0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: генитален херпес
« Отговор #120 -: Април 29, 2009, 14:49:31 pm »
Много си права Оgnyana.Вкъщи имам и ацикловир стада и гентамицин направих си труда да прочета листовките и наистина за ацикловира пише,че е за генитален и лабилен херпес,докато за гентамицина освен всичко друго пише и,че е за херпесни инфекции.Смятам да послушам съветите ти и да започна да се мажа с ацикловира,който очевадно е много по-добър.Относно гъбата тя се казва Комбуджа и е имуностимулатор,има и още една гъба Шийтаке.В момента не се сещам за името на фирмата,която е немска,но като напишеш в гугала гъба Комбуджа ти излизат всички подробности за нея,както и фирмата и можеш да си я поръчаш по интернет.Искам само да поясня,че трябва да се пие минимум 2 месеца зада има резултат.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #121 -: Април 30, 2009, 01:37:09 am »
И аз съм в отбора. След повече от 9 месеца рецидиви по 2 пъти в месеца - около овулация и преди цикъл, сега се е кротнало чудото от 2 месеца. Ама пих антибиотик след цветна снимка и сега, за да не ми е скучно си имам гъбички....

Пих 3 месеца Ацикловир по 10 дена в началото на всеки месец,1 месец изипренозин по схема,  после конски дози Валцикловир по 100 лв. кутийката за месец. Съвет: ако приемате дълго тия две неща, пускайте си на 2-3 месеца чернодробни ензими - АСАТ, АЛАТ. Полза - нулева.
Сега изкарах 3 месечен курс Изипренозин 2 по 2, след първия месец, започна да се появява само преди цикъл и да се скъсява времето за оздравяване. В от средата на третия месец не съм имала. Първите 6 месеца практически не оздравяваше до следващия път. Аз никога не съм имала мехури, само червени петна и сърбят, не щипят, не болят. Няма да ви казвам колко време ме лекуваха за гъбички преди да ми каже свестен лекар какво е. Като спрат да са червени, се покриват с люспи като лишей и стоят така, като се измия или се потърка в бельото, пак сърби, макар и да не изглежда червено и възпалено.

След дългия курс Изипренозин ми препоръчаха и подържащ до забременяване, по няколко хапчета седмично, но спрях да го пия, не ме питайте защо. Оправдавам се, че нямам рецепта и няма кой да ми даде. Ще взема да го почна, винаги мога да спра при положителен тест.

Успех на всички, трудна работа е това. Чесно иде ми да го убия тоя, който ми лепна това нещо. Ама тъй като мъжът ми не е заразен, явно аз съм се заразила поне преди 10 години и съм нямала изяви до скоро. Ама пък се успокоявам, че е добре поне че знам. Представяте ли си да разберете след като сте родили нормално и да сте имали херпес. Ужас!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #122 -: Април 30, 2009, 11:46:54 am »
Искам да внеса едно необходимо според мен уточнение, за да не тръгне някой да се лекува не с това, което трябва.
Гентамицинът (както и някои други антибиотици, в чиито листовки се среща думата херпеси) НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕРПЕС! Гентамицинът може да се изпише, когато има инфекция или възпаление на рана от херпес.
Знаем че херпесната рана е последният стадии на проявата на херпес. Херпесът е най-опасен по време на образуването на мехурите с течност и преди това, т.е. тогава е силно заразен. Херпесът се лекува още при зачервяването и мравучкането на кожата, за да се предотврати изявата му, образуването на мехури и разпространението му на по-голяма площ на кожата.
Така че ще помоля преди да изнасяте информация тук да разберете вярно за какво точно ви се изписва дадено лекарство (Питайте ЗАЩО, ЗА КАКВО лекарят ви изписва конкретното лекарство.).
Все пак тук целта ни е да си помогнем, а не да се обръкваме и да си вредим!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #123 -: Май 01, 2009, 00:14:36 am »
Здравейте и от мен! При мен е много сложно: мисля, че преди около 10 г. започна с генитален херпес, но не съм сигурна. Бях много невежа.Сега от около 7 г. тази гад или може би е друг вид херпес, май се нарича лабиален? започна да избива на дупето - на дясната буза. Първо винаги излизаше на едно и също място, а сега все повече се разпространява. Наблюденията ми, незнам дали е вярно, че при мен има ли съставка ацикловир, независмо от производителя се влошават нещата. Вялно е, че на това място го разчесвам от бельо, дънки... колкото и да се старая да не го пипам, просто мисля че на мен ми става по зле от ацикловира. Напоследък не го мажа с нищо- а и никога не съм се лекувала освен чрез мехлем. Става все по-голяма площ, и бая скъпо ми излизат тубичките, а и с мазане го влача над 10 дни. При стресова ситуация просто си знам - до няколко дни ще цъфна. Преди два месеца ме оперираха от извънматочна - след направено първо едно абразио. Преди да ме упоят не си намирах място на операционната маса от сърбеж, а мозъка ми се беше сварил вече от нерви и страх. Ясно е, че се отключи в болницата - лежане за задържане, кюртаж, лапаро - останах без една тръба, но дали е било причина за извънматочната - съмнявам се. Предстои ми май ин витро. За секциото отдавна съм се примирила, но така ме стреснахте за ин витрото. Много писах май. Извинете :oops:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #124 -: Май 01, 2009, 00:21:46 am »
лабиален херпес - херпес на устата
генитален херпес - херпес по гениталиите
глутеален херпес - херпес на дупето

