0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Джиджи, Джам, благодаря за помощта. Аз първо попаднах на българския сайт и затова се зачудих шарка ли е или не. После попаднах в уикипедия и там пишеше и за мускулни болки, освен посочените от Джам симптоми. Всичко при Алекс е налице, без обрива. Та може и обикновен вирус да се окаже.
Най-странното е, че беше на лекар вчера след детската, защото се оплакваше от болки в очите и в прасците. Лекарката я прегледала и каза че най-вероятно са от предишния ларингит. Но да следим и ако до два дни няма подобрение пак да отидем в петък. И като се прибра това дете, поигра си и почна да киха, запушен нос, вдигна температура, но не висока- 37.8.  И те така.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Не знам каква е сегашната система в начален курс. Но си спомням, че навремето майка ми на фльонга се вързваше да измисля задачи със събиране и изваждане до 20. Това в първи клас за по-напредналите си ученици. Понеже като си реши набързо задачите, едно дете в 1 клас почва да скучае и пречи на другите.
А за стихчетата, много съм за да се учат. Паметта се тренира като .... се тренира. cofee lungo го е обяснила по-обстойно. Аз просто съм виждала ефекта на свободния режим на учене на стихчета - 5 думи не могат да запомнят. Помните ние навремето какво заизустяване правехме. Де що има стихотворение в учебника се учеше. Пък рецитали по няколко повода, пък какво ли още не. Но до 6-7 клас вече ми беше достатъчно да прочета няколко пъти дълго стихотворение и да го запомня.
*
И аз си мисля, че децата които посещават редовно ДГ няма нужда и в къщи да ги караме да правят каквито и да е неща от сорта на смятане, писане или учене на стихотворения, разбира се ако самото дете не настоява. На родителската среща тази година, октомври месец, говоря за 3-та група в ДГ, госпожите изрично ни предупредиха да не им купуваме залелите пазара помагала и нам си какви глупости със задачи и писане за 5г., защото не е необходимо изобщо. Достатъчно е че половин ден в ДГ се занимават по учебната програма, която е предостатъчна.
Иначе както и преди писах, явно е самоинициатива на нашите госпожи, но не е всекидневно обучение смятането. Показали са им на пръстчетата как става номера :lol:
*
Дони, важно е да се стимулира развитието на паметта като се заучават стихчета от по-малка възраст. Защото в училище още по-малко ще учат наизуст, а дълготрайната памет се тренира още от тази възраст, та не е лощо децата да учат наизуст.
Благодаря, Снежи, ще се опитвам периодично да научаваме по нещо, макар, че в това отношение моите са много трудни - нещо ако не им е интересно - няма как да го направим, той повече се поддава, но тя - невъзможно. Последния път стимулът беше идването на Дядо Коледа, че когато дойде много ще иска да му покажат някаква програма - две песнички две стихотворения, танц, та тогава го направиха с голямо желание. Купила съм цялата поредица книжки със златните български стихотворения и песнички - невероятна колекция на "Златното пате" - Моя бяла Коледа, Кът свиден и мил, Семки и бонбонки и Колко слончето тежи - ще я пусна в тематичния форум, та общо взето стихотворения имаме много, да има кой да ги учи :)
« Последна редакция: Март 22, 2012, 09:44:32 am от cygnus »
*
И ние у дома изобщо стихчета и приказки не искаме да учим и четем, но в градината ми го хвалят и ми казва у дома. Виж обаче математика сам иска да му давам задачи. От крокотака му разпечатвам и показвам, но му е трудно. Рано е още си мисля за събиране и изваждане, макар че със събирането му е по лесно и горе долу се справя до 10. Не настоявам, да не си помислите, че съм от амбициозните родители. Когато пожелае и е впечатлен от нещо просто използвам момента.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Аз се обръщам към родителите които се местят непрекъснато от държава в държава  с идеята да ми обяснят как се отразява това на децата им. Друг език, непознати хора. Повече ме интересува ако детето е започнало 1 клас например и в средата на годината се премести в друга държава с Френски да кажем, без да знае Френски. Ако сте го преживяли, моля споделете. Ани (Ultra) мисля пътуваше и пишеше за преживяванията с баткото в Естония и след това в друга държава. Ани (Ultra) извинявай, не помня къде беше сега.

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Специални поздравления за художниците на мидички и архитектите на къщички!
Впечатлена съм, браво!Обичам децата да творят такива неща.
У нас обаче е приложимо само ако изделията се ядат,
и затова правим курабии, поне веднъж седмичмно.
Подариха им комплект за моделиране на сандвичи със нужната за това
пластелинова смес и разни джаджи, дадох джаджите, но сместа на посмях!
Защото моята девойка всичко яде, а днес лошата и несъобразителна нейна майка
я снабди с половин драже дъвка, която след това едва извади от едната й ноздра!

