0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #40 -: Ноември 05, 2010, 09:58:19 am »
Добро утро момичета да се запиша и аз в новата тема да пишем само хубави новини в нея.
Искам да попитам дали някой мисли да ходи на училището за бремени на 9 месеца.http://bg-mamma.com/actuals/full/3276
Аз мисля да отида на някой от лекциите.Вчера бях във Висвиталис и видях че и там има лекции.

Относно гъбите нямам оплаквания но май ще си пусна една МБ другата седмица за всеки случай
А за килограмите аз съм +7
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #41 -: Ноември 05, 2010, 10:03:12 am »
Петя,направо ми беше изкарала акъла с тази шийка.Сега се успокоих малко..Аз бях с 2см шийка от 14 седмица.В 20 вече беше 1.5 и много голям канал в горната част..Трябваше серклаж да правим,но д-р Стаменов отказа.Д-р Сигридов настояваше,но след това послуша д-р Стаменов и останах без серклаж.. Износих до самия край,но страха беше ежеминутен!
 За килограмите ама хич не се притеснявайте! Аз по принцип съм около 65кг. След стимулацията бях 75 в деня на теста бях 80,родих 90 а в момента съм някъде макс 63 кг,за сметка на това стрии нямам само по лицето :))
 Успех на всички и нови попълнения !
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #42 -: Ноември 05, 2010, 10:03:58 am »
Добро утро на всички!  :D  pony_petya , за изследванията ,които съм правила ,досега не е имало нищо по различно от едноплодната бременност,аз поне не се сещам.Обичайните ПКК,урина и микробиология. А колкото до феталната морфология ,аз правих в 14-та седмица при д-р Сигридов. Ти къде ходиш на преглед?
Люба, това ,което казваш,ако знаеш колко ме успокоява,вчера като се чух с д-р Сигридов ми каза,че засега не се налага серклаж,но ще продължаваме да я следим.Не знам какво ще се случи.
« Последна редакция: Ноември 05, 2010, 10:06:19 am от бясна луноходка »


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #43 -: Ноември 05, 2010, 10:05:05 am »
Честита нова тема!
Честити сини гащичи,Дениса :D!
Мънки все още няма нет,но е добре :wink:

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #44 -: Ноември 05, 2010, 10:10:01 am »
marykol, аз мисля да ходя. някои от темите ми се сториха интересни. но незнам колко по-рано трябва да се запиша.
pony_petya , незнам дали се правят повече изследвания при многоплодна, но знам че като се записваш на ФМ трябва да кажеш, за да предвидят повечко време за прегледа.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #45 -: Ноември 05, 2010, 10:15:09 am »
Добро утро, момичета! :)

Да ви кажа за килограмите. Всичко ми казваха, че в последния месец най-много се качва. Аз бях с 6 кила отгоре още в 3тия месец и бях сигурна, че ще кача адски много. Оказа се, че до датата на секциото бях надебеляла общо с 12кг, което си е перфектно. След раждането бях с 9 кг надолу. Остават ми само 3 кг. за сваляне от корема реално. Е, имам да свалям и кила, които са ми от преди това. Но, общата картина е, че изобщо не е вярно, че се качва най-много накрая и че после килограмите се свалят трудно. Така, че не се притеснявайте, ами си бременейте спокойно :) Целувам ви всички и лека бременност!


*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #46 -: Ноември 05, 2010, 10:49:32 am »
Е и аз да споделя за кг,на мен ми остава около 1 месец до термин. Качила съм 5 кг , само коремче си имам,иначе отзад който ме види не разпознавал ,че съм бременна.
Доктора казва,че бебето до тук с води,плацента и всичко е около 8 кг,следователно аз съм била смъкнала за сметка на беба.
При това,че заради ниския хемоглобин всяка вечер се тъпча с храни които не обичам.


Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #47 -: Ноември 05, 2010, 10:57:03 am »
Благодаря ти бясна луноходка!
Аз правих процедурата в АГ Варна, но съм от Б-с. Ако трябва за ФМ ще пътувам до София, но понеже зимата не ми се пътува много много се чудя коя е най-важна, четох че се правят 3 общо...Другата седмица ще ходя на преглед във Варна и ще питам и там.
echy, благодаря ти за съвета, някак си логично е да се каже, но не знам дали щеше да ми дойде на акъла :wink:
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #48 -: Ноември 05, 2010, 11:29:21 am »
Браво Рашинка ,успокоиме!То не че много съм се закахърила за тез кг ама да помрънкам :D.....
Да ви се похваля тази сутрин видях първите подутинки от ритничета на корема... :D[/b]
Тъкмо се чудех кога ще ги видя :oops:,но пък цяла нощ не съм спала...до 2бях полулегнала борейки киселини ,а после до 5ч.бях будна от схващанията....много неприятно :(
Бина ,много искам да те видя тук вече :crossfingers:

*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #49 -: Ноември 05, 2010, 11:37:35 am »
Привет и от мен в новата тема :D

Относно килограмите съм +6.4, но ако гледам от самото начало май са повечко :wink:

Някой беше питал за болничен без комисия, вече може да се издават до 14 дни :lol:

Железкова  :goodluck:

Накарахте ме да се замисля за тези гъби и сега във вторник ще настоявам и за това. Питах ги предния път, но ми казаха,че щом нямам оплаквания нямало страшно, да ама нее :x, дано всичко е о.к.
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #50 -: Ноември 05, 2010, 11:58:54 am »
момичета, аз качих 20 кг. Свалих 6 в болницата, след това за 3 седмици още 6, без диети, сега остават 2 кг. до началната права.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #51 -: Ноември 05, 2010, 12:47:04 pm »
Е то какво ще излезе, че аз съм най-голямата дебеланка  :lol: +14 Започнах от 50 сега съм 64. Интересен факт е обаче че дънките които си носих и преди си ми стават без закопчаването естествено  :D За качването в последните 2 мес. не съм мн съгласна. Аз от няколко седмици не мога да хапна нищо. Така ми е издут корема, че ям колкото едно врабче. Основно пия фрешове и пак започнах с витамините, че няма как иначе да си набавям нуждите за детето. Стрии нямам нито една, но на повечето ми приятелки избиха след раждането /т.е при свалянето на кг/ дано при мен не е така. То голямо мазане пада още от 4 мес. поне да си е заслужавало.
МБ ще пускам в понеделник за да може ако съм се обзавела и аз с гъби да ги поизчистим малко преди секциото.
Момичета бяхте писали в предишната тема за коластрата. При мен има сутрин бели корички по зърната. Явно докато спя потичат капчици и като засъхнат се получава така.
Успешен ден на всички аз мисля да се поразходя малко в този прекрасен слънчев ден.
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #52 -: Ноември 05, 2010, 13:04:20 pm »
Jbul, по повод на колана - аз и в предишните теми бях писала някъде, но моя мъж ми купи само не помня май от Практикер беше една пласмасова джаджа, която е в комплект - т.е. два броя са и струваше не повече от 5-6 лв. Тя се слага на колана и така той не може да се прибира сам - т.е. не може да ти стяга и да ти се опъва а ти сама си регулираш колко да е отпуснат. Ако се сетя ще снимам и ще ви я покажа.  Но това 80лв за нещо подобно ми се стура направо налудничаво. Аз си карам от самото начало с него. Едното инсталирах в моята кола на шофьорското място, другото в неговата, на това до шофьора - та като се возя пак да ми е рахат :)
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #53 -: Ноември 05, 2010, 13:20:14 pm »
Илейни споко ,не си ти ,аз забременях на 63 ,а сега съм 82,тъй ,чееее повечето са ми в пупата и бедрата,но пак си се харесвам :Dсамо дето не съм свикнала с такава визия ,но целта оправдава средствата :D
За качването в големите месеци,то мисля е различно ,аз се налях доста в началото и сега качвам ,но по-малко.В първите месеци ми се ядеше мн.сладко,а сега карам на зеленчуци повече..,супи и така.
Пауърчето ми се губи нанякъде????

Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #54 -: Ноември 05, 2010, 13:31:41 pm »
Хайде и аз да разпиша в новата темичка  :)
Добре дошли на новите бременелки
Да се препълни с още бременелки  :)
Палчета за Желязкова  :crossfingers: :goodluck:
Относно килограми аз съм свалила 2кг от преди да забременея,предполагам че идва момента на качването.
Бях получила едно кървене но успяхме да овладеем нещата.
Искам да попитам има ли мами със серклаж,предстои ми тази процедура,ще бъда благодарна ако някой сподели

Вярвам!!!!
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #55 -: Ноември 05, 2010, 13:41:00 pm »
Ехее мамички колко сте изписали ,аз докато се усетя ,че има нова темичка !
Хайде да има много нови попълнения !
За килограмите да ви кажа при всеки е индивидуално !
Аз в началото до 7 м си качвах на месец по 1 кг и така 7 до 7 месец
В 8 м качих 5 кг а сега в 9 вече още 1 кг имам качен така че съм около 13 ,14 кг отгоре ,но понеже съм дребничка изглежда че съм качила много повече и тумбака ми е голям поне така казват като ме видят !
Но важното е на бебка да и е добре аз после ще се справя с килцата има си време за всичко !
Желязкова и от мен имаш подкрепа!
[/url]
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #56 -: Ноември 05, 2010, 13:47:01 pm »
Здравейте. Благодаря на всички, които споделиха за предпазните колани. Ще поразгледам още малко какви са различните варианти и ще "хвана за ушите" някой. Камбозола е съвсем права, че в и-бей, 100% има такива втора употреба за дребни суми... Постоянно ровя там за нещо и купувам, а въобще не ми хрумна да видя за такъв колан  8O Явно много съм затъпяла от бременността, без майтап  :lol:

По принцип гледам да не мрънкам тук, ама нещо много ми изпуши и ще се оплача сега, за да ми олекне поне на душата  :oops: Откакто си прецаках стомаха с тъпите сушени кайсии и си докарах контракции - все не мога да го оправя този стомах явно. Вече трета седмица ще стане  :x Благодарна съм, че се размина лошото, че нямам контракции, че даже ще спирам хапчетата за тях, но просто храненето ми се превърна в своеобразен кошмар и не знам вече какво да правя. Предимно я карах на препечени филии, сирене и краставици. Направих си един казан супа от картофи, много ориз и няколко моркова и...три седмици само това ям вече  :x Ненужно е да споменавам, че постоянно ми се яде какво ли не друго, а и тези храни не са най-доброто за една бременна жена с падащ хемоглобин все пак... Полагам всякакви усилия да си вкарам червата в правия път, повярвайте ми, ама явно не се получава. :( Пия Комфортекс с всяко хранене, пия и Лакто-4 за чревна дисбактериоза пак с всяко хранене, ям каквото описах и положението е ОК тогава. Повече от седмица, нито стомах, нито черва се обадиха, ходя си до тоалетна съвсем нормално и реших, че вече съм ОК. Снощи хапнах малко пица т.е. тесто за пица, почти без подправки и малко плодова салата от банани и обелена ябълка, придружени с една шепа хапове за стомах. Ами на "разсъмване" пак симфония в стомаха ми, пак разстройство...гадост!!! Разбирам да бяха минали ден-два от последното ми неразположение и да съм яла някакви пикантни храни и да стане така - ОК. Ама мина много време все пак, всичко си изглеждаше нормално, ама е изглеждало само. Вече съм в шах какво да правя. Доки каза като ми стане добре стомаха, да започвам да си ям нормално и пълноценно. Е да, ама хапна ли нещо извън горепосочените - пак се почва отначало /пише Жбрул, хрупайки прегоряла филия  :lol:/ Сега с филиите - пак ще се "оправи" стомаха, после ако хапна друго пак ще се скапе и така до откат...
Извинявайте за дългия пост, ама наистина ми се изчерпаха идеите какво да правя с този проблем. Ако някой има предложения - приемам всякакви.

Хубав и БЕЗПРОБЛЕМЕН ден ви желая момичета!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #57 -: Ноември 05, 2010, 13:54:55 pm »
Относно училището на "9 месеца" ние с Чери ходехме. Сега и двете сме на леглови :lol: режим и няма как. Но лекциите им са интересни и на мен са ми от полза. Мисля ако по натам мога да ги посещавам пак. Иначе записването става най-късно предния ден.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #58 -: Ноември 05, 2010, 16:19:15 pm »
Jbrul, аз пиех Смекта и след повече от 1/2час пиех  активен въглен. Помогна ми, но се консултирай и с лекар(на мен лекар ги предписа). Също така и на диета. При мен не знам дали от това, че ядох предната вечер круша и след това мандарина или от вирус, защото вдигнах и температура 38 градуса, при което пих парацетамол. Всичко отмина за 2 дни.
 Ние ще сме със сини гащи, това ни каза на последния преглед д-р Михова. Развиваме се в нормите. Досега долната част на предпазния колан съм го държала с ръка на разстояние от корема и така през цялото време, но идеята на камбозола е много добра.
*
Re: Тема на бременните № 69
« Отговор #59 -: Ноември 05, 2010, 16:36:11 pm »
bebeshori аз съм със серклаж, питай какво конкретно те интересува?