Извънматочната не може да се дължи на херпеса. Най-вероятно е вследствие на друга някаква инфекция.
Не мога да помогна как би могла да се лекуваш за глутеалния херпес. Бих ти препоръчала консултация с проф. Дундаров. Координати има по-долу.
Не разбирам с какво сме те стреснали за инвитрото?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #125 -: Май 01, 2009, 00:57:26 am »
Мила, благодаря ти за отговора! Аз вече съм си стресната по презумция. Исках да кажа, че след тия 3.5г. и вече без една тръба, се стреснах, че тъкмо ще тръгнем да го павим и херпеса ще избие, а доколкото разбрах това може да го отложи. Фактите са и, че аз септември ще направя 35 г., а мъжа ми вече навърши 55. Просто всеки месец отлагане ме стряска. Благодаря ти!
П.п. На дупето имам предвид на кожата, би могло да е и на ръката. Пак ли така се нарича и едно и също лечение ли се предприема? Много ти благодаря, че ми отговори В резултати от кръвен тест пише - рецидивиращ херпес - 120????!!! Можеш ли да ми кажеш какъв вид е?
« Последна редакция: Май 01, 2009, 00:59:19 am от anmar »
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
Re: генитален херпес
« Отговор #126 -: Май 02, 2009, 17:06:40 pm »
Здравей,Аnmar!На мен също ми предстои лапаро,зада ми прекъснат едната тръба и евентуално да отпушат другата.Оказа се ,че от доста години едната ми тръба е напълно запушена а другата частично,но въпреки това забременявах три пъти,но за съжаление и трите пъти неуспях да го износя.Сигурна ли си ,че ин витрото е единствения изход.Аз също се бях подготвила да ходя на инвитро,но д-р Бойчев ме отказа.Каза,че е рано за ин витро то е най-краен вариант.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #127 -: Май 03, 2009, 01:01:51 am »
На дупето имам предвид на кожата, би могло да е и на ръката. Пак ли така се нарича и едно и също лечение ли се предприема? Много ти благодаря, че ми отговори В резултати от кръвен тест пише - рецидивиращ херпес - 120????!!! Можеш ли да ми кажеш какъв вид е?
Когато излиза на кожата на дупето се нарича глутеален. Ако обаче излезе на кожата на ръката или пръстите на ръцете е с друго име. Не е необходимо да се знаят всички имена...
Лечението общо взето е едно и също, ацикловир (зовиракс, има и други имена в зависимост под каква марка се произвежда лекарството)
За такива резултати не съм чувала. Обикновено се изследват "старите" IgG антитела, т.е. тези, които показват, че организмът се е срещнал някога с херпес вируса, и "новите/младите" IgM антитела, които говорят за прясно изкарана инфекция/скорошно заразяване с херпесния вирус. Изследването може да се направи за различни видове херпес, Херпес Симплекс 1 тип (лабиален, на устата), Херпес Симплекс 2 тип (генитален) и др. видове. Резултатите се интерпретират за конкретните показатели.
Ако искаш препиши точно текста (името и числата) от листа на изследването ти.

