0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #120 -: Ноември 08, 2010, 10:41:31 am »
Ох момичета, аз отново се вкарах в някакъв страшен сериал и сега душата ми трепери. Седя си кротко сутринта и си хапвам сандвич с наденица - да ми се чуди човек как изобщо ми се дояде това нещо, и се взирам в етикета на продукта на който с малки букви от задната страна пише "да се консумира след термична обработка". О ужас, от предната страна на етикета пише че е студено пушена и реално аз вече съм си го хапвала без термична обработка.... И сега какво? Да тичам до лабораторията за проверка за листериоза или какво? Трябва ли да изчакам някакъв период от време? Утре съм при Сигридов и ще питам, но ако някоя от вас има някаква идея моля да сподели.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #121 -: Ноември 08, 2010, 10:44:06 am »
Здравейте и от нас в този прекрасен слънчев ден! Честит празник на всички именници - днес е Архангелов ден - не се захващайте с чистене и пране... Това с коледните и новогодишни почивки наистина е кофти - аз точно по Коледа влизам в девети месец... дано бебето си чака термина към края на Януари  :D Поне имам мобилният тел.на док за спешни нужди  - винаги се отзовава. Криска, всичко ще е наред в четвъртък - стискам палци за двете красавици :lol: Аз не мога да усетя хълцане, но пък усещам туптенето на сърцето - учестено ниско долу под пъпа ми - при вас случва ли се? Моето бебе вече се е обърнало с главата надолу!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #122 -: Ноември 08, 2010, 11:21:43 am »
ох и аз съм постоянно във филм но това както казва сестра ми е нормално.В събота вечерта имах стягане на корема без болка а в неделя се събуждам ставам правя обичайните неща а бебка не помръдва /а по принцип е доста активна особено сутрин/ чакам чакам и нищо.И се притесних викам нещо е станало след снощи те стягания звана да док не вдига и отидох в Шейново /понеже не знам какво да направя/ прегледаха ме всичко наред никакви проблеми.Все ви викам няма да се шашкам не може през цялото време да ме рита ама кво да правя така ще е сигурно да края.
На болните бързо оздравяване
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #123 -: Ноември 08, 2010, 11:49:11 am »
Здравейте.
Много непослушни мамчета сте вие! Два дни да не ви погледне човек и половината сте настинали ааа  Бързо да оздравяват всички и да не се повтаря! Ясно?  :lol:

Благодаря на момичетата, които са ми писали какво да правя с моя безобразен стомах. В крайна сметка, в петък се консултирах с гастроентеролог по въпроса. Изписа ми Смекта /1-2 на ден/, пектин и нова диета съдържаща месо и...месо  :lol: /действало запичащо/. Каза за момента да оставя плодовете и зеленчуците, а за гарнитура на мръвките - картофки и ориз. Не съм от месоядните, ама щом се налага... Засега има ефект предписаното "лечение", споделям го с вас, в случай, че някоя мама се докара до моето положение /дано не се случва!/. И пак напомням - никакви сушени кайсии!!!  :lol:

Извън чисто бременните въпроси, ще помрънкам, че в петък през нощта нашата котка е паднала от терасата /ПАК!!!/  :( от година не се беше случвало поне. Ниско е и със сигурност не се е ударила, отдолу е градинка, ама по нощите докато се усетим, че я няма и явно нещо я е стреснало и е духнала в неизвестна посока. Та до 5 ч. сутринта с мъжа ми ходихме с едни фенери да я търсим, един само дето не ни би, понеже ни помисли за крадци  :lol: И цял уикенд това правихме - търсихме маца. Счупи ни се километража от обикаляне, разлепихме къде ли не обяви с цветни снимки, с обещано възнаграждение...няма и няма - все едно се изпари това животно  :balk_145: Не знам вече какво да правим, а съм много разстроена и сън не ме лови, може да ви звучи тъпо, ама постоянно я мисля. Почти на 8 години е и е живяла само в апартамент, идва зима и...въобще някакви черни мисли ми се въртят по въпроса.  :?
Още имам надежда някой да звънне, че я е видял, или я е намерил. Дано! Хайде оплаках ви се, извинете ме пак, че ви занимавам, ама ми е мъчно. :(

Както ми е мега смотано, вчера реших да се разсея с нещо приятно и напазарувах за бебето малко. Поръчах едно "нещо", което е комбиниран стол за хранене, шезлонг и люлка на Пег Перего, на клипчето изглеждаше много добро, ама утре като го доставят - ще ви кажа дали наистина е читаво, или само така изглеждаше. И въпросния предпазен колан за кола поръчах, та и за него ще споделя като дойде...

