0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #520 -: Февруари 16, 2015, 10:40:42 am »
Малко Зайче, кръвния тест и при двата опита беше правен на 14-я ден след ЕТ ( ЧХГ около 15 ), а в деня на трансфера винаги ми бият Прегнил 5000. Смятали сме долу - горе какво количество остава в организма, но не знаем с колко променя резултата от теста.
Относно PMBC - до сега са ни правени 3 пункции, доктора искаше при последния лимитиран опит да направим още една и ние отказахме защото не виждахме смисъл, освен разкарване до София и пари. При 1 от тези пункции бяха установили леко покачване на периферните NK клетките, мисля че беше около 12, пих антибиотик и ги смъкнахме в граница.
За Метфогамата - попитах за нея, защото при първото ни успешно инвитро беше  ми изписана такава в много малка доза - 2х1/2 на ден. Тогава бях се зачудила защо я изписват - нито съм инсулино резистентна, нито имам някакъв диабет,  нито съм с наднормено тегло. Впоследствие прочетох за нея че подорява качеството на яйцеклетките и спомага най-качествения фоликул да стане доминантен.
Благодаря ти за предложението за дневника, много хубава и полезна идея, надявам се да намеря време да го направя в скоро време макар че ще ми изисква доста време че то не са 1-2 опита ...

Giaany при вас може би е безмислено да вкарвате каквато и да е била стимулация щом накрая правиш само 1 фоликул, пробвайте на ЕЦ.

lili2011 - не съм много сигурна при първия опит дали не сме пускали кариотип, по скоро си мисля че не. Това изследване за някаква съвместимост ли е?Миналата година ни пращаха в София, в клиника Надежда да правим изследване за съвместимост.Имай в предвид че имаме 1 успешен опит.

Въпросът ми за Метфогамата, беше продиктуван първо от това че при първия опит пих таква и защото наскоро ембриоложката беше се изтървала и казала че аз няма как да имам качествени яйцеклетки. Пропуснах да я попитам защо мисли така, но в следващите срещи мисля да го направя. Може би защото съм вече на 35 години, с 3 силно стимулирани опита от които може би съм с намален яйчников резер, макар FSH на 3-ти ден да е бил винаги между 4-5 единици, правила съм и другото изследване за яйчниковия резерв което уж е по достоверно от FSH ( в момента изключвам за името ) и там резултатъ е бил добър. След това нейно изказване, от няколко дена реших на своя глава да започна да пия Метфогама по доза каквато ми е била изписвана навремето и мисля даже да не споделям това с доктора, че да не вземе да се обиди.

Успех на всички които се борят да сбъднат своята мечта  :goodluck: !
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #521 -: Февруари 16, 2015, 12:23:31 pm »
Mi6le, с ефекта на Метфогамата, е Инозитол/Инофолик, но по-безобидно.
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 12:27:22 pm от Faith& »
По слънчевата страна на улицата
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #522 -: Февруари 16, 2015, 13:19:25 pm »
Мишлета, според мен са си били биохимични бременности, не би трябвало да имаш никаква опашка от Прегнил 5000 след 14 дни. Че дори след 10.
Кариотипа е генетично изследване. Аз имам успешно забременяване, но имам и куп биохимични бременности, тъй като при партньора ми има генетичен проблем. Не е важно изследване, тъй като само би дало яснота, но не и решение.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #523 -: Февруари 16, 2015, 13:36:30 pm »
изследване на кариотип не е равносилно на общо генетично изследване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #524 -: Февруари 16, 2015, 14:32:02 pm »
Честно казано и аз се чудех за Метфогамата защо я изписват и после прочетох, че влияе на качеството на яйцеклетките. Или може би влияе? Инофоликът определено е по-"мек", надявам се да върши поне толкова добра работа колкото Метфогамата.
Момичета, на ЕЦ колко често ви се налагаше да посещавате клиниката? Питам, защото се оказа в последния момент, че ще ми се увеличат служебните ангажименти, точно сега , когато започваме първия си ин витро опит. И някак ми се иска да планирам времето си доколкото е възможно.
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #525 -: Февруари 16, 2015, 15:46:13 pm »
Alfi, принципно с 2 прегледа и 2 пъти хормони се насрочва пункция, обаче само при условие не се окаже по-късна овулация, тогава може да се наложи още 1 преглед или хормони. Общо взето е по-режима и може да се планира.
По слънчевата страна на улицата
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #526 -: Февруари 16, 2015, 18:43:40 pm »
Благодаря, Faith&!
The impossible is often the untried [/i]
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #527 -: Февруари 16, 2015, 19:00:27 pm »
Алфи, при преглед на 10 ден (1 ходене, привечер след работа) са ми пускали хормони на следващия (второ ходене, сутрин преди работа) и след тях ми е назначаван прегнил (трето ходене, същия ден вечерта) и съответно пункция (четвърто ходене, рано сутринта, но си приготви целия ден) на 13 ден.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #528 -: Февруари 16, 2015, 22:01:08 pm »
Еееех, Зайче, то е ясно, че всичко е индивидуално... Ама Владимиров каза, че ходенията ще са сутрин 8-10 ч, с което съвсем ми се обърка програмата :wink: За пункцията и трансфера е ясно, че ще предвидя цял ден. Ти беше при Стаменов, до колкото помня?
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #529 -: Февруари 17, 2015, 00:26:33 am »
Мишлета, на мен док не ми предложи естестествен цикъл. Не зная защо. Може би защото до 9-10 ден са 2 големи фоликула и после единия изчезва или защото фоликулите ми се пукат по-рано. Предполагам че с лекарства контролират по-добре процедурата. Ако е естествен цикъл взема ли се оргалутран?
А за лекарствата за диабет много внимавай, защото хипогликемията не е шега работа, а и на качеството може да се повлияе и чрез витамини, йога но доколкото знам 90 дни преди процедурата.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #530 -: Февруари 17, 2015, 09:25:25 am »
Кариотипа е генетично изследване.
изследване на кариотип не е равносилно на общо генетично изследване.
Аз ли написах, че е общо генетично изследване или кариотипа изобщо не е генетично изследване?

