 3 по-големи фоликула ( 2х10мм и 1х12мм), два от които може би са "изяли храната" на доминантния. А по-големия брой фоликули аз си го обяснявам с Дуфастона който ми беше изписал доктора след пунцкията от предния цикъл, тъй като той искаше в този МЦ да правим на лимитиран цикъл, но ние по късно се отказахме. А знам че от Дуфастона се възбуждат повече антрални фоликули, моля ако греша да ме поправите?!
Въпреки че се случи така, аз съм убедена че на естествен цикъл е най-добрият вариант, поне за мен, тъй като когато има стимулация била тя и лека качеството на яйцеклетката/те не е добро. И сега в следващия цикъл отново тръгваме срещу това мое вътрешно усещане, тъй като доктора продължава да настоява да направим още един опит на лимитиран цикъл, с тази разлика че в началото ще пия Аримидекс вместо Клостилбегит, тъй като Аримидекса не изтънявал лигавицата както Клостила.
vanessa15 какво става при теб, оплодената яйцеклетка започна ли да се дели? Дано да се похвалиш че вече си минала трансфер, ще стискам палци за това!
Късмет и успех на всички момичета!