На всички пожелавам слънчев ден, да сте здрави и да нямате ядове от каквото и да било естество!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #124 -: Ноември 08, 2010, 12:05:09 pm »
zeituni аз имам час за 4.12.10г при Сигридов.Като звънях в клиниката да го запазя ми казаха, че графиците които имат са до 4.Не знам за по ранните дати, но за 4 имаше свободни часове само за следобяд.Това до преди седмица.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #125 -: Ноември 08, 2010, 12:11:30 pm »
 :) Жбрули, дай линк, молим, да видя и аз "нещото"  :)

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #126 -: Ноември 08, 2010, 12:14:39 pm »
Здравейте и от мен,

Жбрул, много е неприятно това с котето, разбирам те напълно,  как няма да си разстроена. Аз съм с 2 котки и постоянно треперя да не стане нещо с тях, сложих комарници на всички прозорци и не ги пускам сами на терасата. Ох дано да я намерите или някой човек да я е прибрал и да ви я върне. :crossfingers:
Криска, миналата седмица бях при Илиев. Сега ме вика на 18.11. да правим запис на тонове, каза ми, че вече ще ги редуваме, една седмица ехограф, една седмица запис на тонове. На 18.11. се падам 31 гс и 4 дни, вие от кога започнахте да правите запис на тонове? Каза, че всичко е наред с бебето, само където кръвното му било много ниско, но не било притеснително. Ама тогава и на мен ми беше нещо замаяно и сутринта ми беше лошо. Иначе за шийката каза, че е супер 3,8 я измери. Единствено измери бебето по-малко от миналата седмица, когато бях на ФМ, но предполагам това е от различните ехографи.
Стискам ти палци за прегледа в четвъртък, дано всичко е наред с бебките.
Честит имен ден на всички празнуващи!
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #127 -: Ноември 08, 2010, 12:58:39 pm »
Чери, мерси за разбирането. И ние сме с мрежи навсякъде, уж все я пазим, ама...като имало да става белята.  :?

Раиска, ето линк на "нещото". Утре ще мога да кажа дали и на живо е готино, или само в нета изглежда така.
http://www.roshko-bg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=554&category_id=37&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27&vmcchk=1&Itemid=27
Вие докъде стигнахте с кърменето? Потръгна ли?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #128 -: Ноември 08, 2010, 13:04:33 pm »
Прегледът мина, всичко е нормално, бебето си е добре. И най-накрая видяхме пола. Ще си имаме МОМИЧЕНЦЕ  :wave: Тайно си мечтаех за малка госпожица  :D :oops:
Шийката се е скъсила с 1 см., ще я следя на 10 дни, започвам лечение на гъбите и след това ще слагам пак утрогестан.

Сега ако ме четат софиянки, кажете моля как да стигна от Плиска до МЦ Панацея http://panaceabg.com/info.html. Ще се наложи да се видим и с Начев, че ТСХ ми се е качило на 3.100.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #129 -: Ноември 08, 2010, 13:06:07 pm »
Здравейте, сладурани.
Честит празник на всички, които празнуват днес.

Искам да ви попитам, запушва ли ви се носа нощно време? Аз не мога да спя и непрекъснато се събуждам и блея в тавана... :x  Ако на някоя и се е случвало с какво го преодолява?
Аз днес пуснах малко кръвни и пак има проблеми, ама няма да мрънкам за сега. Утре съм в хематологията да видим док какво ще каже. :?