Giaany, с лекарства е по-голям контрола върху таймирането на пункция. Но няма контрол върху качеството, дори напротив. И двата варианта имат плюсове и минуси, добре е да се преценява според ситуацията.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #531 -: Февруари 17, 2015, 15:35:02 pm »
И аз така предполагам. Поне при мен имаше огромна разлика в ембрионите при класическите протоколи и при лимитирания. От успешния ми опит ембриончето беше А (4ри перфектни кръгчета), а при класическите.... може би С....ако не и по-лошо :(. Надявам се този път да го хванем.  :)
При естествен цикъл може ли да се взема оргалутран или и той влияе на качеството?
Някой знае ли защо разделят лекарствата на две, половината сутрин и другото вечер?
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #532 -: Февруари 18, 2015, 12:04:43 pm »
Здравейте!

lili2011 за Прегнила сега се светнах че освен 5000 единици в деня на ЕТ,същата доза се бие и на 5-6 ден след ЕТ, така че може и да е опашка, а не биохимична.
Относно правенето на генетични изследвания - знам че ако се установи такова няма лечение и може би до сега никой не ни е карал да правим такива въпреки че сме питали.

Faith& Метфогамата ми понася добре, няма странични действия и поне за сега не мисля да я сменям, но ако усетя нещо може да мина на инофолик.

Giaany при теб може би има по ранна овулация и това да е причината твоят доктор да не иска на ЕЦ, макар че има много момичета като теб и една голяма част от тях са успявали да извадят Я. Ние миналия цикъл извадихме една Я на ЕЦ от която си имаме замразен ембрион на 3-ти ден. Та тогава в деня на поставяне на таймиращия Прегнил, LH беше със стойност 12 и доктора предложи веднага да поставим Цитротид който да задържи за малко LH-то и това определено помогна тъй като в деня на пункцията фоликула си беше там. Така че докторите имат начини да се справят с по-ранната овулация, макар че и лекарствата не са никаква гаранция, просто при теб риска от по ранно спукване на фоликула е по-голям, но това не означава че трябва да се откажете да пробвате на ЕЦ. Не разбрах при теб  успешната бременност от лимитиран цикъл ли е била и Оргалутрана за какво беше че никога не ми е изписван такъв?

