0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #80 -: Ноември 06, 2010, 11:08:36 am »
Привет на мамчетата!  :wink:
j_j_ana, я не си го слагай на душата мила това с килограмите, имаш още толкова малко - вижда му се края, не се разстройвай и не си тормози главата с лоши мисли. Мисли си само как съвсем скоро ще се гушкате в малката и друго не ти трябва. Помоли мъжо да ти помогне с подготовката, щом като другите са твърде ангажирани. Усмихни се, я виж какво хубаво време е навън, излез разходи се, похарчи някой лев - и ще ти олекне. Шопинг-терапията действа безотказно :lol:
Виждам за нощните разходки си говорим  :lol: Криска и аз се позасмях като прочетох че като родиш ще се понаспиш  8) Аз ставам по 4-5 пъти през нощта да пишкам, после повечето пъти заспивам лесно ама не се наспивам, а пък удобната поза - това си е бленувана мечта.  :lol:
И те така, днес ще се поразходя - много се кефя на това ноемврийско слънце с тези 20 градуса :D
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #81 -: Ноември 06, 2010, 12:35:37 pm »
Момичета да ви кажа и аз вечер много се въртя , не спя като "пън" така да кажа , но пък с една възглавница за кърмене , долу-горе намирам пози... Ако нямате такава , може да пробвате с една възглавница между краката. Аз спя така още от 3 месец и като че ли свикнах и си мисля че и за това нямам болки в кръста и в гърба.
 j_j_ana  спокойно мила , още малко и всичко ще се нареди. Не обръщай внимание на всичко ( и аз на моменти съм доста раздразнителна и ревлива ..ама сега сме в такъв период...) Вики е права , поразходи се с приятелки , отиди на кино , шопинг  :D
Колко ти е ТСХ-то?  Защо да не можеш да кърмиш?
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #82 -: Ноември 06, 2010, 12:48:43 pm »
j_j_ana Абе момиче на финала си не се предавай. Ако сме от един град с удоволствие бих ти помогнала  :lol: и без това по цял ден бездействам. Колкото до бебка момиченцата са по-кротки така че не го мисли. Моята перличка е същата. Абе не ме е ритало това дете става вече 8 месеца! Само се намества милото, толкова е кротко слънцето на мама. Дано и след като се роди да е така. За съня спинкам си, но през деня не си позволявам да припарвам до леглото иначе после цяла нощ съм кукуряк.
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #83 -: Ноември 06, 2010, 14:25:27 pm »
Благодаря ви милички. Абе опитвам се да не си го слагам на сърце ама понякога ми идва в повече. Това със шопинг терапията вчера го опитах - наистина помага. А сега ще взема да изляза то е грехота да седя в къщи на това време. Хайде весел уикенд на всички.
п.п. Роси, ТСХто ми скочи на 7 и док. ми вдигна дозичката на 200 мг. Еутирокс. Обясни ми че по принцип ако се пие Еутирокс повече от 100 мг по време на кърмене вреди на бебето до 100 е о.к. но над вече не.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #84 -: Ноември 06, 2010, 15:08:57 pm »
j_j_ana  благодаря за инфото! Дано твоето ТСХ да падне и да можете да се кърмите!

Незнам дали са само момичетата , защото нашият младеж и той не е от най-ритащите. Намества се милият и усещам как си место крачетата , като от време на време поритва , ама не е чак толкова. Колко пъти ми е изкарвал малкото акъл с неговият мързел  :lol: Ще ги видим живот и здраве като се родят какво ще правят , да не са някои скрити лимонки
:lol: :lol:
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #85 -: Ноември 06, 2010, 16:25:58 pm »
Момичета не се стягайте за движенията на бебенцата и мойта душичка се укроти сега на края само примърдва ,но четох някъде че към края им става по - тясничко и затова не са много активни
Тя мойта и преди не беше кой знае колко активна ,но сега ме ритка по-рядко  само си понамества гъзеца  :lol:
j_j_ana разбирам те напълно как се чувстваш - аз през цялата бременност рева за най-малкото станала съм и аз кълбо от нерви ,но кат ме ядоса некоя баба и си и го казвам па ко ще да ми се сърдят не съм им искала мнението !
Пък ако е майка ми направо си я нафросвам  :D
Кво са ми задрънкали глупости я само да ме ядосват и без тва малко ли неща ни са на главата ми ся с тях ще се тормозя
И аз не мога да спя ноще с възглавници и без все тя ма през деня ако ми се доспи зарязвам всичко и си лягам ,но още малко остава кураж на всички не се предавайте
И ако някой ви ядоса си му го кажете сега сме бременни и ни е простено - на тях не им е простено трябва да се съобразяват малко  !
« Последна редакция: Ноември 06, 2010, 16:28:26 pm от viviq »
[/url]
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #86 -: Ноември 06, 2010, 19:00:08 pm »
Violett, аз сложих антиД гама глобулин в 28 г.с. Чудих се да слагам или не, но докторът ме натисна. И моят е в МД, подозирам, че е един и същ :wink:.