Колко са шарени децата, на Митака му е трудно рисуването
и изобщо фината моторика на ръката, да свързва, да очертава!
Калина забелязвам държи по-старателно молив, опитите за рисунки,
макар и драсканици са много по-фигуративни.
Надявам се в това отношение на него детската градина да му е от полза,
но пък обича да рецитира стихчета и се оказа, че последния път когато баба му
беше при нас са научили няколко с по 3-4 куплетчета!

Дони тези книжки са фантастични, аз си купих две от тях
много преди да се родят, после попълних липсващите, а най-обичам да ги подарявам.
Има ноти към песничките, за мен те са най-хубавите на пазара от този тип!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Моето дете (по-голямото) няма проблеми с наизустяването. Тъй като доста четем книжки в къщи, тя повечето ги знае наизуст. Обаче аз не съм я карала.
 ето сега къде е проблемът: за пръв път употребих думата "трябва" да научим това за празника в ДГ". И тя категорично прави бойкот и не иска да го каже изобщо кратичкото стихче. Сигурна съм, че вече го знае, тъй като го повторих многократно, но само се подхилва и си го казвам тук сама. И госпожата от ДГ ми се оплака, как не искала да си каже думичките и, че само тя ще мълчи, като дойде нейния ред.
Работата е там, че Михаела мрази да бъде карана да върши нещо. тя просто не го върши, ако подходиш императивно към нея. Та сега очаквам деня, в който на тържеството моето дете гордо ще мълчи пред всички в знак на протест! :wink:
« Последна редакция: Март 22, 2012, 15:01:40 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Лиде, мисля, че тези дечица, които вече ходят на училище, първо ходят в "подготвителен клас", за да научат езика и на следващта годиа в нормално училище.

Ние изписахме малкия Коко. Щях да набия едната "роднина", защото си позволи да удари Ники по дупето, защото сядал на земята, и в следващите 2 минути не бях за гледане :oops: Много лоша станах, покрай мен и мъжа ми. Абе...селски истории.
Изгоних всички след 1 час седена, за да си почиват майка и бебе, защото всички даваха акъл как да се държи бебето. А то милото претоплено :? На 20 градуса го изнесоха от болницата с дебели дрехи и пелена (памучна) :x Милото се изрина за 20 мин.
[/url][/url]
*

Работата е там, че Михаела мрази да бъде карана да върши нещо. тя просто не го върши, ако подходиш императивно към нея.
Абсолютно! Всеки път влагам мисъл как да подходя към нея и да и как да представя нещата за да се свърши нещо, което трябва, защото кажа ли трябва - положението вече е ясно.
Абсолютно! Всеки път влагам мисъл как да подходя към нея и да и как да представя нещата за да се свърши нещо, което трябва, защото кажа ли трябва - положението вече е ясно.

Мдаааа. много трудно и предизвикателно! :lol:
При теб и двамата ли са така или само единия? :wink: Защото аз тайно се надявам, поне Малкия да е по-лесен за командване. А сестра му ни командори всички из къщи на общо основание. че и условия поставя. Например, диалог сутринта след ставане:
аз: Мими, хайде, обуй си пантофите.
Тя: Да, но ти първо ми направи млякото! :wink:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
И аз си мисля, че децата които посещават редовно ДГ няма нужда и в къщи да ги караме да правят каквито и да е неща от сорта на смятане, писане или учене на стихотворения, разбира се ако самото дете не настоява. На родителската среща тази година, октомври месец, говоря за 3-та група в ДГ, госпожите изрично ни предупредиха да не им купуваме залелите пазара помагала и нам си какви глупости със задачи и писане за 5г., защото не е необходимо изобщо. Достатъчно е че половин ден в ДГ се занимават по учебната програма, която е предостатъчна.
Иначе както и преди писах, явно е самоинициатива на нашите госпожи, но не е всекидневно обучение смятането. Показали са им на пръстчетата как става номера :lol:

И аз смятам така и у дома умишлено нищо специално не правим по отношение букви, цифри и т.н.
И аз прегледах нашите пособия - ние сме по "Пътечките", наистина няма цифри и аритметика, явно нашите госпожи по собствена инициатива са го вмъкнали, най-вероятно с метода на пръстчетата. А аз мислех, че е заложено в програмата, защото, когато я попитах кой я е научил да смята, отговорът беше - в градината. Честно казано досега не съм се интересувала какво точно и кое кога правят в градината Embarassed

Кокиче, и ние четем много книжки, ежедневно четем, Симона ги знае, знае какво ще стане, но не може да възпроизведе нищо наизуст. В градината винаги сме с възможно най-краткото стихче Laughing Явно госпожите се съобразяват с индивидуалните способност на децата. Аз ще преосмисля поведението си за ученето на стихчета и ще я поощрявам да запомня думичките в правилния ред - благодаря за мнението на специалиста по - горе! Smile
*
Абсолютно! Всеки път влагам мисъл как да подходя към нея и да и как да представя нещата за да се свърши нещо, което трябва, защото кажа ли трябва - положението вече е ясно.
При теб и двамата ли са така или само единия? :wink:
Тя е така, той не, в повечето случаи няма проблем с него :)
*
Re: Седмицата на астрономическата пролет - 19 - 25 м
« Отговор #133 -: Март 22, 2012, 15:43:29 pm »
Митачето на Дони е душичка, виж Марийка е досущ Тони, като близнаци.

