0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Днес ще замразявам тиквички, но се чудех...мога ли да замразя пъпеш (пасиран) или след размразяване няма да си личи какво е?:)
Праскови също ще замразя.
Аз си ползвам бурканчетата от пюретата.

Преди около месец дадох на децата малко пъпеш....той ги разхлаби ужасно...и останалото количество го замразих /нарязан на парчета, в пластмасови чашки/. Използвам ги, ако се запечат от нещо - да ги разхлабвам....нищо му няма пъпеша...все така ароматен и сладък е.
Благодаря Миним, ще пробвам:)
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Лис, пасиран може разбира се, той става съвсем рядичак и лесно се налива в пликове за лед. После си е същия, скоро размразих последната доза. Но аз замръзявах плодове и зеленчуци в разгара на сезона, т.е. когато се продават предимно български и максимално чисти.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Според мен не е необходимо да замразявате всичко пасирано, по-добре нарязано на кубчета на ситно. Все пак децата ви нямада са вечно на пюрета. Аз давах пасирано до към 9ти месец, после намачкано с вилица около месец, след това нарязано на ситно. Зависи разбира се и кога излизат зъбките.
*

    minim

  • ***
  • 460
  • Сбъдната мечта !
смокини на каква възраст може да се дават спокоойно?
И аз имам въпрос. Колко време могат да се съхраняват във фризера и има ли разлика при различните продукти /например-месо, плодове и зеленчуци/?


*
И аз имам въпрос. Колко време могат да се съхраняват във фризера и има ли разлика при различните продукти /например-месо, плодове и зеленчуци/?

Има, но в момента не мога да ти дам точен отговор. Едно време даже помня на стария ни хладилник Мраз :lol: пишеше на вратата кое колко време може да се съхранява. Ще се поразровя и ще пиша пак. Помня само, че месата най много могат да стоят.


Благодаря, Малина. Ще чакам ;)
Мраз....социализЪма беше помислил за всичко  :lol:


Гледам, че в някои от пюретата има домат, кога мога да дам домат и как се захранва с него? Има ли разлика с останалите зеленчуци или не, пак предлагам по около 5 дни постепенно увеличавайки количеството?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Момичета, мога ли да дам телешко месо на 9м. след въведено пуешко и пилешко?
*
Можеш да въведеш първо заек и след това телешко.
Мими мерси за съвета с картофа,много добра работа свърши,пробвах да го разредя само с преварена вода,но такива физиономии и плюене беше,а с кърмата си го изяде и още искаше :D
Все пак започнах захранването с оризова каша без проблем.
Само дето утре ще лъжа педиатърът че ядем плодови пюрета,жената това си знае и друго менение не приема искаше и да заместя хранене за една седмица,което също ми се стори неприемливо.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
смокини на каква възраст може да се дават спокоойно?
аз дадох миналата година на Стефи

първо са с мъх, второ с безброй семчета вътре, не се одобри плода, само го опита и толкова
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Захраних Виктор в понеделник - започнах с две лъжички. Във вторник дадох 4, а вчера 8. Мога ли вече да му дам количество, колкото той пожелае или да продължавам да си бройкам лъжичките? :D
Благодаря предварително.
Twin,аз поне не съм толкова строга в броенето на лъжичките,особено след 3-тия ден,но нека по-опитните изкажат мнение :)
Захраних вече и с картоф,мисля скоро да дам и морков и тиквичка.Но някъде бях чела,че трябва да се маха вътрешната част на тиквичката,където са семките,имаше и нещо такова за моркова коя част трябва да се дава,но не си спомням :ask:
 :bighug:

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Моркова го беля с картофобелачка, ако в основата си към листната маса е зеленикава вътрешността - не слагате. Има нагарчащ вкус.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
А вярно ли е,че не трябвало да се дава морков всеки ден,защото бил алерген?

*
По принцип някои деца правят алергия към каротина, а той се съдържа във всички оранжеви зеленчуци. Аз морков и тиква поради тази причина дадох след картофа, тиквичката и бялата чушка.
« Последна редакция: Юли 16, 2010, 11:53:04 am от mimi26 »
По принцип някои деца правят алергия към кератина, а той се съдържа във всички оранжеви зеленчуци. Аз морков и тиква поради тази причина дадох след картофа, тиквичката и бялата чушка.
Жълто-червеният пигмент е кАротин, а кЕратина е протеин, който влиза в състава на космите и ноктите :)
Извинявам се за отклонението.
Относно питането-започнахме с тиква, картоф, морков.
След въвеждането на моркова, той често присъстваше в менюто, не сме имали проблеми.
Разбира се всичко е индивидуално и до дете.
Има случаи при значителен прием на моркови да се получи
оранжево оцветяване на кожата поради натрупване на каротин в нея.
Като се спре приема кожата се въстановява.
*
Благодаря ви за отговорите!
Аз също започнах с картоф,после морков,тиквичка.

*
Здравейте мами!
Тези дни поради жегите, малчо ми отказа на обяд пюрето ( и месното и зеленчуковото). Не знам как ми хрумна, но реших, че тъй като аз в жегите ям предимно хляб, сирене и домат, има логика и на него да му хареса нещо подобно. Та настъргах един узрял розов домат, добавих му половин жълтък, обезсолено сирене и малко средичка от царевично хлебче. Всичко беше изядено и аз бях спокойна, че не сме пак на адаптирано мляко за обяд. Споделям го като идея. Хубав ден на всички! :D