j_j-ana, и на мен ми се налага да пия лекарства след като родя, и няма да кърмя. Не знам това дали те успокоява, но не си единствената :).






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #87 -: Ноември 06, 2010, 19:51:41 pm »
Леле...успях да ви изчета и да се запиша в новата тема !  :)

Желязкова, много стиснати палци от мен ! Да мине като по учебник редукцията, а после леки и прекрасни 9 месеца !  :) Кураж !

За килограмите - аз забременях на 62, последно се премерих 82 ... може до края да съм стигнала 84, но се съмнявам. Качих най-много в началото, в средата качвах умерено, а накрая - нищо...последните 2 месеца, я съм качила 1 кило, я не. Не знам защо толкова много качих...не съм прекалявала с храната, сладко не обичам, хляб почти не ям...не знам, но факт. В момента съм около 70 кг, от болницата се прибрах без 10 кг, а от тогава до сега съм свалила още 2 кг. Диети не пазя за сега...страх ме е заради кърмата. Надявам се да мога скоро да започна да спортувам и да смъкна останалите 8 кг до началните  :)

Забелязала съм, че по едрите жени качват сравнително малко (около 10-15 кг ). Кльощавите жени качват малко ( до 10 кг ), и най-много качват средните. ( над 15 кг ) Поне това съм забелязала от жените около мен.

За спането - спах си прекрасно с възглавницата за кърмене! Бяхме като залепени  :) А на 10тия ден след като родих се завърнах към стария си начин на спане - по корем !  :D Невероятно е ( завиждайтиииии  :lol: )
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #88 -: Ноември 06, 2010, 21:10:20 pm »
аз ще трябва да ви се оплача, официално съм болна и се чувствам като абсолютен парцал. само се чудя как да полегна, че да ми се отпуши ноздрата, но таман едната се отпуши, другата блокира. и температура имах, макар, че не знам колко, щото имам един термометър дето повече от 35.6 не показва. та така. съжалявам, че ви пълня главата с това, но очаквах да мине за седмица-10тина дни, явно не минава. доколко парацетамола мога да пия на ден, казаха ми 6, но не знам, вие знаете ли?
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #89 -: Ноември 06, 2010, 21:21:33 pm »
доколко парацетамола мога да пия на ден, казаха ми 6, но не знам, вие знаете ли?

Аз знам, че са до 3 Парацетамола. Но ако нещата не минават отиди на лекар. Все пак има лекарства, които могат да се пият при бременност и лекарят ти най-добре може да прецени какво.Аз също бях болна, но за три дни ми мина, а до колкото разбрах при теб са повече, но аз бях и без температура. Успех и бързо да се оправяш.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #90 -: Ноември 06, 2010, 21:38:07 pm »
Elena B за запушен нос и синузит много помагат инхалации със сода и лайка.Другото което можеш да направиш е фитосвещи за уши-също отпушват носа.Или хомеопатичното коризалия.
За парацетамола Сигридов ми е казал до два на ден и то от този който е чист и без добавки.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #91 -: Ноември 06, 2010, 21:49:35 pm »
Eленка, бързо оздравяване ти пожелавам! На мен не са ми дозирали парацетамола, но така и не го пих. Пий много течности, другото са ти го казали.
Нямаме ли мами на финала?
Приятна вечер на всички!
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #92 -: Ноември 07, 2010, 09:18:09 am »
Здравейте  :D
и аз съм болна  :? Нямам температура ,но носът ми е запушен и тече, боли ме и гърло.На мен ми тече по принцип кръв от носа и сега с тази ситуация е още по-лошо.

