0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #20 -: Ноември 04, 2010, 19:25:58 pm »
Честита нова тема и от мен  :)
Днес бях на ФМ при д-р Марков, чакаме момченце всичко си му е наред, което е най-важното  :D. Баткото малко се разочарова понеже искаше сестричка ама му мина.
Аз не смея да се премеря  :oops: на миналата жк бях + 3кг. сега на 12-ти ще видим.
Някой да знае Мънки къде изчезна?
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2010, 20:00:24 pm »
Леле момичета направо се чудя аз защо качвам толкоз,сигурно защото преди бях все на диети  :? 8OВие с тези +3-4 кг ме заклахте :D
Дениска,честити сини гащури :lol:
Мънки няма достъп до нет,доколкото знам,затова не пише :wink:

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2010, 20:05:01 pm »
Здравейте,бъдещи мами!
Относно килограмите и аз качвам повече на корем и на бедра,вече съм +8кг.

*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #23 -: Ноември 04, 2010, 20:10:07 pm »
Честита нова темичка милички мами..
Хубава тема сте заформили няма що :) Ама това е естествено за нас тумбачетата...
Относно темата да се изкажа и аз.. Ами аз съм свалила близо 4 кг. Ама според докито щом съм добре и бебо се чувства така няма проблем..Хапвам си ама не се тъпча определено.Аз си работя по 8-9 часа на ден и може и това да си оказва влияние..Както и да е-важното е всичко да е наред до самия край :)
Сега отивам да полегна малко че малкия днес малко се бунтува- май иска мама да е само с него вкъщи :)
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2010, 20:38:43 pm »
Еееее аз "давах акъл", че е време за нова тема, пък се домъкнах последна тук  :lol:

Желязкова успех с редукцията и безгрижна бременност до термин!
Петя, това вече е друго с отстоянието на плацентата от шийката ;) Всичко ти е ток и жица.  :D

Аз въпреки, че нямам никакви оплаквания и пуснах МБ "ей така" се оказва, че имам гъби. Пише: умерено Candida albicans. Не съм особено очудена де, щях да се очудя, ако бях изкарала цяла бременност без такива "екстри"  :lol: Ще ида утре при Доки, или в понеделник, да видим дали и какво ще реши да се прави по този въпрос...надявах се поне една седмица да не се виждаме, ама какво да се прави.

Към статистиката с килограмите, аз за момента съм качила само два и като гледам така и двата са ми на корема  :lol: Предполагам обаче, че скоро ще започна да качвам и аз като хората като вляза в 7-я примерно... Важното е, че бебето е добре и в нормите, пък колкото кача - толкова, щом не му пречи на него.

Хубава вечер на всички!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #25 -: Ноември 04, 2010, 20:44:04 pm »
Привет и от мен.
Да се запиша и аз в новата тема.
И относно килограмите, аз до момента съм скромна само 1кг. до момента. Ама то с моето ядене  :wink: Е ще видим нататък как ще вървим има още време.
Желая късмет на всички. Хубава вечер засега от мен.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #26 -: Ноември 04, 2010, 20:52:40 pm »
Добър вечер момичета аз още не знам колко съм бремена защото трансфера ми беше преди 2 дена,но искам да ви попитам с какво мога да се намажа за болките в кръста,аз се намазах с Фелоран Актавис-гел и след това прочетох,че не се препоръчва за бремени защото нямат достатъчно данни и веднага се измих мислите ли че ще ми навреди нещо?
« Последна редакция: Ноември 04, 2010, 20:55:46 pm от бина »
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #27 -: Ноември 04, 2010, 21:02:00 pm »
бина Едва ли ще ти навреди, спокойно. Нито толкова бързо действа нещо с външно приложение, нито пък от едно мазане ще се отрази, дори да не го беше измила.
При бременност, можеш да се мажеш за болките в кръста с това http://apteka.framar.bg/30011251/%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BD-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-100-%D0%BC%D0%BB
Много е ефикасно, аз хем съм с дископатия и ми помага и като небременна го ползвах и сега.

Стискам ти палци за + тест скоро!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #28 -: Ноември 04, 2010, 22:18:40 pm »
Чери, не се притеснявай, мила. Разбира се, че не се е смалила бебка. От меренето е. Зависи от апарата и от този дето го използва. :wink:

Дениска, честити ви сини гащи. Само хубави новини за напред.