Иначе във сряда съм на ЖК и след това във Фемина при доки на ФМ. Нямам търпение вече да го видя малчугана. :D

Мира,честити ви розови гащи. :D
А Начев не е ли в Майчин дом? Сестра ми ходи там при него.
« Последна редакция: Ноември 08, 2010, 13:16:35 pm от Nataly* »
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #130 -: Ноември 08, 2010, 13:08:47 pm »
Натали,нормално е при бременните това запушване на носа.Много е неприятно,но един ден след като родиш и изчезва.Аз го борих със Стеримар и хомеопатичните Еуфорбитум Композитум :)

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #131 -: Ноември 08, 2010, 13:17:54 pm »
Натали,нормално е при бременните това запушване на носа.Много е неприятно,но един ден след като родиш и изчезва.Аз го борих със Стеримар и хомеопатичните Еуфорбитум Композитум :)

И аз за Стеримар си мислех, но има ли ефект?
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #132 -: Ноември 08, 2010, 13:19:43 pm »
Натали,при мен Стеримар иам ефект-хремата ми почти спря.ти как си?
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #133 -: Ноември 08, 2010, 13:30:50 pm »
Натали,при мен Стеримар иам ефект-хремата ми почти спря.ти как си?

Моята хрема спря още миналата седмица, но сега всяка нощ ми се запушва носа. И няма какво да направя, нищо не помага. Мажа се с Хималая, но ефект-няма.И за това си мислех за някакви капки, които да облекчават положението.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #134 -: Ноември 08, 2010, 15:32:27 pm »
Натали ,аз си купувах лепенки за нос. Тогава ги рекламираха и имаше ефект при мен . Като се залепят за носа, разтягат в горната част и отворите към синусите стават по-широки и по-лесно се диша . Носа се запушва често,защото  се подуват лигавиците,не е от хремата..
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #135 -: Ноември 08, 2010, 15:36:02 pm »
Мира, честито момиченце!
Панацея е точно срещу арката на Медицинска академия, мисля, че може да вземеш от Плиска тролей 8 и да слезеш направо на Медицинска академия(МБАЛ Александровска). Незнам само дали няма някакви промени в маршрута сега, май и автобус 72 ходеше до там, но с него много се обикаля.
А иначе Начев преглежда и в МД, аз ходя направо там.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #136 -: Ноември 08, 2010, 15:41:11 pm »
Здр. момичета!
mira_mimi честита ти радост. Аз направо летях като разбрах, че ще имам момиченце. Надявам се и главоболието да е изчезнало.
Аз днес бях на преглед. Малката си беше налапала цялата ръчичка  :lol: После я извади и започна да отваря широко уста. Еххх стархотни моменти.
Пуснах МБ резултата ще е готов в сряда. Дано няма гъби, че изобщо не ми се занимава сега с това. За шийката така и не разбрах колко е. Доки само каза "Не си мръднала, префкетна си"  :D. За сега говорим за секцио на 1 декември, дано и малката изчака. Това е от мен.
Жбрули дано скоро се появи котаранка, пожелавам ти го от сърце.
Скорошно оздравяване на всички сополанки   :(

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #137 -: Ноември 08, 2010, 16:15:32 pm »
Сега ако ме четат софиянки, кажете моля как да стигна от Плиска до МЦ Панацея http://panaceabg.com/info.html. Ще се наложи да се видим и с Начев, че ТСХ ми се е качило на 3.100.
Мира, Чери е права, от спирката пред хотела хващаш тролейбус 9 или автобус 72 и слизаш на Медицинска академия. Със 72 се обикаля доста.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #138 -: Ноември 08, 2010, 16:16:08 pm »
Здравейте,момичета!
И аз да се оплача,дайте съвет!?От два дена така ми отекоха краката,надуха се като козунаци, до сега не съм имала такъв проблем и е много неприятно,имам чувството,че ще се пръснат чак ме болят! :ask: А относно запушването на нос и на мен ми се запушва,но само вечер докато спя и понякога се събуждам като немога да дишам,но през деня всичко е ок все едно нищо не е имало!Ясно е че все ще има по нещо до края! :help:

*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #139 -: Ноември 08, 2010, 16:17:06 pm »
Здравейте, мамчета!
Преди малко ми се обадиха за да ми кажат резултатите от амниоцинтезата,ще си имаме момченце,с нормален кариотип,толкова съм щастлива поплаках си от радост.
За протокола: от началото на стимулацията до сега съм с 8кг.отгоре.
В четвъртък съм на преглед, тогава ще разбера колко сме пораснали,ако не забравя ще питам и за размера на шийката.
Мира, честита ти мома, ще се цаня за свекърва :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495