Утре ( четвъртък ) съм на първи преглед на 9-ти ден от МЦ за да видим дали има доминантно фоликулче и с какви размери е, стискайте палци да има някой хубавец :)
Между другото, стремежът ни е да съберем 2 ембриона които да замразим + 1 пресен и да направим трансфер на 3-те,  като всички Я да са на ЕЦ, без никакви стимулации защото стимулациите, били те и леки, явно само ми скапват качеството на Я. Вие какво бихте ни препоръчали като бройка, може би 3 са малко ако не дай си боже някой не преживее размразяването?
Другото което искам да ви попитам - при нас ембриончто от миналия цикъл го замразиха на 3-я ден и споменаха че след като го размразят ще го отглеждат до 5-ти ден, като това щяло да важи за всички други които ще замразяваме.Та въпроса, или по точно въпросите ми са - на кой ден е по-добре да бъдат замраявани - 3-ти или 5-ти и дали не е по-добре да бъдат замразявани Я? Според нашият доктор замразените ембриони имат по-големи шансове да оцелеят след размразяването, но по отношение на това кой ден е най-подходящ да бъдат замразявани не е имало никакъв коментар, а от прочетеното в нета съм останала с впечатление че най-често това се прави на 5-ти ден и като че ли тогава има по-голяма успеваемост?!

Късмет и успех на всички!
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #533 -: Февруари 18, 2015, 12:33:05 pm »
мишлета, наистина си за дневник :)  щом ти се пише повечко
За ранната овулация и ЕЦ не е проблем. Пункциите са ми били  9-10-ти ден  и всичко е било наред.
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #534 -: Февруари 18, 2015, 15:03:26 pm »
Мишлета Оргалутран и Цитротид са за подтискане на lh. Аз все съм с Оргалутран но пак се пукат. Не зная кое е по-добро и в какви случаи се изписва едното или другото.
Успешния ми опит е на лимитиран - 150 Мерионал и 1 Оргалутран дневно от 8 до 11 ден, на 11 ден 17мм фоликул Прегнил и на 13 ден пункция. Беше единственния път когато имах хубаво ембрионче и стана  :).
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #535 -: Февруари 18, 2015, 15:38:20 pm »
Момичета, предстои ми пункция на 1 фоликул на ЕЦ. При прегледа на 11 ден беше с големина 14 см, лигавица 8 см. Хормони естрадиол- 99 и LH-12!! Казаха ми днес да сложа Прегнил и да се готвя за пункция в петък..  но се притеснявам с това LH дали няма да се спука фоликула по-ранно или пък да е презряла яйцеклетката!? Как мислите, има ли успели с такива стойности..
« Последна редакция: Февруари 18, 2015, 15:57:02 pm от vanessa15 »
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #536 -: Февруари 18, 2015, 19:14:58 pm »
vanessa15, днес ли ти е 11-ти ден или е бил вчера? Ако ст-стите са от днес ЛХ-то ти е ок, но фоликула ми се струва мъничък.
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #537 -: Февруари 18, 2015, 19:51:33 pm »
Извинете нахлувам с въпрос,защото след днешната неуспешна пункция се замислям и за този вариант.Колко излиза процедурата горе-долу?
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #538 -: Февруари 18, 2015, 23:24:05 pm »
Sandra Процедурите са около 1500 за естествен и може и 3000 при класическите протоколи. Зависи от лекарствата и процедурата. Пробвай търсене в Google.  Много клиники си имат ценоразпис.

Vanessa стискам палци да е там и всичко да е наред. При естествен цикъл се случва това покачване на lh. Въпроса е кога му е пика и колко, защото при всеки е различно.
« Последна редакция: Февруари 18, 2015, 23:27:10 pm от Giaany »
*
Re: Ин витро на естествен цикъл - тема 2
« Отговор #539 -: Февруари 19, 2015, 09:01:06 am »
Извинете нахлувам с въпрос,защото след днешната неуспешна пункция се замислям и за този вариант.Колко излиза процедурата горе-долу?

Според ценоразписа за момента ин витро на спонтанен цикъл е 1700 лв, Икси - 2000 лв. През ноември ходих на проследяване, но в определн момент /след няколко прегледа/ док прецени, че не се развиват добре нещата и преустановихме. Платих само за преглед. През декмври - отново проследяване, стигнах до пункция, но нямаше Я - заплатих преглед, хормони и пункция. Така че зависи до какъв етап на процедурата се достига... Лекарства не съм ползвала, освен прегнила, упойките и АБ за след пункцията /обща стойност към 40 лв./
п.п. пропуснах да кажа, че става дума за клиника Щерев
« Последна редакция: Февруари 19, 2015, 09:03:31 am от Nyxia »