Жбрул, и на моята МБ пише така и док каза, че е добре да ги тормозим поне, ако не успеем да ги излекуваме на този етап. И аз ще пускам контрола другата седмица да видим дали сме ги "изтормозили". :lol:

Виктория, защо не започнеш да пиеш но-шпа за болките? И си почивай винаги когато можеш. Всичко ще бъде наред.
« Последна редакция: Ноември 04, 2010, 22:20:16 pm от Nataly* »
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #29 -: Ноември 04, 2010, 22:49:04 pm »
Натали, то не ми е за сефте да имам Кандида, че за това явно не съм особено впечатлена  :lol: Важното е, че няма други неща, които биха докарали сериозен проблем. Предполагам, че ще "тормозим" гъбите с нещо до секциото и все ще са си там въпреки това, не рачитам да ги ликвидираме само с локални действия. А то други не могат да се предприемат по време на бременност все пак.
Абе...това да ми е дерта, друго да няма, че напоследък съм в егати "серията" искам тайм аут!  :D

Я да питам, някоя от вас купила ли си е предпазен колан за шофиране за бременни? Аз доскоро карах с нормалния, но сега вече хем е крайно неудобно, хем е и по-опасно за бебето с него, отколкото без него... Имам право да си джиткам и без колан де, ама аз не се чувствам комфортно така, а и все пак предпочитам да имам някаква защита. Отделно, че при /пази Боже/ сериозен удар, ако не ми е сложен колана, няма да ми се отворят и еърбеците, та...съвсем пък без нищо така. Ако някой има и е ползвал, моля да сподели впечатления, преди да се разделя с поредните 100лв. за някоя глупост. Предварително благодаря.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #30 -: Ноември 04, 2010, 23:01:58 pm »
Първа  :lol:
Аз пък днес се изненадах от ТСХ-то ми. Качило се е на 4.19  :x, ще го пусна пак в клиниката, миналия път там беше 1.87. Ще се наложи и на ендо да ходя.

Доколкото съм запозната ТСХ трябва да е около 1, най-много до 2 по време на бременност, така че не отлагай консултацията с ендокринолога. Аз следях ТСХ и ходих при ендокринолога ми всеки месец, наложи се да вдигам дозата на елтироксина няколко пъти.

Jbrul, аз си шофирам с обикновения колан без проблем и двете браменности, той си минава под и над корема ми. Не съм се замисляла да купувам друг, но нека и други девойки се включат с мнение де, незнам как са замислени специалните колани и кое е толкова по-различното.

Нека и тази тема се пълни с много нови бъдещи мами! Лека и спокойна бременност желая на всички и най-прекрасните бебенца на финала!

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #31 -: Ноември 04, 2010, 23:06:38 pm »
Здравейте в новата темичка , да ни е честита и да се напълни с много нови мами :)
Желязкова, стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно с редукцията.
За килограмите - аз съм качила около 8 кг. :oops:, като почти всичко е на корема.
Лека и спокойна вечер от мен  :)
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #32 -: Ноември 04, 2010, 23:10:30 pm »
Да се запиша и аз в новата тема, да ни е честита, с много бременни и по-малко оплаквания.Аз на кг до тук 11-12  качих - но накрая съвсем го ударих на почивка, явно и това допринесе.В понеделник съм на преглед - до тогава ще "стискам" :lol:, мойта лекарка ще отсъства 2-3 дена и няма как.Контракции имам доста - но дали са довели до нещо по-важно- ще видим в понеделник.Не им обръщам внимание. Ако не бяха досадните киселини - пей сърце :D.Успех и по-малко болежки!
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #33 -: Ноември 04, 2010, 23:15:38 pm »
Ами за това става въпрос с предпазния колан. Всъщност е някаква джаджа, която се закрепва към колана на самата кола, доколкото схващам аз.
https://sites.google.com/site/besafebg/Products/besafe-pregnant---predpazen-avtomobilen-kolan-za-bremenni
Иначе ползването на предпазен колан /стандартен/ си има рискове и те са отдавна известни. Неслучайно и в ЗДПП /чл.102 беше мисля/,е разрешено бременните жени да шофират и да се возят без такъв, не от гледна точка, че би им било неудобно, а защото е рисково за бебето дори при рязко спиране.
Абе то най-добре е да не се стига до инциденти всъщност, ама ако нещо ще ми даде поне малко сигурност отгоре - не е излишно си мисля.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #34 -: Ноември 05, 2010, 00:05:13 am »
Честита ни нова тема,на някой тази май ще ни е последната тема,но не се знае като се застуди много навън,може да се разпише по-бързичко темата.
tanj74  ,и аз пия Сорбифер за желязото,много ми помогна,но  ще го приемам до края на бременноста 2*1, без пекъсване.
Виктория,мисля,че тук няма да има кой да те посъветва каквода правиш след борсата,мисля,че имаше специална тема за такива проблеми,нека някоя мама те насочи.
За ГЕЛА "Алга Сан" има го намален в промоция в DM козметичния магазин на около 7 лв.
 


Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #35 -: Ноември 05, 2010, 08:37:46 am »
Jbrul, аз ползвах такъв адаптор за колан, той е една джаджа, която се закрепя за седалката (като допълнителна подложка) и към нея се закопчава долната част на колана, така че да я придържа винаги под корема. Карането с колан в късна бременност е опасно, защото може да причини отлепяне на плацентата при евентуален инцидент.

Със сигурност обаче не си заслужава 80 лв. Моят го взех за 16 евро от ибей, препоръчвам да погледнеш там - може да намериш и нешо много по-евтино. Има 2 вида - при едните джаджата, която захваща долната част на колана се намира между краката, удобно е, ако не носиш поли! При втория вид има 2 джаджи отстрани на хълбоците, които захващат колана. Аз си бях взела от първия вид, така че лятото практикувах друго: слагах само горната част на колана и сядах върху долната, така че да не минава през корема ми. Все пак предпазва донякъде, така че и това е решение, ако не си купиш адаптор за предпазния колан.

Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #36 -: Ноември 05, 2010, 08:48:56 am »
Привет!
Желязкова , първо се радвам много да те видя в тази тема и ти пожелавам успех при редукцията и после безпроблемна бременност!
Добре дошла Виктория , лека бременност ти пожелавам!
бина , ще те чакаме скоро и тебе в редиците!

Радка..не остана! Хайде вече ще чакаме всеки момент радостна вест!

Викс
и на мен все ми казват че в 8 и 9м се качвало най-много , но пък моята кума точно 8-9м не качи нищо, а една позната даже свали 1-2кг. Аз от около 2 седмици си стоя на едни и същи кг.  :D Само ни плашат лоши хора  :lol: :lol:

Jbrul  доколкото разбрах това е нещо , което се прикрепя към колана на колата.! Аз лично си закопчавам колана и тогава сядам в колата , като си слагам само горната част на колана(която минава м/у гърдите) Ти си преценяш все пак , ама според мен 80лв за това си е доста.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #37 -: Ноември 05, 2010, 08:50:02 am »
добро утро и нека в новата темичка има само хубави новини!
относно колана и шофирането и аз в началото много се рових и разпитвах, но 80 лв не ми се даваха. и реших да си карам със стандартния колан като слагам само горната част(както камбозола е обяснила).
аз онзи ден се записах на ЖК по здравна каса, и там ми изкараха бебето с 2 седмици по-голямо, другата седмица ще ходя при димитрова и ще разберем дали наистина малкото човече толкова бързо расте. но като се има впредвид че и двамата с мъжа ми сме се родили над 5 кг, а аз до момента съм качила 10 кг може и да си имаме голяма бебка. жива и здрава да е, пък другото са подробности.
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #38 -: Ноември 05, 2010, 08:57:59 am »
Привет и от мен в новата темичка
Относно килограмите в момента съм +4, мисля че е нормално, а и не им се впечатлявам много, само бебчо да си е добре. А дънките си ми стават, просто не мога да ги закопчавам заради коремчето.
И моята лекарка ме предупреди, че въпреки чистата МБ в 12г.с. е твърде вероятно в следващата да има някакви "натрапници" Та сега ще я пускаме на 25.11 и ще видим резултата.
Много късмет на всички и приятни разходки през почивните дни, очертава се страхотно време

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #39 -: Ноември 05, 2010, 09:09:11 am »
Здравейте мимичета!
И аз да се запиша в новата темичка :D Дано наистина се напълни с много нови бременелки и да имаме предимно положителни емоции!
Желязкова  и аз ти пожелавам успех, стискаме палци :crossfingers:
Имам въпрос към близнашките мами - правят ли се някакви допълнителни или по-различни изследвания при многоплодна бременност? И по-специално да ви попитам за ФМ? Колко ФМ направихте вие и в коя седмица съответно? Искам да се ориентирам по с време, понеже разбрах че доста се чака за час.
Приятен ден на всички и много усмивки :D