При теб обаче е важно да се знае точно каква е била причината за извънматочната бременност! Както и да се знае състоянието на останалата тръба! Надявам се, че посещаваш компетентен акушер-гинеколог, ако не, ориентирай се към такъв. Бих те посъветвала да отидеш направо в клиника по стерилитет. Там знаят какво да правят.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #128 -: Май 03, 2009, 01:35:28 am »
Извинявам се на всички ако съм ви подвела по някакъв начин.Не е умишлено.Просто на мен това ми изписа един кожен лекар и аз с това си се мажех,ама май изобщо не е трябвало.Благодарение на вас и най-вече на Ognyana разбрах каква грешка съм допуснала и си купих ацикловир стада.Можете ли да ме насочите къде мога да си направя този кръвен тест,за който говорите?Мога ли да се изследвам някъде във Варна?
*
Re: генитален херпес
« Отговор #129 -: Май 03, 2009, 22:27:13 pm »
Във Варна херпес симплекс тип 2, IgM и IgG правят в Лаборексперс и в лаборатория Надежда. На първото място стават за седмица, на второто за 1 ден. Може и другаде да правят, но аз не съм ходила. В Надежда е по- ефтино - броя е 18 лв, вземането на кръв 3 лв.

А на някой от вас случвало ли му се е IgG да е отицателно след проведено лечение? Последните ми резултати бяха отрицателни за хронична инфекция и лекарите ми твърдят, че е възможно.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #130 -: Май 08, 2009, 12:59:14 pm »
Здравейте момичета,и аз се присъединявам към "клуба".За съжаление от добри "доктори" аз не се лекувах известен период.2 год. се влачих с тая гад-херпеса ,а лекарите твърдяха за гъбична инфекция.Накрая вече се разбра,но аз го имах всеки месец преди цикъл или след него.Пих изопринозин,но само 1 мес. не се появи и после пак на ново.Бях при професора миналия октомври и той ми даде този напечатан материал,показах го на гинеколога ми и той го отрече като остаряла информация.Смених си гинеколога, и сегашния ми изписва само Изопринозин.Много полезна информация прочетох тук и мисля да посетя пак професора за консултация. :ask:                 
Благодаря на всички.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #131 -: Май 08, 2009, 14:22:55 pm »
feq,може да си имала и гъбична инфекция -те нещата много добре корелират -мисля ,че по- назад имаше писано по въпроса.Опитай  с останалите изброени  видове  средства за стимулиране на имунната система .

За съжаление  гинеколозите и останалите лекари ,които разбират от този проблем ,са много малко .Въобще информацията и  компетентното мнение са много оскъдни.
Гинеколога ти кое точно от материала отрече?

За опити за лечение  с хомеопатия  никой не е споделял  или не е опитвал .Аз първоначално бях решила да се възползвам,но в последствие така и не посетих хомеопат.Интересно в тази насока  какви са мненията?
« Последна редакция: Май 08, 2009, 14:27:34 pm от nimika »