Момичета аз съм в такава дилема, че не мога да побера в кожата си. Нали си търся нова работа и то няма и няма, сега имам две предложения, които изобщо не ми харесват, обаче все пак е нещо. Едната работа е по престижна но пък е на мин.заплата плюс процент, другата не престижната 450 лв. плюс процент. На пръв поглед си казваш, където дават повече, ама нещо хем ме сърби,хем боли.
« Последна редакция: Март 22, 2012, 15:46:38 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Перденце вземай лист, тегли една черта и пиши от двете страни плюсовете и минустите на всяка. Накрая виж резултата. Според мен не е за пренебрегване работното време, възможността за болнични, отпуски, други привилегии ако има такива. Тях също ги отбележи.
Където те осигуряват на минимална и болничните ще са на тази база!
Дано вземеш най-доброто за теб решение!!!!
*
Перде, процента от какво е? Продажби? На какви стоки, има ли мрежа готова или си от 0? Проучи потенциалните работодатели също - форуми, познати, клиенти...
« Последна редакция: Март 22, 2012, 16:11:15 pm от midge »
*
Re: Седмицата на астрономическата пролет - 19 - 25 м
« Отговор #136 -: Март 22, 2012, 16:23:35 pm »
Да, процента е от продажби. Първата работа е застрахователен брокер с идеално за момента от предлагането на пазара на труда работно време и е в офис. Лошото е, че тепърва ще се изгражда мрежа, но е рускобългарска строителна фирма, която има голям потенциал, плюс това е стабилна финансово. Другата позиция е продавачка в магазин на мебели за баня, никога не съм работила такава работа, но пък имам познания, от към обмитяването на стоките,та за това съм запозната с асортимента.
Втората е на по голяма твърда заплата, като ми гарантират минимум зимата 700, а лятото 900-1100 лв. Това с гаранциите ми дойде малко в повече и за това се обърках. Работното време не ме устройва кой знае колко, защото ще се работи до 19 ч и до като се прибера ще стане 20 ч., което за майка с дете е мисия невъзможна. Пак се работи 5 дни в седмицата, но пък се работи събота и така почивните дни могат да ми се паднат неделя и понеделник например.Никакво развитие не можеш да имаш тук, до като в другият сектор има възможност за такава. Извинявайте, че ви занимавам, но до като нямаше нищо сносно за което да се хвана, сега имам две напълно нежелани от мен позиции и се чудя какво да реша.

П.П. Ще ви цитирам изискванията на фирма търсеща продавач консултант на хляб и хлебни изделия.
Изисквания :
* Средно или висше образование - хотелиерство, ресторантьорство, туризъм
* Английски език - добро говоримо ниво
* Windows, MS Office
* Силна мотивация и дисциплинираност
* Добри комуникативни умения и работа в екип

Основни задължения :
* Обслужване на клиентите
* Издаване на касови бележки
* Отговаря за констатирани липси
* Поддържа хигиената на работното място

« Последна редакция: Март 22, 2012, 16:30:29 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Зависи дали парите са водещо при търсенето на работа, особено щом и двете не са ти на сърце. Аз например бих избрала първата, заради работното време. Пък и ако условията на застраховките са добри, мисля че и от там може да си докараш добри доходи. Братът на мъжа ми е застрахователен агент ей така между другото, но си докарва доста добри допълнителни доходи от това, тъй като застраховките, които предлага са изгодни и има хора си го търсят постоянно. Поинтересувай се дали офертите им са конкурентни....


*
Хубавото на застрахователният брокер е, че ще предлагам на всички компании застраховки и където е най изгодно, това ще се предпочита, това е ясно. Въпроса е, че няма изградена мрежа или на застрахователен език, няма изграден портфейл. Работих като агент към ДЗИ и се оказа доста трудно, особено за начинаещ и без гръб/помощ, а брокери има на път и над път. И тук ми гарантират, че няма да съм на 270 лв, ама да ви кажа от опита ми последните години, този който дава гаранции, всъщност нищо повече не дава от основното.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Перде,
и аз от три месеца търся работа. Като се досещаш, все още я търся.
Новото при мен е, че от понеделник започвам курс по румънски език, защото тук за много позиции искат румънски.

Иначе, подкрепям Яна и Джиджи, да претеглиш нещата с лист и химикал в ръка. Права си, че за някои позиции имат абсурдно високи изисквания, а предлагат нищожни пари.

Дано да направиш правилния избор. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)