оплаках се  :D  лек ден на всички!
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #93 -: Ноември 07, 2010, 10:03:11 am »
Когато аз бях бремена и се разболях за запушен нос док ми предписа Куикс,за деца и бремени е дано съм ви помогнала:)
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #94 -: Ноември 07, 2010, 10:24:33 am »
Ха добър ден и от мен  :)
Ей, ама как така успяваме всички едновременно да се разболеем?! На мен мъжо ми я донесе тая екстра през седмицата  :? и аз съм с гърлобол и хрема - за сега лека, пия парацетамол и смуча хомеожен. Вчера ме накараха и мед да ям :? а така не го обичам.
Да ви питам вашите бебчовци хълцат ли? Аз все още не съм 100% сигурна, че това което усещам е хълцане, но така си мисля. От около 2 седмици периодично се появява едно такова прилича на леко потупване отвътре, но е много ритмично и постоянно, продължава по 5-10 минути. До колкото знам хълцането, би трябвало да за хубаво, нали? Тренира дробчетата мисля?!
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #95 -: Ноември 07, 2010, 11:21:13 am »
Тъй като миналата седмица аз бях със същите симптоми и момичетата ми писаха, да ви кажа какво правих.
За хремата(при мен беше силна) спасяваше ме само Олинт, но само 2 пъти на ден и то едно впръскване в ноздра.
За гърлото изпих мнооого чай от лайка с мед и мнооого лимон. Също така си мазах сливиците директно със сода и смучех Прополки. Също така таткото ми изстискваше директно е гърлото сока на един лимон(това се прави дори преди вадене на сливици). Всичко това ме "вдигна" за два дни. Само с хремата се позабавих малко, но отмина за 3-4дни. Пих и Осциликокциум. На мен Коризалията не ми помага.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #96 -: Ноември 07, 2010, 11:23:52 am »
Викс за хълцането и на мен ми каза докито че може да "чуя" :) А иначе относно "екстрите" с настинката-това го минах предната седмица.Нямах температура обаче гърлото и носа ми беше ужас..За жалост тук не дават какво да е на мамите..НА мен само парацетамол ми дадоха и един инхалатор( преди година заболях от бронхит и оттогава трудно дишам от време на време)..Та аз се притеснявах да ползвам инхалатора но на монета умирах за въздух.. Просто не ми стигаше..И добре че мога да ползвам това чудо през бременността защото иначе при затруднено дишане и докито каза айде ще се видим в болницата  8O
Всичко мина и замина и сега се пазяяяя многоооооо..Все пак сега идва един много особен сезон.И аз навлизам в големите месеци и честно да си кажа много съм се вманиачила.. Чуя ли някой да киха ,кашлица и бягам на километри  :D
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #97 -: Ноември 07, 2010, 11:24:14 am »
Здравейте и от мен, :D

Вики, и моето бебе хълца, точно хълцане е това, едно равномерно потупване. При мен бебето хълца може би от месец и го усещам всеки ден. Аз също знам, че е добре, точно заради дробчето.
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни момичета.
Аз ще излезна малко на разходка.
Лек ден на всички!
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #98 -: Ноември 07, 2010, 11:46:17 am »
Аз започнах да боря хремата и кашлицата с хомеопатични гранулки, капки и хапчета за гърло. Нещо не се получаваше. Една приятелка ме посъветва да пробвам с Клеева тинктура. Пия преди ядене 20 капки в 50 мл вода, а в носа капя по 3 капки в ноздра от разтвор на 15 капки в 10мл вода. Вече съм почти здрава, дори ходих на йога и можах без проблем да дишам при упражненията :) Вижте в интернет има и други дозировки, моите са малко измислени.
Моят лекар каза, да пия Парацетамол САМО ПРИ ТЕМПЕРАТУРА и до 3 пъти на ден. Не е абсолютно безвреден, така че не го пийте без нужда.
За да се предпазите от зараза можете да мажете ноздрите отвътре с вазелин. Вирусите полепвали по мазнината.
Момичета, радвайте се на хубавото време и акумулирайте витамин Д :wink:
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #99 -: Ноември 07, 2010, 12:35:53 pm »
Днес ми дадоха в аптеката някакви капки ПИНОСОЛ - за хрема са . Стават за бременни и кърмачки тъй като са само от етерични масла. Как добре ми отпушват носа...Само дето имат и мента (и сега не мога да взимам с тях осцилококцинум , тъй като е хомеопатично). За гърлото си правя лимон с мед. дано да се оправя с това  :)

Вики и аз усещам хълцане от време на време.няма какво друго да е :)