*
Re: генитален херпес
« Отговор #132 -: Май 12, 2009, 18:08:30 pm »
ами за съжаление не е гъбична инфекция,направих си изследвания.Аз искам да имам второ дете и така почнах преди година,но не мога да овладея проклетия херпес.Всеки месец преди или след цикъл е на лице.Гинекологът ми каза,че трябва да не ми се появява поне 3 мес. за да забременея,но аз се чудя вече дали ще стане.Колкото до това за нещата от Дундаров гинеколога ми каза,че тази информация като цяло била стара.Не било добре да пия Ацикловир таблетки,само да се мажа...ох и аз не знам вече.Извинявайте за дългото писане
« Последна редакция: Май 12, 2009, 18:11:17 pm от feq »
*
Re: генитален херпес
« Отговор #133 -: Май 12, 2009, 21:59:25 pm »
проф. Дундаров обикновено не изписва таблетки ацикловир, а само крема на Стада.За рецидивиращ генитален херпес, въобще. Напротив, той категорично съветва да се избягва употребата на таблетките извън животозастрашаващите случаи. Професорът изписва имуномоделиращи средства. А много малко от съвременните ни лекари разбират от вирусология просто, няма и кой да им я преподава. Така че внимателно с такива твърдения! Професорът е още деен и актуализира познанията си, а това което притежава като опит и прочети, е без коментар.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #134 -: Май 13, 2009, 12:15:18 pm »
така е ognyana,там в материала пише ,че ако не дай си боже детето има херпесно заболяване се влива Ацикловир-това го отрича гинеколога-както и вземането от мен на такива таблетки.Аз неправилно съм се изразила.Не Дундаров ми е изписал Ацикловир,той само ми каза за имуностимуланти.Незнам до колко е вярно изобщо за таблетките ацикловир,че помагат.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #135 -: Май 13, 2009, 19:37:34 pm »
:))
И аз не знам. На мен не ми помогнаха. Процентът на успеваемост на терапия при тях е предимно при начални симптоми при първа изява на херпес. После... За гениталния варираше май около 50-60 %, което е адски незадоволително. Същият успех може да се постигне с имуномодулатори, които са много по-безвредни.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: генитален херпес
« Отговор #136 -: Май 14, 2009, 11:55:57 am »
Здравейте,
искам да попитам някой пробвал ли е да пие пчелен прашец?
Моя позната каза,че така си е повишила имунитета.Дали пък няма да ни помогне и на нас?
Аз мисля да започна да пия и ще ви пиша.Казаха ми ,че поне месец се пие.Дано излъжем тая "гад" и не се появява,че искам едно сладурче. :bori_016:
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: генитален херпес
« Отговор #137 -: Май 14, 2009, 12:03:50 pm »
feq -прочети ето тук :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=31230.0

Всичко свързано с природосъобразния и здравословен начин на хранене   има значение.
« Последна редакция: Май 14, 2009, 12:06:02 pm от nimika »


Re: генитален херпес
« Отговор #138 -: Май 19, 2009, 23:04:25 pm »
Здравейте! Аз май съм късметлийка засега...при мен блистерите са доста малки,обикножено ми излиза по едно мехур4е,което се пука още с появяването и после е болезнено около 5,6 дни,стои като протрито и дори не може да се види. Сега съм на 28, но си спомням, че такива неща ми излизат от 13-годишна(още преди да имам сексуални контакти). Ходила съм на лекаp няколко пъти по този повод и са ми казвали,че това е протъркано от тесни дънки...бла бла бла..Живея в Англия и пред месец си направих тест. Докторката беше сигурна, че това не е херпес, но резултатът от теста беше положителен. Прочетох всичките ви коментари по темата и мисля, че са много полезни. Утре имам консултация, да видим англиискте доктори дали имат нещо ефикасно или са по-зле от българските. Аз засега ще започна да пия Цитросепт. Купувам си го на мноооого добра цена от тук http://citrosept.co.uk/ Много ми е обезнадеждаващо като знам, че няма лек за тоя херпес. Май ще трябва да започна да го обичам и дано да се разбираме..успех на всички! Ще споделя какво са ми предписали.
*
Re: генитален херпес
« Отговор #139 -: Май 20, 2009, 11:21:58 am »
много ти благодаря nimika,много полезна информация :balk_602: